Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 12.07.06  13:06

« Servisní interval

Máte někdo zkušenost s tím, jak dlouho před dosažením stanoveného počtu km to hlásí (to=maxidot), že je pořeba vyměnit olej? Chybí mi asi tak 500 km a nic to neřiká. Je to O.K.? Dík.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 11.07.06  23:48

« Bez nadpisu

aha jo tak,funguje bez problémů stále stejně ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  22:40

« Re: Re: Re:

Já sem právě někde na diskuzi, četl, že jim přestala fungovat regulace, tak sem se chtěl zeptat tady těch co znám :D
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  22:25

« Re: Re:

Nevim jak u Fabie, ale u OII regulace podsviceni displeju funguje nezavisle na automatickem rozsviceni svetel. Ono to vlastne ani jinak fungovat nemuze, protoze palubku si stejne musis rozsvitit rucne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.06  16:54

« Re:

Ne, já myslim regulaci podsvícení, je to vedle regulace sklonu světel u otočněho spínače. Jestli máš ambiente, tak to musíš mít ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 11.07.06  09:54

« Bez nadpisu

Zase mi to tam skočilo dvakrát >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 11.07.06  09:53

« Bez nadpisu

já to mám tak,že světla se mi zapnou po nastartování,přístrojovka nesvítí,když jedu večer,tak musím otočit spínačem na světla a přístrojovka se rožne.Jinak nic ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.06  17:54

« Re:

Tommy: funguje ti s tím relé regulace intenzity podsvícení :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.06  13:11

« pazvuky

Vypadá to, že se mi podařilo odstranit klepání z oblasti nádrže. Klepal jeden ze dvou silentbloků, na kterých visí výfuk pod zadními sedadly. Trochu humpolácky jsem ho vyplnil silikonem a přestalo to. Tak jsem zvědav, jak dlouho to vydrží.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 10.07.06  13:05

« Bez nadpisu

no,já mám to relé na fábii,a světla se rožnou až po nastartování.A palubovka nesvítí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 10.07.06  11:25

« Re: Světla automatika OCTAVIA II

to Passat_TDI: Mnoo, nejsem odbornik a tak mohl bys mi prosim vysvetlit, jak ublizuje pokles napeti xenonum? Z meho laickeho hlediska je jim to jedno, pokud napeti neklesne pod urcitou uroven, kdy xenon blikne a musi se znovu nastartovat (pak se zatezuje dalsim roznutim). Jinak me nic nenapada.
    A blikat pri startovani xenon neblika - pouze se lehce ubere na intenzite (aspon co me oko stiha ;)
    Ale jinak s tebou souhlasim, taky bych videl jako smysluplnejsi, kdyby se svetla rozinala az po naskoceni motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  09:34

« Světla automatika OCTAVIA II

Ano je to tak !!! světla dodatečná montáž (upravou softu) je že světla se zapínají okamžité po otočení kličku v zapalovaní do polohy před startem a pak už startujete s rozzlima svetlama ´=== MEGA HLOUPOST !! jednak kvuli zivotnosti zarovek kdy dochazi ke zmene napeti!! zvlast (nevhodne pro xenon) a take ze v zime startovat se svetlama a jeste zhavit NO COMENT a v servisu pry nic jineho nenabizi na Octavii II nez tuto uptravu !
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  05:16

« Tak koktavka uz je doma :)

Takze v utery pozde odpoledne jsem si byl pro novou oktavku . A hned jsem ji poradne "zajel". Udelali jsme si poradny vylet pres alpy az do Saint-Tropez a zpet. Trosku sem zariskoval a jel jsem hned na tuhle streku neoverenym autem v utery v noci a vraceli jsme se v v nedeli rano. Najeli jsme asi 3500 Km s prumernou spotrebou na tuto vzdalenost podle PP 6.1 litru. No kazdopadne musim rict ze TDI od VW je skutecne hlucny jako prase. Kdyz srovnam tuhle motorizaci s JTD co sem mnel v brave tak to je sakra rozdil. Vykonove je to po tech 3500 Km uz taky celkem slusne jen kdyby ten motor nebyl tak urvany nad 3500 ot. Jinac vim ze se tu nejak probiralo poskubavani motoru kolem 2000-2500 otacek - na obou nasich autech se to taky projevuje co s tim - reklamovat nebo se smirit s tim , ze je to "vlastnost" tohoto motoru jak tu nekdo psal ? No a dalsi dilema je padesatka na ceste - to je fakt tragedie s tim autem se 50 snad neda bez tempomatu ani jet :-) , ale chtel jsem se zeptat na toto: pri 50 na ctverku uz jsou otacky hluboko pod 1500/min a to se mi zda, ze je uz "trosku" podtoceny motor, ale spotreba je velmi slusna pod 5l/100 Km. Na 3 uz jsou otacky kolem 1700, ale zase to vice zere - takze dilema je na ktery kvalt se po meste plazit ?
    Jinac celkove dojmy jsou dost pozitivni a jsem spokojeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.06  11:03

« Re: Re: Automatické světla OCtavia II

Mně se u OII rozsvítí potkávačky už jak zapnu zapalování a startuju s rozsvícenejma, což se mi moc nelíbí.....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.06  09:27

« Re: Automatické světla OCtavia II

Nedávno jsem si koupil novou OII a automaticke rozsvecovani svetel jsem si nechal udelat jeste nez jsem si auto prevzal. Ac jsem byl z Fabie zvykly automaticky otocit spinacem svetel, tady jsem si rychle odvykl. Potkavaci svetla se rozsviti IHNED po nastartovani. Otocny spinac muzes mit klidne v poloze O, ale nesviti ti palubka. Vecer tedy stejne musis spinacem otocit.
    Je navigace do auta fenomén?
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.06  07:46

« Automatické světla OCtavia II

Jak funguje pres diagnostiku automatické rozvicení svetel? Za jak dlouho se rozviti? a jak to probiha ? a co na to otocny spinac?????? Chci si to nechat udelat Moc diky za info..
    Jeste jeden dotaz, Je tezke si vymenit palivovy filtr doma sam? (musim neco zastavit aby na me pod autem nevytekla nadrz? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 04.07.06  08:16

« Re: Multifunkční volant - dotatečná montáž?

Na to potrebuješ komplet nový volant, tlačidlové moduly, kabeláž vo volante, od volantu k RJ a novú podvolantovú RJ. Airbag si môžeš nechať pôvodný (ak máš samozrejme rovnaký volant ako ten multifunkčný).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.06  07:42

« Pazvuky

Rád bych se podělil jako zatíženec na pazvuky v interiéru o novou zkušenost. Už jsem odstranil snad všechny drobné klepnutí a vrznutí,
    ale u jednoho z posledních jsem rok nemohl přijít na příčinu. Bylo to slabé
    občasné povrzávání někde z prostoru spolujezdce.Tipoval jsem buď
    něco v přístrojovce nebo v pravém sloupku. Záhadné bylo,že se to ozývalo, jen když někdo seděl na místě spolujezdce. Když jsem jel sám,tak nic. Tento víkend jsem postávajíc u auta čistě náhodou lehce kopl
    do PP pneumatiky. Ozvalo se zadrnčení krycího plechu za kotoučem.
    Pro jistotu jsem odzkoušel další tři kola a nic. Pouhým prostrčením prstů
    mezi loukotě jsem odtlačil krycí plech a zkusil znovu udeřit do pneu.
    Ticho ! Po chvíli mi napadla souvislost s výše uvedeným vrzáním.Sehnal
    jsem spolujezdce a mohu potvrdit, že to bylo ono. Ovšem uvnitř auta to znělo úplně jinak.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.06  22:15

« Multifunkční volant - dotatečná montáž?

Řešili jste někdo dodatečnou montáž multifunkčního volantu pro ovládání autoradia?
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.06  19:51

« klepání

Taky mě to dělá ze stejného místa-já jsem uvažoval spíše o zadním(předposledním) sloupku.Půjdu namontovat tempomat tak se s tím zmíním v servisu ať se na to mrknou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…