Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

14.04.06  18:08

« Akumulator

To Fan!s:
    Mam "dobre"skusenosti s magickym okom: ked sa mi stalo, ze som nenastartoval svoju OII v garazi /samozrejme na vine bol zly firmware v Stream radiu/ cuduj sa svete: magicke oko na vybitom akumulatore bolo zelene!!! Takze som usudzoval, ze je O.K. a pritom to tak nebolo!!! Servisak mi povedal, ze to oko je len na "technicku" kontrolu akumulatora a nie na to, ci je dost nabita 8-s
    To Silken:
    Tie hrdzave bodky z brzdoveho oblozenia asi nebudu, lebo je fakt, ze cez leto sa to neobjavuje, ale tak-isto sa mi nechce verit, ze by to bolo len pri TDI motoroch...
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.06  13:58

« HMMM HMMMM

jsem pánové přečetl celou tuhle diskusi lol......za čtrnáct dní mě čeká OII kombík, tdi 1.9...takže doufám, že mě nepostihne strý firmware do Streamu, popřípadě netěsnou skříňku pojistek...původně jsem uvažoval o novém Civicu, ale pak jsem vsadil na evoluci, doteď jezdím OI liftback tdi 66kw chip na 84 kw....OI teď má bratru 200 kk a je to na ní znát - ale do chipu už bych nešel ...tak uvidíme novou sestřičku...projel jsem 2.0 i 1.9 tdi a 1,9 mi přišel na normální provoz lepší (diskutovaný průběh točivýho momentu)...1.9 66 kw po chipu jede i stěma 200 kkm lím, neboli je tam znát kopanec turba daleko víc...ale OII 1.9 mi přišlo civilnější, lepší...2,0 je silák, ale já toho na dálnicích tolik nenadrtím...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.06  07:12

« Re: rezavé tečky

Silken :
    Závidím ti tvoji jistotu v tom ,že jsou to zbytky brzdového obložení.
    Uznávám, taky to zní logicky, ale než tomu uvěřím, tak mi prosím tě vysvětli. proč se ty mizerné tečky objeví na autě jen přes zimu. V létě jezdím také, samozřejmě i v dešti a mohu tě ubezpečit, že přes letní
    sezónu se neobjeví ani jedna. A přes zimu stovky.Neber to jako
    aroganci, ale život mě naučil nevěřit příliš jednoduchým řešením.
    Zní logicky, ale ne vždy jsou správná.
    Tož hezké velikonoce všem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.04.06  20:48

« Re: Akumulátor

No ak to usúdili podľa "magického oka", tak to ešte nič nemusí znamenať. Ale v princípe sa to nedá ani vylúčiť. Napríklad u Fabií so slabšími motormi a nižšou výbavou je slabší alternátor a pri krátkych jazdách po meste, keď sa používajú svetlá a iné spotrebiče sa po istej dobe takejto prevádzky akumulátor vybije. Je ho potom potrebné dobiť nabíjačkou alebo dlhšou jazdou mimo mesta. Tak predpokladám, že niečo podobné by mohlo byť aj u Octavie 1,9 TDI.
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.06  20:24

« Akumulátor

Zdravím pánové,
    Tak jsem byl na Jarní prohlídce, pořádanou servisem a tam mi zjistili, že mám málo nabitý akumulátor.Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  20:47

« Bez nadpisu

Pepa Vašek: Ano, bude i 2.0TDI 4x4, otazkou je, jestli u normalni ctyrkolky, nebo u Octavie Scout, doporucuju sledovat diskuzi tady, mimochodem behem zitrka se tam objevi podrobnejsi informace ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.06  20:43

« Bez nadpisu

zanek :
    je to uplne jednoduche je to brzdove oblozeni ktere se trenim "uvolnuje"
    saze z dieselovych motoru to fakt nejsou .....mel jsem mareu 1.6 a extremne to bylo videt na litych discich .....uplne stejne tecky jako nakaroserii
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.06  20:19

« Bez nadpisu

Zdravím. Chystáme se vyměnit naši starou Octavii 4x4/66kw+chip za novou. Nejspiš za 4x4/77kw, i když motoricky mě láká více dvoulitr. Jednou se tady někdo zmiňoval, že by snad letos v květnu mohlo přijít spojení 2.0TDI a 4x4. Nevíte o tom někdo?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  14:05

« Re :Re:Re: "Hrdzavé bodky"

S tím i trochu počítám.
    Jen jsem zapomněl dodat, že mám O II, 77 kW.
    Ale největší saze vidívám u autobusů a kamionů, vozovnu
    těchto mám 500 m od domu a ráno, když pomalu vyjíždí se studenými
    motory,tak ty saze mohu na výpadovce zametat.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.06  13:27

« Re: Re : "Hrdzavé bodky"

to ta tu naftaci za tento nazor asi ukamenuju >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  12:55

« Re : "Hrdzavé bodky"

Nedá mi to,abych se ještě jednou nevrátil k tématu rezavých teček
    na karoserii. Už 6 sezón mám auta ve stříbrné matalíze,což je
    bohužel optimální barva na viditelnost těchto teček.Objevují se vždy po zimě.Na jiných barvách nejsou tak jasně viditelné.Už jsem četl spoustu teorií, že to je asfalt (blbost - v zimě jsem tekoucí ještě neviděl), že jsou to mikročástice kovu z radlic sněžných pluhů apod. Moje vlastní čerstvá teorie je následující : Domnívám se, že se jedná o saze z Dieslových motorů, které v kombinaci se slanou sněhovou břečkou nezaschnou, ale přilepí se na karoserii. Někdy jsou to opravdu kapky jakoby asfaltu,které
    po odškrábnutí vypadají jako ostatní rezavé tečky,kterých je většina.
    Asi by to chtělo chemika na vysvětlení, ale všechny příznaky do tohoto vysvětlení zapadají. Nejlépe mi to šlo čistit přípravkem, o kterém sice nevím jak se jmenuje, ale poskytl mi ho člověk pracující v autolakovně.
    Tvářilo se to jako ředidlo a v lakovnách to mají používat na odmaštění
    lakovaných dílů před stříkáním.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  12:48

« Re: Re: Re: Třmeny

Cervena barva na trmenech se mi nelibi. navic mam cervene auto, tak uz tuplem nee :D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.04.06  12:12

« Re: Re: Třmeny

Marios - to aby si si už pomaly zháňal červenú farbu. >:D Škoda už od MR 2007 bude farbiť všetky strmene na RS modeloch na červeno. >:D V BA na autosalóne už takáto OII RS bola vystavená.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  07:38

« Re: Třmeny

Sorry nějak jim blbne web, proto 3x ten můj přispěvek dole :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.06  07:32

« Re: Třmeny

Čau jo já třmeny natíral minulý rok v září na zelenou barvu ala RS. Včera jsem přehazoval kola na hliníkáče a nic rezavého na třmenech ani na zavěšení nemám a to se u nás tady v zimě solí jak sviňa. Prostě paráda. Stačilo třmeny akorát otřit vlhkým hadrem a jsou jako nové >:D
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.06  23:11

« OII Climatronic

Mám 2,0 TDI Elegance vyrobenou asi 07/2005. Climatronic v ní je sice zajímavý, ale v zimním období mi jeho naprogramování moc nevyhovuje. U předchozích Octavií O1 mi foukalo topení v ustáleném stavu nohoře i dole tak nějak stejně teplý vzduch, ale Climatronic mi funguje podle hesla "Důležité je teplo na nohy !", a tak mi je na nohy opravdu teplo až moc. Nastavení nižší teploty nepomůže, pak je nahoře chladno. Režim AUTO nemůžu používat, přepínám tlačítky. Ve dvou servisech mi řekli, že je vše v pořádku - ono se toto dost těžko prokazuje. Až ve třetím servisu přiznali, že se o této závadě ví - je špatný software, ale nový zatím inženýři nepřipravili.
    Máte někdo podobné informace nebo zkušenosti ?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 09.04.06  22:52

« Re: Nove gumy

Vidíš, ja patrím k tým šťastným. Moja manželka (síce so sebazaprením), ale strpí aj prudké manévre, ak na ne predom upozorním. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 09.04.06  22:51

« Re: Re: Re: Re: Nove gumy

Vidíš, ja patrím k tým šťastným. Moja manželka (síce so sebazaprením), ale strpí aj prudké manévre, ak na ne predom upozorním. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.06  21:30

« Re: Re: Re: Nove gumy

O vikendu jsem mel na palube drahou polovicku, tak na nejake vetsi manevry nakonec nedoslo, nema z toho obvykle radost >:D . Tak snad bude nejaka sikovna prilezitost v tydnu, az budu jezdit sam do prace - zkusim to nekde "ustrelit"... :D
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.06  20:09

« Třmeny

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…