Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Diamant 24.05.06 17:47
« Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou
mikimaus999 - na diaľkový štart treba doplniť myslím ešte transpondér bypass a podľa všetkého sa po zapnutí zapaľovania (nutné pre diaľkový štart) auto odomkne zo safe do bežného režimu zamknutia. Teda už by šlo auto otvoriť potiahnutím vnútornej kľučky. -
« Alarm a dzvere
Ten alarm mi montoval predajca skody takze zmienil som sa o nom lebo mi ho de facto predala Skodovka.
S dverami som to skusal a stale sa zavru tazsie ako dvere na strane spolujazdca.
No a ze to cele rezonuje tak na to hadam mam pravo byt * a ziadat opravu v ramci zaruky.
Uvidime. 8) -
"-- skrytý --" 24.05.06 09:56
« Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou
Se služební OII se mi během dvou dnů podařilo 2x nedovřít dveře řidiče a jednou dveře spolujezdce. Dveře se jakoby zavírají lehce, ale nedovřou se a musí se jim trochu pomoci. Samozřejmě může to být těsněním dveří, ale u jiných aut se mi to nestává. Oktávkové dveře při zavírání tak nějak klamou tělem.
Rozdíl v hluku mezi OII 1.9 77 kW a OII 2.0 103kW je opravdu značný, jízda v OII 2.0TDi je i při při vyšších rychlostech mnohem tišší a pohodovější a to i díky 6 rychlostnímu stupni. Zatímco po jízdě v 1.9 77kW jsem poněkud nadával na vnitřní hluk, v 2.0 je hluk od motoru, aerodynamický hluk a hluk od kol vyvážený a jízda byla celkem příjemná.
Spotřeba obou TDI je super a dálniční trasy při průměrné rychlosti 100 až 110 km/h jezdím se spotřebou cca 5.5l/100 km (podle PP).
Při rychlostech od cca 170 km/h (tacho) se začíná projevovat, že podvozkově je OII stále ještě nižší střední a nikoliv plnokrevná střední třída a auto začíná dávat najevo mírnou nervozitu - řidič tak nějak musí víc řídit. U Toyoty Avensis není v jízdě rozdíl jestli jedu 150 nebo 180, u OII ten rozdíl vnímám dost značně. (Rozměr pneu u všech aut 205/55R16).
Halogenová světla u OII svítí tak nějak podivně a celkem málo, u OII s xenony bylo osvětlení slušné. -
« Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou
neviem ci s tym zatvaranim dveri je to len kvoli tomu tesneniu - nemam vela moznosti porovnavat ale na novom focuse je to napriklad absolutne o niecom inom - do tych dveri staci jemne tuknut, pri oktavke buchnut a to je podla mna sakra rozdiel...
greenhorn: myslis 1,6 MPI? mam tento motor v aute a nemozem sa stazovat. je to take rozumne minimum na oktavku, ked nenajazdis vela je to v pohode motor. Spotreba (aspon podla PP) sa ustalila tak okolo 10kkm, aj pri zapnutej klime a obsadenom aute a kufri sa s tym da jazdit do 7,5, bezne tych 6,5 (okresky, obcas mesto), rekord mam tych 5,1 ale to som sa musel dost snazit >:D co sa oleja tyka, zatial som dolial 1 liter, mam 25000 km a za 4000 km ma caka prva servisna prehliadka.
pri zapnutej klime ten pokles vykonu citit je, ale najma vtedy ak mas rozhorucene auto a klima ide na vyssi vykon, pri udrziavani teploty to uz postrehnutelne podla mna nie je.
a hluk je minimalny, skor ma rozculuje aerodynamicky hluk a hlucne pneumatiky, motor ke vyborne odhlucneny, zvycajne zacina byt pocut az od tych 170 vyssie... >:D
inak treba ten motor vytacat, ako kazdy benzin asi...medzi tych 3000-4000 otacok je to celkom svizne auto, od 2000-3000 je pomerne lenive
take zatial spokojnost. -
« Re: Skusenosti s novou Oktavkou
to mikimaus999:
"...1. Dvere vodica sa zatvaraju len pri pouziti znacnej sily..."
Pokud je zaviras jako posledni, neni se cemu divit, O2 ma zdokonalene dverni dvojite tesneni (mj. protihlukove), takze je auto relatine dobre utesnene, a pri uzavirani vzdy poslednich dveri jdes proti vnitrnimu tlaku, coz klade trochu odpor. Vyzkousej si to i s jinymi dvermi, prip. zavri ty ridicovi dvere s otevrenym okenkem nebo jinymi dvermi :-)
Je to holt dan za dobre utesnene auto...
"...3.Senzor alarmu (Magicar 9000) prilepeny na celnom skle sa na slnku odlepuje - to snad nie je mozne ! ..."
A co to prosim ma co spolecneho s O2 ci Skoda ? To jsi asi nejak popletl, vid ? Neslysel jsem o tom, ze by Skoda jako tovarni prislusenstvi k O2 dodavala nejaky "Magicar"... >:D
"...7. Prve tri body ma pri aute za 700 litrov dost seru - dufam ze to odstrania vo stvrtok v servise..."
Divil by jsi se, "...ake * seru ..." majitele aut za 1,5 a vice CZ megakorun >:D Mam nekolik pratel s ruznymi Touregy, Cheerokeemi, BMW, ale i kdysi superspolehlivymi "medvedy", a jejich nektere bolesti jsou naprosto neuveritelne. :*) -
« Zkušenosti s 1,6Mpi a FSi ?
Tak jsem těch ,,pár" stran (všech 84) přečetl a krom pár příspěvků jsem se nic kloudného o 1,6kách nedověděl - napiště prosím cokoliv z postřehů (např. spotřeba -olej+benzoš,hluk,jede to s klimoškou (malý výkon) atd.) - když nejsou pezíze na silnější tak i 1,6 by asi šla ne????? -
Diamant 23.05.06 20:18
« Re: Skusenosti s novou Oktavkou
blesk999 - áno, nechal som pôvodné výškáče, lebo s reprodukciou výšok som bol celkom spokojný. Navyše tiež nie som priaznivec viditeľných úprav. A bohužiaľ tie dodané výškáče nijako nepasovali pod krytku. Inak myslím, že to boli GTO 65 alebo čosi podobné. Už si to presne nepamätám.
mikimaus999 - k tým bodom:
1) ak pootvoríš okno, tiež sa vodičove dvere ťažko zatvárajú?
2) ten plast je nepríjemný, sklop 2/3 zadného sedadla, niekoho posaď na to zvyšné sedadlo a nech počúva. Často sú to len prkotiny.
3) Za ten senzor určite nemôže Škodovka. To ti montovali dodatočne a zrejme upatlali tú lepiacu plochu na senzore alebo neodmastili sklo. Jedine vymeniť tú obojstranne lepiacu pásku, s tým by som ani do servisu nešiel. Ozaj, čo všetko ti na tom Magicare zapojili a čo funguje? Myslím funkcie ako dovieranie okien (to myslím stačí aktivovať), diaľkový štart, nejaké dodatočné funkcie. -
« Skusenosti s novou Oktavkou
Uz cely tyzden jazdim na svojej novej Oktave kombi 1.9 TDI a tu je par postrehov po 600 km:
1. Dvere vodica sa zatvaraju len pri pouziti znacnej sily
2. Neskutocne vibracie a rezonancie nejakeho plastu niekde z kufra pri jazde po rozbitej okreske - znacku som podlozil gumovymi podlozkami a nepomaha takze asi to bude nieco ine - HELP
4. Spotreba okolo 6,5 l / 100 km
5. Podvozok ako vsetci vieme je uplne inde ako pri prvej generacii
6. Brzdy v porovnani s predoslou oktavkou tiez ovela lepsie
7. Prve tri body ma pri aute za 700 litrov dost seru - dufam ze to odstrania vo stvrtok v servise -
"-- skrytý --" 23.05.06 15:07
to Diamant: pochvala, mas to celkom precizne urobene, poznat to hlavne na presne - sustredne vyrezanej MDF:-). Co to boli za repraky? tusim JBL rady GTO takto vyzeraju. Pochopil som vsak spravene ze si ponechal povodne vyskace? Chelo by to komplet set aj s vyhybkou. Vacsina vyskacov sa da bez vacsich uprav osadit do povodneho miesta vyskaca. Ja som zastanca co najnenapadnejsej montaze aj pri pouziti tych najluxusnejsich menicov. Niekto si to chce vystavit, nech vidia ze na to mam:-) Potom sa netreba cudovat vykradnutemu autu. -
Diamant 23.05.06 11:51
No ja som kedysi robil audio na Fabii a výsledok možno vidieť na www.railweb.sk v sekcii Škoda. Nejakou noisekiller gumou v spreji som vystriekal ten nosný plech a tapacírung som polepil práve tou audio penou a pomohlo. Jednak bolo lepšie basy a jednak bolo menej počuť ruchy zvonka. A MDF rámik okolo repáku je samozrejmosť. OII ešte nemám, ale čo keď raz ...
Asi by som to už urobil ako píšeš, teda nejaký ťažký materiál na tapacírung a potom ešte aj tú penu. Aj po vytlmení u Fabie pri istej hlasitosti rezonovali mriežky nad reprákom. A predtým to nerobilo. Asi tie lepšie basy boli príšinou. -
"-- skrytý --" 23.05.06 00:17
to Diamant:
ta siva pena podobna molitanu (ANS Pena) nepomoze na tlmenie rezonancii pomoze uz len ako doplnok. Tato pena lepsie sluzi na tlmenie stojateho - malo by to ciastocne precistit stredobasy.
tapacirung je najlepsie polepit po celej vnutornej strane syntecickou bitumenovou foliou je obchodny nazov byva rozny. Predava sa napr Dynamat v roznom prevedeni je vsak pomerne drahy. Lacnejsi je tzv Tapajomat. kontakt na cloveka co to predava najdes na www.autohificlub.cz je to dost lacnejsie ako Dynamat a materialovo prakticky to iste. Vyraba to aj firma Sinus Live ten by mali mat napr. na www.autodax.sk. Mne sa celkom pozdava aj HB Body - nater na baze syntetrickeho bitumenu urceny na podvozky aut (tlmenie a antikorozna ochrana) da sa to naniest v lubovolne hrubej vrstve takze tapacirung je potom uplne akusticky mrtvy nie ako skrupinka. na to este mozno nalepit tu ANS penu (tie vystupky su akusticky absolutne nevyznamne, takze kludne aj hladku). nepouzivat namiesto toho na pohlad podobny molitan!!! Casom hnije (drzi vodu), a rozpada sa. ANS platy robi tiez Sinus Live. To iste je dobre urobit aj s plechom dveri.
Ak sa ti s tym moc nechce s tym hrat, co by bola skoda ak si dal peniaze
za Soundsystem, minimalne skus zvonku po obvode celej kapsy natlacit trvalo pruzne lepidlo alebo silikon. Je vsak riziko ze zapatlas aj viditelne casti tapecaku. najlepsie ho zhodit a riesit to radikalne dost to pomoze. MDF priruba pod basak detto. Ak s tym nemas skusenosti zakladna uprava dveri sa oplati zverit specializovanej firme. Ja som si to robieval sam ale asi si to tiez dam urobit, neni zial cas. Trochu ma to v tomto pripade mrzi lebo mna tieto veci silene bavia, ale cim dalej viac drobnosti v byte na aute... uz nechavat robit ludi ktory sa tym zivia. Tak by to podla mna malo byt. Len snad sa to raz naucia ty pankharti robit bez ojebavky. Na slovensku som z vacsiny sluzieb zufali. Ak vsak na niekoho dobreho narazim slintam blahom a chvalim kde chodim. Naposledy dvere Sapeli eno nuno pracicka nie ako ti pankharti z Mataxu co mi robili okna >:-[] -
Diamant 22.05.06 18:14
« Ozvučenie
Blesk999 - a myslíš, že nepomôže tie dverné výplne polepiť napríklad tou šedou akustickou penovou gumou s nerovným povrchom? A na odstránenie rezonácie kapsy na výplni dverí stačí vytlmiť samotnú dvernú výplň?
Inak pri úprave akustiky a väčších zásahoch bacha, lebo OII má v dverách tlakový snímač pre aktiváciu bočných airbagov. -
"-- skrytý --" 22.05.06 13:47
par veci k ozvuceniu OII kedze tu boli opat nejake prispevky dozadu o tom ci ma zmysel ist do vymeny repro ci do sundsystemu,
ozvucenie OII:
1.ma trochu kvalitnejsi zvuk ako v O1
2.drncanie plastu dveri (tapacirungu) sa vyskytuje castejsie ako pri O1
3.Kazda akusticka uprava dveri (ale aj dalsieho interieru aj exterieru)robena niekym kto tomu rozumie zasadne pomoze:
a. odstranit aksusticky skrat - basy su plnsie, hlbsie, hlasnejsie, konkretnejsie, je ich viac...
b.Ostrani sa drncanie a rezonovanie cohokolvek v aute (pri narocnejsej montazi so SW a zosilovacmi je povinnost tlmit postupne vsetko co zacne vacsimy vybtraciami drncat (casto su to prkotiny ktorym staci dost jednoducho jedna z nichh je drnciaca zadna znacka...))
3.Da sa pocuvat hlasnejsie na to iste radio (resp zosilovac) bez "drncania plastov a zvysenia hlasitostio basov (odstranenie akusitckeho skratu)
4.ak sa tlmi po celej ploche dveri - znizenie hluku vo vozidle
Tak ci tak originalne repraky splnaju velmi nenarocne kriteria na kvalitu zvuku. Pomoze uz aj vymena za pomerne lacne nahrady. Osobne mam dobru skusenost so Spirit S160 (vyssia rada Sinus Live) par 16cm s vyhybkami stoji od 2500 do 3900,- Sk podla toho kde sa kupia.
Kazdemu ozvuceniu pomoze nepouzivat korekcie! (hlavne nie vyhulene basy) a radsej instalovat sw so samostatnym zosilovacom. taktiez tu plati vyhuleny zosilovac neznamena dobre ozvucenie. SW sa da nastavit tak aby hral len vtedy ked ma (basy pod deliacu frekvenciu) a aj to len v taklej hlasitosti ako ma. TTymto sposobom potom dokazu hrat velmi slusne aj tie Spirit S160 napajane priamo radiom a SW doplna len najhlbsie basy. Ine su samozrejem korekcie na zaklade merania spravania sa interieru a nastavenim pomocou DSP (ekvalizacie na zaklade meracnaia mikrofonom). Ak takto funguje soundsystem tak za tu cenu stoji. Aj ked aj tu plati ze bez tlmenia to nejde drnci proste debilne vyriesena (samsostatne delena) kapsa dveri. Pomoze nater alebo polepenie tmiacou foliou (tapajomat, dynamat...) vnutra tapecakeu a este utesnenie vsetkych spojov napr transparentnym silikonom alebo vsetko co sa da rozobrat a naspat zlepit po celej ploche trvale pruznym lepidlom alebo naterom s tlmaicim ucinkom (HB body) -
« lupnutí v reproduktorech
Já osbně rádio téměř nikdy nevypínám samostatně,pouze automaticky až vytažením klíčku,takže v tom to aspoň u mě taky nebude.To by to muselo dělat při každém startu.Ale netrápí mě to až tak,že bych s tim chtěl jet do servisu a nechával to upravovat,mě jen zajímá sled okolností,které to způsobují,jestli se někomu podařilo to zjistit.