Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.06.06  22:24

« Re:

alu - OII je samozrejme na inej úrovni, je to taká podstatne väčšia, lepšia a modernejšia Fabia. Myslím, že 2x70 km denne je ideálne pre auto, pekne pojazdí, dobije sa baterka, spotreba bude tiež OK.
    exup - a nedal si si nastaviť geometriu zadnej nápravy. Neviem, v ktorom fóre (či nie náhodou práve tu) spomínal majiteľ OII, že mu zadok odskakoval a po nastavení geometrie sa odskakovanie stratilo. Znie to logicky.
    omicron - a nevieš náhodou, či existujú tie radarové POI existujú aj pre iGo navigáciu? Ja mám iGo a je super, sú tam všetky štáty ako CZ, SK, PL, H, BG, RO a podobne. Západná Európa samozrejme tiež.
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 26.06.06  21:01

« Bez nadpisu

To alu :
    Tak nebuď smutnej, všechno má svoje. Pokud jsem říkal, že 81 kW má solidní spotřebu, tak naftu ušetřenou s 66 kW budeš moct rovnou prodávat!
    To matuS :
    no ale i při 90 km/h můžeš padnout na motorce stranu, to není žádná sranda, dát si třeba do hlavy, o patník! (jojo, brals to správně..)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  20:13

« Re: Re: Re: novy bodovy system a radary...

to matuS :
    No bez urazky, je asi videt, ze jsi zadny antiradar (natoz s laserovym cidlem) nikdy nepouzival, natoz asi ani nevidel... >:D
    Jen pro vysvetleni, ani ten laser detektor (stejne jako ten radarovy / MW detector) nereaguje pouze na primy zasah mericim paprskem, to by to skutecne nefungovalo... :'-(
    On totiz kazdy sebevice zaostreny IR laserovy meric ma ruzne odrazy od merenych objektu, a rovnez zbytkove vyzarovani okolo hlavniho paprsku, a ty Lidar detektory toto umi velice spolehlive detekovat. A to si pis, ze umi, mam s nimi nejake zkusenosti ze zahranici (neevropskeho), kde se rucni lidary bezne na dalnicich pouzivaji jiz desetileti. Lidar detektor me bezpecne o nich informuje, jeste, nez ho vubec vidim pouhym okem :D
    to exup :
    POI - to jsou zajmove body (point of interest), coz jsou v navigacich ruzna dulezita mista na digitalnich mapach navigaci, jako jsou servisy, restaurace atd. nebo ty radary. Jsou to cele baze takovych bodu, jejichz souradnice jsou vyvolatelne napr. tim, ze si necham za jizdy upozornovat na nejblizsi pneuservis, nebo ten radar. Kdyz si takovou bazi vytvorim sam, mohu si do ni pote ruzna takova mista ukladat, nebo stahovat z Netu...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  19:57

« Re: Re: Dojíždění

:D Jsem samozrejme nemel na mysli, ze by jako OI nebyla dost dobra. Jsem chtel vedet, jestli na kazdodenni dojizdeni neni, co se komfortu tyce, lepsi OII, aby clovek nebyl rozlamanej, jak kdyz jedu dve hodky s Fabkou - to je des. Ja se v ni(OII) jeste radsi nebyl ani projet, abych se nahodou nezamiloval. >:D OI, co mam v merku, ma 66Kw.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.06.06  19:54

« Re:

Při představě, že bych fakt musel jezdit mimo obec do 90 km
    [odkaz]
    Nechcem polemizovat, je to smutne co sa stalo. Mozno bol v tom nevinne, ale ten usek bol krasny rovny a zevraj tam kazdy slaha.
    Na motorke asi sam vies, ze ani na rovine tomu nemozes slahat, lebo ludia jednoducho necakaju ze ides rychlo.
    Navíc jezdím na silné motorce a tam když nejedeš aspoň 80 km/h, tak hrozí vážné nebezpečí, že padneš na stranu vlivem ztráty rovnováhy!
    toto beriem ako vtip...
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 26.06.06  19:49

« Re: Dojíždění

To alu:
    musím Tě trochu "popeskovat". S OII jezdím denně a hodně, s OI občas. Jak Tě prokristapánaboha napadlo, že by OI nebyla na takovou "porci" vhodná? Co to je za porci, 70 km? Přijde mi, že OI má komfortnější podvozek než moje drncavá (což mi nevadí) a odskakující (na což už jsem si zvykl) OII, takže bych řešil jiné aspekty. Má-li ta Tvoje vyhlídlá OI 81 kW, tak Ti to i pojede, s velmi solidní spotřebou. Pokud se nechceš vyloženě vysypat do nové OII, jdi v klidu do OI. Toť můj názor.
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 26.06.06  19:33

« Bez nadpisu

To omicron : díky za info, jen mně ještě, prosím, osvětli zkratku čo to je, také POI?
    To MatuS : předpisy vcelku dodržuju, ale rychlost jsem schopen a ochoten dodržovat leda tak v obci. Při představě, že bych fakt musel jezdit mimo obec do 90 km a na dálnici do 130 km/h na mě jde nutkání začít se shánět po smrticí autoinjekci. Oběsit ani podřezat bych se asi nedokázal. Navíc jezdím na silné motorce a tam když nejedeš aspoň 80 km/h, tak hrozí vážné nebezpečí, že padneš na stranu vlivem ztráty rovnováhy! Takže sumasumárum, nápad dodržovat předpisy je samozřejmě bez ironie správný a ušlechtilý, ale stran rychlosti to ode mě nemůže nikdo očekávat. Já prostě rychlost k životu potřebuju.
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.06  19:31

« Dojíždění

Zdravím a mám takovej problemeček, kterej nevím do jaký míry sem zapadne, ale : Chystám se stěhovat a s tím souvisí dojíždění do práce. Bude to každej den 70 kilásků tam a večer pěkně zpátky, 45km dálnice. Byl jsem si to projet Fabkou 1,4 bez klimy a byl to pěknej vopruz. :-) Plánuju hned po přestěhování koupi Octavie, nafta a klima. Nejspíš OI kombi, mám vyhlídlou 2003. Tak se chci zeptat, jaký jsou vaše zkušenosti s dojížděním, jestli v OI bude taková porce snesitelná a nemam radši popřemejšlet o OII. Časově, a to mě překvapilo, je to stejně dlouhý, jako když teď dojíždím těch 20 kilometrů přes Prahu. A nepeskujte mě prosím za neekologičnost. Slibuju, že si dám na barák solar a budu třídit odpad, jako doposud........ Za názory a připomínky díky
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.06.06  18:57

« Re: Re: novy bodovy system a radary...

antiradar s laserovym cidlom je ti zbytocny, pretoze v tom momente ako ti antiradar pipne, ze je zamerany, tak si zamerany a aj zmerany...
    Jedina obrana voci laseru je rusicka - ale ta uz legalna nieje.
    Co sa tyka ochrany voci pokutam - sledujem uz dost dlho debatu na garaz.autorevue.cz a momentalne ako najlepsie riesenie je kombinacia kvalitneho antiradaru a CB stanice.
    Ale najlepsie by asi bolo dodrzovat predpisy, co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  18:18

« Re: novy bodovy system a radary...

To exup :
    Nejake (jiz historicke) zkusenosti s radardetektory mam, zacinal jsem kdysi v r. 1993-4 jeste s osobne dovezenym Unidenem (z USA), a pozdeji i novejsimi modely. Samozrejme s tim byly problemy (odlisnosti hlavne v pasmech), ale dnes se zde daji koupit v CZ upravene radardetektory pro velmi spolehlivou detekci velmi dobrych ceskych radaru, ktere pouzivaji trochu odlisne frekvence, ale hlavne extremne nizke vysilaci vykony.
    Tyto detektory maji vetsinou i oboustranny laser detektor, takze to je pomerne univerz. a spolehlive zarizeni (mestske policie si porizuji hlavne prave Lidary).
    Vidim ale docela dobrou budoucnost take v autonavigacich s aktualnimi POI databazemi stacionarnich i obcas se vyskytujicich mobilnich radaru. Napr. v TomTomGO700 to chodi dobre, takove uzivatelske baze POI jsou k dispozici na webu, stale aktualizovany uzivateli. TomTomGO 700 a novejsi to dokonce umi aktualizovat on-line (pres GPRS) pres sluzbu TomTomPlus, ktera zatim chodi jen v zapadni Evrope ("Speed cameras"). Dostatecne vcas pred vlastnim radarem navigace pipne a varuje pred moznym radarem (napr. casto se vyskytujicim se).
    Takze kombinace techto dvou pristroju bude zcela jiste ucinnou metodou na ochranu drahocennych bodu za rychlost, napr. na tech evidentne bezpecnych usecich dalnice (kde se nejcasteji vyskytuji mikrovlnky 8-s ), zvlaste, kdyz je to tak striktni a represivni...
    To je mimochodem argument, ktery predkladatele a policajti vubec nechteli prijmout, evidentne nemeli pri sve inteligenci ani paru, ze takove moznosti jsou.
    Ani jedna z tech veci neni nijak omezovana, ci zakazovana, znamy mytus o zakazech tzv. "antiradaru" je asi zbytecne zrovna tady znovu omilat...
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 26.06.06  17:11

« Bez nadpisu

Blasio, a Ty se snad živíš nakladatelstvím? Tos ještě nečetl moje milostné dopisy! To by teprve byl náklad! Dnes, v době nastupujících generací, (od)kojenými 160-ti smskovými znaky..
    Nechme však mé vnitřnosti a pojďme zpátky k autům. Je to asi na samostatné téma, ale kdo z vás tady uvažuje o pořízení antiradaru, nebo s ním má nějaké zkušenosti? Docela bojimbojim bodového systému. A specielně radarů. Nevím, jak dalece se nechají policajti po jeho zavedení uplácet, ale moc bych se na to nespoléhal. Začínám o něm tedy uvažovat. Ještě tak kdyby se dal dát do nákladů.. Že bych začal jezdit pomaleji si zatím nějak neumím představit..
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.06  13:56

« Re: Re: OII???

Čoveče exupe-ty jsi docela dobrý spisovatelský střevo!Nechceš své schopnosti zpeněžit?Dělal bych ti nakladatele!Poreferuj co bylo v Tatrách-těším se na další díl! :arrow:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  09:02

« Re: Vysoké Tatry

to exup:
    Já bych ještě přidal pěkný výlet na Rysy (myslím, že ze Štrbského plesa na Popradské Pleso a pak po značené cestě). Ale je to trochu náročnější. Kdysi sme to absolvovali s kámošema a nahoře na Terryho chatě jsme přespali (asi je třeba si to dopředu rezervovat). Ráno sme si pak vyšlápli až na vrchol - 2499 m.n.m. V červenci tam byl ještě sníh a dokonce ráno i chvilku sněžilo.
    to all:
    Měl jsem v květnu první prohlídku po 15ti tisících. Vážné závady jsem neměl, spíš drobnosti (drnčení, vrzání, klepání). Asi půlku toho odstranili, s druhou půlkou si nevěděli rady. Asi nejhorší je hands-free, ale podle zkušenosti kolegů z práce drnčí skoro všem (i pro různý typy telefonů). Tudle sem jel s tchánem v OI a drnčelo mu to taky. Tak to řeším hlasitým poslechem rádia. :)
    Jinak mě ale potěšili, že mi aktivovali funkci automatickýho zamykání a odemykání centrálu (po rozjezdu a po vytažení klíče). V Praze plné zlodějů velice užitečná fíčura.
    Jinak celková spokojenost, převažují pozitivní dojmy. Motor je mnohem kultivovanější, než když byl nový.
    Zdar a sílu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  08:53

« Donuťme Škodovku, ať udělá podporu mp3 pro starší Streamy!!!

Ahojte, jeden znamí poslal dotaz na Škodovku ohledně toho,jak to tedy je s těmi staršími (MR2005/2006) radií Stream, ohledně možné podpory formátu mp3, zda Škodovka plánuje "upgrade"
    Zde je odpověď ze Škodovky:
    Vážený pane,
    nyní záleží zejména na poptávce po takové úpravě, která by umožnila přehrávání MP3. V současné době je jeví jako poměrně vysoká. Vývoj a schvalování je však poměrně časově náročný, tudíž je možné takovou možnost očekávat nejdříve za několik měsíců. Dovolíme si Vám doporučit sledovat nabídku originálního příslušenství na naší webové prezentaci, případně se občas zastavit u autorizovaného prodejce Škoda, napsat email na tuto infolinku či zatelefonovat na bezplatnou infolinku 800 160 606.

Tudíž to vypadá, že Škodovka nad tím uvažuje, ale chtělo by to na ně "zatlačit", tudíž chtěl bych vyzvat Vás všechny, kteří máte Stream a chcete aby Vám přehrával mp3, pošlete na : info@skoda-auto.cz mail s dotazem zhruba v tom smyslu, že : "mám Stream a chtěl bych aby uměl přehrávat mp3, planujete nějaký upgrade?", popřípadě zavolejte na bezplatnou infolinku 800 160 606.
    Když nás bude dostatek, tak se Škodovka (snad) rozhoupe a vyjde svým zákazníkům vstříc a dočkáme se! Tak napište stručný dotaz, moc času Vám to nezabere a výsledek by se měl dostavit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.06  08:52

« Re:

jojo Vysoké Tatry jsou super, ja tam byl přesně před rokem! Ještě doporučím Aquapark Tatralandia u Liptovského Mikuláše, jinak plně souhlasím s Diamantem. Já byl ubytovaný ve Staré Lesné (2km od Tatralnské Lomnice) a TEŽ jsme využívali hodně. Jinak se mi ještě libilo, že sis koupil celodenní parkovací kartu za 120,- Sk, a mohl jsi parkovat pak všude a jak dlouho jsi chtěl, takže jeden den jsme si udělali výlety po dědinách pod Tatrama. Jinak doporučuji pizzerii ve Starém Smokovci, fakt tam dělají parádni pizzy!! Ovšem tědka už zpět k OII :D
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 25.06.06  22:52

« Bez nadpisu

Diamant:
    Díky za náměty. Vytisknul jsem si to a všude se tam podívám. Vypadá to, jako bys v těch Tatrách opravdu už byl.. :D
    O spotřebě poreferuju. Očekávám, že nepřeleze 5,5 l - dal jsem si závazek, že pojedu na pohodu. U nás začnu tím, že ne po D1... Slovenské cesty říkáš, jo? No, uvidíme, budu si jich všímat..
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.06.06  11:01

« Vysoké Tatry

Exup - ak poreferuješ o spotrebe tvojej OII a prípadne o pohľade českého motoristu na Slovenské cesty, tak ti bude odpustené >:D
    Neviem, či preferuješ turistiku alebo iný druh oddychu. Vetrom poškodené časti lesa uvidíte už aj z auta. Ale odporúčam použiť TEŽ (Tatranské Elektrické Železnice), môžete sa odviezť do Smokovca, to by sa dalo označiť za centrum Tatier. Odtiaľ môžete pokračovať a urobiť si výlet na Štrbské pleso. Zo Štrbského plesa môžete pešo zísť do Štrby a naspäť sa vyveziete zubačkou. Zo Štrbského plesa si taktiež môžete urobiť aj túru na symbolický cintorín. Zo Smokovca môžete ísť TEŽ aj do Popradu, ak si vezmete plavky, tak sa môžete ísť kúpať do Aquacity (majú tam všetko možné, aj pre deti aj dospelých viď. [odkaz] ) Rovnako môžete zo Smokovca použiť pozemnú lanovku a vyeziete sa na Hrebienok, odtiaľ môžete pešo pokračovať na Zámkovského chatu, uvidíte Studenovodské vodopády. Z Hrebienka máte ale viac možností na pešie túry, napríklad aj dlhšiu na Skalnaté pleso a do Lomnice. Ale samozrejme určite nezabudnite na lanovku na Lomnický štít, je to síce drahé, ale stojí to za to. Malou kabínkou sa vyveziete z Lomnice na Skalnaté Pleso (ozaj moderná lanovka) a potom veľkou lanovkou na Lomičák. Ak bude dobré počasie, budete mať super výhľad. Ak chete, môžete aj pojazdiť autom (aby valce nezhrdzaveli >:D ) a môžete ísť do Belianskej jaskyne (Tatranská Kotlina smer Ždiar). Alebo sa ísť pozrieť do Kežmarku (vo Vrbove je termálne kúpalisko).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.06  09:37

« Re: Re: OII???

:lol: >:D exup-e, tak tomu říkám pohádky ovčí babičky >:D >:D
    všimli jste si, že škodovka má meziroční růst prodeje oktávek přes 30%? No, já bych jim k tomu pogratuloval, nebýt faktu, že mi tu moji dodají ZAS O NĚCO POZDĚJI >:-[] A to mají být zase teploty přes 30, se asi klimy nedočkám, chjo :(
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.06.06  00:58

« Re: OII???

No, víš, amigo, já tam jedu Octávií, to Ti musí stačit, ne? Pokud bys chtěl, tak Ti pak napíšu podrobný raport z cesty. Jak jela - kolikrát jsem zařadil, kolik vzala nafty tam, kolik zpátky, jestli jsem píchnul, nebo aspoň píchal a tak. A co Ty? Jak jsi na tom Ty, s Octavií II? Nebo jsi jen takový autovoayer? Neříkám, že si tu všechny pamatuju, ale Tebe si nějak v souvislosti s tématem ne a nevybavit. Třeba tu nejsi prvně a je to moje chyba, připouštím. Pokud jsi ale, jak tak koukám, všechny své příspěvky směřoval sem, pak už jsi skoro za zasloužilého člena zdejšího diskuzního klubu. Tak tedy vítej. Ale abys neřekl, že jsem se odchýlil od věci, tak Ti tu dám k dobru, jen pro Tebe, takovej jeden blbej, ale dosud nezveřejněnej příběh. Asi právě proto, že je blbej. Mám zrovna čas - nalil jsem si druhou sklenku výborného moravského muškátu. Chodím si pro něj, stáčený, s těmi PETkami, co pak pálím na Šumavě v kotli na tuhá paliva. To Ti je věc, takovýhle kotel. Jednou, ještě v době kdy jsme chovali ovce, jsme měli berana. Byl to pořádnej macek, i rohy měl, zatočené. Nějak jsme mu taky říkali, ale na jméno si už zaboha nevzpomenu. Ani to ale nehraje nějakou významnou roli. Ovce ho měly rády, my taky. Nicméně jeho čas jednou musel nadejít. Vlídným a snad i ochránci zvířat akceptovatelným způsobem jsme ho připravili o život, načež následoval standardní technologický postup jeho zpracování - přivázání do visu za zadní nohy provazy uvázanými za nosnou konstrukci střechy přístřešku našeho Zetoru (museli jsme s ním předtím vyjet ven), stažení kůže atd. atd.. Dál to mnozí znají. Kdo ne, toho to dál třeba ani nezajímá. Skoro vše se z něho dá vcelku užitečně, bez odpadu, zpracovat. Problém nastal v tom, co s tou kůží. Protože jsme ho před skonem delší dobu nestříhali, byl jí plný kolec, jak se říká u nás na Šumavě. Jinak také kolečko, teď zase tady u nás v Praze. K tomu celá jeho hlava, připočítej i packy s kopýtky. Co teď? Někde ji pohodit? V lese, blízko za chalupou? To by byl bordel. Za chvíli by tam smrděla, bylo léto, možná bychom ji za další chvíli měli zpátky na prázích, protože by ji tam jistě vyčuchal náš statnej vlčák a přivlíkl ji v zubech domů. Zakopat ji do země? To by se jeden zase nakopal, aby ji pohřbil tak hluboko, aby ji ten vlčák nevyhrabal a zase nepřivlíkl domu. Tak mě nakonec napadla likvidace žehem v tom kotli. Hned jsem tedy utíkal vypnout jistič el. ohřevu bojleru nočním proudem, aby náhodou nesepnul a nehuntoval drahocennou elektřinu, když se tady zcela zřetelně vyrýsovala její jasná úspora v podobě ohřevu teplé užitkové vody pro celou rodinu na jeden večer cestou kremace dotčené kůže v našm oblíbeném kotli. Znalým věci je totiž jasné, že když řezník není zcela kovaný profesionál (ale já to nebyl!!), tak na té kůži zůstane značné množství podkožního tuku (beran toho moc nenaběhal..) o značné výhřevnosti, t.j. že nebude jen krátkou chvilku hořet toliko rouno.
    Jak mně myšlenka vnukla, tak jsem taky udělal. Rozdělal jsem v kotli do základu z dříví, aby vznikl stabilní oheň, který dá vzniknout prchavé hořlavině z beraní kůže a tím procesu jejího nezadržitelného samohoření.
    Než jsem přivezl kůži na kolci, oheň dosáhl potřebné síly a mohl jsem začít s ládováním násypky. Máme starší DAKON 21 kW, kam se vejdou tak 2 kýble čehokoliv (vážně, čehokoliv!), takže bylo zřejmé, že celou kůži i s rohatou hlavou a packami s kopýtky nepojme. P(r)ostup kůže násypkou tedy byl nasnadě. Napřed měkká hřbetní část, ta se dá našťouchat pohrabáčem až dolů k roštu, pak pacičky s kopýtky a nakonec ta hlava s rohy, u nichž hrozilo jejich vzpříčení o stěny násypky. Musely tedy být pod kontrolou. Kůže a tím celý kotel by mohl vyhořet a co pak zase s hlavou. Vše šlo dle uvedeného plánu, nicméně při plnění násypky došlo k tragikomické situaci. Kůže zcela vyplnila její objem, takže nebylo už kam šťouchat, spodní odhořívání bylo přece jen pomalé, a najednou na mě z otevřených dvířek (DAKON 21 kW se plní shora, pozn. aut.) koukala jen ta beraní hlava. Úplně symetricky k podélné rovině kotle. Jediné štěstí bylo, že beran odešel se zavřenýma očima. Kdyby tomu tak nebylo, tak jsem snad od kotle odskočil a už se k němu nepřiblížil. Taky jsem ho měl celkem rád. Nakonec v násypce nezůstalo vůbec nic, shořely i ty rohy a my se ten večer všichni komfortně vykoupali. Každý ve své vlastní vodě! Děti z toho byly u vytržení!
    Takže, amigo, pokud vlastníš třeba plynový kotel, vidíš oč přicházíš.
    No ale teď k věci, t.j. k OII, o to a tu běží. Abys mě, případně Diamanta, správce tohoto tématu zase neumravňoval.
    Někdy v zimě mně začalo při stahování skřípat okénko v LP dveřích. Měl jsem je (v servisu) 2x odstrojené. Prvně, když mi to okénko poberta rozbil, aby se dostal k páčce otevírání kapoty a pak mě ukradl xenony a podruhé, když jsem je lehce otřel za jízdy o pežota boxera. Nevím už přesně, kdy to vlastně začalo. V zimě mně to moc nevadilo, okénko tak často nestahuju, ale v létě, kdy každou chvíli ano, protože klimatizaci na kráké pošusty nezapínám, mně to dost vadí. Volám tedy do mého značkového servisu, že mám jako něco k reklamaci, protože než mi to spravovali, tak bylo vše OK a teď tohle. Jó pane, povídá po telefonu šéf klempírny a lakovny, to známe, to bude sametka, co v ní okno chodí. Máme tady suchý sprej, to prostříknem a bude to v cajku. S ohledem na charakter zvuku se mi to moc nezdálo, ale s vizí auta ponechaného kvůli * zase den v servisu, povídám - kéž byste měl pravdu. *, suchý sprej! Máte OII? Tak to je stahovačka, povídá nějaký výkonný mechanik při mé návštěvě, který se k tomu přichomejtl. Jó, to jsou 2 hodiny práce. Tam není žádnej igelit, ve dveřích, jako dřív, tam je přinejtovanej plech, ten musí pryč, pane. Hmm, tak jedu pryč, na to teď nemám čas. Objednávám se tedy za týden. Přijeďte pane ráno, tak ve čtvrt na osm, někdo na to hned vlítne. Ty 2 h si tady počkáte, když chcete. Chtěl jsem, abych viděl, co tam skřípe, jestli to někdo při opravě nenamazal a mně teď svým šlendriánem maří čas.
    Tak jsem přijel za týden, vystál frontu na příjmu a začal to sepisovat s jiným technikem, než jsem si před týdnem domlouval. Seděli vedle sebe 4, z toho hned vedle reklamační technik. Když zaslechl, že to je reklamace, tak hned jako když do něj střelí - tak to pozor, pane, to bude prach v sametce a ne že reklamace. To jste si udělal sám, jak blbě jezdíte, shrnuto. Psí * že prach, povídám. Prach a suchý sprej s teflonem, to už je za mnou. Stahovačka to je, *! I Váš mechanik to říkal. Hm hm, brum brum, tak dobrá. Už není 7.15 h, ale skoro 8 a já se vracím k diskuzi s "mým" přijímacím technikem. Dovoluji si dále blekotat - víte, už jste mi tady ty dveře 2x dělali, tak si myslím, že by to mohlo být tím. Možná to někdo nenamazal. Nojó, my tady děláme všechno špatně, říká afektovaně technik. Bla bla bla, tak já bych si tady na to teda počkal, povídám. Vedle zrovna stojí nějaký šéfmechanik, slyší mě a povídá : a komu já to teď tady jako dám?! Všichni mají rozdělanou práci! Musíte přijet jindy! Nejlíp, když to tu někdy ráno necháte, bez objednávání a odpoledne si pro to přijedete. Pak se ale možná dočkám diagnózy - pane, musíte to zacvakat, byl to prach, ne stahovačka. A koukáme, Vy máte paket pro špatný cesty, Vy s tím jezdíte po polích? Nojó, to je jasný, tam se práší.. Odjíždím do *. 2 hodiny času jsou zabitý, okénko skřípe dál, dodnes. Ještě jsem se tam nedokopal.
    Tak amigo, jaký Ty máš zkušenosti se značkovými servisy? Považ, já už se těším, až mi skončí záruka a vrátím se k mému mechanikovi, ke kterému jsem jezdil s předchozím Passatem. Vždycky se hořce bavím, když tam, přijdu, kecnu do křesla a po dobu, co čekám až na mě přijde řada, poslouchám řeči přijímacích techniků k těm, co třeba nemají o autech ani páru, co všechno je na těch jejich autech v rámci inspekčních prohlídek lépe radši udělat. Nutno uznat - mají to zmáknutý. Každý se musí nějak živit, že..
    Muškát jsem dopil, čas pokročil. Doufám, žes vydržel až sem, když jsem Ti ho tolik věnoval. Jdu spát. Zítra ráno jedeme se synem na Bahna 2006. Budou tam taky tanky. Ty já miluju, víš. Jsou ale od tématu, takže se o nich nebudu rozepisovat. Abys mně to zase nepřipomněl.. Měj se ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.06  21:26

« OII???

není to tady náhodou o Octávii ???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…