Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.07.06  14:49

« Bez nadpisu

ked je servis do 165tkm zdarma, tak preco po 30tkm platis 10tSk za prehliadku?
    keby klamali v cene smerom hore, tak si nadhanaju klientov, lebo tym padom viac setris na servise...
    sorry MatuS, ale tomu nerozumiem
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.07.06  14:27

« Re:

od bmw mam to vyjadrenie ustne, od lexusu mam tabulku.
    nemam dovod bmw neverit, kedze davaju 7 rokov alebo 165.000km servis zdarma - keby klamali v cene smerom hore, tak si nadhanaju klientov, lebo tym padom viac setris na servise...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.07.06  12:16

« Bez nadpisu

Co sa tyka cistenia kotucov - pride mi to ako dobry podvod no vidis, a mne to pride z casu na cas celkom fajn, a rad si za to zaplatim... ;-)
    pri 60tkm mi menili este brzdovu kvapalinu.... BMW a Lexus ju menia gratis? Nechce sa mi verit, ze vsetky prehliadky stoja rovnako, ale nemam cas a ani chut to zistovat...snad to tu niekto, kto mal auto od nich napise...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.07.06  12:12

« Bez nadpisu

30tKm = 4.5tSk:ked len 4l Oleja Castrol stoja 3,6tSk, kt. ako vies servis kupuje tiez, +filtre , a kde je mzda pracovnika, nie je podla mna velmi daleko od slova "servis skodovky je lacny"
    nehovoriac o tom kolko servisov ma lexus, bmw na SVK v porovnani so Skodovkou...nie ze by som na SVK zil, a mne to vadilo, ale poznam ludi, kt. len kvoli servisu nepojdu zbytocne 200 a viac km...a kvazi "usetrili" na servise oproti Skodovke...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.07.06  12:01

« Re:

porovnavas prehliadku lexus, bmw po 30tkm - 10tSk s mojou po 60tkm 8,9tSk...v cene bolo okrem vymeny oleja, test tlmicov, brz, cistenie kotucov, vymena vsetkych filtrov a pod....

lexus aj bmw maju intervaly 2r alebo 30tis km, pricom kazda prehliadka je rovnaka a teda aj ma rovnaku cenu.
    Inac navyse od oktavie sa aj meni olej v zadnom diferencialy. Olej a filtre je samozrejmost.
    Co sa tyka cistenia kotucov - pride mi to ako dobry podvod - aky to ma zmysel?
    Test tlmicov a brzd - dajme tomu - ale to stoji 500sk, nie?
    Ako ja tu teraz nejdem zhadzovat oktaviu alebo co, to som vobec nemal v umysle. Ale je to dalsi dokaz, ze lacny servis skodovky je mytus.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.07.06  11:49

« Bez nadpisu

2 matuS: dik za citaciu toho co som napisal, tak este raz a znovu...
    porovnavas prehliadku lexus, bmw po 30tkm - 10tSk s mojou po 60tkm 8,9tSk...v cene bolo okrem vymeny oleja, test tlmicov, brz, cistenie kotucov, vymena vsetkych filtrov a pod....
    za prehliadku po 30tkm som dal 4,5tSk...
    ked to porovnam s tvojim 10tSk, tak sa sam seba pytam, co je premrstene :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.06  11:25

« Re: Re:

To jo, ale ten rozdil u ceny garancky je prece dan kilometry-konkretne u fabky je zrovna po 60 tkm dost draha, delaji se i brzdy a je to proste vetsi udrzba. Predpokladam, ze i oktavka ma po 60 vyssi cenu. Jestli po 30kkm stoji u octy 4-5 tis. a u BMW 10 tis., tak mi to neprijde premrstene?!?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.07.06  10:10

« Re:

druha po 60tkm, a to som mal 2litre LongLife-u vlastneho-teda som za neho neplatil v servise vysla 8,9tSk....
    a kvak platil 7500
    a to mate benziny, kde byva servis lacnejsi ako na nafte
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.07.06  09:34

« Bez nadpisu

2 matuS
    4,5kSk vs. 10kSk je premrstene?
    nerozumiem ako to myslis
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.07.06  18:51

« Re:

len aby ste boli v obraze, tak prehliadka po 30tis na Lexus is220d alebo BMW320d stoji 10tis.
    takze tie ceny skodovky mi pridu dost premrstene.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 14.07.06  14:03

« Bez nadpisu

2 kvak
    mna stala prva prehlaidka iba 4,5tSk...teda celkom pekny rozdiel, a nemyslim ze to bude kvoli FSi...
    druha po 60tkm, a to som mal 2litre LongLife-u vlastneho-teda som za neho neplatil v servise vysla 8,9tSk....
    ta nalepka je tam asi skor nato, aby vedel aky olej doliat, aj vodic, kt. s tym autom nebol na prehliadku, a nema pri sebe servisnu knizku...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 14.07.06  11:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Servisní interval

to kvak: samolepky se tam lepěj pro případ, že by mechanik nemuěl nastavit korektní servisní interval do PP, ale uměl by aspoň psát (jako ten "můj". >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.06  18:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Servisní interval

neviem ale naco tam tie samolepky o servisnych prehliadkach lepia, mne ju nez som si to vsimol dnes nalepil na dvere...ved PP si sleduje ten interval, v servisnej knizke to je tak naco to lepit na dvere :roll: dnes som bol na prvej servisnej prehliadke a dozvedel som sa, ze ten olej co mi pribalila Skoda do kufra bol 5w-40 namiesto 0w-30 co som mal v motore...niekto si to asi pomylil... inak ma to stalo 7500 Sk, kvoli tomu longlifu...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 13.07.06  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Servisní interval

Na papírku, co je nalepenej ze strany na palubku je to naštěstí korektně - je vidět, ža starou dobrou analogovouch technologii mají zvládnutou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  12:34

« Re: Re: Re: Re: Servisní interval

Aha, takže to je úplně jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 13.07.06  10:43

« Re: Re: Re: Re: Servisní interval

to žanek: Já mám interval 15.000, původně tam byl 30.000 a nějak to asi zabudli přenastavit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  09:07

« Re: Re: Re: Servisní interval

Holt musíme používat hlavu.
    Já mám taky prodloužený interval. Předloni ,nové auto, cesta z Portugalska domů, hned první den hlášení ,že max 1500 km do servisu.
    Domů jsem to měl cca 3000 km. Telefonát do servisu, cože se děje.
    "Buďte v klidu, ve výrobě nastavili omylem interval 15000."
    Co bychom chtěli od auta pod milion,že ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.06  09:06

« Re: Re: Re: Servisní interval

A když jsem nešika, pošlu to dvakrát
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 12.07.06  15:42

« Re: Re: Servisní interval

to žanek: Nikdo do toho nelezl. To spíš soudruzi v servisu nenastavili ten správný servisní interval. Co by člověk taky nechtěl za ty prachy, že jo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.06  14:54

« Re: Servisní interval

Tak to máš nějak divně nakódováno, hlásí to od 1500 km a pak to ubírá po 100 km dolů.
    Je málo pravděpodobné, že by se počítač pletl,musel do toho někdo lézt později po prohlídce a znovu vynulovat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…