Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Vabava - motorizace ?
Musim polemizovat :
- mam 1.9TDI, drive jsem mel prechiplou 1.9 (vyrazne silnejsi), a musim konstatovat, ze ve spojeni s 6-kvaltovou DSG to je idealni, takze jak je videt, i u 1.9 TDI se lze setkat se 6-rychlostni prevodovkou (ac vynikajicim automatem DSG), i s 1.9TDI jsem na dalnici bezne schopen atakovat 200kmh (kdo chce s beznou O2 jezdit vice ?!), akcelerace je ve spojeni s DSG udivujici - na krizovatkach bezdecne kazdemu ujizdim, aniz bych to nejak hnal :-) , relativne hospodarny provoz !
- pred koupi jsem mel moznost se povozit i s 2.0TDI, ten rozdil nevidim tak giganticky, abych nesel cestou porizeni 1.9, a investoval dale do bezpecnosti a komfortu - jiz zminena DSG, ale take xenony, ESP, vybava Elegance, maxiDot atd. - jezdim dlouhe streky, takze privitam to DSG, a vsechny ty mozne ficurky, ulehcujici zivot ridice (rain sensor, light asistent atd.), MP3 Audience... -
"-- skrytý --" 02.06.06 13:58
« Re: výbava UVAZUJTE!!!
K tomu motoru kdo chce silný motor do O2, tak by měl spíše uvažovat nad 2.0 TFSI nebo pokud nechce RS, tak uvažovat nad 2.0 FSI, je totiž silnější než 2.0 TDI.
Jinač já mám 1.6 FSI a jsem spokojený, koho chci toho předjedu a závodit nepotřebuji.
Ke kolům souhlasím, i když mám 15" Oriony, tak do budoucna možná koupím 16" Vegy nebo Siriusy, ale nejvíce se mi líbí Apollony, ale ty asi nekoupím, když nemám 4x4, pač to je spešl kola jen pro 4x4 tak nevím... Jinak ale na 15" kola nemůžu nadávat jsou v pohodě. Co se týče pohodlí, až takovej rozdil jsem já nepozoroval mezi mýma 15" koly a 18" koly při zkušební jízdě v RSce. Že by to byl kostitřas to ne!
Ad Xenony : dát 20 papírů za něco co v trochu "horší kvalitě" dostanu zadarmo je podle mě zbytečné. Halogeny svítí taky dobře, mě teda aspoň plně vyhovují a vidím vše co potřebuji v noci a nějak mě jejich svítivost ve větších rychlostech neomezuje. Něco jiného je "imidž" jasně xenony vypadaj líp, ale 20 papíru dát za imidž je moc
S maxidotem plně souhlasím, bez maxidotu ani ránu!
Jinak motor kontra vybavenost auta, taky souhlas, vždy je lepší mít silnější motor než plno serepetiček v autě. Radši poloautomatickou klimu a stahovaní oken kličkama ale silnej motor, než opačně všechno v automatice a elektrice, ale sotva aby to jelo... -
« výbava UVAZUJTE!!!
je to muj nazor (a nejen muj je to i ze zkusenosti)
MOTOR : kdo chce silny motor at ani naznakem neuvazuje o 1.9 rozdil je opravdu znacny oproti 2.0TDI nejen v dynamice a v pocitu jizdy ale hlavne take diky 6° prevodovce kdy proste holt pri vyssich rychlostech vam 6° bude chybet i kdyz si nacipujete 1.9.
Xenony (dnes auto se zlutyma svetlama (alias skody 120, apod bych uz nechtel nejen pro efekt ale hlavne pro bezpecnost preci Xenon= respekt a taky pro lepsi svitivost(nikdy to nenahradite i kdyz mnozi tam zacnou davat 100w zarovky Blue ci tak nejak apod.
Kola R15 fakt jen na zimu (R16 naprosta spokojensot a komu se zdaji slabe at at dojezdi 205/55 nahradijak mam ja 215/55R15 = uplne super! a komfort furt stejny jen drzi jak R17
výbava Maxi dot = bez neho ani ranu efekt je znacny a auto vypada moderneji a to mnohem!!
Taky jsem kdysi premyslel koupim slabsi motor (a za penize dovybavim) litoval sem 8let!! ( u stare Octavie 1.6 misto 20v Turbo a litoval sem tezce!!! a letos nevahal a koupil Octaii II 2.0TDI elegance (xenon maxi, R16, ESP, a drobnosti (8repro radio atd.. a sedacky mam sport. -
"-- skrytý --" 02.06.06 07:38
« Re:16" kolesa na O II.
Moje zkušenosti s koly 15 a 16", (na 17" jsem ujel jen asi 5 km).
15ky mám na zimu, o něco málo měkčí přejezdy nerovností, 16 " jistější v zatáčkách ,ale nijak dramatický rozdíl. To spíš poznám rozdíl, když některé mírně přefoukám. Řekl bych, že když zvednu tlak v 15" o 0,2,tak se chovají stejně jako 16". Na 17" se sníženým podvozkem (standart Škody) už je to na naše hrbolaté silnice příliš tvrdé. Mám s OII najeto
cca 60 tis.preferuji 16".
Ještě moje poznámka k turbu. Jsem vysazený na zvuky v interiéru, vytáčí mě každé vrznutí a hned je hledám a odstaňuji, ale turbo neslyším.
Tak nevím,asi to bude ušima. -
Diamant 02.06.06 00:06
« Re: Turbo
Hofy, ak pôjdeš pomalšie na nejakom vyšškom prevodovom stupni, tak ak viacej pridáš plyn, tak zistíš, že v istých otáčkach (niekde okolo 2000 alebo nižšie) motor citeľne ožije a začne výrazne viac ťahať. Vtedy začalo pracovať turbo. Ale ak pôjdeš s otvoreným oknom, tak ho určite budeš aj počuť, je to také hvízdanie niekde ako keby v diaľke.
Ono turbo pracuje v podstate vždy, len isté otáčky na optimálnu činnosť potrebuje. -
« Nezávislé topení
Jako asi vetsina "cekatelu na auto" jsem si stahl PDFko s navodem k obsluze a tam jsem se docetl, ze nezavisle topeni v OII neohriva motor. No hlavne, ze jsem se na to ptal na hotline Skodovky a tam mi rekli "ze jasne...i motor"...
Chlapi, jestli to mate-jak to teda funguje? Jen interier nebo i motor? Pokud to prvni, da se to nejak "dobastlit"? Pripadne, pokud uz mam ohratou kapalinu, zahreje se pri nasledne jizde motor o hodne rychleji (v coz aspon doufam)? -
"-- skrytý --" 31.05.06 07:42
« Audience - stereo vstup
Zdravím ...nenechal si někdo dělat do Audience další stereo vstup (mimo HF)...Mám velký zálusk na navigaci TomTom 910 s 20Gb HDD... Je tam BT HF + cca 12Gb na MP3. Byla by to hezká hračka (čas od času si potřebuji vyléčit depku..). Díky -
Howard 30.05.06 10:17
« Re: Re: Webasto versus Magicar
to Diamant: To je jasne, ze 2 km jsou za idealnich podminek (bez prekazek) a ze v zastavbe apod. vzdalenost rapidne klesa (opak by byl nelogicky ;) To, co pise FenderStrat muzu "skoro potvrdit" - jsu v sedmem patre panelaku u opacneho okna, nez je zaparkovane auto, a ono stale reaguje.
Zkratka si myslim, ze dosah orig. Webasta ovladace bude spise mensi a hlavne to Webasto nema spoustu dalsich funkci a stoji skoro stejne. Dle meho jej nema smysl kupovat... -
« Magicar
to Howard: ja si taky nedelam prilis starosti s reklamaci - ve Fabce 1,2 je cvakani v prevodovce na neutral normalni zalezitost, ale i pres to jsem z nich vyrazil novou prevodovku v ramci zaruky-nemyslim, ze by takovych bylo moc :-) Ale radeji problemum predchazim, tak jsem se informoval na zaruky a schvaleni fabrikou. Muj prodejce Magicar je schopen namontovat, snad to nedelaji poprve a klapne to v pohode.
to Diamant: na dosah Magicaru jsem sam zvedavy, ale podle zkusenosti uzivatelu na webu signal projde jeden panelak (tj. jsem u okna, divam se na barak za kterym mam auto-a ono reaguje). Pro me je dulezite, ze ho budu mit na dosah na parkovisti pod domem a hlavne na horach - pri poslednim sjezdu zmacknu nahore na kopci vytapeni a na kilometr se to urcite pri prime viditelnosti sepne. Dole si shodim lyze, dam si caj a kdyz se dostracham k autu,bude v nem krasne. Na to se strasne tesim ;) -
Diamant 29.05.06 18:14
« Re: Webasto versus Magicar
Tie 2 km dosahu Magicaru neverím. Možno, ak je auto otočené správnym smerom a medzi autom a ovládačom nie je žiadna prekážka, tak možno. Ak by si bol v nejakej modernej železobetónovej budove trebárs na 6. poschodí a auto v podzemnej garáži, tak ten Magicar v dosahu nebude. Pritom je to trebárs len 50 m. Vyskúšaj napríklad dosah, keď budeš v hypermarkete. Auto nechaj niekde na parkovisku pred ním a choď na koniec hypermarketu, predpokladám, že ak ti auto nebude parkovať bezprostredne pred skleneným vchodom, tak to už fungovať nebude. Ale aj tak to nič nemení na veci, že je to asi najlepší alarm v súčastnosti.
A ešte k tej záruke. Automobilka nemôže zakázať montáž čohokoľvek, čo je homologované pre použitie v automobiloch do tvojho majetku (t.j. auta). A taktiež nemôže zrušiť záruku na všetko, akonáhle je tam nejaký neoriginálny diel. Vzorovým príkladom sú nákladné vozidlá, kde sa v podstate ani nedá objednať všetko od výrobcu a napríklad valník dodáva niekto iný a trebárs hydraulickú ruku s hydraulickými podperami (čo je dosť značný zásah do vozidla) dodáva zase niekto iný. Ale ak by došlo k závade, tak sa proste musí dokázať, či bola spôsobená tou montážou alebo je to výrobná vada. -
Howard 29.05.06 16:52
« Webasto versus Magicar
to Diamant: Co se dosahu tyce, nejsem si jisty, jestli je dalkove ovladani Webasta lepsi nez 2 km Magicaru (spis si myslim, ze ne). Co se doplnkovych cidel tyce, nabizeli mi ohlidani vnitrniho prostoru myslim ze ultrazvukem, coz jsem ale nechtel, takze mam pouze pohybove (proti odtahu). A jak se alarm chova pri jeho aktivovani, netusim - musim vyzkouset, ovsem predpokladam, ze spusti stejny alarm, jako pri otevreni auta (ono 2 stupne otresoveho alarmu jsou de facto jen upozornenim - napr. ze ti nekdo do auta nacouval nebo rozbil okynko apod., ktere auto jeste nezablokuji proti nastartovani) -
Howard 29.05.06 16:45
« Re: Re: Nezavisle topeni + Magicar
to FenderStrat: ze neni Magicar schvalene prislusenstvi, me nevzrusuje (chip jistojiste schvaleny taky neni a mam ho primo od prodejce). Ono koupit si originalni alarm od Skodovky (ale klidne i od VW, Audi apod.) je ke dvema vecem - za prve je pouze jednocestny a za druhe jej umi deaktivovat kazdy "neumetel" ze servisu. Proto neco dvoucestneho a aspon trochu "netradicniho", by mel clovek alespon jakous takous jistotu.
Co se zaruky tyce, myslim, ze bych se "sakra" nedal. Neni to moje prvni auto od Skodovky, pravidelne servisuju (tzn. nechavam jim pekne vydelat) a kdyby meli "blbe kecy", tak holt priste Skodovku nekoupim (nebo ne od nich), coz oni dobre vedi a proto se zatim snazi. Chce to byt slusny a zaroven si jit za svym a nenechat se opit rohlikem - ono ten Magicar ma nejruznejsi atestace a ze nekomunikuje s can busem neni zadna tragedie. Holt reklamace neni muj problem, ale problem meho servisu (zatim jsem mel vzdycky spis opacne zkusenosti - ze mi neco udelali i po zaruce na kulanci)

skusal si to aj resetnut podrzanim tlacidla kontrl.tlaku v pneu po/pred tom dohustenim pneu? Niekedy staci to a nemusis ist nic dohustovat, ide to od cidla ABS-a...