Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

20.03.06  20:07

« Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

keby boli potahy z nejakeho ineho materialu ako su, napr. velur alebo alcantara >:D tak by to vyhrievanie treba nebolo...ale kedze nie su, tak obcas som nasrany ze to vyhrievanie tam nemam. ale pridavam sa k blasiovi - tiez ma tie potahy, resp. sedacka priviedli k doktorovi - blasia kvoli prilis horucej sedacke, mna kvoli tej studenej...no...ehm...asi viete co myslim...velmi neprijemna zalezitost >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  16:51

« Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Pokud sednes do auta, který stojí venku treba pri -10°C asi budes muset hodne dlouho prdet ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  16:49

« Re: Re: vyhř.sedaček

Ja tu vymozenost nemam a ani nechci. myslim, ze to je uplna zbytecnost. * si zahreju svoji telesnou teplotou hned jak do te sedacku prece sednu.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 20.03.06  14:59

« Re: vyhř.sedaček

to Blasio:
    Já to dávám hned po startu na 5 a když to začíná pálit do zadku, tak to zase vypnu (5-10 minut). V tý chvíli už začíná auto topit, takže ohřívání sedačky už není potřeba. Jiný polohy než 0 a 5 nepoužívám.
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.06  14:47

« vyhř.sedaček

Nazdar chlapi,nevím jakou máte kdo zkušenost s vyhříváním zadku a výše,ale chci se podělit o tu svou.
    Jelikož už mi není 20 ani 25-trochu jsem si načal záda (prochladnutí)a to při uklízení sněhu (zas ku..va padá!).
    Musel jsem začít trochu rozumněji používat tuto vymoženost.Z vlastní zkušenosti a to i na radu lékaře:Když je venku +5 a méně-chce to opatrně!Používám z 90% stupeň 1,vyjímečně 2 a to až po 1-ce.Zároveň tak 10min před dojezdem to vypínám.
    Záda jsou jenom jedny i když je to příjemný pocit-bacha na to!Potíže se neprojeví hned ,ale třeba až za pár let :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  07:24

« Re: Re: Re: Re: vykon VW motorov

Já je nějak extra neřešim, když bude dobrá nabídka tak ho koupim. Bavíme se tady o tom že všechny motory koncernu mají o 5kw a víc a někde jsem slyšel, že tento motor je na hraně. Kdyby dávali do fabie 1.6 z octávky, tak bych šel do ní ;-)
    A jestli si měl na mysli 2.0 tak ten už má vyšší pov. ručení a abych si ho koupil, tak by musel být výkonem trošku jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.06  22:06

« Re: Re: Re: vykon VW motorov

Když si chceš koupit 1,4 tak proč řešíš nějakejch 5 kw , ty nevíš že objem ničím nenahradíš ??? :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.06  20:45

« Re: Re: Diamant

Přidávám se: HaHaHa
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.03.06  19:41

« Re: Diamant

Hahaha!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.06  19:12

« Diamant

Když jsi tak zvědavý , dej pozor abys nebyl brzy starý :(
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.03.06  20:19

« Re: Re: Re: Re: Re: vykon VW motorov

Som zvedavý!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  14:42

« Re: Re: Re: Re: vykon VW motorov

Diamant: jestli ho koupim (1.4 74kw) a dostanu se do Prahy na brzdu, tak dám vědět ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.03.06  07:54

« Re: Re: Re: vykon VW motorov

No u 1,4/74 to nie je vylúčené, že bude na hrane, hoci aspoň +5 kW by som tipoval aj u neho.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  20:04

« Re: Re: vykon VW motorov

Diamant: někteří tady na foru říkali, že 1.4 74kw je na tom na hraně, že sotva naměří těch 74kw. Já ho chci koupit a dost mě to zajímá, bylo by dobrý kdyby sem někdo napsal, jestli byl na brzdě. Nebo nějaký odkaz. Jinak všechny ostatní motory maj o 5kw a víc větší výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.03.06  18:24

« Re: vykon VW motorov

Zatial som nepocul o pripade, ze by motoru VW namerali udavany vykon alebo mensi. Stale viacej. Samozrejme neberiem nejake zdevastovane motory.
    Tych 200 tacho by v reale mohlo byt tak 185-190 km/h. Zda sa mi, ze to su pre 1,6 MPI dobre hodnoty, za ktore sa tento motor nemusi hanbit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  17:20

« vykon VW motorov

tiez by ma zaujimalo aky vykon maju VW motory v reale na brzde. Nazory su totiz rozporuplne, jedny tvrdia prave o 77kW 1,9TDI ze ma cca 85kW, niekto tu na fore (neviem ci nie mitsi) spominal vraj zanmu vec ze VW vzdy nameraju horsie zrychlenie a vykon ako udava vyrobca (bola spominana O1 RS).
    to alexnader-pochopitelne ze O2 s 1,6MPI pekne akceleruje aj na 5.st. v rozsahu rychlosti od 100km/h do cca 160km/h (potom to uz akceleruje postupne menej a menej az to zastane na 200km/h na tachaci - viac ani za svet:-) Ono v tomto rozsahu otacok (3800ot/min) lezi maximalny krutiaci moment, takze je to logicke. 6.st by iste neskodil lebo O2 (horsie este O1) ma pri 140km/h najvacsi hluk od motora, cize by neskodilo ho posunut nizssie (potom musim jazdit bud aspon 150 alebo 130 (tak radsej nad tych 160:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.03.06  12:47

« Re:

blesk - diamkonf1[zavinac]railweb.sk - budem povdacny
    Jasne, aj ja (ked sa usmeje na mna stastie a dosetrim na OII) planujem rovnako ako u Fabie vymenit tie stredobasy za nieco lepsie, mozno aj tie stredove bude potrebne vymenit. Ramiky z MDF do silikonu (ako som to spravil u Fabie). A samozrejme vytlmit dvere. To pomoze aj akustickej pohode vovnutri, nie len zvuku. Po skusenostiach z Fabie viem, ze u nevytlmenych dveri som mal dojem, ze su dvere nedovrete a nejako prilis seka ten central.
    Alexandr - dalo by sa povedat, ze vsetky koncernove motory (nie len TDI) maju vyssi vykon, nez vyrobca udava. Ja som mal napriklad vo Fabii "osvedceny" 2,0 MPI (na ktory ludia, co ho nemaju, radi a casto nadavaju). Ja nan nedam dopustit, jazdil krasne, spotreba bola viac nez prijatelna, olej to nezralo. Ako mne, tak aj kamosovi (tiez 2,0 MPI) namerali na brzde 93 resp. 93,5 kW. Papierovo by mal motor mat 85 kW. Tak si urob obraz sam.
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  11:27

« Bez nadpisu

Chtěl jsem se ještě zeptat, nevíte někdo jaký skutečný výkon má OII 1,6 MPI? Slyšel jsem že např. 1,9 TDI 77 kW má až o 10 kW více než uvádí výrobce. Údajně je to z důvodu rozdílů v motorech a součástech a výrobce se jistí aby uváděný výkon nebyl nižší než skutečný.
    Dík
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  11:20

« Spokojenost s OII

Ahoj řidiči,
    minulý týden jsme byli v itálii s novou OII 1,6 MPI. S přítelkyní jsme ujeli skoro 2000 tis. km. Naložili jsme do kufru 4x lyže, bahoty a spousu jiných věci. Kufr byl pořád poloprázný a hodně věcí by nám lítala sem a tam nebýt sítě v kufru, což je hodně dobrá věcička. Sedačky byly skvělé, vůbec nás nebolela záda jako tomu bylo např. u fabie, ale i s tou jsme byli spokojeni. Škoda jen že se do této motorizace nedává 6-ka, určitě by se ve vyšších rychlostech hodila. Na dálnici od 100 km/h není potřeba vůbec podřadit a stačí lehce šlápnout na plyn a auto letí jako raketa. Patřili jsme k nejrychlejším vozům. Při průměrné spotřebě 6,7 l/100 km a když vezmu v úvahu že v horách jsou samé serpentýny a ujeli jsme tam skoro 300 km s průměrem kolem 10 l/100 km, jsme byli hodně spokojeni, na dálnici jsme se pohybovali kolem 130 - 150 km/h.
    Hodně šťastných kilometrů s novou OII všem.
    Auto je to fajn. >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  23:02

« Bez nadpisu

to Diamant:
    u ziadnych reprakov neni problem to ze su papierove. Ak by som ich mal hodnotit z mechanicko - elektrickeho hladiska tak problemom je nedostatocne dimenzovany magneticky system - nedostatocna kontrola membrany, mala linearna vychylka - cievka pohybujuca sa vo vzduchovej medzere magnetickeho systemu sa dostava pri vacsom zatazeni (alebo hlbsich basoch) mimo medzeru - dosledok tzv "nestihanie" resp "chrchlanie" basaku, mala tuhost membrany - deformacie membrany -nizssi frekvencny rozsah smerom hore, nelinearity v priebehu frekvencnej charakteristiky...
    Tak ci tak zvuk je o trosku lepsi ako u O1 to vsak hlavne kvoli inej ozvucnici - dvere su uzavrete zvnutra plechom-skoro ziadny akusticky skrat=mensi pokles akustickeho tlaku na basoch. Ukricane stredovysky su vsak uplna tragedia. Suhlas vo fabii je so Skodoviek najpocuvatelnejsie to ozvucenie. Pre narocnejsi posluch vsak nevyhovuje ani toto. Poznam niekolko reprakov v kategorii uz od 2500,- sk za par dvojpasiem, ktore hraju dost lepsie. Ak sa este vytlmia dvere, utesnia (bitumenove platy, noiskiller, MDF podlozka pod basak) zvuk bude o niekolko kategorii lepsi. Zlepsi sa hlavne linearita (zmizne ukricanost), cistota, ziska sa podstatne presnejsi bas a da sa pocuvat ovela hlasnejsie bez toho aby zacalo nieco v dverach drncat, bas nabere na objeme, pribudnu detajly... Zdaleka to nie len o diskoteke, da sa na to pocuvat uz aj nejaky jazzik a vazna hudba. Spravny fandovia sa nezastavia vsak zdaleka takto nizko:-). Ako tak slusne ozvucenie sa vsak da urobit az prekvapivo lacno, hlavne ked uvazim ze za par reprakov navyse (doyadu do 02) chcu v autosalone od 3500,- sk vyssie tie repraky maju realnu trhovu cenu tak do 1500,- Sk
    Basove pumpy maju len diskutabilny prinos, nevytvaraju totiz akusticky tlak, ale trasu karoseriou co moze sposobit casto viac problemov ako osohu. zacne totiz prakticky vzdy nieco rezonovat a treba dalej riesit ovela zlozitejsie tlmenie vybracii v celom interiery casto este aj pod kapotou, ci zvonku karoserie (rezonujuce plastove kryty v motore, poznavacia znacka). Ked neni trpezlivost a casto aj dost penazi, potom pomoze uz len pridat vykonovy zosilovac aby tie rezonancie prehlusil:-)
    ak mas zaujem o tie fotky dveri zvnutra, uved mi mailovu adresu, poslem ti ich
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…