Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

25.05.06  13:38

« Vyhybajte sa firme Porsche Slovakia

Auto som mal pristavit do servisu o 7.45 co som urobil. Mali mi namontovat mrezu za zadne sedadla a nastavit dvere + nejake prkotiny ako rezonancia plastu v kufri.
    O deviatej mi prijimaci technik (vo veku asi 18 rokov) oznamil ze vsetko je hotove a zacnu montovat mrezu. Tak som pockal dalsiu hodinku a zasiel som k mechanikovi ze co spravil s tym klepanim a dverami. On na to ze nic. Tak som sa opytal sefa servisu ze co to ma znamenat a odpoved bola : tie dvere su ok a plast nerezonuje. Nastastie mechanik bol z inej firmy a len na vypomoc v Porsche Kosice a ochotne so mnou vsetko presiel a vsetke problemy vyriesil.
    A na zaver perlicka : ten maly skurvenec ( prijimaci technik ) mi pravdepodobne oskrel lak z auta ! Ale kedze to bol fakt mizerny skrabanec tak som sa pakoval kym bolo auto pojazdne.
    Nikdy nechodte do servisu Porsche Kosice - je to skurvena banda idiotov.
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.06  12:56

« Bez nadpisu

to blesk999: Dnes bys měnil (popř. v každém případě při koupi připlatil za vyšší výkon - popř. to udělal jako liboss)?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  12:13

« Bez nadpisu

greenhorn ano jasne ze je to "Golfacky" motor(ale este aj Seatacky a Audisticky:-) ale nie ten co bol vo Felde. Ten co bol vo Felde sa montoval este do Golfa III. Motor nie je nijaky technicky zazrak presiel malymi zmenami prvy krat zvysenie vykonu z 74 an 75kW a zaroven zvysenie krutiaceho momentu a mierne aj priebehov. V O2 splana novsie emisne limity a dostal novu prevodovku. Auto je lepsie sprevodovane, tym ziskalo zatah viac odspodu ako mal v O1. Nevyskytuju sa tiez problemy s kolisanim otacok ako v starsich O1 (skrtiaca klapka). Mam 23tis km a dolieval som zatial 1,5l oleja (12-15tis km som dolieval, odvtedy uz nebadam ubytok). Zvukova kulisa v aute podla mna dobra, rozhodne lespia ako v O1.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  12:03

« Bez nadpisu

Měla to i O1 před faceliftem!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.06  11:54

« Re: Zkušenosti s 1,6Mpi a FSi ?

Ahoj,
    loni v lete jsem se rozhodoval podobne jako ty, a nakonec jsem se rozhodl slevit trochu z vybavy (puvodne jsem chtel Elegance), abych mohl jit do TDI. Projel jsem si obe varianty, a ta 1.6MPI mi pripadala hodne lina, a to nejsem zadny zavodnik. Preferuji bezpecnou rodinnou jizdu (z vybavy je to videt), ale ma 16 let stara Toyota, take s 1.6 jezdila svizneji. A pak me taky zlakala ta spotreba, ktera je u TDI prijemna. Za trictvrte roku mam najeto pres 17 tisic, coz se uz taky urcite projevi v navratnosti... Vyssi hlucnost klido ozelim :-) FSI neznam, ani jsem v nem nejel, a prodejce mi o nem taky nedokazal nic moc rict, tak vyhralo TDI. Treba ti to trochu pomuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.06  10:09

« Re: Nezavisle topeni + Magicar

to Howard: nemel jsi problemy s instalaci? Zjistoval jsem si to (taky budu mit NT) a podle vyjadreni Skody neni Magicar v seznamu schvaleneho prislusenstvi, proto PRY mi muzou neuznat zaruku pri poruse cehokoliv, co bude pripojeno na ten alarm. >:-[] Magicar neumi komunikovat pres Can bus a proto pry jedine original :x Popravde,na jejich original za sest litru se jim muzu...umi akorat houkat. Muj prodejce se vyjadril, ze mi ho tam da, ale o zarukou si neni zrovna jisty. Pristi tyden to auto chci jit konecne objednat a jsem z toho mirne receno rozpacity :?
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.06  07:29

« Bez nadpisu

to Diamant a Marios: díky moc. Nevíte z doslechu nějaký podstatný mouchy toho 1,6Mpi motoru - je to beze změn ten Golfáckej co se dával už do Felicie?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.06  00:10

« Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou

Stačí nastaviť zámok na dverách... Dvere budú napasované ok, inak by nesedeli ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  23:31

« Bez nadpisu

ales.kotalik: Sport. podvozeka 17 kola jsou tvrdé, na druhou stranu po výtlucích zase neskáčou kola (i díky šířce gum). Do zatáčky se dá jet v klidu cca o 20 km víc, než kdysi s OI na 15. Vyhni se Bridgestone - hlučné.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.05.06  22:01

« Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou

"...1. Dvere vodica sa zatvaraju len pri pouziti znacnej sily..."
    Pokud je zaviras jako posledni, neni se cemu divit, O2 ma zdokonalene dverni dvojite tesneni (mj. protihlukove), takze je auto relatine dobre utesnene, a pri uzavirani vzdy poslednich dveri jdes proti vnitrnimu tlaku, coz klade trochu odpor. Vyzkousej si to i s jinymi dvermi, prip. zavri ty ridicovi dvere s otevrenym okenkem nebo jinymi dvermi
    Je to holt dan za dobre utesnene auto...

tak na tomto sa uz hodnu chvilu zabavam. :D
    akoze oII ma urcite lepsie tesnenia ako O1, ale chlapci, to auto po zavreti dveri nieje hermeticky uzavrete.
    Su zle napasovane dvere...taka vec vas vobec nenapadla? Za 15min to v servise vyriesia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.06  21:36

« Re:

To greenhorn: Koukám, že asi moc lidi tady na fóru O2 s 1.6 FSI nemá co? >:D Takže popíšu svoje zkušenosti s mým autem. Mám ho necelý rok, naježděno cca. 12000km problémy vůbec žádné (kromě vybitého akumulátoru -> přičinou byl starý FW ve Streamu) Tankuju převážně N98, občas N95 a taky jsem zkusil V-P Racing. Spotřeba je u N98 o cca 0,5 l menši než s N95. S V-P Racing je ještě o cca. 0,3 l/100km menši než s N98. Dlouhodobá spotřeba u mě dlé PP je 5,4 l/100km. Zapnutí klimy se při normální jizdě skoro na výkonu neprojeví, ale pokud pojedeš "sportovněji" a nebudeš dodržovat předpisy, tak zaplou klimu určitě poznáš, že ti bere koníky výkonu (ale není to tak strašné). Při běžící klimě se zvedné spotřeba cca o půl litru na stovku. Jinak na motor nemůžu říct jediné špatné slovo, funguje bezvadně, je tichý (jen kolem 2000 ot/min je slyšet trošku hrubší chod, hlavně když je studený, ale je to normální u 1.6 FSI) Táhnout začiná od 2000 ot/min a linearní narůst výkonu pokračuje až k 6000 ot/min, dál jsem jej zatím nevytočil (omezovač je v 6500 ot) Nad 3000 ot/min. táhne opravdu pěkně. Jinak se mi na něm hodně líbí, právě to, že táhne slušně už od těch 2000 ot, což 1.6 MPI nee (měl jsem v O1), je tišší a hlavně při ustálené rychlostí napřiklad na dálnici, když stále nemačkáš plyn, ale držíš jej v určité poloze, tak si motor začne postupně brát méně a méně paliva, při stále stejné rychlosti. Např. jedeš po dálnici 130km/h dle PP máš aktuální spotřebu třeba 7,5l/100 po minutě stejné jízdy to je už jen 7 l/100 a po cca dalších 2 až třech minutách se spotřeba ustáli kolem 6 litrů/100 km. Ovšem pokud pohneš plynem (tzn. škrtící klapkou), tak spotřeba opět vzroste a chvilku to motoru trvá než opět klesne a ustálí se. Prostě motor postupně zkouší "papat" méně a méně paliva, ale jen do té doby, dokud stále udrží tu danou rychlost.
    Jinak předjíždění není problém, v normálním provozu předjedeš kohokoliv, pokud to není magor a nebude chtít s tebou závodit. Auto i při plném obsazení pěti lidma jede stále velmi hezky a není nutné když to nechces točit motor buhví kam. Jo ještě taková poznámka na N95 je motor o nepatrně malinko hlasitější (ale poznáš to jen při volnoběhu) a se 100 oktanovým zase jede o trošku lépe(trošku lépe jde do otáček-> subjektivní pocit, ale i vyzkoušeno na akceleraci z 0 pod kopcemna vrchol kopce.) Jinak ale se tankování N98 nějak neprodraží vůči N95, pač s 98 ujedeš více km, takže se to srovná, mám to spočítané (hrál jsem si v Excelu)
    Tak snad ti to bude stačit, k tomu aby ses rozhodl jaký motor si vybrat. 1.6 FSI je sice pomalejší než 2.0 FSI ale má zase určité výhody které nemá 2.0 FSI a záleží jen na tobě jaké ty ty výhody preferuješ.
    Pokud nemáš na 2.0 FSI jdi do 1.6 FSI a jestli chceš ještě ušetřít, tak aj 1.6 MPI ti pojede dobře, ale já MPI už nechtěl protože jsem ho měl už "okoukaný" z O1 a chtěl jsem technologicky moderní motor, proto FSI.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.06  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou

omicron, vies aky je to dobry pocit zistit, ze mas v aute nejaku funkciu o ktorej si predtym nevedel? >:D mne to vzdy spravi lepsiu naladu...OI som nemal, posledna oktavka v rodine bola tiez bezova len niekedy z konca 60-tych rokov a v tej tato funkcia este nebola >:D >:D >:D ale inak to bol drak na styroch kolesach...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.06  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou

To kvak:
    ten safe system, ktery nedovoli otevrit klickou zevnitr pri uzamcenem aute mela jiz O1 po faceliftu :D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.06  21:01

« Re: Re: údržba kůže

diamant: mas pravdu, ten peugeot aj opel sa musia zamykat na 2x, tak som myslel ze to tu nie je, skusal som to, funguje >:D vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.05.06  20:33

« Re: údržba kůže

kvak - som si na 100% istý, dokonca to zamykanie majú aj všetky Fabie s originálnym centrálom. Ale veď ty OII máš, Nechaj otvorené okno, zamkni kľúčom a skús dvere zvnútra otvoriť. Samozrejme všetky dvere musia byť dobre zatvorené a kľúč nesmie byť v zapaľovaní.
    ales.kotalík - 17" disky Pegasus už idú objednať aj bez športového podvozku. Ale môj názor na ten podvozok je ten, že je to dosť tvrdé. Zdá sa mi, že tvrdšie než podvozok u OII RS.
    Howard - díkes za info. Myslím ale, že dosah originálneho DO Webasto je zase kdesi inde. Tu sa nejaký Magicar nebude chytať. Ale zase kto by chcel nosiť 2 DO po vreckách, že? A dopĺňali ti aj nejaké dodatočné čidlá (náklonové, ultrazvukové, mikrovlnové, ...)? A keď sa aktivuje, čo to potom na DO hlási? To isté ako keď sa aktivuje otrasové?
    Pepa Vašek - ak máte béžovú, tak je to lepšie, lebo na nej vidno znečistenie skôr než na tmavej a človeku skôr dôjde, že kožu treba ošetriť. Predsa len, v aute je veľký rozdiel teplôr, extrémne sucho a vlhko. Kožu je dobré pravidelne ošetrovať, aby nepopraskala. Ja používam Turtle Wax Leather Cleaner. Jednak to čistí a jednak je potom koža taká fajnovejšia, hladšia.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  20:05

« údržba kůže

Včera jsme si byli pro OII, 2.0TDI, je to parádní svezení. Je to naše první auto v kůži a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s údržbou. Je spousta přípravků, ale nic moc se v tom nemohu vyznat.
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 24.05.06  20:04

« Nezavisle topeni + Magicar

to Diamant: Jak jsem slibil, pisu zkusenost "spoluprace" NT s alarmem (Magicar 9000). Funguje to jednoduse - na stisk jednoho tlacitka se topeni zapne/vypne. Jinak alarm je vazne bezva - funkce dalkoveho startovani je mnam mnam, stejne jako otresove "minialarmy", moznost otevreni auta pri ztrate klice poklepem na cidlo, automatickeho otvirani/zavirani pri priblizeni/vzdaleni se od auta nebo po vypnuti motoru a vystoupeni a hlavne hlaseni vsech informaci na pageru (vcetne vnitrni teploty a napeti baterky). Srovnani se standardnim "jednocestnym" Skoda alarmem a standardnim dalkovym ovladanim Webasta je tristni.
    Co se extra funkci tyka, dovirani oken jsem si namontovat nenechal, neb je skoro nikdy neotviram (zato jsem nechal domontovat pohybove cidlo, kdyby auto nekdo chtel odtahnout bez otevreni).
    Doufam, ze prispevek neni "moc reklamni" - holt jsem jen spokojeny ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 24.05.06  20:03

« Re: sportovni podvozek O2

to ales: Mam a jsu spokojeny, pro me je ten podvozek i 17" kola ok. Predtim jsem mel OI RS a bylo to podobne. Podotykam vsak, ze jezdim vetsinou po nemeckych silnicich a v Cesku vetsinou jen dalnice, kostky a rozbite cesty moc nemiluju a proto se jim vyhybam...
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.06  19:28

« sportovni podvozek O2

Mate nekdo zkusenosti s tim sportovnim podvozkem co se davaj aumaticky k 17 kolu Paegasus? Da se s tim jezdit? Hodne lidi si stezuje na prilisnou tvrdost.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.06  19:08

« Re: Re: Re: Re: Skusenosti s novou Oktavkou

octavia ma aj nejaky safe sytem zamknutia, aby neisli otvorit klucky zvnutra? nieco ako dvojity uzamykanie u Opla, resp. superuzamykanie u Peugeota? si si isty?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…