Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Nezavisle topeni
to Howard: dekuji za spolupraci :-) Se Skodovkou jsem uz mluvil - podle nich to hreje i motor. Podle navodu k pouziti jen interier. Tak jsem nakonec volal do Webasta a tam mi rekli, ze ten bazmek sice Skoda kupuje od nich, ale jen nektere dily-neni to cele reseni. Podle lidi z Webasta motor neohriva, jen kapalinu (asi maly okruh) a od toho interier. Samozrejme nejake teplo v motorovem prostoru tim spalovanim vznika, ale neni to totez, jako plnohodnotne webasto. Spis se motor nasledne rychle zahreje, protoze ma uz cast chladici kapaliny v provozni teplote. Rikam si, co to asi udela, kdyz je venku -20, motor studeny, webasto zahreje kapalinu, ja nastartuju a motor (v te chvili uz rekneme na -10) dostane sok s 80 stupnovou chladici kapalinou. To mi asi nakope do... :?
Ale co, ted uz je to jedno, auto mam objednane a za par tydnu budu delat pokusy sam :-) letos prijde jezisek uz v cervenci :D -
Howard 13.06.06 14:22
« Re: Nezavisle topeni
to FenderStrat: Toz ja jsem na tebe nezapomnel a minuly tyden NT, kdyz bylo v noci venku okolo 10st., na cca 10 min vyzkousel. A myslim, ze motor zahriva, coz usuzuju z nasledujiciho:
1. Kdyz jsem viko motoru otevrel, bylo tam "teplo" (vim, zni to blbe ;)
2. Chladici kapalina byla ohrata na nejakych 80st, po nastartovani sice teplota klesla tak na 50 (holt se zapl cely chladici okruh, takze motor ji ochladil), pak uz standardne stoupala.
Otazkou je, jestli by se chladici okruh otevrel (tedy termostat) i pri vyplem motoru po dosazeni 90st nebo nikoliv. To uz nevim - v servisu mi rikali, ze NT zahriva i motor, ale jak jiste to vedi, tot otazka... (ne vsemu, co mi reknou, bez vahani a stopro verim). Zkusil bych napsat primo na Skodovku, ovsem posledne mne ohledne koberecku vubec neodpovedeli, tak nevim, jestli se mi bude chtit... -
« FW Radia Díky
No to je aspon rada Diky (teda predcasne ti dekuji i kdyz to zkusim az vecer!) ale i ja sem si myslel ze to pujde zjistit nejakou kombinaci jako u mobilu. Tak uvidim jakou mam :-) nez nejakeho ucna nechat mi rozhasit neco v aute radeji to lupani jedenkrát za X startu vydrzi Hlavne se mi jedna o to vybijeni -
"-- skrytý --" 13.06.06 10:10
« Re: Re: autoradio K.O. udela vase auto ANO JE TO TAK!!pozor
Verzi FW zjistis, ze vypnes a zapnes radio a potom hnedka zmacknes (a drzis ty dve tlacitka se sipakama co jsou napravo od otocneho tlacitka nastavovani hlasitosti dokud se ti neobjevi servisni menu radia. S neho vyctes i verzi firmware. Jinak od verze FW 020 by to pry uz melo byt v pohode. Ja mam verzi 026 a problemy s vybijenim akumulatoru ani s repraky nemam. Navic mi radio hraje krasne narozdil od jinych, kteri si stezuji, ze maji spatny prijem signalu -
Diamant 13.06.06 08:28
« Re: autoradio K.O. udela vase auto ANO JE TO TAK!!pozor dovo
No tak čo riešiš. Choď do servisu a nechaj si prehrať FW rádia a budeš mať pokoj. Ale inak to vybíjanie si vieš odskúšať aj sám. Zamkni auto, nechaj otvorenú len kapotu a tak po pol hodinke meraj prúd, aký tečie z baterky. Ake sú to miliampére resp. tak do 30 mA, tak môžeš byť v kľude. -
« autoradio K.O. udela vase auto ANO JE TO TAK!!pozor dovolena
Dobrý den, Dotaz a myslím že pro ostatní všech Octavii II velmi DULEZITY,
pojedu na dovolenou novou Octavii II TDI mam ji uz cca 6mesicu ale nikdy nestala v garazi dyl jak 1-2dny. A ted pojedu do Chorvatska a bude tam stat na parkovisti cca 10noci!! mam dotaz protoze ty kurwy ve Skodovce moc dobre vedi jake auta prodavaji a jaky maji software ale svolavaci akci neudelaji, jak zjistim jaky mam Firmware v radiu aby mi nevybilo autobarerii . Je to tak urcita verze to opravdu dela po cca 3dnech vym vybije baterii pozor na to!! Dale co mam zkusenost je ze mi obcas po nastartovani cca 3sekundy potom strasne nahlas bouchnou reprobedny vsechny a autoradio po dalsich 2-3sekundach zas jede. -
"-- skrytý --" 08.06.06 13:13
« Schema elektriky
Ahoj,
nemate nekdo k dispozici schema elektriky pro OII.
Jde mi zejmena o zapojeni el. sedacek (s pameti) a vnitrniho a vnejsich zrcatek (se stmivanim).
Podival bych se, jak to mam ve svym, ale je to jeste v zaruce a nechci to rozdelavat.
Nebo alespon nejaky odkaz na dostupnou odbornou literaturu (v obchodech maji jen na O1).
Vlasta. -
« ramena DÜLEZITE HELP
Mám dotaz: ramena na Passatu co stím? pri 120000 meneny a ted ve 170 000km se zase se mi uzyva jedna strana (ma to cenu menit vadi to necemu? co se stane kdyz to necham byt Jedine co pro me je ten obtezujici hluk kdyz jedu pres nerevnost. DIKY ZA INFO!! -

Co se typu NT tyka, je v mem aute dle dokumentace namontovane docela standardni webasto (ovladani nikoliv pres prostredni "tlacitko" klimy, nybrz pres specialni webasto ovladac, originalni dokumentace webasto i s uvedenim typu, reklamni rad a udaje webasto, nespolupracuje s MaxiDotem apod.) Ono k DSG jsem jej nemohl objednat primo v konfiguratoru, pouze jako volitelne prislusenstvi.