Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Jozef0351 31.03.06 09:04
« Re: To:one-z
No ak je u všetkých nemeckých áut normálne dolievať olej tak potom zlatí Japonci. To už som ale zistil aj bez toho aby som musel dolievať olej. Viem že kamarát lial do Mercedesa Vito ( mal to nové ) olej ako ja vodu do ostrekovačov. Ja som naposledy na Š 105 pred každým ranným štartom kontroloval stav oleja. To bolo pred 20 rokmi. -
"-- skrytý --" 31.03.06 07:46
« To:one-z
Asi budeš mít pravdu, na brzdy jsem nějak pozapomněl,matně si vzpomínám, že jsem byl loni na brzových válcích, (ale s jiným autem)
a tam mě přesvědčovali, že povolená tolerance brzd na jedné nápravě
je 30 %. Jak mi vyjde chvilka zajedu s OII na válce a uvidíme.
Přešli jsme na spotřebu oleje, takže moje zkušenost. V prvním servisním
cyklu (30 tis.) jsem dolíval cca 0,75 l asi v 20 tis. km. Ve druhém
cyklu jsem si na to vzpomněl,právě když to mělo zase asi 20 tis, bylo to kousek nad spodní ryskou,tak preventivně 0,25 l (zbytek z litru, který jsem loni koupil).Už jsem zažil horší auta, myslím ,že motory VW
jsou v tomhle směru celkem O.K. -
Diamant 30.03.06 22:22
« Re: Re: Re: Re: spotřeba a olej
Ešte k tým 0,5l na 15.000 km, podľa mňa je to primeraná spotreba. Mal som tam 0W-30 plnú syntetiku a časté štarty v meste, sem tam som to poriadne popreháňal.
Inak motory 2,0 MPI sú najmä v Octavii známe svojou vyššou spotrebou oleja, takže 0,5l je veľmi dobrá hodnota. Ale verím, že pri nejakej polosyntetike 15W-40 by neubudlo temer nič. -
Diamant 30.03.06 22:19
« Re: Re: Re: spotřeba a olej
Treba si uvedomiť, že čím väčší objem motora, tým väčšia stačná plocha vo valcoch, kadiaľ sa ten olej môže strácať. Taktiež pri častých studených štartoch olej ubúda viacej, rovnako aj pri jazde na plný plyn. Samozrejme viacej miznú redšie oleje (napr 0W-30) než hustejšie oleje (10W-40). A tie longlife oleje sú ešte redšie, než syntetika, takže ubúda ešte viacej. -
Jozef0351 30.03.06 21:03
« Re: Re: spotřeba a olej
Moc sa tomu nerozumiem ale na Mitsubishi Carisma 1,6 benzín som najazdil vyše 300 tis. km / 7 rokov a ani neviem kde sa olej dolieval. Kolega má Oktáviu I 1,9 TDI tú silnejšiu, najazdených 270 tis. km a takisto otvára kapotu len keď dolieval vodu do ostrekovačov. Možno ten nový ĺong life výmysel žerie olej alebo u diesla je to možné, (nemám ani nechcem) ale pri benzíne dolievať 0,5 l oleja na 15.000 km?? -
Diamant 30.03.06 19:26
« Re: spotřeba a olej
Blasio, ja som na Fabii 2,0 dolieval cca 0,5l syntetickeho oleja po 10.000 km. Vždy som olej sledoval a keď saom sa dostal na minimum, tak som si približne prepočítal spotrebu oleja na 1000 km a dolial som už len toľko, aby som pri dosiahnutí 15.000 km bol zase na minime. Vždy mi to tak vyšlo.
Inak ideálny stav je udržiavať hladinu oleja sústavne na minime, ale komu sa to chce stále sledovať, že? -
« spotřeba a olej
Vím že už je to mnohokráte omílané téma,ale chci se podělit o zkušenost s olejem.V neděli jsem poprvé doléval po 3/4 roku olej po 12.500km,a to 0.5l.Nejedná se o longlife interval,ale 15.kkm či 2roky.Na jednu stranu to moc oleje nežere-na druhou už to mohlo vydržet do výměny..Až půjdu do servisu nechám to zas na QG2.Slyšel jsem a i postřehnul v tomto treadu že při longlife si to "hutne"oleje víc a tudíž je ta úspora více najetých km diskutabilní.Syntetika na dolití u OMV mě stála 550,-/l.
Jinak jsem trhal rekordy se spotřebou:při návratu z Kaprunu/Alpy (cca500km)jsem jel za 5.4L-na 4x4 super-zřejmě dobrý oddíl :-) ..je fakt že průměr byl 90kmh(uzavírky na dálnici plus mlha). -
« Re: aerodynamický hluk?
Bojuji presne s tim samym problemem uz pul roku. Zacalo to asi pri 10 000 najetych kilometrech u zadnich pravych dveri. Taky jsem patral po chybe v tesneni, ale nic jsem nenasel. V servise si to nechali skoro tyden, nez zjistili, ze je to vyrobni vada - spatne usazeny sloupek oddelujici zadni trojuhelnikove okynko - pry obvykla u prvnich modelu druhy rady octavii... Opravili to, chvili byl klid a pak to zacalo pro zmenu na levych dverich. Kdyz to ted v lednu opravili, tak zacalo znovu sycet prave okynko. Zacina me to dost s..t. Rikam si, jestli sycaci nemaj nejak nedoresenej podtlak v kabine, ze to nekudy proste vzdycky musi sycet... Petr -
"-- skrytý --" 30.03.06 13:43
« Poraďte
Dnes jsem u OII objevil zajímavou věc,kterou si nedokážu vysvětlit.
Už 6 let si při výměně pneu měřím digitální šuplerou hloubku vzorku.
Ano, je to úchylka, ale neškodí okolí.Na hnané nápravě se samozřejmě
sjíždí rychleji než na vlečené, ale vždy na jedné nápravě +- 0,1 mm
stejně. Takže - zimní Micheliny jsem nasadil v listopadu ,je to už jejich
druhá sezóna, obě měly 7,8 mm. Dnes jsem je měřil před výměnou,
levá má 6,8 mm a pravá 6,1 mm. Auto má MSR,ASR,ESP, takže v čem
může být ten rozdíl ?? Osobně si nemyslím,že je to vada pneu,
ale hlava mi to nebere. -
"-- skrytý --" 30.03.06 13:02
« Porovnanie Opel Astra oproti, Vectra, Octavia2
Porovnanie Opel Astra oproti, Vectra, Octavia2
Mam momentalne pozicanu Astru model 2006 motor 1,4, 16V 90k, vybava Essentia (zaklad) so sadou Essentia Plus (manualna klima+kozeny volant , radio s CD, ovladanie radia na volante). Odhliadnuc od motora (ktory je sice silnejsi ako 75k v zakladnom modeli Octavie2, ale aj tak prislaby) tak citit ze Vectra je starsia ako Astra. Mal som moznost 2tyzdne jazdit na Vectre model 2005 (pred faceliftom 2006). U ktoreho sa mi dost nepozdavala mizerna kvalita materialu dekoracnej listu na palubovke. Astra ma sice tuto listu z toho isteho tvrdeho plastu, uz vsak neni pod nim dutina ale je to vyplnene nejakou tlmiacou hmotou takze je to skoro zrovnatelne s O2. Stredovy panel sa vsak prakticky nezmenil ani u Astry ani u Vectry po facelifte (model 2006), je stale rovnako-tvrdy duto znejuci plast. Astra ma lepsie prevedenu rucnu brzdu. Jazdne vlastnosti ma celkom milo prekvapili u Astry. Podvozok je obdobne makksi ako pri Vectre, zaroven vsak lepsie tlmi nerovnosti a hluk pri razoch je slabsi. Taktiez radiaca paka ma presnejsi a tuhsi chod ako pri Vectre. Medzi 2-3 to vsak u Astry obcas pri rychlejsom radeni zadrha (mozno chyba kusu). Taktiez riadenie sa mi zda lepsie ako u Vectry. Ide podobne zlahka, zda sa mi vsak strmsie z lespou spatnou vazbou. Spatna vazba a strmost sa mi zda dokonca lepsia ako pri O2. O2 ma najtuhsie nastaveny posilovac (dvojstupnovy, za jazdy pritvrdzuje). Taktiez ovladacie prvky su viac po ruke u Astry ako u Vectry. Astra s 1,4 a 1,6motorom ma vsak vzadu len bubny, co by mozno v zasade navadilo, ale octavia brzdi ucinnejsie a brzdny ucinok sa da s vacsim citom davkovat. U Astry ma zarazila absencia vyskoveho nastavenia sedadla u tejto vybavy. V tejto triede by mala byt tato vybava samozrejmostou (iste da sa doobjednat). Posed pre ludi pod 175cm tazko niekomu vyhovie, proste ste utopeni dole. Celkom milo som bol prekvapeny z vlastnosti podvozka. Oproto Octavke je to pre pokojne jazdenie v beznych hlavne mestskych podmienkach lepsi podvozok. Ja mam sice rad relativne tvrdy podvozok Octavky, s Astrou som skusil prejst cez najbrutalnejsie vymoly a nemal som pocit ze bud utrhnem nieco z auta alebo mi zatlce chrbticu az do hlavy ako pri O2. Astra pri rozjazde a brzdeni priznava maksi podvozok dvihanim a zabaranim cumaku co O2 nepozna. Vectra je na tom obdobne ako Astra. Astry v zakrute som zatial radsej neskusal kedze je vonku nad 10 stupnov a obute to ma stale Zimaky. Astra je pre mna prekvapivo vacsim superom O2 ako som si po jazdeni s Vectrou predstavoval. Zaroven si na nej viem celkom dobre predstavit sportovy podvozok so 17-kami ci dokonca 18kami. Co u O2 je uz znacny diskomfort. Samozrejme 1,4 90k neni na toto adekvatny motor. Osobne je mi smiesne ked ma nieco ako 1,2htp nejake nizkoprofilove gumy a look sportoveho auta. Nepride mi to uz o moc lepsie ako lepit podomacky zpatlane spojlery na stare 120ky a Lady -
« 2,0 TDI
Zdravím exup,už delší dobu jsem Tě neviděl project kolem.Tak jsem si vzpoměl,jestli už jsi začal řešit s fabrikou ten krouťák tvýho motoru,nebo jsi to vzdal?Vzpoměl jsem si na Tebe když známej /co odsával tátovi olej z Mondea/ si přivez z říše Passata s 96 kW tédéíčkem a šli jsme to zkusit na mojí oblíbenou trasu - jak jsme porovnávali ty naše. Nemůžu si pomoct,ale kam se ten dvoulitr na tuhle raketu hrabe,ten by nás tam sestřihal oba dva.Nevím jestli si měl možnost se s takovým motorem svézt,kdyby se Ti to naskytlo určitě to zkus,zajímal by mě Tvůj dojem. -
speedygon79 28.03.06 13:23
« AUX In
Dnes sa pre mna uzavrela sa dilema Icelinku, usb sticku a inych variant - nechal som namontovat AUX In, takze uz ma pri navi nebudu trapit tie radia a reklamy...cena bola tiez celkom priazniva...23Eur kabel do odklad.schranky, 50Eur montaz...uz len zamyslam nad nejakym 20GB Mp3 playerom a mam s hudbou vystarane...