Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Diamant 07.05.06 23:59
Blasio - ber ale do úvahy, že aj meraná krivka sériového motora vyzerá trochu inak, než uvádza výrobca (takže ten rozdiel po tuningu nebude zase až taký závratný) a navyše všetky tieto kreslené krivky sú značne idealizované. Skutočná krivka býva viacej zvlanená a niektorá vlnka môže znamenať istú anomáliu v chode motora, ktorá bude vadiť práve tebe. A toto nevieš dopredu odhadnúť. -
« 1+1=2
I když nejsem příznivcem tuningu tak po porovnání křivek u Cimbu(1.9TDI 77KW/250NM--113kw/324NM)musím uznat že když to beru min z ekon.hlediska tak největší krouťák mám po úpravě k dispozici při 2.500/min oproti 2000/min a to mě přijde praktičtější,páč při pětce a 100-ce točím právě těch 2.500, 6-ka a 130 lehce přes 2.500/min..
Když beru do úvahy i fakt že v Německu platí pov.ručení dle výkonu(snad se nemýlím) tak výrobci nahrávají zákazníkům aby si to doladili dle svého..papírově je to slabší tudíž levnější.Trochu bláznivé,ale zapadá to do sebe.. :idea: :?: -
Diamant 05.05.06 15:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Panove diky za DSG...
Ak si reagoval na mňa, tak odpoviem. Papierové nemajú klasickú prírubu, takže do MDF krúžkov ich moc nedáš. A ja som pri výmene reprákov použil MDF krúžky, dal som ich do silikónu, tapacírung som vytlmil, nosný plech vystriekal noisekiller sprejom. A nie som presvedčený, že reprodkuktory JBL v čiernej farbe, tuhou membránou a veľkým magnetom sú "barevné ťuniňgové". Tak čo viac som mal ešte robiť? -
"-- skrytý --" 05.05.06 13:06
« Re: Re: Re: Re: Panove diky za DSG...
Já si troufnu říct že pokud bys vytlumil dveře, odstranil akustické zkraty a repráky připevnil tak aby nekmitaly (MDF kroužek-upevněný ne plast) tak tam klidně můžeš nechat ty papíráky a budou hrát velmiVelmi slušně. V těch barevných ťuniňgových reprácích spálíš víc energie na teplo se stejným výsledkem... :D -
Diamant 05.05.06 12:56
« Re: Re: Re: Re: Panove diky za DSG...
Howard - ale po montáži Webasta máš menšiu nádržku na ostrekovač, nie? Teda len ak máš aj ostrekovače svetiel, tak bude menšia. Keď ti namontujú ten alarm, daj vedieť, som zvedavý.
Starú Octaviu nemám napočúvanú. Ale u Fabie som menil štandardné reproduktory za lepšie a rozdiel síce bolo počuť, ale aj napriek tomu musím povedať, že tie originálne repráky sú celkom použiteľné a pokiaľ človek nepotrebuje diskotéku na celú ulicu, tak ich výmena je temer zbytočná. Uplatňuje sa Murphyho zákon, že 80% výsledkov = 20% nákladov. No a tá výmena reprákov je už len tých 20% vyýsledkov naviac za 80% ceny :-) Ale je pravda, že ja som rádio temer vždy počúval len v primeranej hlasitosti. Ak niekto potrebuje viac výkonu, tak výmenu vrelo odporúčam. Najviac ma potešilo, že po vytlmení dverí bolo menej počuť hluk od kolies či sekanie centrálu.
Môj názor na chiptuning je jasný. U atmosferického benzínu to nemá význam, u turbo benzínu to význam má ale nerobil by som to (benzínové turbo je už beztak dosť tepelne namáhané, napríklad aj preto sa pri plnom výkone vstrekuje značne bohatá zmes, aby sa spaľovací priestor lepšie ochladzoval, toto chiptuner nemusí dodržať, majiteľ sa poteší, že stúpol výkona a klesla spotreba - turbo zaplače). U TDI si to každý môže rozhodnúť sám, ja na svojom aute by som to nerobil. Okrem toho k tým reklamáciám. Výrobca má dostatok informácií, aby vedel posúdiť, či je daná porucha typická, či sa vyskytuje minimálne. -
"-- skrytý --" 01.05.06 10:34
« Re: Re: Re: Panove diky za DSG...
No je to rozdiel uvediem ze nechal som vymenit repro len v prednych dverach aby som to otestoval zo starymi v zadnych dverach.Videl som po vymontovani stare repro a tu papierovu membranu , hned ma napadlo ze je to lepsie ani hrat nemohlo uz len z mojho laickeho pohladu.Mam v aute autoradio pioneer DEH p70BT a pri vyssej hlasitosti tie male vyskove repro zacalo skripat a do vymeny aj tak ostalo,skratka je to stavane pre nenarocnych na kvalitu a vykon ,ale aj taky su.Repro vpredu som vymenil za Hertz ESK 165 a zosik len na subwoofer do kufra kombi a to je nieco pre moje usi.vyslo to na 12.400 Sk material- repro,zosilovac Toxic 250 W R.M.S ,subwoofer box JBL 250 W,pena a spray na vytlmenie,kable a 2.200 za pracu. -
« Re: Re: Re: Panove diky za DSG...
To Howard :
Ad soucasna instalace DSG a nez.topeni - je celkem obecne znamo, ze to opravdu u MR2006 soucasne z fabriky neslo, coz bylo ze skodovky oficialne vysvetlovano skutecne nejakym komfliktem ohrevu - problem nejakeho 2 ci 3cestneho ventilu, presne to nevim.
Nicmene to je asi jiz vyreseno, u MR2007 to jiste bude vyreseno 100%. Holt jsem kvuli tomu dalsi rok nechtel cekat, ani kvuli Cruise, kterou jsem mel rovnez objednanu, a ktera nakonce nabehla s 1/2 rocnim zpozdenim vuci puvodnimu planu (!).
Topeni se samozrejme necha dodelat dodatecne, bohuzel ale vyrazne, velmi vyrazne draze, a bez vazby na CanBUS (stav k podzimu 2006). Bohuzel. -
Howard 25.04.06 10:30
« Re: Re: Panove diky za DSG...
No abych rekl pravdu, ani jsem se jich neptal, jestli budou menit nastaveni DSG kvuli chipu a myslim, ze ani nic nemenili (holt motor bude jen pruzneji zrychlovat - elektronice je dle meho jedno, jestli jede po rovine nebo do kopce, sleduje jen, jak reaguje motor na plyn a zatizeni, takze ted budu pro CPU jakoby jezdit casteji po rovince ci z kopce - to je ale jen moje ryze amaterska myslenka). Jedine nebezpeci je, ze by vetsi kroutak spojka "nezkousla", pak ale budu reklamovat.
Jeste jsem se divil, ze sis myslim prave ty nemohl objednat nezavisle topeni s DSG. Mne ho prodejce v pohode namontoval (Webasto) a taky potvrdil, ze bude zahrivat i motor (coz se tu myslim tez zpochybnovalo). Tak jsu zvedavy, jak mi to funguje (mam auto od soboty a jeste jsem vse neprostudoval a nevyzkousel).
Ted uz jenom necham namontovat alarm s dalkovym ovladanim nez. topeni plus dalkovymi starty (Magicar s pagerem a merenim vnitrni teploty, za 7 litru za babku - taky na zaklade zdejsi diskuze) a budu spokojeny.
Co me velice pozitivne prekvapilo je kvalita reprosoustavy - nechal jsem namontovat vlastni radio a myslel, ze repraky (nejspis nejake zakladni k Eleganci) budu muset nechat vymenit, protoze v RSku to byl *, ale tady hraji o dost lip - hlavne vysky. Tak jsu ted na pochybach, jestli by investice do lepsich nebyla zbytecna (kdo chce rict, ze nebyla, at zrovna uvede nejaky slusny priklad - teda znacku a typ). -
« Re: Panove diky za DSG...
Blahopreji k DSG, a jsem rad, ze jsem se zde tak "do krve" DSGčka tak zastával, až se tu do mě spousta "chytrejších a zkušenějších" tak těžce navážela, že to Tě evidentně přesvědčilo >:D Užij si to !
Na chiptuning mám zcela stejný názor, svou O2 zatím chiplou nemám (přiznám se že asi kvůli záruce, v době mého nákupu nebyl prodejce zcela ochoten převzít záruku svého smluvního partnera !), svou starou O1 jsem chipnul u Kerschera zcela bez problémů, ale o tom jsem se zde již také dost napsal (nyní již má u dalšího majitele přes 300 kkm, bez problémů !)... ;-)
Moc mě budou zajímat Tvé zkušenosti s DSG na chiplém TDIčku, máš nějaké podrobnější info, jakým způsobem měnili software DSGčka (časování řazení ?) při chipu motoru ? Moc firem se mě k tomu zatím přesně nevyjádřilo, všichni jen obligátně "že to berou v úvahu"... -
Howard 24.04.06 20:36
« Panove diky za DSG...
Tak pote, co mi pred 6 tydny prevratila pritelkyne OI RS "na zada", musel jsem velice rychle objednat auto nove (stejne jsem to mel v planu). Timto chci uz nevim komu tady podekovat, ze se "do krve" zastaval DSGcka, od ktereho me nekolik lidi odrazovalo. Koupil jsem a nelituju, je to vazne pohoda, i kdyz jeste nemam ani 1 tkm, takze plnou zatez jsem zatim nezkusil. Zatim je to "mazel" ;o)
Vim, ze RSko to nikdy nebude (i kdyz papirove by mel byt vykon ve spicce stejny), ale komfort DSGcka a moznost S rezimu mi to zatim nahrazuje (taky jsem se oproti minulosti celkem uklidnil a vyjezdil).
Co se mi nelibi, je zde zminovany odpor k chipovani. Ja ho dostal hned od prodejce, tudiz neprichazim o zaruku, a doufam, ze jsem udelal dobre (v okoli mam dost znamych, kteri s chipem spokojene jezdi uz hodne dlouho). Chce se to jen o auto starat (pravidelne servisovat) a chovat se k nemu celkove "slusne".
to Ferda25: Mne menili nejdriv jednu vadnou a pak i zbyle 3 fungujici vysokonapetove civky po zaruce na kulanci (tedy na 3. letem aute bez remcani zadarmo), pry s tim na 1,8T meli oficialne problemy, tak se divim, ze jeste stale maji... -
« Re: Chiptunning
já chip mám a už bych nechipoval...ostatně, po 170k benálu ti i TDI 77+chip stejně nebude připadat nic moc.....pravda je, že v servisu hledají v autě chiptunung je li problém s řj, spojkou, převodovkou atd...prostě aby se mohli vyvlíct ze záruky na tyhle komponenty, protože jak tu říkají ostatní, auto je sice tvoje, ale podmínky záruky určují oni..:-)....jinak chip určitě znatelně zvedne výkon i krouťák...mám to z vlastní zkušenosti.. -
« Chiptunning
Ahoj všichni, za 2 týdny bych se měl dočkat a přijde mi moje TDI PD 77 kW. Původně jsem uvažoval o tom, že ji dám "čipnout" (dle názorů zde asi u Cimbu) ale teď mám trochu obavy ze ztráty záruky a ze ztráty záruky na "doživotní mobilitu" -straší mě známí..... Poradíte mi? Do současné doby jsem jezdil s benzínem 170 k a nevím co mám od 77 kW očekávat.... má cenu ten "čip" dělat? -
« aaa INFOOO
To Ferda25:
Vobec to nie je na smiech, ze v servise nemaju "zapalovaci modul" :'-( .
To UFF:
Chcel by som opat prezit to cakanie na nove auto. Len nie 3 mesiace ako som ja cakal. Hlavne davaj pozor na 1.ceste domov!!!
Farba je fajn, uvazoval som o nej, ale nakoniec mam bezovu Sahara-nie je na nej vidiet spinu, len sem-tam hrdzave bodky ;-) -
« Auto je v servisu a čekám
Auto jsem odvezl nakonec v úterý do servisu po vlastní ose. Prostě tam dojelo. Majitel servisu prohlásil, že na tyhle motory jen co se člověk podívá už nejdou. Nevím, když jsem kupoval vůz tvrdil mi zcela něco jiného. Když viděl výpis chyb z paměti závad prohlásil, že vůz je teď v pořádku, a že je třeba vymazat jen paměť závad a jezdit dál. Naštěstí přijímací technik byl jiného názoru a auto zůstalo stát v servise. Přijímací technik mi asi za hodinu volal, že závadu diagnostikovali, a že chyba je v zaplovací cívce. Vysvětlil mi, že cívka byla i viditelně narezlá, a že se na ní musela dostat voda. Informoval mě, že ji okamžitě objednal a že bude zítra. Bohužel druhý den tj. ve středu mi volal, že cívka nedorazila, že na ní dal největší prioritu a doufá, že brzy přijde. Včera jsem volal do servisu a technik tam bohužel nebyl. Paní, mě jen informovala, že zapalovací modul (vznešené pojmenování pro cívku) bude nejdřív koncem týdne, že není v celé Boleslavi. Tak mě napadá, kde, že se ty auta vyrábí? No pokud budu čekat na dodání jedné cívky z Mladé Boleslavi 14 dnů, tak to už je jedno jestli mám české auto. Zřejmě tento týden firma Škoda nevyrobí ani jeden vůz s motorem 2.0 Fsi - nemá součástky. -
To bluedream:
Fabie jezdí krátké trasy, s Octavií se jezdí delší trasy.Takže to bude 100% tím.
Předpokádám, že s tou Fabií by se třeba to Chorvatsko zajelo ještě výhodnějc.Ono, jak se to vezme menší výkon, tím výce šlapat na plyn.Takže by spotřeba možná byla stejná. -
To FenderStrat:
Proti motoru nic nemám,ale myslím si, že na combi je to tak tak.Je pravda, že jsem měl pořád něco v kufru. Teď jsme si pořídili 1,4TDI 59Kw a je to o poznání lepší, co se týče výkonu a spotřeby.Spotřeba 5-6l/100km, při stejných pomínkách, jako měla 1,2HTP.
Jen pro zajímavost OII 1,9TDI dlouhodobá spotřeba 5,2l/100Km, cesta do Španělska(jen po dálnici) 5,3l/100km, Chorvatsko 4,2l/100km.