Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto exup

exup 23.06.06  20:38

« Bez nadpisu

Ty, Diamante, v červenci jedeme s rodinou na dovolenou do Tater, do Tatranské Lomnice. Ještě jsme tam nebyli. Samozřejmě nějaké obecné typy mám, ale pokud máš zkušenost, je něco, co bychom si tam neměli nechat ujít? Třeba tůru, nebo nějaké místo? Klidně heslovitě. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.06.06  20:24

« Re:

Exup - ja som mal 2,0 MPI. Ale motor sa zahrial pomerne rýchlo, po cca 3 km už ručička teplomeru doliezla na svoju obvyklú pozíciu. Ale jazda so studeným motorom spraví svoje. Na 6 km dlhej trase tie 4 litre zase nie je tak veľa. A niečo k spotrebe pridajú aj všakovaké iné elektrospotrebiče (vyhrievanie sedadiel, zadného skla a tak) a samozrejme aj dobíjanie akumulátora po štarte. No a u mňa čosi zhltlo aj čerpadlo sekundárneho vzduchu, ktoré bežalo istú dobu po štarte a keď sa vyplo, bolo vidieť, ako svetlá zvýšili jas.
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 23.06.06  07:55

« Bez nadpisu

Diamant : nějak si nemůžu vybavit, jestli Tvoje fabie byl benzíňák, nebo TDI..? Já však takový obrovský rozdíl ve spotřebě (4 l) nemám. S těmi plastovými lahvemi v NSR máš pravdu. Mají tam zálohované všechny PETky! Což bych zavedl okamžitě i u nás (i u vás >:D ). Je to mor.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.06.06  22:26

« Re: Re: Re: Re: Re:

Ku Škodováckemu kúreniu. U jedného predajcu som si dal tú námahu a donútil som ho trochu hľadať. Našli sme v materiáloch od Škodovky, že u vozidiel s DPF bufík ohrieva aj motor. A vzhľadom na to, ako to zdôraznili sa domnievam, že u ostatných motor neohrieva.
    K tej spotrebe. Moja Fabia sa zahriala na prevádzkovú teplotu povedzme po 5 km. Presne toľko som mal ráno do práce. Takže som trasu absolvoval pomerne často. Priemerná ppotreba na tomto úseku bola obvykle o cca 4 l vyššia, než keď som trasu absolvoval s teplým motorom. To je spotreba navyše cca 0,2 l.
    A k tomu tiredeniu odpadu. My triedime tiež, stačí mať 3 koše (odpad, plasty, papier). Sklo neprodukujeme. A potom to triedenie ani nebolí. Inak v nemecku som býval u jednej rodiny a prekvapilo ma, čo všetko triedia a koľko majú pred barákom košov. A tiež to zvládajú. A dokonca majú zálohované aj všetky plastové fľaše, aj tie jednorázové.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.06  15:28

« Re: Re: Re: Re:

autosalony maji totiz leasing jako dalsi zdroj marze
    Presne tak. Ten "muj vitezny" totiz asi nepochopil, ze platim hotove. Dal skvelou cenu a doufal, ze se zahoji na leasingu. Kdyz jsem pri projednavani platby rekl "prevodem, jak jinak" uplne jsem videl, jak se jim protahuje oblicej >:D Tak jim dam vydelat aspon na tom servise...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 20.06.06  11:50

« Re: Re: Re:

to FenderStrat: No vidis, a ani to nebolelo ;o) Jinak tvou metodu jsem taky zvazoval, ale kdyz mi muj prodejce (mam uz nekolikate auto od nej) dal slusnou cenu, vykaslal jsem se na pruzkumy apod. (taky jsem auto kvuli "umrti" predesleho objednaval hodne narychlo).
    Dalsi vec je, ze pokud clovek kupuje auto na leasing, je dobre si nechat udelat nabidky od vicero lidi - mam znameho "leasingare", ktery mi takto usetril skoro tricitku (autosalony maji totiz leasing jako dalsi zdroj marze)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.06  18:31

« Re: Re:

to Howard: no dobrá, ať nežeru :)) dostal jsem slevu 11,6% a vůbec ty lidi neznám, nikdy jsem tam nic nekoupil. Asi honí objem. Je mi to jedno, na servis bych stejně chodil k nim. Do práce to mám 2 km a ten servis je na půl cestě. Prostě jsem obeslal tuším 8 prodejců s přesnou poptávkou a s tím, ať nevymýšlejí "výbavu zdarma" ale dají nejlepší cenu na to, co chci.
    to exup: ví bůh, ale zkus si v zimě vynulovat průměrnou spotřebu před jízdou a sleduj, jaká bude po prvních cca. 5 km studeného motoru. No a pak udělej totéž se zahřátým motorem a máš to přesně na své auto a svou trasu. Ten rozdíl podle mne bude alespon 40%. Na 100 km tedy asi 2-2,5 litru. Ale to jsou takové počty přes palec, neboj, v mrazech to rád změřím ;)
    Osobně si nemyslím, že by bufík v zimě dramaticky ušetřil palivo, ale jsem ochoten věřit, že celková spotřeba bude stejná, jako bez něj. Jen ten komfort a blahem chrochtající motor >:D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.06  18:13

« Re: Re: Re:

no ja som sa vyjadril aj matematicky v predoslom mojom prispevku, hadam ti to staci :)
    Najlepsie bude ked si to uz konecne das namontovat a uvidis to sam.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.06.06  18:06

« Re: Re:

To Howard :
    Inu bože toť, že o komfortu. Nechci tu nijak slovíčkařit (už se trochu stalo..), ale MatuS mě tak drobátko zbytečně chytá za slova, stran bufíku. Tak prostě chci slyšet, co je konkrétního za těmi jeho termíny. Věřím, že to nejsou prázdné proklamace a že je technicky obhájí, nikoliv pocitově - MatuSu!, nic ale ve zlém..
    Jinak jsem tentokrát příjemně překvapen spotřebou oleje (2,0 TDI). Měnil jsem ho poprvé v autor. servisu v 26 t. km (mnou donesený Mobil 1 longlife) a teprve dnes, kdy mám už cca 43 t. km, se mi ozvala kontrolka. Dolil jsem asi 0,55 l a je zase někde nad půlkou, auto nestálo úplně rovně.. Pokud to tehdy mechanik nějak dramaticky nepřelil nad horní rysku, což jsem ani nezkontroloval, tak jakoby si to i v těhle pokročilých km ještě sedlo. Dosud jsem doléval tak po 9 t. km. Pravda, že trochu míň, než 0,55 l. Nebo že by to bylo tím olejem? Předtím tam byl Castrol.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.06  17:51

« Re:

To matuS:
    S tím, že by měl každý začít u sebe nelze nesouhlasit. A co Ty, matuSu, třídíš doma odpad?

samozrejme!
    nieje to az v takej miere ako v rakusku, ale triedime doma na PET flase, papier, sklo a zbytok.
    V rakusku ked som bol na dovci a byval som na private, tak oni este triedili na konzervy, kelimky a organicky odpad. Aj to nas caka. Povazujem to za celkom dolezite a uplne nenamahave - a to niesom ziaden zeleny laviciar.

Že by mě ale k pořizování si bufíku do auta vedly i nějaké ekologické důvody, to se přiznám rovnou že ani náhodou. To by byl * drahý příspěvek ekologii! Ne že bych to nějak zpochybňoval, ale pokus se, prosím, ten jeho ekologický přínos pár větami konkrétně popsat. Jakože třeba prvních 47 sekund probíhá spalování ve válcích daleko nedokonaleji než po tu samou dobu v bufíku apod.. Prostě tam třeba vládne úplný spalovací chaos, na rozdíl od bufíku. Vážně bych se to rád dozvěděl, bez ironie. Nemůžeš to odbýt pouhým výkřikem
    "3. ekologia - suvisi s bodom 2"

ja nehovorim, ze ho kupis len kvoli ekologii, ale ze aj tento prinos tam je.
    Co sa tyka merania spotreby - konkretne ja mam v lete rovnaku spotrebu ako v zime. Predtym som mal iba jedno auto, a tam bola v zime spotreba vyssia a aj vacsinu ludi co poznam maju v zime vyssiu spotrebu = studene starty + zimne gumy. U mna teda predpokladam, ze zimne gumy vyrovnava v zime takmer stale vypnuta klima a studene starty vyrovnava bufik. Nikdy som nerobil nejake presne merania, ale staci sledovat ludi okolo, ako im rastie v zime spotreba, ked robia kratke jazdy, t.j. so stale studenym motorom.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 19.06.06  16:23

« Re:

to exup: Taky si myslim, ze bufik je hlavne o komfortu a s ekologii nema zas tak moc spolecneho (vedle diskutabilniho setreni paliva je vyroba bufiku samotneho ekologickou zatezi, tudiz celkove to bude dle meho minus).
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 19.06.06  16:19

« Re:

to FenderStrat: Co se ceny tyka, myslim, ze neni problem rict, kolik procent slevy jsi dostal. Vzdyt prodejce jmenovat nemusis a to, zes musel slibit mlcenlivost, je stejne jenom jejich marketingovy kec, by sis myslel, ze levneji to nejde.
    Napr. ja dostal slevu neco malo pres 10% (plus N1) a to jsem ani nijak moc nemusel ukecavat, neb jsem s nima celkem spokojeny a vychazime si navzajem vstric. Toz tak ;o)
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.06.06  15:51

« Bez nadpisu

To matuS:
    S tím, že by měl každý začít u sebe nelze nesouhlasit. A co Ty, matuSu, třídíš doma odpad? ;-) Že by mě ale k pořizování si bufíku do auta vedly i nějaké ekologické důvody, to se přiznám rovnou že ani náhodou. To by byl * drahý příspěvek ekologii! Ne že bych to nějak zpochybňoval, ale pokus se, prosím, ten jeho ekologický přínos pár větami konkrétně popsat. Jakože třeba prvních 47 sekund probíhá spalování ve válcích daleko nedokonaleji než po tu samou dobu v bufíku apod.. Prostě tam třeba vládne úplný spalovací chaos, na rozdíl od bufíku. Vážně bych se to rád dozvěděl, bez ironie. Nemůžeš to odbýt pouhým výkřikem
    "3. ekologia - suvisi s bodom 2"
    O tom, že ŘJ dávkuje u studeného motoru víc paliva, asi není pochyb. Jen si nejsem jist, jestli jsou to při každém studeném startu právě ty 2-3 deci, které jinak spolkne na vytopení interieru a ohřátí motoru bufík a které jsem ochoten za ten komfort oželet. To mně přijde přehnané a právě tomuhle moc nevěřím. Nikoliv, že obecně studený motor nežere víc, jak sis z mého textu nesprávně vyvodil. Takže abych odpověděl na Tvoji otázku - ano, myslím, že studený žere víc, než teplý. No ale o kolik vlastně, měřeno absolutně? Jsou ty Tvé 2-3 deci měřením podložený údaj, nebo jsi je střelil tak nějak od boku, citem a úvahou? Pověz..
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.06  13:48

« Re:

Ekologie? Někde a u někoho se začít musí to je jasný, ale kolik setin promile aut tu má bufíky? Jsem celkem ekolog, ale tihle s těmi bufíky to nestrhnou. Raději by bylo na místě zavolat na velvyslanectví USA, aby se konečně přihlásily třeba ke Kjótskému protokolu. To považuju za průser.

jasne. ale kazdy by mal zacat od seba.

A konečně - hluk mně netrápí a 2-3 deci navíc u studeného motoru, tomu moc nevěřím. Ale věř tomu, že o tom vícerozměrném topení vážně uvažuju.

myslis ze studeny motor neberie viac benzinu/nafty ako teply?
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.06.06  23:38

« Bez nadpisu

To matuS :
    hmm, že nejméně tyhle 3 rozměry, říkáš, jo? Ale jó, komfort beru, to je přece rozměr, který preferuju, když si ten můj příspěvek přečteš znovu. Řeč byla o předehřevu a šetření motoru. Ekologie? Někde a u někoho se začít musí to je jasný, ale kolik setin promile aut tu má bufíky? Jsem celkem ekolog, ale tihle s těmi bufíky to nestrhnou. Raději by bylo na místě zavolat na velvyslanectví USA, aby se konečně přihlásily třeba ke Kjótskému protokolu. To považuju za průser. A konečně - hluk mně netrápí a 2-3 deci navíc u studeného motoru, tomu moc nevěřím. Ale věř tomu, že o tom vícerozměrném topení vážně uvažuju.
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.06  22:55

« Bez nadpisu

TAk to budeme mit stejnou barvu Smile jojo,berme to jako ukazku dobreho vkusu ;)
    jeste jsem zapomnel vyjmenovat parkovaci senzor-po zkusenostech lidi na webu jsem ho dal aspon dozadu.
    Hlavně přeji,ať se neobjeví žádné závady a mnoho šťastných kilometrů Cool dekuju a napodobne :)
    A kolik jsi za ní vysmahnul? tak to je otazka z intimnejsich a prodejci jsem svatosvate slibil, ze nepovim :-! ale u me to deformuje ta prepazka na N1. Kazdopadne jsem se bez DPH dostal slusne pod 600 litru, coz na tak vybavene auto povazuju za super cenu.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 17.06.06  22:27

« Bez nadpisu

Tak to je parádní volba. ;-)
    Já mám fábii v modré storm,nádherná barva,časem možná budu uvažovat i o octavii
    Hlavně přeji,ať se neobjeví žádné závady a mnoho šťastných kilometrů 8)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.06.06  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Hot ,hot,very hot..

michael.b - ale OII je predsa len novšia, má lepšie jazdné vlastnosti, takže po stránke výbavy to môže vychádzať lepšie aj v prospech Superb-a.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.06  18:54

« Re: Re: Re: Re: Hot ,hot,very hot..

TAk to budeme mit stejnou barvu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.06  18:37

« Re: Re: Re: Re: Hot ,hot,very hot..

A kolik jsi za ní vysmahnul?Superb z toho má dost v základu,tak mi zajímá porovnání cen ve dvou třídách. .......dík
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…