Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  15:18

« Re: Ostřik světel

Žrout to tedy je, kupuju 5-ti litrový kanystr prakticky jednou měsíčně. Na druhou stranu, xenony bez ostřikovačů ani objednat nejdou. Jestli je to na klasický světla nutný, to je otázka do diskuze. Určitě je lepší mít světla čistý, ale nemyslím, že by to byla vyloženě "nutnost" (pro klasický světla, pro xenony to nutnost je).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  15:17

« Re: Ostřik světel

To Boban :
    mam je instalovane, nebot mam xenony, a ty by bez ostrikovacu za chvili nesvitily - to je realita. Zadny velky zrout kapaliny to jinak neni, je to vysokotlaky system se zvetsenou nadrzkou, a je to rozhodne dobre zarizeni. Ma to indikaci na MaxiDOTu (xenony).
    Jinak docela "dobrej prodejce", s takovou zvlastni obchodni "...prej..." strategii >:D
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.06  15:12

« Ostřik světel

Co říkáte na ostřikovače světlometů??? Mě od toho prodejce zrazoval, že prej to je hroznej žrout kapaliny a že se musí moc často dolévat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  15:09

« Re: Chip Tunning

to spitfire:
    DSG muzes mit jak k 1.9., tak k 2.0 TDI, u obou je stejna, samozrejme je jinak nastavena, vzhledem k rozdilnym hodnotam vykonu a toc. momentu (tak jako kdyz se chipuje 1.9 s DSGckem).
    Nejak jsem ale nepochopil to Tve "...Tam dáváš 60 litrů opravdu jenom za jinej motor..." :roll: Ja napriklad jsem tech "60 litru" zaplatil za vynikajici automat :shock:
    Jinak to , ze u 2litru TDI neni jeho prubeh az tak idealni zde bylo mimoch. take toho dost popsano...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 22.03.06  13:16

« Re: Re: Re: Chip Tunning

To Omicron: No u DSG je to jiná. Tam dáváš 60 litrů opravdu jenom za jinej motor - teda jestli je DSG pro 1.9 a 2.0 stejný.
    Chování 2.0 mi nepřipadne nějak závadný, prostě silnej traktor se vším, co k tomu patří. I když je pravda, že třeba takovej dvoulitrovej diesel od BMW je trochu jiná káva....
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  12:28

« Re: Re: Chip Tunning

To Spitfire :
    Vidis ja mam 1.9TDI O2 a sestikvalt (DSG), coz samozrejme jde chipem doresit, take se to takto resi... :D
    Myslim, ze filozofie poridet 1.9TDI a pozdeji ho dochipovat (nejlepe s tim 6kvaltem) neni az tak spatna, s tim ze usetreny prachy lze investovat napr. do vybavy (napr. DSG >:D ).
    Ja takto presne postupoval (zatim bez chipu, ale o tom se zde jiz napsalo tuny pismen), a nevidim v tom zadnou chybu.
    Ten motor 1.9 PD je konstruovan a dimenzovan pro vetsi vykony a tocive momenty, nez ma ta 77kW verze. Navic bych rekl, ze me prijemnejsi chovani nez ten 2litr...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 22.03.06  12:19

« Re: Chip Tunning

to Boban: Já osobně bych se na čip vyprdnul. S TDI 1.9 77 se dá v pohodě jezdit. Pokud je potřeba vyšší výkon, tak bych radši připlatil za 2.0, protože ta má, narozdíl od 1.9, šestikvat, což čipem nedořešíš...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  09:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

To one-z: Díky za radu, koukal jsem na jejich web (cimbu) a působí to na mě dobrým dojmem stále ještě váhám zda udělat chiptunning na "syrovým" motoru nebo po pár tisících ujetých km. co říkáte?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.06  07:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Boban: já bych zkusil cimbu, redaktoři tady na auto.cz ji taky vybrali pro octavii TDI 77kw. Chiptunningu bych se nebál, protože tenhle motor má velký potenciál ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.03.06  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Inak vrelo odporúčam kožené sedadlá a potom sa uvidí, ako sa žije bez výhrevu sedačky.
    mne sa vyhrievanie pokazilo, ale kedze mam nezavisle kurenie, tak to nieje problem.
    ale bez nezavisleho kurenia by to bolo naozaj peklo.
    tiez vyhrievanie doporucujem
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.06  21:22

« Chip Tunning

Prosím o radu: při objednávání Octávky jsem váhal mezi 1.9 TDi a 2.0 TDi, myslím že ušetřené peníze za motorizaci si pořídím u 1,9 TDi chiptunning a ještě mi zbyde na další radovánky, jakou firmu byste mi doporučili? Máte zkušenosti s úpravou 1.9 TDi 77 kW?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  20:33

« Re: vyhř.sedaček

Vyhřívání mám a taky bych si ho příště objednal znovu. V letošní kruté zimě ho používám docela často. Po vyjetí to dám na 3, na 4, tak na dvě tři minuty, než to začne hodně hřát, pak to vypnu. Ze setrvačnosti to pak ještě minimálně pět minut hřeje a přitom pomalu začíná auto topit. Nemám to puštěné furt, ale když je auto celou noc venku na mrazu, tak je to ráno fakt příjemný. Žádný zdravotní problémy nepozoruju, ale jak říkám, nemám to puštěné trvale a ani každý den, záleží na počasí a jestli mám kabát nebo jenom krátkou bundu. Prostě, když zebe, tak to zapnu... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.06  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Já kdybych si kupoval nové auto tak bych šel do vyhřívaných sedaček znova.Zvyšuje to komfort a to dost.Kdo to nezkusil tak si říká že je to snobárna,ale věřte že není.
    Jen jsem chtěl naznačit že je potřeba používat to s rozumem.Když jdu do auta z bytu kde je 22C a venku -10C tak je to zrovna tak špatné to nezapínat jako i to- dojet s ohříváním až do vypnutí motoru a vystoupit do mrazu.
    BTW to co jsi Diamante napsal že u jiného auta to bylo dělané tak že se to muselo znova po nastartování zapínat dává smysl aby to šetřilo baterku.U Oktávky nevím jestli je to ošetřeno tak že to začne vyhřívat až s určitým zpožděním,ale podle zkušenosti bych řekl že jo.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.03.06  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Amigo - ja s chrbticou nemám žiadne problémy a výhrev sedačiek používam už 6 rokov. A taktiež si myslím, že ak by to bola taká kravina (ten výhrev), tak by to nikto nevymyslel a neponúkal, lebo by to nikto nechcel.
    Inak vrelo odporúčam kožené sedadlá a potom sa uvidí, ako sa žije bez výhrevu sedačky.
    BTW, skôr by som povedal, že majitelia výhrevu sú spokojní, len tí, čo ho nemajú naň stále len nadávajú, že? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  07:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Marios: asi jsme divný, že nám není zima na zadek :D
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.06  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Když po usednutí do auta pak musíte chodit se zádama k doktorovi , tak do těch aut nelezte a ležte doma na gauči , možná že budete spokojený :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.03.06  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

By si sa divil, ale moja zena si vyhrev sedadla niekedy pusti aj v lete, ked ma svoje dni. A pritom nevadi, ze bezi klima.
    V zime to mam obvykle pustene nafurt, na stupni 1 alebo castejsie 2. A urcite by som auto bez tejto feature uz nechcel.
    Jedine vtedy by mi nebolo na zadok zima, keby som mal dlhy kabat, na ktory si sadnem. Ale ja som zvyknuty v aute zhadzovat aj perovku, takze ako nohy, tak aj zadok a chrbat by sli na premrznutu sedacku a to nie je prijemne. V sluzobnom mam tiez vyhrievane sedacky, ale tam sa to zapina tlacidlami, takze po kazdom vypnuti zapalovania (napr. na pumpe) sa vyhrievanie vypne. A normalne citim, ze sedacka potom nekuri a studi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  20:51

Hmm zajimavé mě na zadek v autě nikdy zima nebyla (ani na ty dvě minutky) a to jsem sedal do auta, které stalo venku i na -20°C Asi mám lepší spoďáry jak vy >:D Jinak i kdyby mi byla zima na *, tak kvůli 2 minutám (a to ještě jen v zimě, protože pochybuji, že to někdo využívá celoročně) bych 5900,- peněz nevyhodil. To znám užitečnější serepetičky do auta. Ale každej jsme jinej, někoho zebe zadek a někoho nee 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.06  20:49

Já když sednu do auta, tak ani nepocítím, že je sedačka studená. Prostě mě to ani nenapadne >:D Možná když je auto hodně vymrzlý, tak bych ty vyhřívaný sedačky uvítal, nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.03.06  20:17

« Re: Re: Re: Re: vyhř.sedaček

Marios - ty máš ale výhrevný zadok. Mne je zima po usadnutí do sedadla tak 2 minútky. Presne túto dobu to vykurovanie sedadiel výborne vykryje a hoci kúrenie ešte nekúri, keď mám sedadlo teplé, ani to nepociťujem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…