Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 17.07.06 12:16
« Bez nadpisu
Co sa tyka cistenia kotucov - pride mi to ako dobry podvod
no vidis, a mne to pride z casu na cas celkom fajn, a rad si za to zaplatim... ;-)
pri 60tkm mi menili este brzdovu kvapalinu.... BMW a Lexus ju menia gratis? Nechce sa mi verit, ze vsetky prehliadky stoja rovnako, ale nemam cas a ani chut to zistovat...snad to tu niekto, kto mal auto od nich napise... -
speedygon79 17.07.06 12:12
« Bez nadpisu
30tKm = 4.5tSk:ked len 4l Oleja Castrol stoja 3,6tSk, kt. ako vies servis kupuje tiez, +filtre , a kde je mzda pracovnika, nie je podla mna velmi daleko od slova "servis skodovky je lacny"
nehovoriac o tom kolko servisov ma lexus, bmw na SVK v porovnani so Skodovkou...nie ze by som na SVK zil, a mne to vadilo, ale poznam ludi, kt. len kvoli servisu nepojdu zbytocne 200 a viac km...a kvazi "usetrili" na servise oproti Skodovke... -
matuS 17.07.06 12:01
« Re:
porovnavas prehliadku lexus, bmw po 30tkm - 10tSk s mojou po 60tkm 8,9tSk...v cene bolo okrem vymeny oleja, test tlmicov, brz, cistenie kotucov, vymena vsetkych filtrov a pod....
lexus aj bmw maju intervaly 2r alebo 30tis km, pricom kazda prehliadka je rovnaka a teda aj ma rovnaku cenu.
Inac navyse od oktavie sa aj meni olej v zadnom diferencialy. Olej a filtre je samozrejmost.
Co sa tyka cistenia kotucov - pride mi to ako dobry podvod - aky to ma zmysel?
Test tlmicov a brzd - dajme tomu - ale to stoji 500sk, nie?
Ako ja tu teraz nejdem zhadzovat oktaviu alebo co, to som vobec nemal v umysle. Ale je to dalsi dokaz, ze lacny servis skodovky je mytus. -
speedygon79 17.07.06 11:49
« Bez nadpisu
2 matuS: dik za citaciu toho co som napisal, tak este raz a znovu...
porovnavas prehliadku lexus, bmw po 30tkm - 10tSk s mojou po 60tkm 8,9tSk...v cene bolo okrem vymeny oleja, test tlmicov, brz, cistenie kotucov, vymena vsetkych filtrov a pod....
za prehliadku po 30tkm som dal 4,5tSk...
ked to porovnam s tvojim 10tSk, tak sa sam seba pytam, co je premrstene :?: -
« Re: Re:
To jo, ale ten rozdil u ceny garancky je prece dan kilometry-konkretne u fabky je zrovna po 60 tkm dost draha, delaji se i brzdy a je to proste vetsi udrzba. Predpokladam, ze i oktavka ma po 60 vyssi cenu. Jestli po 30kkm stoji u octy 4-5 tis. a u BMW 10 tis., tak mi to neprijde premrstene?!? -
speedygon79 14.07.06 14:03
« Bez nadpisu
2 kvak
mna stala prva prehlaidka iba 4,5tSk...teda celkom pekny rozdiel, a nemyslim ze to bude kvoli FSi...
druha po 60tkm, a to som mal 2litre LongLife-u vlastneho-teda som za neho neplatil v servise vysla 8,9tSk....
ta nalepka je tam asi skor nato, aby vedel aky olej doliat, aj vodic, kt. s tym autom nebol na prehliadku, a nema pri sebe servisnu knizku... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Servisní interval
neviem ale naco tam tie samolepky o servisnych prehliadkach lepia, mne ju nez som si to vsimol dnes nalepil na dvere...ved PP si sleduje ten interval, v servisnej knizke to je tak naco to lepit na dvere :roll: dnes som bol na prvej servisnej prehliadke a dozvedel som sa, ze ten olej co mi pribalila Skoda do kufra bol 5w-40 namiesto 0w-30 co som mal v motore...niekto si to asi pomylil... inak ma to stalo 7500 Sk, kvoli tomu longlifu... -
"-- skrytý --" 13.07.06 09:07
« Re: Re: Re: Servisní interval
Holt musíme používat hlavu.
Já mám taky prodloužený interval. Předloni ,nové auto, cesta z Portugalska domů, hned první den hlášení ,že max 1500 km do servisu.
Domů jsem to měl cca 3000 km. Telefonát do servisu, cože se děje.
"Buďte v klidu, ve výrobě nastavili omylem interval 15000."
Co bychom chtěli od auta pod milion,že ?

sorry MatuS, ale tomu nerozumiem