Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Diamant 29.05.06 13:13
« Re: Interier
Petrik7 - ja som mal vyhrievané nekožené sedadlá vo Fabii a aj som sa oprel o sedák kolenom, aj som ich tepoval a žiadne problémy neboli.
cz_iceman - Inak ani ja by som už sedačky bez vyhrievania nechcel. Je to ozaj super vec. Máš pravdu, tempomat je už v cene u Elegance. -
Diamant 29.05.06 12:08
« Re: zatékání
Ak ide v zime vpredu auto a vyhadzuje špinu, tak predsa nemá zmysel nechať zapnuté stierače. Jedine, že by dažďový senzor spúšťal aj ostrekovač. A vždy sa dá cyklovanie podľa dažď senzoru vypnúť.
To ostrekovanie svetiel je skutočne sprosto vyriešené. Ja si napríklad sklo ostrekujem vždy niekoľkými krátkymi streknutiami. To mi akože počas ostreknutia akla umyje svetlá aj 2x?
Elektronika sa môže pokaziť vo všetkom. Ale verím, že mechanika DSG vydrží. Najmä ak sa najazdí 100.000 km ročne, tak to bude hlavne mimo mesta.
Udržať béžovú v čistote nebude až taký problém (pokiaľ nie si kominár, murár či automechanik, čo sa po práci neumyje). Okrem toho na béžovej menej vidno prach. Ja som mal Fabiu s čiernym interérom a po výmene za béžový (mimo sedadiel) som musel béžové časti čistiť menej často. Navyše športové sedačky sú vždy čierne. Hoci existujú aj dobré čističe na textil, takže ani béžové sedačky by nemali byť problém. Rifle sú ale veľké riziko pre béžové sedadlá.
Šedý interiér u Ambiente už nie je. Ale béžový s čiernymi sedačkami je super voľba.
K zatekaniu. Ak ti zateká dverami, treba demontovať tapacírung a polievať zvonka vodou. Napríklad u pofaceliftových Fabií zateká buď cez reproduktory, alebo je zle nasadené tesnenie nosného plechu. -
« zatékání
Bojuju dál se zatékáním..Malinká,ale přece loužička po delším dešti na podlaze spolujezdce.Po neúspěšné reklamaci kdy jsme to ostříkali wapkou a nic-ani kapka-jsem po deštivé noci opět objevil zmíněnou loužičku.Všimnul jsem si jak je těsnění dole-tak má přesah okolo prahu do interiéru,který je krytý plastem.Mezi gumou a plastem je vlhkost což si myslím by nemělo být.Zítra se stavím ve škodovce na protokol a pošlem to do fabriky.Myslím že je to systémová chyba.
Zajímavé je,že se to dělá u obou předních dveří,ale zadní jsou v pohodě. -
« Re: Svetly interier
cierny interier sa spini rovnako ked nie viac ako svetly. vidis na nom vsetok prach, kazdu spinku, vsetko...snad len od tych rifli na nom nie su modre flaky. ked chcem mat auto ako tak ciste tak je to o neustalom vysavani a utierani palubky. nabuduce by som urcite isiel do svetleho -
« Bez nadpisu
s tím světlým interierem je to taky otázka!!!já o něm taky uvažoval.Můj otec má také OII už druhý rok a má ten béž.interier,každý víkend to pucuje a nyní má hrany sedadel už zažrané a nepustí to ani mokrou cestou.U černého int.co má já je zas i po utření věčně vidět halda prachu.
Nejhezčí inter.co se mi zdá je ten světle šedý,ale ten se dělá jen u výbavy ambiente,teda tak to aspon bylo v době kdy jsem já nové auto objednával.
Já objednával koncem února 2006 a 6.4.2006 jsem to vyzvedával,tak to trvalo 6týdnů. -
« Svetly interier
iceman : zalezi dost na sedackach - jeden muj koncak si ted koupil OII a ma svetly interier, ale sportovni sedacky cerne (nebo takove ty cernosedive, jsem jen barvoslepy chlap...). To auto ma asi mesic a uz jsou videt spinave smouhy zespod na palubce u spolujezdce-a to jezdi vetsinou sam. A taky samozrejme smouhy na stredovem tunelu, u madla dveri... Svetle koberce ozelel. Takze pokud chces svetly vnitrek (s krvacejicim srdcem jsem ho vyskrtl), smir se s castejsim cistenim. Ale jestli chces svetle i sedadla, tak to uz jsem tady s nekym resil-barvi se pry od rifli do modra. Kuze se jeste da celkem slusne cistit,ale ty latkove asi budou problem. -
« Interier
Takze konfiguraciv konfiguraci auta mam celkem jasno az na jednu vec a tou je INTERIER. Mne osobne se libi ten svetly (alespon z fotek), nikde v OV ho nemneli skladem abych se na nej mohl podivat - pry je to naprosto neprodejna zalezitost. Prodejci mi tvrdili , ze ten interier nelze udrzet v zadnem pripade v cistote a ze se okamzite zaspini. Tak nevim mi se libi hodne (auto vypada alespon na fotkach elegatneji a luxusneji), ale dal bych si to asi vymluvit nekym kdo ho ma a neni s nim spokojeny a nebo taky opacny pripad...... -
« Re: Re: termin
Jojo, porad jeste mam to AP :-) Tak to asi nekecaji, limuzina 6 tydnu, kombi 9. >:-[] No snad to hosi v Boleslavi stihnou driv. Nezbyva, nez se modlit... Jinak vnejsi zrcatka se stimvanim stoji 5800 Kc. Asi nema smysl mit jen vnitrni stmivaci, venkovni budou porad v noci oslnovat, pokud mas za sebou pitomce, co neumi vypnout dalkove pripadne snizit sklon, kdyz ma v kufru pytel cementu... -
« Bez nadpisu
Jinak s DSG musím souhlasit,já ho teda nemám,ale několikrát jsem se s tím svezl a to je fakt libůstka,ale vzhledem k tomu že jezdím ročně kolem 100.000km jsem měl strach že by mohli později nastat dosti vysoké naklady,viz.můj známí u passatu,tedy ještě s tiptronikem po 160.000km mu odešli nějaké el.ovladače a stálo to přes 36000kč,tak ještě počkám do koupě příšt.nového vozu což bude tak za 3.roky,tak uvidim jak pak na tom DSG bude. -
« Bez nadpisu
Zdravím pánové
Já senzor deště mám a musím říct že to je k ničemu,naopak a musím souhlasit s názorem to spíš vadí.(viz.stírání odlet.špíny od auta před vámi to je rozpatlá atd.),další věc mi vadí s xenonama ty vysuv.ostřiky světel,to je věc k nasrání,u OI ostříknuly pouze při přidržení páčky ostřiků a tady ostřikujou při každém třetím ostřiku skla a při delším nepoužív.ostřiků ostříknou ihned po ostříknutí skla,takže když máte čisté auto a chcete si jen ostříknout sklo tak v tu ránu máte mokré celé auto,protože ty ostřiky světel jsou jak když vás někdo ostříka wapem.Další věc k nasrání je ta kontrola tlaku v pneu,už se stalo že po nahláš.rozdílného tlaku v pneu a nasledném dohuštění to hlásilo pořád rozdílní tlak,nakonec museli v servisu vymazat pamět závad,jde o *,ale jezdit do servisu kvůli takový kravině!!!HM.A prý nejsem jediný!!!Jinak auto mám druhý měsíc,najeto 9500km a zatím super,tedy až na ty výše uvedené kravinky.
Oct.II 1.9TDI Elegance,šedá graphite,int.kůže-látka,xenony,navigace nexus+maxidot,16"kola Vega,SunSafeGlass,tříram.RS volant(koupen extra),vyhřív.sedadla,zad.stěrač,sít pod platem,Light asistent,TPM. -
« Re: Koupe O2 - dilema :)
To cz_iceman:
Jen 2 poznamky :
- ten destovy senzor je bezva, ani v zime jsem nemel vaznejsich vyhrad, naopak okamziky napr. mijeni kamionu na uzke silnici s vyjetymi kolejemi v 90km/h, ktery na tebe vrhne tunu sracek se jiste nezapominaji, zvlaste pri okamziku jizdy zcela naslepo (!) - to se ti s dest. senzorem jiz nestane
- Ad DSG, mam najeto cca 20kkm, v zivote bych jiz nemenil, ale to si jiste tady na foru vse najdes :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Koupe O2 - dilema :)
cz_iceman:
kazdemu po cem touzi ;-)
k destovemu senzoru: psalo se tady i na jinych forech, ze za deste naprosto super, jak zacne snezit nebo lita za autama spinava slejska, tak rozmazava spinu po celym skle nebo nesepne vubec - proto jsem ho nebral, ale lepsi by asi byl nazor nekoho kdo senzor na aute ma (a mel ho i v zime)
tempomat ma elegance ve standardu (super vec i na delsich usecich ve meste, kde to svadi slapat na plyn)
spigly v ceniku jsou, pokud je nemuzes najit spust si konfigurator na [odkaz]
Vysuvny suplik ("Funkcni paket pro JumboBox") je super - jsou tam 2 prihradky (popelnik+suplik a drzak na lahev v jednom)
Jeste bych snad pridal asistenta rozjezdu do kopce - 2tis. se uz v celkove cene utopi... -
« Re: Re: Re: Re: Koupe O2 - dilema :)
Diky za nazor zkusim reagovat:
Sport packet sem chtel hlavne kvuli tem tuhsim sedackam s lepsim vedenim - jelikoz mam posledni dobou problemy se zadama a pateri, tak mi vylozene tyhle tvrde sedacky sedly - taky hlavne z tohoto duvodu sem si tam dal to vyhrivani sedacek no a ten kozeny volant je uplne nekde jinde - lepe se mi drzel v ruce. V zime sem jezdil chvilku s vyhrivanyma sedackama a byla to balada.
Hlavove airbagy: No jelikoz to bude firemni kara tak se mnou deti m oc jezdit nebudou a kdyz ano tak jenom treba nekde na hory a mozna na dovcu, zase jsem cetl nazor ze vyznamne zvysujou bezpecnost pri vsech bocnich narazech.
Ad spigly - o tech chromatickych venkovnich sem nejak nevedel, kolik to stoji ? asi jsem slepy ale v tistenem ceniku je nemuzu najit.
Nad tim vysuvnym suplikem se uricte pozastavim a asi i priobjednam.
Tempomat ten jee myslim standardni vybava v Eleganci ne, nebo si myslel neco jine ?
No a co k tomu destovemu senzoru jake muzu ocekavat komplikace ?
Diky za odpovedi -
« Re: Re: Re: Koupe O2 - dilema :)
cz_iceman:
16" kola mam taky a spokojenost
ESP je bezpecnost a to nejsou nikdy vyhozeny prachy (jeste jsem nemel odvahu to v nejaky zatacce otestovat)
Sport packet - tak to nevim, já si dal radeji zvednout podvozek (packet pro spatne cesty - coz na nasich silnicich.... )
Maxidot - URCITE!!!
Parkovaci senzor - bez nej je auto temer nezaparkovatelne
Vyhrivane sedacky - pokud nemas kozena sedadla, tak se zenes do problemu (myti, opreni se kolenem o sedacku...) vyhozeny penize (alespon pro me)
senzor do deste - v zime ho proklejes (psalo se tu o tom hodne)
hlavovy AIRBAG - pokud mas deti a usnou v aute a oprou se hlavou o sklo a dojde i k drobne nehode se sepnutim airbagu... No daji se koupit spec. sedacky s bocnicemi, ale ja nejsem chameleon, abych sledoval jednim okem v zrcatku jakou polohu vzadu kdo zaujal.
kontrola tlaku v pneu je celkem nanic, ale mam ji taky. ;-)
Doufam, ze me lidi s jinym nazorem neroznesou v zubech... >:D -
Diamant 28.05.06 21:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Koupe O2 - dilema :)
No aj bez DSG je to stále rozumná voľba. A ak sa zvýšilo ešte niečo, tak by som tiež odporúčal vonkajšie spätné zrkadlá so stmievaním, aktívne opierky hlavy (neviem, či si pod "aktívne bezp. pásy" myslel tie alebo niečo iné), ak vozíš niekoho aj vzadu, tak funkčný paket vzadu (miesto výklopnej schránky máš na konci stredového panelu výsuvný šuflík, do ktorého postavíš aj fľašku či pohár) a kožený volant (je o triedu príjemnejší než obyčajný polyuretánový, potvrdí ti to snáď každý). A niečo odlož aj na dodatočnú inštaláciu páčky tempomatu - mala by ti stačiť len tá (ale keďže jazdíš hlavne po meste, tak tempomat asi nevyužiješ, ale je to príjemná vec).