Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
exup 08.04.06 00:36
« Re: Nove gumy
To š.team :
díky za dobré zprávy stran oleje, ale i doktora. Těší mě, žes mu trochu srazil hřebínek. 2x ho zrovna nemusím.. Jinak pokud jsi jezdil na Černý most přes jižní spojku (jak předpokládám, od Strakonic..) a vešel jsi se na takové štrece do tak krátkého rozmezí času, musel jsi mít docela štěstí na hladký provoz na tomhle relativně krátkém úseku. Já tudy jezdím denně do práce a někdy ten můj ještě kratší úsek přejedu za 4 min., někdy za 10, jindy za 30. Kolikrát tam ani nejedu a tluču se mimo. Stačí poslouchat rádio (Beat..) a člověku se několikrát denně chce z téhle spojky skoro zvracet, co se tam děje za věci..
To Lubeno :
Budu dávat Michelin energy E3A. S těmi jsem udělal na předchozím Passatu dobrou zkušenost. Co se týče komfortu jízdy, tak i životnosti. Než je obuju, dojedu ještě tak cca 2000 km ty Turanzy. Něco vzorku na nich ještě je a chci mít bezprostřední srovnání. Z toho hluku, co pozoruješ Ty teď, při přechodu na ně ze zimních, jsem já žasnul při přechodu na zimní, jen v opačném pořadí akustických projevů. Dojedu je, a už je nechci vidět, byť se mně jejich vzorek opticky líbí víc, než u těch Michelinek. Kdyby mně nebylo líto spojky, ukončil bych jejich život se zataženou ruční brzdou poctivým spalouchem, jako to "povinně" dělám před přezutím zadní gumy na motorce :D -
"-- skrytý --" 07.04.06 22:06
« Re: Nove gumy
To Lubeno:
Mam zimaky taky 15" Dunlopy Wintersport 3D a v utery jsem prezul zpet 16" Turanzy z fabriky. Taky se mi zdaji o neco hlucnejsi, nez ty Dunlopy, ale myslim, ze u tech je to normalni, loni se tady o tom dost psalo. Na druhou stranu v teplotach vysoce nad nulou je silne znat rozdil v gume, zimaky v tomhle teple doslova tecou a auto na silnici plave.
To ALL:
Mimochodem, zatim se mi nepodarilo "reprodukovat" uskoceni zadku, ale uvidime o vikendu, jestli se mi postesti potkat nejakou hrbatou zatacku. :) -
Diamant 07.04.06 20:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
Lubeno - to nikto netvrdí. Ja som napísal len toľko, že bez mechanického umytia (teda kontaktu huby alebo iého nástroja na umývanie) sa ten povlak z kasne nedá odstrániť. A to už mám dlhoročné skúsenosti ako s vlastnou wapkou, tak aj bezdotykovou umyvárkou OMV. Výsledkok v podstate rovnaký. Ale s hrdzavými bodkami neporadím, nezažil som ich. Ale býva zvykom, že hrdza ide z laku dole ťažšie, ako bežný prach a špina. A aj niektoré "hovienka" (také tenučké svetlohnedé pásiky alebo žlté krúžky) idú dole ťažko. Tiež iba mechanicky.
š.team - ale mohli by ešte namietať, že autobus so slečnou nedošiel stále rovnako. >:D
Ale vážne. Mal som na 2 dni požičaný Allroad (temer nový) a predpokladám, že aj tvoj doktor má to najrozšírenejšie prevedenie 2,5 TDI, že? Lebo ak áno, tak to hodnotím za slabé. Ja som bol z toho auta hodne sklamaný. Jednak už bolo na každom centimetri cítiť, že je to neskutočne zastaralé. No a ani toho výkonu nebolo na rozdávanie. Okrem toho, kým sa turbo roztočilo, tak to trvalo dosť dlho. Jediné, čo sa mi na tom aute bolo komfortné perovanie a možnosť meniť svetlú výšku. Aj som si to nafotil zo statívu. -
« Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
este raz k tym hrdzavym bodkam. chystam sa na mensi nakup autokozmetiky pre prve jarne velke drhnutie auta a nasiel som toto - Riwax Flugrost-Entferner - inymi slovami odstranovac naletovej hrdze, co budu asi tie preklinane hrdzave bodky >:D je to sice patlitrovka ale mozno sa to da kupit aj v mensom baleni - pozrite [odkaz] - este som tam nenakupoval, neviem ako to funguje...ale hrdzave bodky nastastie nemam skoro ziadne... -
« Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
To Diamant:
Auto garazujem, skoro vobec este nebolo celu noc vonku pod mesiacikom :-) To mam,po kazdom umyti auta behat okolo s handrickou a drhnut s namahou tie blbe bodky,aby isli dole?? Myslel som si, ze sa taketo veci v dnesnej dobe nestavaju v praxi... :'-( Nie som moc nadseny :!: -
« olej+filtr
info pro exup: Olej a filtr pro tátu už pro Tebe mám doma. Dále nejen pro Tebe,dneska jsem měl tu čest poměřit síly s naším doktorem a jeho allroadem,což se mi za celou dobu co ho má nepodařilo,vždycky to jen vychvaloval,jak těch 180 koní jede atd...,No a že mezi náma je rivalita dost veliká už léta protože já propaguju a jezdím embéčka a on značku Škoda prostě nebere,tak jsem mu dneska ukázal,jak mu ta Škodověnka se 77 kWama dokáže stíhat a ject za ním nalepená,tak že z toho musel být silně nervózní a že se snažil na to vemte jed,náš doktor není z těch který by dokázali prohrávat.Naštěstí,pro něho ,jsme po 6ti kilometrech jeli každý jiným směrem.Samozřejmě že až se potkáme osobně,bude mít připravenou nějakou výmluvu proč to takhle bylo.
Ono z mého pohledu není v dnešním provozu až tak důležité a hlavně využitelné moc velké stádo koní pod kapotou.Moje zkušenosti z praxe mě o tom dost přesědčují.Jezdil jsem i několikrát v týdnu trasu Šumava - Zlín téměř na otočku s nejnutnějšími přestávkami tak že ve Zlíně jsem vyložil lidi a zavazadla a zpátky jel sám,no a to jsem absolvoval s několika auty dosti rozdílných výkonů.Nejslabší byla moje O I 66 kW,dále nejčastěji používané bylo Saab 9-5 2,3 turbo Aero,pak Audi 100 S6 quattro,BMW X5 a Mercedes M-poslední dvě jmenované mě vůbec nenadchly,pro můj styl naprosto nevyhovující.Jedna cesta měřila 362 km a já jsem neměl nikdy větší časový rozdíl v době jízdy jedním směrem než 10 minut.Ten nejpomalejší čas byl samozřejmě s mou oktávkou a nejrychlejší a největší požitek byl z jízdy se Saabem,který ovšem znepříjemňovala nutnost dvou zastávek u Benziny natankovat 98ičku,což u mého slabého tédéíčka jsem neznal.Určitě se vyskytne spousta názorů a pochybností o různém počasí,různé hustotě provozu,které budou můj poznatek vyvracet,tak pro ty ještě takovej malej argument o plynulosti mé jízdy.Jeden rok jsem jezdíval do Prahy na Černý most k autobusu z Liberce pro jednu slečnu,kterou jsem pak rychle vezl do Strakonic a po cestě jsem pravidelně tankoval u pumpy v Chraštičkách.Když jsem potom zpětně zapisoval lístky od nafty,všiml jsem si ,že čas tankování,teď už nevím přesně kolikrát po sobě ,ale minimálně 3krát,se pohyboval v rozmezí jedné a půl minuty. A na závěr informace z minulého víkendu kdy jsem se vracel z lyžování v Rakousku.Můj spolujezdec na dálnici v Německu položil otázku kolik že to auto vlastně nejvíc jede,tak jsem sešlápl plyn na podlahu a po chvilce se rychlost ustálila na 205 km/h,což si myslím,že je na ten "slabej "motor celkem slušný.
exup:koukám že jsi mě s tím slohováním nějak nakazil. -
« Re: Jak spravne zajet OII s 2.0TDI a DSG
Mam 1.9 TDI s DSG, a nijak si myslim, ze neni potreba extra upravovat styl jizdy, jako s kazdym novym autem...
Setrne, nepretacet, po zatezi nechat dochladit turbo (plati i mimo zajizdeni), nevytacet zbytecne studeny motor, ale zase nejak prehnane "vikendacky" nesetrit :D -
« Re: 2.0 TDI ver 1.9 TDI
Passat napsal:
A pokud pujdem na Octavie I. 1.9 81kw ver. Octavie II. 1.9 77kw zde je rozdíl ještě mizivější ale pořád Octavie I. je o chlup lepší..
Sám jsi tvrdil že s O II 77kw jsi nejel..
..motorizaci 2.0TDI kdo nezkousel rozdil neuveri a bude jen diskutovat a placat ze 1.9 TDI stiha s dvoulitrem Totalní blbost
Passate,ty porovnáváš jen maximální hodnoty výkonu a krouťáku,ale co takhle průběhy výkonu a krouťáku v celém rozsahu otáček,zpřevodování atd.Nikdo neříká že 2litr není silnější-bylo by dost divné kdyby za ty prachy nebyl- ovšem věř tomu že i kdyby byl cenový rozdíl menší tak ne každý by si nadšeně vybral tu "kobylu co tak kope"
BTW na sněhu,ledu nebo hodně mokré cestě bych si tvými výroky tak jistý nebyl. -
« Re: Využili jste a nebo využijete jarní prohlídký Škody Auto
ja rozmyslam ze po tejto zime dam skontrolovat aspon geometriu...chytil som par dobrych vytlkov na ceste tak asi to nebude od veci...ale ta jarna prehliadka preco nie? uz len ked ti nastavia svetla a popozeraju auto za stovku tak to skusit... -
"-- skrytý --" 05.04.06 08:06
« Využili jste a nebo využijete jarní prohlídký Škody Auto?
Ahoj
využijete právě probíhajíci akce Škody-auto jarní prohlídky na Vaši Octavii II? Má to smysl, když mám nové auto (od června 2005) a do garančky mi zbývá ještě 20000 km? A pokud jste to nékdo už absolvoval, jaké máte zkušenosti? Jste spokojeni s prohlídkou? -
exup 04.04.06 08:48
« Re: O I ver O II a chip tuning
To Passat_TDI :
Passata 81 kW jsem čipoval u Budějovické firmy Sequana tuning. Kdybych znovu čipoval, šel bych zase za nimi. Prostě na mě její šéf udělal seriózní první dojem. Profesně i lidsky. A na ten já dávám.
Pokud by někdo chtěl posuzovat vliv čipu na životnost, musel by asi to auto celé odjet sám. Třeba do 300 000 km. A kdo tohle najede, na jednom autě? Znám osobně jen jednoho, co má tyhle km na OI 1,6 74 kW, bez čipu (a auto je zcela OK, světe div se!). Jinak jsou to jen informace z druhé ruky, nebo od těhle čipařských firem, kde se logicky historie jimi očipovaných aut může sbíhat. Já jsem najel s očipovaným Passatem asi 65 000 km od počátečních 125 000 km při čipování. Za tu dobu jsem měl dole hlavu, protože mně pronikal nezjistitelně přetlak do chl. systému a přes víčko se mi "zjistitelně" ztrácela kapalina. Jestli to mělo souvislost s čipováním nedokážu posoudit..
Jinak parametry mého motoru po čipování byly přesně 95,5 kW a 286 Nm. Byl jsem s tím hned na brzdě, jak jinak..
K tomu srovnání 1,9 a 2,0. Není to tak zas až tak markantní, myslím. Měl jsem onehdy čest s jedním divočákem (lidským) v takové 1,9-ce, co mě na okreskách 20 km stíhal, aby se mě pak na něco zeptal :roll: .Popsal jsem tenhle "zážitek" nedávno (dnes tak cca 4 stránky zpět) v tématu Mondeo 2,2 TDCi, kde se mě na srovnání těhle motorů ptal někdejší zdejší diskuzní účastník DIM.
Pokud půjde o modelový případ táhlého stoupání na dálnici, kde oba aktéři sešlápnou tupě plyn na podlahu, pak samozřejmě 1,9 nemá šanci, stejně jako Passat 1,9 96 kW (což už jsem si vyzkoušel). Tím ale nemyslím, že se jim budu vzdalovat jako chlapci s Mercedesem v Bony a klid těm policajtům v Žigulíku, či co to měli..?
Pokud půjde ale o normálni okresky, kde mě honil onen divočák, tam už jde dost o to, jak jsi ochoten s tím svým autem za dost peněz zacházet. A já už jsem dost starý na to, abych se nechal vyprovokovat k projíždění zatáček s pískajícími či hrnoucími se gumami. Ano, do kopců jsem se mu s plynem opřeným o podlahu viditelně vzdaloval. Ale metr po metru, žádné drama, že bych ho ztrácel ze zrcátek. Přečti si to tam, máš-li chuť. To je můj autentický čerstvý zážitek. A že se rád honívám (teď rozumějte s auty..)
>:D je o mě známo.. -
« O I ver O II a chip tuning
Jedine srovnani co me tak napada byla starsi Octavia I. 1.9TDI 66kw 210 versus 1.9 TDI 81kw 235Nm. Kde mela silnejsi sanci jen kdyz se vytocila. Zde byl rozdil mizivi oproti srovnání nynějších OCTAVIE II v TDI motorech. a zato sem rad ze je tam markantní rozdil.
Dle meho názoru byl 1.9 TDI 81kw fakt super motor.Holt ale dnesni technice nestiha diky dnes jiz smesnemu tocivemu momentu. :P
Smim se zeptat exup : Chip na TDI 81kw kde sis ho nechal delat? a pozitivní zkušenosti mě nezajímají, spíš jak to motor snasi takovou markantní změnu 235Nm na cca 300 a o 20kw víc? Ja do toho pred lety nesel bal sem se. je to opravnene? mam najeto 190 000 jezdi v tom uz jen synáček :-) a mato v " na dojeti" :roll: sem rád za každou radu ohledně chipu TDI 81kw kde , proč a + (-) -
« 2.0 TDI ver 1.9 TDI
:arrow: Jen se směji jak někdo může porovnávat tyto motory 240Nm ver 320 Nm. a 77kw ver 103 kw.
2.0 TDI neříkám že je to kdejaké dělo! a to sem přesedlal z TDI 81kw (bez chipu) na nový 2.0TDI 103kw. Z prvu sem byl uchvácen ale člověk si zvykne. i když je pravda že pokaždě když sednu do 1.9 TDI 81kw tak bych se nikdy nehonil s 2.0 TDI jelikož nemá ani sebemenší šanci v žádné situaci! To narážím jak někdo zkouší závodit 1.9 77kw ver 2.0TDI nelze!
Je pravda že jak člověk přesedne tak 1.9 sem honil od 2000 - 4200 otáček a 2.0 TDI už jenom od 2000 - 3500 a stačí to na vše >:D
Jediné čeho bych neváhal je kdyby prodávali 2.0TDI 125kw (to už je dle mého názoru bomba (ale ten originál ne chip) a šel bych radši do ní holt bohužel ta není ve škodovce.
Ale jinak musim říct že jak se tu psalo nelituji ani koruny navic za připlatek na motorizaci 2.0TDI kdo nezkousel rozdil neuveri a bude jen diskutovat a placat ze 1.9 TDI stiha s dvoulitrem Totalní blbost :shock: -
exup 04.04.06 00:21
« 77 vs. 103 kW
To š.team :
To, žes mě v poslední době nezahlédl, je spíš dílo náhody. Jezdím kolem každou chvíli. Měl jsem poslední 2 měsíce dost pracovně náročné (hnus!!), takže když, tak jen projíždím. K tomu co tu na adresu 2,0 TDI padlo, jen heslovitě, na slohy nemám příliš čas:
- jak už tady zaznělo, je to všechno dost záležitost pocitů. Pokud mají promluvit strohá čísla, můžu je tu poskytnout zatím jenom já, protože pokud vím, nikdo jiný tu svůj motor nebrzdil. Na základě 3 měření, i mých pocitů získaných za 37 tis. km, které s ním mám už za sebou, si rozhodně nemyslím, že by můj motor nebyl ve formě, jak nadhazuješ. Na brzdě u Srby mu změřili 168 k při 3650/min, na Jarově 154 k při 3960/min, v Kosmonosech stejných 154 k při 3910/min. To, že jeho průběh krouťáku neodpovídá údajům výrobce, je pak něco jiného, než otázka jeho kondice. Naprosto stejně se chovala i jiná OII s 2,0 TDI, takže to je pravděpodobně jeho obecná vlastnost, řekl bych. Zatím jsem to nereklamoval. S obavami sleduju, jak fungujou ve všech oblastech takové ty primitivní lidské vlastnosti. T.j., jak čas, s jehož nedostatkem se trvale potýkám, dokáže otupit i ty v prvopočátcích nejostřejší hroty odhodlání. Mohutný a nedostižný spodek mého, blahé paměti, předchozího očipovaného Passatu 81/95 kW upadá v zapomnění a ony ostré břity nesmiřitelných dojmů z přechodu na 2,0 TDI válcuje už téměř rok realita charakteristiky tohohle motoru. A člověk si časem prostě zvykne na všechno. Čímž nechci říct, že jsem se s tím smířil, ale asi se budu muset dost nutit, abych šel do boje s fabrikou. A jedinou roli v tom hraje, s odstupem času, právě ten čas, který tomu budu muset případně věnovat. Ale zpátky k věci.
- jezdil jsem v OII 77 kW i v Passatu 96 kW. Je to už delší doba, takže zbyly jen pocity a dojmy. Myslím a podepisuju Ti, že 77 kW má pocitově odspodu, do nějakých 1900/min, lepší průběh krouťáku než 2,0, takže se ve spojení s 5-ti kvaltem může na naší 5 km krátké trati vyskytnout moment, kdy jí to po určitou (krátkou) dobu jede líp. Nicméně 2,0 je kladivo, což už jsem si 100x ověřil a 1,9 na ni prostě nemá. To, jestli je někdo za ten určitý rozdíl ve výkonu ochoten zaplatit 40 či 50 tis. Kč (nebo kolik?, už ani nevím..) navíc, je kromě finančních možností toho kterého jedince, pokud to váží, zase otázka pocitů. Pohled na štítky motorizací, které přece jen většina OII má, dává tušit, že většině majitelů OII v tomhle státě stačila 1,9-ka. Proč ne. Kdybych se ale měl já znovu rozhodovat, neměl bych o čem. Těch peněz navíc za 2,0 by mě zase líto nebylo (ty pocity...!). Už jenom kvůli tomu 6-ti kvaltu, pominu-li 1,9 s 4x4, která ho má taky. Kritizoval jsem vždy jeho zdechlost v nízkých otáčkách, nikoliv však režim nad 2000/min. A nutno si přiznat, že ten je, alespoň u mě, převažující. I když ho není nikdy, či někdy, dost, s výkonem tohohle motoru jsem však spokojen. Stejně jako se spotřebou. Po dlouhé době jsme tenhle víkend jeli celá rodinka na Šumavu. Byl jsem naježděný z poslední doby vysokými rychlostmi až až, manželka je těžce snáší. Řekl jsem si tedy, že pojedu rozumně, aby byl v autě ( i potom ..) klid. T.j. na dálnici cca do 140-ti, mimo do 130-ti, třeba i 90 v koloně. V pátečním večerním provozu jsem ujel 135 km trasu průměrem 92 km/h se spotřebou 6,2 l/100 km. Na Šumavu, t.j. do kopce (750 m n.m.). Trasu zpět, z kopce, jsem zajel se shodným průměrem a se spotřebou 5,3 l/100 km). Takže výkon veliký, spotřeba přijatelná. Jediné, co bych tomu motoru (a strojníkovi..) vytknul je spotřeba pneumatik. Na Turanzách jsem najel 22000 km a jsou na vyhození. V listopadu jsem přezul na zimní Bravurisy a teď, po 15000 km jsou vpředu zase na vyhození. Auto mám 10 měsíců a 2 sady cca v tahu! Naštěstí mě obou těhle typů gum není líto..
- k tomu Passatu 96 kW našeho společného známého. Hmm, raketa, jó?Jezdil jsem v jednom takovém. Už je to nějaký čas, takže dojmy nejsou čerstvé. S 2,0 to už objektivně srovnat nedokážu. Ale úplně vyřízenej jsem z toho nebyl, jsem si odnesl. Nepsals třeba nic o tom, jestli ho má, či nemá očipovaného. Ví to, vůbec, když ho přitahl z Říše? Pokud má, není o čem diskutovat. Pokud nemá, musel bych se v něm svézt, abych si udělal vlastní závěr, při vší úctě k Tvým pocitům z 1000x projetých zatáček. I já je mám projeté, tak 950x! Nicméně pokud se jednou rozhodnu můj motor čipovat, pak právě kvůli zrovnoměrnění pružnosti, ne kvůli výkonu. Přes 200 nejezdím, ani se tomu víc moc nechce, a přes 3800 vytáčím vyjímečně. A max. výkon má papírově jak 1,9-ka, tak 2,0 při rovných 4000/min.
Docela rád bych viděl od tohohle Passata grafický výjezd z brzdy, kdyby třeba někomu nebylo líto peněz za tuhle srandu..
- že prej nebudu psát slohy. O velikonocích to probereme.. -
"-- skrytý --" 03.04.06 20:17
« Rez na laku
Zdravím Škoda fórum.
Mám 1/2 roku auto s metalízou Stellar steele -lehoulince modrozelené a už během zimy jsem se zděsil spousty rezavých fleků na celém voze. jel jsem do Mazdy a zde mne ubezpečili, že se jedná o reakci metalických kousků v laku s agresivním posypem. Poradili mi koupit polish na nový metalický lak s voskem - lahvička 250ml za 165,-Kč. Záruka se na to nevztahuje a tak jsem si musel udělat sám. Auto je myto pouze ručně. Tento víkend v sobotu jsem ráno umyl a odpoledne jsem šel na věc. Jde to velmi pomalu, ale po 3 hodinách práce je moje M5 bez rezavých puntíků a lak je hlaďoučký jak leštěný mramor. Takže nemusíte zoufat a chutě do práce.
Před další zimou to preventivně udělám znovu(polish), abych zakryl mikro trhlinky a sůl nemohla do laku.
Doufám že vám to pomůže. -
« Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
podla mna tie hrdzave bodky budu male kovove ciastocky z posypovej soli, co sa prilepili na auto a skorodovali. mal to snad niekto na kapote alebo streche? ja len na dverach po ciernu listu a islo to krasne dolu, ziadny problem.
inak dnes mi nejaky * zase nacal auto na parkovisku. typicke nevytocenie volantu a zavadenie prednym naraznikom o moj zadny - ako tak nan pozeram uz by mu pomaly sa hodilo aj prelakovat... paradoxne som parkasistenta daval kvoli tomu aby som naraznik neodieral len mi nedoslo ze mi ho budu otlkat druhi.... :roll: co uz...