Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 28.03.06  10:05

« Re: Re: Re: zarovky v zrcatkach

to kvak: Ať uź tam je cokoli, životnost je mizivá. Minulej tejden jsem škrtnul zrcátkem o vrata a přestalo to blika nato šup >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.06  09:31

« Re: Re: zarovky v zrcatkach

Děkuji za informaci, nevěděl jsem, že jsou tam LEDky. Pravé zrcátko mi přestalo blikat, tak to tedy musím do servisu, asi se někde ucpal drát.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.03.06  21:16

« Re: Re: Re: zarovky v zrcatkach

Presne tak, v smerovke v zrkadle sú LED-ky. Ale že odišla?
    Ja si auto bez zadného stierača ani neviem predstaviť. Používam ho často a pokiaľ nie je okno perfektne čisté, tak mi to vadí.
    Dotmelili okno? Dosť divné.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  21:05

« Re: Re: zarovky v zrcatkach

su tam urcite LED. dnes som na to natrafil v navode...tie by snad mali prezit aj auto, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  21:02

« Re: zarovky v zrcatkach

Nevíte prosím někdo, jak se lze dostat k žárovce blinkru ve zpětném zrcátku?
    2 return:
    Já mám za to že tam jsou LED diody.Tobě se pokazila LEDka?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  18:47

« Re: Re: aerodynamický hluk?

Můžu potvrdit,reklamoval jsem v záruce. Vyřešilo to dotmelení těsnění trojúh.okna bezbarvým silikonem.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 27.03.06  18:40

« Re: Re: O II combi

To amigo :
    víš, jsem taky motorkář, co musí, blížíc se často dvoustovkou k předjížděným autům, dávat pozor, co jejich nic netušící řidiči zrovna provedou s volantem. Ani jim to nemám za zlé. Je to můj problém, když chci jezdit takhle rychle. Z tohohle titulu, když sedím zrovna za volantem (a že se tam nasedím..), sleduju provoz za sebou jako málokdo. Nejen v motorkářské sezóně, ale trvale. Když je potřeba, setřu si, to se ví. Ale že bych v dešti stíral zadní okno trvale, což je u kombíku pro řádný výhled vnitřním zrcátkem nezbytné, protože po pár metrech bez stírání je okno jen průsvitné, nikoliv průhledné, to tedy nedělám. Možná i proto, že (téměř) fšechny předjedu a málokdy se na mě někdo lepí. Já vím, a co kolony.. :roll:
    No to si občas setřu, vždyť jsem neřekl že nikdy, ale téměř vůbec.. Ve většině případů si vystačím s vnějšími zrcátky. Inu řekl jsi to správně - každej jsme jinej. Kdybychom se ale náhodou na silnici potkali, nebo jsi mě, nedejbože, dojel, strach ze mě mít nemusíš. Budu o Tobě vědět, věř mi :-) .
    PS. a vyhřívání zadního skla taky používám a když ráno škrabu okna, obcházím auto celé, ne jenom vpředu..
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 27.03.06  17:28

« Re: Spokojenost s OII

Při průměrné spotřebě 6,7 l/100 km a když vezmu v úvahu že v horách jsou samé serpentýny a ujeli jsme tam skoro 300 km s průměrem kolem 10 l/100 km, jsme byli hodně spokojeni, na dálnici jsme se pohybovali kolem 130 - 150 km/h.
    Daj si skontrolovať palubný počítač. V testoch píšu spotrebu pri rýchlosti 130km/h okolo 9l. Benzín rozhodne pri takých rýchlostiach nemôže mať spotrebu 6,7 l. Ani Oktávia :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  13:58

« zarovky v zrcatkach

Nevíte prosím někdo, jak se lze dostat k žárovce blinkru ve zpětném zrcátku? Potřeboval bych si ji vyměnit a nechce se mi kvůli takové hlouposti do servisu. Na krytce blinkru nevidím žádnou západku ani šroubek a běžnému násilí to odolává.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  12:37

« Re: O II combi

exup: Tak to asi provoz za sebou moc nesleduješ,když zadní stěrač za jízdy nepouštíš.Já si jízdu bez puštěnýho stěrače nedovedu představit,obzvlášť v zimě to bez zapnutého vyhřívání zadního skla a puštěného stěrače vidím dost nebezpečné.Ale každej jsme jinej.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  09:25

« Re: Re: MaxiDot

to si spominam. aj preto som si myslel, ze by to nejaky velky problem nemal byt, ale mam dojem, ze ked sa nieco tyka elektroniky v mojom servise tak od toho davaju ruky prec, dokonca ma doporucili na konkurencny servis >:D a ked ti to menili, dokazali ti nastavit aj prejazdene kilometre z jedneho na druhy? mne tvrdili, ze toto je nemozne. ale ked vezmeme ze snad kazde druhe auto v bazare ma pretoceny tachometer tak neviem preco by to nemalo ist na tomto....ale ono to v podstate nie je tragedia, mat na tachu o 22 kkm menej, ze?
    inak tie pristrojove stity podla vsetkeho robi VDO, aspon je na tom ich logo.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  09:13

« Re: MaxiDot

To kvak :
    Myslim, ze by to az tak velky problem nemel byt, vzhledem k tomu, ze me v novem aute menili pristrojovku jiz 3x.
    Nekde jsem tu o tom jiz psal, ale po odjezdu z autosalonu po koupi nove O2 me asi po 10 km prasklo sklo na pristrojovce ;-) , a po uznani reklamace (coz jim trvalo cca 1 mesic, a muse na to prijet sef reklamaci z MB !). Nova byla dobra az 3. (treti !) v poradi,nebot to praskle sklo mely vsechny nove, postupne do autosalonu zaslane ze skladu Skody. Bylo to tehdy (8/2005) velky pruser pro jejich subdodavatele, a vzpominam, ze pri finalni vymene s tim meli v servise take jisty problem s nakodovanim, ktery resil a az telefonat do MB >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.06  08:37

« MaxiDot

zdravim,
    tak sa mi konecne podarilo za rozumne peniaze zohnat pristrojovy stit s maxidotom s budikmi pre moj motor. Nevedel som sa dockat az im to rano dovleciem do servisu a tam ma cakala pomerne studena spracha s tym, ze oni nevedia s tym pohnut a boja sa toho. Je to az taky problem? Je problem nakodovat imobilizer a preniest kilometre, serv. interval a neviem co do toho noveho? Alebo je to len chyba v servise alebo sa do toho radsej ani nemam pustat aby sa mi nezacalo postupne drbkat auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  07:49

« Re: aerodynamický hluk?

Před nedávnem jsem podobný zvuk zaregistroval také. Nikde jsem žádný problém nenašel. Těsnění zdá se sedí.
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 27.03.06  01:15

« Bez nadpisu

Před OII kombi jsem měl právě Passata kombi a řekl bych, že se 5-té dveře (pokud jimi myslíš zadní část auta..) u něj nezadělávaly o nic méně. Možná spíš víc, protože je v části zasklení nemá tak skloněné jako OII. Myslím, že to je obecná vlastnost snad všech kombíků, způsobená větším aerodynamickým vířením, daným jejich tvarem a zasírání okna pak jeho větší blízkostí tomuhle víření než u liftbacků. Tak to vidím já. Beru to jako nutné zlo a všeobecně známou věc, takže to nějak to víc neřeším. Ani mě to moc nevadí, takže "špatný" je pro mě dost silný slovo. Zadní stěrač za jízdy téměř vůbec nepoužívám, leda před couváním. A to setření stejně výhled vzad z OII kombi moc nevylepší.. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.06  22:54

« O II combi

Zajímalo by mě,jak jste spokojený se zněčisťováním zadní části vozu při deštivém počasí. V porovnání s liftbacem je to podle mě dost špatný. Kdysi jsem jezdil s Passatem combi,ale myslím že ten se tak nešpinil,jak to vidíte vy?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.03.06  21:45

« Re: aerodynamický hluk?

U prvých OII to bol celkom bežný jav, nie je dobre usadené pevné "trojuholníkové" okno v zadných dverách. Ak teda nie je odlepené nejaké z tesnení, tak by som príčinu hľadal práve v spomenutom okne.
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 26.03.06  21:18

« aerodynamický hluk?

Mám O II 1.9 TDI naj. 30 000km, liftback, elegance.
    Od minulého týždňa pozorujem, počujem od zadných pravých dverí hluk. Začína to asi od 80 km-h. Ako by som mal málinko otvorené okno 8-s
    Už som pozrel tesnenie, okno,- nič som nenašiel.
    Keď mám pustené radio tak to takmer nepočuť, ale inak je to dosť nepríjemné. Máte niekto podobnú skúsenosť? Díki za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.06  17:35

« Re: Tempomat

To Blasio:
    Osobne mam OII Elegance, takze pri objednani vozidla to bol standart. Osobne som to bral ako "zbytocny prepych", ktory stal 14000 Sk.... A vsak dnes keby som mal kupovat nanovo nove auto, tak uz len s tempomatom!!!Je to super vec, ktoraTi dovoli na dialnici i mimo nej sa viac uvolnit a v pohode soferovat. Vrelo odporucam ;-)
    Tak ako aj maxidot : za tie peniaze to isto stoji, znazornene informacie su velmi dobre citatelne :-)
    OII 1,9 TDI Combi Elegance
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.03.06  14:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat

Tak tak, tempomat je super vec, ja ho používam ako na diaľnici, tak aj na okreskách či v meste.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…