Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Tempomat
Tempomat je suprovní věc, když jsem kupoval auto, tak to byla jedna z podmínek. Používám ho nejen na dálnici, ale i na normálních okreskách, když je volno, nebo ve městě, aby mě to nesvádělo výrazně překračovat rychlostní limit. Ne že bych neuměl udržovat konstatní rychlost pedálem (což hodně lidí opravdu neumí :-( ), ale s tempomatem je to pohodlnější. -
« Re: Tempomat
To Blasio :
Uplne bez debat, myslim, ze o prakticnosti tempomatu snad neni ani treba jakoliv dikutovat, je to jasne vynikajici udelatko, samozrejme i na nasich silnicich. Zkus si take trochu tady pohledat, bylo toho o tomto tematu drive napsano jiz vic nez dost >:D -
"-- skrytý --" 23.03.06 10:45
« Re: Tempomat
Rozhodně smysl má. Já ho měl montovanej automaticky (Elegance). Ze začátku jsem ho nepoužíval, ale pak po pár jízdách po dálnici jsem si na něj rychle zvyknul. Na dálnicích ho využívám nejvíc, ale někdy i při šourání po městě, kde vím, že jsou dlouhý úseky, kde se měří.
Nastavím si rychlost, jakou potřebuju. Když ti něco vjede před čumák, zabrzdíš nebo tempomat dočasně vypneš a stiskem jednoho tlačítka zase obnovíš původní rychlost, aniž bys musel koukat na tachometr. A taky to umí přidávat a ubírat stiskem talčítek, aniž bych musel mít nohu na plynu, občas to taky na dálnici využiju. -
« Tempomat
Co říkáte na nabídku Tempomatu od škodovky?Nabízí jej za 5550,-.Normální cena 11.000,-.Dříve to nešlo použít na 1.4MPI a teď bez omezení...Kdo máte tempomat-jste s tím spokoj.?Je to vůbec v praktickém provozu u nás využitelné?Já s tím mám zkušenost z USA na Mitsubishi Galant,ale tam byly všude4-proud.roadways.Nevím jestli to tady má smysl když se přede mě každou chvíli nasune kamion.
Ale červík hlodá... :? -
"-- skrytý --" 23.03.06 07:33
« Re: Re: Ostřik světel
Teda to je mazec dolejvat jednou mesičně kapalinu do ostřikovačů! Já mám O2 od června a zatím stále mám kapalinu do ostřikovačů original od Škody z výroby, a to ji tam ještě půlka nádržky stále je (včera jsem to kontroloval >:D )
Blasio: Jak to myslíš s tím počítačem, že počítá i počet (hopla to je věta počítač počítá počet >:D ) otevření kapoty motoru? :shock: Skus k tomu prosím napsat více, by mě to zajimalo! Dík! -
« Re: Ostřik světel
Bobane,ostřikovače světlometů neřeš.Vzhledem k tomu že si stříkají podle svého(každý 5.ostřik skla)-budeš mít spotřebu kapaliny pořád stejně VELKOU.U Fabie to bylo podle mého lepší.Tam se ostříkly světla až po dlouhém držení páčky ostř.skel.Jinak na Fabii jsem ostř.světel moc nevyužil.Podle mě to má smysl když padá mokrý sníh,který ti za malou chvíli zalepí celou př.masku.
BTW když jsme u toho dolívání kapaliny:víte že comp.si u longlife intervalu počítá i kolikrát se otevře kapota? :idea: -
« Re: Re: Re: Chip Tunning
to Spitfire :
"...Myslel jsem tim, že rozdíl 1.9 vs. 2.0 je 60 litrů u manuálu i DSG, u manuálu dostaneš za ty prachy navíc ještě šestikvalt. ..."
Asi jsem nejaky natvrdly, ale Tvemu vysvetleni stale nerozumim. U DSG je taky 6kvalt... (a to i u 1.9) ;-) -
"-- skrytý --" 22.03.06 16:24
« Re: Re: Dešťový senzor
to Boban:
Jak psal omicron, dešťový senzor je OK. Sice má občas "svou hlavu", ale dá se s tím naučit. Ze začátku jsem na to spíš nadával, ale teď už je to dobrý. Ale líp to funguje od jara do podzimu, v normálním dešti. Při sněžení a břečce to občas je k vzteku. Když se přes senzor rozmázne špína, tak pak to dře suchý sklo jako o život. >:D
A maxidot je taky super, snad jenom, že by to mohlo zobrazovat i víc než jeden údaj najednou (spotřeba okamžitá, průměrná, dojezd, doba jízdy, ujetý km a apod.). Kdyby to umělo volitelně zobrazovat třeba dvě ty hodnoty, bylo by to už úplně dokonalý, místa je tam na to dost. Ještě škoda, že i koncernový rádia nemají stejně kvalitní displej. K tomu kontrastnímu maxidotu ten zalenej displej na rádiu nějak neladí... ale to nic nemění na tom, že funkčně je maxidot oproti pidi-displeji suprová věcička. -
"-- skrytý --" 22.03.06 16:16
« Re: Re: Re: Ostřik světel
to omicron:
Nenajezdím toho nijak moc, ale jezdím denně, i v tom marastu. Od srpna cca 12 tkm. Nepsal sem, že je mnoho dolívat každý měsíc kapalinu, ale že je to "žrout". Prostě z předchozích aut, který ostřik světlometů neměly, jsem nebyl zyklý dolívat 5 litrů každé druhé tankování (za měsíc mi to tak cca vychází, že 2-3x tankuju plnou). >:D Jinak ostřik světlometů mi vyhovuje, nemusím se o čistotu světel nijak moc starat a navíc to platí firma, takže v tom problém nemám. 8) -
« Re: Dešťový senzor
Vsechno na co se ptas mam, urcite doporucuji.
At uz ten "destak" chodi jak chce (nekomu to nevyhovuje - uz se to tady take probiralo), nemohu tomu uprit vynikajici praci, kdyz me napr. miji nejakej kamion s navesem jedouci jako hovado v prutrzi mracen. Za normalnich okolnosti na Tebe vrhne pri prujezdu tuny vody, pres ktere nekolik vterin nevidis, pokud jsi si sve standard sterace nepustil napred na nejrychlejsi rezim. Senzor toto zvlada naprosto bravurne a rychle.
Taktez vnitrni elektroforeticke zrcatko je nenahraditelne, zvlaste kdyz ze Tebou jede nejaky hovad, kterej aby usetril si nechal do sve kary dodelat xenony bez autoregulace.
Zobrazeni na MaxiDOTu oproti stand. malemu displaji na budiku je uplne o necem jinem. Spousta info pohromade bez nutnosti prepinat, velka a jasna grafika, zobrazeni spousty dalsich info, ktere ten malej neumi. Mel jsem na sve predchozi O1 tem malej, vim o cem mluvim, nevahej ! -
« Re: Re: Ostřik světel
to tengler :
"...Žrout to tedy je, kupuju 5-ti litrový kanystr prakticky jednou měsíčně..."
1x za mesic doplnit ostrikovace, to je jako mnoho :shock: ??? Kolik toho prosim najezdis, ze je takove mnozstvi pro Tebe mnoho ???
Ja teda nevim v jakych relacich se pohybujes, ale vzhledem k tomu, ze napr. min. 3-5x do mesice tankuju plnou nadrz, je pro me 1x za mesic dolejt kapalinu do striku tak smesnou zalezitosti, ze to snad ani nestoji za takovou kupu reci kolem toho.
Vase starosti bych tedy chtel mit !

Díky,zajímavé..