Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

30.06.06  09:42

« Papání oleje 1.9 TDi

Zdravím vespolek.
    Za prvních 17 kkm 1 litr a už jsem načal další.
    Potřebuji poradit. Něco mi klepe v oblasti nádrže, ale vždy až po takové čtvrthodině jízdy, až se všechno prohřeje a je jedno jestli je plná nebo prázdná nádrž. Už jste se stím někodo potkal? Netušíte co by to mohlo být?
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.06.06  23:37

« Re: Re: Re: Re: Papani oleje u 2.0 TDI

to exup: Libi se mi tvuj pozitivni pristup. Ja mam presne opacne pocity - ze motor ma "nejake netesnosti", nefunguje tak, jak by mel a proto "papa" olej. Ale zvyknu si - holt clovek si zvykne na vsechno... (i kdyz bych radeji dolevat nemusel ;)
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 29.06.06  16:03

« Re: Re: Re: Papani oleje u 2.0 TDI

Byť jsem tu nedávno tvrdil, že motor nemá duši, mně osobně při dolévání oleje upřimně hřeje pocit, že tomu motoru dávám kvalitní čerstvé mazivo a že mu bude líp. U motorky jsem třeba už dávno olej přestal měnit, protože ho tam dolévám tolik, že má olej trvale čerstvý a kvalitní. Jen čas od času vyklepu špony a zuby z převodovky z olej. filtru. Čili - je třeba to dolévání oleje vnímat pozitivně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  15:42

« Re: Re: Papani oleje u 2.0 TDI

Ja sem doleval cca pul litru po cca 12ti tisicich. Z ruznych diskuzi je zaver ten, ze 2.0 TDI "zere" olej vyrazne nadprumerne.
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 29.06.06  15:32

« Bez nadpisu

Taky si myslím, že se tu nejedná o nějaké extrémní spotřeby oleje.
    Blasio :
    K tomu čipu. Stejně jako Ty o něm do konce záruky neuvažuju. Jestli potom, to uvidím. Záleží, jakým směrem se bude vyvíjet daňová politika státu. Pokud mě "donutí" si koupit za 2 roky zase nové auto, pak ho na jediný rok čipovat nebudu. Natolik považuju výkon 2,0 TDI za dostatečný. Na druhé straně výkonu není nikdy dost a jestli si auto nechám, tak ho čip asi vážně nemine. Zůstanu s ním u firmy, která mi čipovala Passata, t.j. budějovická Sequana tuning. Taky jsem s ní byl spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  11:53

« Re:

Vámi zmiňovanou spotřebu oleje považuji spíše za úspěch: kolegyně má Audi A4 1,9 TDI 96kW (kupovala ji jako novou) a za první 4 tis. km to spotřebovalo 1 litr, následně pak spotřeba klesla zhruba na polovinu, tj. 1l/8000km. Od té doby se už drží na této úrovni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  11:46

« Bez nadpisu

Mám sice 2.0,ale FSI, najeto cca 17 tisíc a už jsem dotlačil celý litr, o ceně 5w 30 na pumpě na dálnici raději ani nevzpomínám......
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.06  10:47

« Re: Papani oleje u 2.0 TDI

Ve 12kkm jsem taky dolíval půl litru-přijde mě to i dle zkušeností ostatních normální.Trošku zamrzí,že už to mohlo do výměny vydržet.Lze to udělat i tak že nedoliješ mezi rysky,ale tak do čtvrtiny a do výměny to vydrží a nebudeš muset tolik dolejvat.Pokud ovšem máš klasický interval-se rozumí..
  • 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 29.06.06  10:41

« Papani oleje u 2.0 TDI

Tak si muj prvni naftak vzal uz pres pul litru oleje (doleval jsem v 9 a 12 tkm), coz se mi dvakrat nelibi (1.8T jsem nemusel dolevat nikdy). Jake mate zkusenosti ostatni - bude si brat uz porad nebo je to jen pri zajizdeni a pak si "sedne"?
    Ono se mi dvakrat nechce s sebou porad vozit olej...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.06  22:17

« Re:

Exupe,máš ještě chuť na ten chip?Jednou jsi vzpomínal že ho tvé auto nemine,tož prozraď:už někde sonduješ? Mě se ta myšlenka pořád převaluje v hlavě,ale mám ještě rok času..zatím vede Cimbu,kluci co měli OI u nich byli spokojení..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  19:37

« Re:

jj, já se blbě vyjádřil, myslel jsem pásmo kolem 1500 otáček :*) Mám dojem, že má 320 Nm v 1750 a jestli nakopává až v 1900, tak to bude maximum kolem 2000 a ty 2000 nevypadají tak dobře jako 1750, tak se to trochu ojebe a počítají s tím, že kolem toho nebude nikdo dělat velký humbuk :x Něco jsem slyšel, že 1.4 74 kw má problém dosáhnout svého maximálního výkonu, tak by mě taky docela zajímalo, jak je na tom ta moje :?
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 27.06.06  19:18

« Bez nadpisu

one-z :
    takhle, s tím zátahem, aby mé dojmy a pojmy nebyly vykládány mylně:
    zátah 2,0 TDI je veliký, o tom žádná! Dalo by se pomalu mluvit o nakopnutí. Akorát, že přichází náhle, někde v 1900 ot/min. Když pořád mluvím o zdechlosti, tak mám na mysli otáčky někde od 1300/min. Samozřejmě se tu najde jiný, co to nepozoruje, kterému to nevadí atd.. Je to dáno třeba a možná hlavně měřítky a možností srovnání. Já už na to taky skoro kašlu. Ale srovnání jsem měl tehdy bezprostřední, když jsem přesedl z Passata 81 kW, byť očipovaného (ale pořád nedosahujícího papírových parametrů sériového 2,0 TDI), do téhle chlouby koncernu. Byl jsem pak dost rozladěný. Tam kde jsem byl s Passatem už tlačen do sedačky, se OII ne a nesebrat. Dokonce jsem se i párkrát dostal do nebezpečné situace, kdy mě OII vyvezla pomalu z křižovatky a já tam už začal překážet. Časem se jeho průběhu člověk prostě víc přizpůsobí, co jiného. Každý může mít spoustu dojmů a pocitů, ale jedno je nezpochybnitelné - tenhle motor, a dovolím si to paušalizovat, nedosahuje v pásmu nízkých otáček udávaných parametrů a basta fidly. Tam VW tiskne a lže. Na druhé straně - nad těch 1900/min na něj nedám dopustit. Třeba dálnice, na 6-ku? - jedna báseň! A ta spotřeba, třeba v porovnání s TDCI..! Takže je třeba se na něj dívat objektivně. Vynášet ho ale jen nebe nejde. A co taky jde, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  18:45

« Re:

exup: když sem začínal psát, tak jsem to bral tak trochu jako narážku >:D ale potom jsem si vzpomněl, že se to tady s tebou dost dlouho řešilo, hlavně o motoru se tady hodně kecalo :-) A proto, když jsem si vzpomněl jen na tebe, tak jsem tam připsal to v závorkách. Když tak sorry tenglere, jestli jsi byl první >:D ale na tebe si nějak nevzpomínám :*)
    A koukám, že se ti zátah nezlepšil, hlavně jak ho vychvalují :?
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 27.06.06  15:41

« Bez nadpisu

Však on to one-z myslel spíš jako vlídnou narážku na mou možná trošku ješitností zavánějící reakci, nikoliv, že by se bil za mé prvenství, žejo, one-z ;-)
    Ty úseky si jistě projeď. Ale nesmíš ubrat, u toho Dubence >:D .
    A pořád tu ještě existuje možnost, že moje auto se chová trochu odlišně kvůli paketu pro špatné cesty..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  15:23

« Re: Re:

Jasně, exupovi prvenství neupírám. Psal jsem, že jsem byl "jeden z prvních", ne první. >:D
    Někdy si projedu ty doporučené úseky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  14:31

« Re:

jj, exup byl určitě první ;-)
    (doufám, že si vzpomínám dobře >:D )
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 27.06.06  14:07

« Bez nadpisu

Já si troufnu říct, že jsem byl ten, kdo tady odskakování zadku OII otevřel - jedním dechem se zdechlostí 2,0 TDI v nízkých otáčkách a třeba zůstanu i posledním, který o něm bude mluvit. Rozhodně totiž nemůžu říct, že bych ho neregistroval. Gumy foukám pořád stejně cca na 2,3 -2,4 baru, takže vliv tlaku na odskakování jsem pozorovat nemohl. Co jsem, však zaznamenal je to, že skutečně na zimních 15" kolech se odskakování dost omezilo, oproti Turanzám. Stejně tak Dunlopy, které jezdím teď, neodskakují jako Turanzy, které už jsem vyhodil a nehodlám se k nim vracet. Pokud někdo chce opravdu prověřit svůj podvozek, tak ho znovu posílám na sjezd kolem hald do Dubence na trase St - Pha. Pokud se trefí do provozu, který mu dovolí jet tou táhlou pravou zatáčkou blízko 140 km/h a zadek se mu nehne, pak mu to sedí vážně jako přibitý. Kdysi tady na to někdo reagoval tak, jakože si můžu gratulovat k takovému podvozku, když mě v téhle rychlosti podržel na silnici a neodpochodoval jsem do pole. Jinak ale na to, aby mně zadek citelně odskočil nepotřebuju absolvovat tenhle adrenalin. Stači mi přejet v 70-ce levými koly pár deklů od kanalizace v zatáčce na sjezdu z Novodvorské do Braníka.
    Pro Diamanta musím konstatovat, že geometrii mám OK. Dělali, resp. potrvrdili mi ji kdysi v Kosmonosích, kdy jsem to tam vše jakoby reklamoval. Auto se celou dobu co ho mám, t.j 13 měsíců a 44 t. km chová stejně, se změnami danými jen popisovaným přezouváním. Faktem je, že člověk si časem na leccos zvykne a co mu dřív vadilo a výrazně to vnímal, už po nějaké době neřeší a moc nesleduje - dtto nízké otáčky mého motoru. A to platí vcelku obecně i pro jiná témata..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  13:49

« Re:Re:Odskakování

To Tengler : Mohu potvrdit, přesně stejná zkušenost, na kterou jsem
    došel už loni. Jediný můj rozdíl je v tom ,že letos jsem nechal nafoukat
    dusíkem a postupně jsem nechal dofoukat až na 2,6 než uskakování
    přestalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.06  11:55

« Re: Odskakování

S tím podhuštěním to potvrzuju.Letos mám na 16"Turanzách o něco víc tlaku(tuším 2.4x2.2 z tabulek pro 4x4)a na problém s odskakováním jsem jaksi úplně zapoměl.Dříve mě to dělalo hl.na úseku táhlé zatáčky s příčnou drážkou(nějaká dilatační spára na most).Dneska to fakt neregistruju. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.06  11:43

« Odskakování

Byl jsem jeden z prvních, kdo tady ten problém s "ustřelováním" zadku referoval. Na zimákách na 15" discích jsem problém nepozoroval. Po zimě jsem opět přezul na Turanzy na 16" elektronech. Musím říct, že už sem se mnohokrát hodně snažil, i na svých "oblíbených" místech (zvlěnných zatáčkách), ale zadek sedí jako přibitý.
    Jediný rozdíl, o kterém vím, že teď jsou gumy nahuštěný na 2,4, loni před zimou jsem je měl mezi 2,0 až 2,2. Z toho by tedy mohlo vyplynout, že uskakování se projevuje pouze u pneumatik huštěných buď akorát nebo lehce podhuštěných. Má někdo podobný závěr z pozorování zadku OII? :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…