Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 07.06.06 09:38
« Vrznutí při řazení
Obracím se na všechny majitele OII s dotazem.
Občas v posledních dvou měsících uslyším při rozjezdu nějakou dobu stojícího auta při přeřazování nahoru slabé vrznutí.
Vždy mě to překvapí, takže nejsem schopen rozlišit, zda je to při sešlápnutí spojky nebo při pohybu řadicí páky,což se děje téměř současně.
Zkusil jsem navštívit servis,no tam to samozřejmě neudělá ani jednou.
Za dva týdny mi končí záruka a nerad bych po skončení za svoje
řešil nějakou větší opravu. Nemáte někdo tušení či zkušenost s něčím
podobným?
O II 1,9 TDi, 60 tkm. -
« Re: spitfire
A co se týče hluku při vyšších rychlostech - ne nadarmo se do lepší vozů a tzv. dálničních limuzín, tedy typických vozů na dlouhé cesty dávají R6 nebo V6, do velmi luxusních pak V8.
Tam při 140 totiž neslyšíte nic (kromě aerodynamického hluku samo, ale motor, rozdhoně neuslyšíte) >:D >:D
Ten motor si pak jen ševelí......A to i na volnoběh, sou slyšet jen větráky, když se zapnou -
spitfire 06.06.06 14:52
« Hluk 2.0 TDI
Je fakt, že traktorový zvuk po nastartování je neoddiskutovatelný, jeho hlasitost ale neí nijak nadměrná. Mimochodem - onehdy jsem šel okolo, když soused startoval svůj Chrysler Voyager diesel a proti tomu bylo TDI něco jako ševelení stromů v lehkém jatním vánku >:D
Při cestovní rychosti po dálnici je v autě ale docela klid, podle mne běžné benzínové čtyřválce okolo 140 řvou víc. A z mého hlediska je lepší trocha traktoru při rozjezdu než kravál při cestovní rychlosti. -
"-- skrytý --" 06.06.06 14:46
« Re: Tempomat
Gogic: Bude provedena vymena packy s tempomatem. Absolvoval jsem pred 14 dny. Zacalo vypadnutim funkce jen sporadicky, postupne se zhorsovalo. Je to pry znama a bohuzel pomerne casta zavada v elektronice packy, meni v ramci zaruky bez problemu. Jinak s OII velika spokojenost (1,9 TDI) a tempomat je super vec, rozhodne setri penezenku (myslim pokuty). -
"-- skrytý --" 06.06.06 14:02
to exup: 22tis rocne znamena ze pri aute ktore je pri zrovnatelnom vykone (resp dynamike) pri benzine zhruba o 50-60tis lacnejsie a s prihliadnutim na o nieco vyssie naklady s dieslom pri garanckach ako s benzinom tak na tie gumy by si nasetril zhruba po 3,5 roku zivotnosti auta a 3,5*40tisk km co je 140tis km co uz sa casto uvazuje o vymene auta... a navyse si tych 140tis km v tichsom pracovisku s vacsim vyuzitelnym rozsahom otacok, navyse sa kusok menj mozes triast o to ze auto rano pred domom nenajdes (diesle sa statisticky kradnu viac)-tot moj pohlad
ale nechcem tu rozputavat mimi temu:-)bolo to tu uz x-krat prepierane a iste si si toho vedomy tak ber moje branie za slovicka ako upozornenie pre menej rypavych:-) -
exup 05.06.06 21:20
š.team : to přepsání bylo zjevné, takže ta oprava z mé strany byla míněna spíš žertem. Jinak z nějakého osobního zájmu vůči mému motoru Tě nepodezírám. Nijak přehnaně se za něj nebiju. Moje výhrady vůči jeho průběhu krouťáku v nízkých otáčkách jsou tu známy. Na druhé straně musím po roce života s ním říct, že bych ho zvolil znovu. Nějakou jeho (ne)kultivovanost vůbec neřeším a traktorový zvuk mým uším vpravdě lahodí, vážně. Přijde mi, že se kultivátorovosti TDI a kultivovanosti FSI, ale i CRDI, přičítá větší význam, než možná reálně mají. Ať kladný, či záporný. Ovšem proti gustu žádný dišputát. Když si sednu do otcovy OI se stokoňovou 1,6-kou, musím uznat, že to ticho je mi najednou ohromující, byť to moc nejede. Takové přesednutí do TDI může být pro někoho i akustickým šokem a důvodem k jeho zavržení. Při ročním proběhu cca 40 t. km si ale já tohle ticho, třeba v podání 2,0 FSI klidně odpustím, aniž bych trpěl. Při mém stylu jízdy oproti benzínu ušetřím ne méně, než nějakých 22 t. Kč ročně. A to jsou třeba 2 sady gum, které zásluhou zátahu motoru téměř sjedu. Nebo právě ty xenony, u kterých někdo jiný při konfiguraci obrací peníze v dlani (čemuž rozumím) a vidí pak jejich hlavní význam spíš v jejich imidži, nebo ještě spíše v imidži jejich majitelů, čemuž už rozumím méně. Jak u OII stojí dálková za *, tak na xenony nedám dopustit, jakožto šofér, který toho najezdí v noci dost. Prostě - co člověk, to názor. Tím spíše, připočteme-li k tomu přirozené tendence majitelů různých věcí veřejně obhajovat správnost svých rozhodnutí o jejich koupi. O to víc to platí v případech, když se týkají tak nadmíru drahé věci jako je auto, které si kdekdo kupuje na dlouhá léta. Rád si tady ale názory ostatních čtu ;-) -
« Motorizace
exup: i já se vší úctou a bez nějakýho osobního zájmu vůčí Tvému motoru se omlouvám za přepsání se,samozřejmě že jsem myslel 96-ti kilowatovce a OII byla dvoulitr na 100%,protože to bylo auto které znám a vím že je to dvoulitr.Podrobnosti Ti můžu říct až se potkáme.Určitě záleží na tom kdo to auto řídí a kdybysme se potkali v týhle situaci třeba mi dva,tak by to bylo určitě o tom komu to srdce povolí dýl podržet z kopce. -
"-- skrytý --" 05.06.06 13:17
« Tempomat
Poslední dobou se mi objevuje problém s tempomatem. Po určité době jízdy nejde zapnout. Stačí vypnout a zapnou motor a je po problému. Nemá s tím někdo zkušenost, co by to mohlo být ? Zítra s tím sice jdu do servisu , ale tam se s největší pravděpodobností žádný problém neobjeví a diagnostika nic nenahlásí. -
exup 04.06.06 19:02
To š.team :
při vší úctě a bez nějakého rozvádění - z mých zkušeností za dosavadních 42 t. km s mojí 2,0 TDI nemám stejné poznatky jako Ty. Možná je to ale tím, že jsem v té 96-ti "koňovce" (nemyslels náhodou "kilowatovce"..?) nepotkal na dálnici Tebe. Jinak jsem ale těhle Passatů potkal i dojel /(a předjel..) dost. Z Tvého příběhu navíc není zcela zřejmé, jaká motorizace v té OII TDI na byla - motor nezmiňuješ, když se omezuješ jen na tohle označení. Má čtenář rozumět, že to bylo 2,0 TDI jaksi samosebou, když je o ní řeč hned na začátku? Bojím se úplně zeptat, jestli jsi nedojel třeba OII s 1,9 TDI, ať mně jazyk upadne! -
« zatékání
Sdílím názor,pokud chce někdo silný motor-2.0 FSI,TFSI.Já bych do 2.0TDI nešel;chybí mu kultivovanost.Xenony bych taky nechtěl-.už jen z toho důvodu že je to oblíbené zboží různých zlodějů.
Chlapi kdo má O II rv2005-zkontrolujte si prahové těsnění u obou předních dveří.Já tam měl vlhkost(u PP)více a úspěšně jsem reklamoval.Jsou tam špatně vytěsněné dveřní výplně.Ve škodovce na to vyjde bulletin jak to mají v servisech přetěsňovat.Kdo se ozve-tomu to bez problémů udělají. -
"-- skrytý --" 02.06.06 18:56
TommyEngelo: Když už jsi tak zanícený příznivce "koncernu", tak si také občas přečti (alespoň ve firemních prospektech), "jak je to udělané". Ten motor 1,9 TDI 96 kW je totiž rovněž PD!!! A kultura projevu 2,0 TDI je někde úplně jinde, než 1,9 TDI (v jakémkoli současně vyráběném výkonovém provedení), třebaže je to pořád neskutečný traktor! -
« Motorizace
Můj velký souhlas s omicronem. Už jsem tady toho dost o 1,9 versus 2,0 TDI v OII napsal a poznatky mám pořád stejný. Navíc jsem minulý týden, při cestě do Prahy s již zde mnou zmiňovaným Passatem 1,9 TDI 96 kW ,měl možnost porovnat výkon s OII TDI,když jsem jí na dálnici u Dobříše v levé táhlé zatáčce dojel.V následném stoupání kolem Shellky před nás vybočilo pomalejší auto,takže jsme museli oba rázně na brzdy.Když se nám levý pruh uvolnil začali jsme oba stejným způsobem zrychlovat a odstup mezi námi se neměnil až za horizont,kde on se zařadil vpravo a zvolnil tempo a já s plynem u podlahy pokračoval.Pro mě to je poznatek,že ten dvoulitr tý 96 koňovce neujede ani na tý dálnici,kde jsem jí dával teoretickou šanci.