Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 28.07.06 08:52
« Bez nadpisu
2 passat komfortne blikanie, je presne to co pises, teda tuk do packy a ono to blikne 4x
ad zamykanie...tak zajdi do servisu, je to 5min zalezitost, a stalo to do 200CZK...a funguje to celkom dobre..po rozbehnuti zamkne, po vytiahnuti klucov odomkne, problem je len u ludi co idu 1,2-krat a vysadzujem ich s tym, ze pokracujem dalej.Nevedia/nevsimnu si, ze to zamkne, a potom som uz par krat skoro videl ako mi ostane klucka v ruke, ako sa snazi otvorit dvere a ono to nejde...musi potiahnut 2x, ale vacsina taha raz a poriadne BRRR... :*) -
« D1 na Kromeriz
a ta 1.9TDI 81kw 5kvalt(s KN filtrem ) jede tacho stabilne 200/210 (je to teda v Passatu a dle tech. prukazu ma maximalku 196 , jinak Octavie ma maximalku 206 ale to se mi nezda Mam dojem ze je to jen marketing jinak si to nedovedu vysvetlit Teda i ja a muj spolujezdec krehkeho pohlavi :roll: sme na to koukali kdyz sme jeli 2.0 103kw tech 225 a zadny extra hluk a stabilita uplne poho (to v Passatu pri 200 to bylo horsi) dokonce sem tak mohl jed s tim dvoulitrem aniz by byl krik ze jedu jak blazen :-)))) ale to bylo pred novym zakonem Ted sem jel z Prahy a na te nove D1 na Kromcl jsou na sloupech same kamery (NEVI NEKDO ZDA JE TO JEN POZOROVANI STAVU SILNICE CI JE TAM I MERIDLO?? :idea: -
« Maxi dot a trochu me pocity
Jo nove menu se mi zobrazi po podrzeni (ale mam Octavii modelovy rok 2006 (takze je mi to knicemu nic se tam nastavovat neda (teda da se vypnout nejake komfortní blikani (ale nevim co to je asi to ze to blika pokazde dlouho i pri malem zmacknuti , a pak je tam volba nejake zimni pneu ale to co bych potreboval to zamykani tam neni , takze Radio si tam taky nedam pak nejde zase hledet na spotrebu atd.. TAKZE ZUSTAVAM U KLASICKEHO NASTAVENI (cas,datum spotreba atd... Cekal sem teda vetsi moznosti (treba zobrazovani vice informaci radio a ne jen jednu variantu,, Jo jinak TDI 2,0 103kw jede fakt paradne nikdy bych vzivote nemenil za 1.9TDI 77kw a oni sem uvazoval ( a pak chip ale tak tech penez vazne nelituji i kdyz ted tu po novem zakone to vyuzivam takoveho vykonu jen na okrskach a na silnicich kde jsem doma a znam figle CZ policie. Ovsem musim teda rict ze 2.0TDI 125kw bude fakt bomba (ale zas nelituji a nekoupil bych si ho za ty penize (To uz je Vazne moc prehnane cenove za ty penize je 2.0TFSI jasna volba! to uz kdyztak 103kw a chip na 130kw ale ten neuvazuji neni duvod vsude se to rozjede razantne a dech to ztraci az kolem 205km/h (ale mysleno ze neni problem jed 225(odzkouseno nova D1 na kromeriz a to ne jak nekdo tvrdi ze mu to jede (jelikoz jede z kopce ci tak /225jede 103kw teda aspon ta nase bez problemu (samo ze tacho) Jen kdyz presedlam na 1.9TDI 81kw je to vzdy se zatinajicimi zuby a malinkym placem :-) :P -
« Re: 2passat&bittner MAXIDOT
Automatické zamykání (a odemykání) dveří na MAXIDOTu rozhodně jde, sám jsem si to nastavoval. Stejně tak lze nastavit, zda se mají zrcátka ovládat obě najednou či každé zvlášť. Ale funguje to jen u aut v modelové řadě 07 (popis byl v dodatku k manuálu). Na dodatečné nastavení automatického sklápění zrcátek se budu muset zeptat v servisu. -
speedygon79 27.07.06 17:04
« 2passat&bittner MAXIDOT
[odkaz]
strana 24...
2bittner
nevidim tam ani spatne zrkadlo ani zamknutie dveri...si si isty ze to maxi dot vie?
zamykanie mi nastavovali v servise, za poplatok, samozrejme...zrkadlo mam s pamatou sedadiel...moj maxidot to nedokaze, manual to nedokaze...tak jedine, ze to tam pre MY 07 dali a manual na strankach neupravili... -
speedygon79 27.07.06 16:53
« Bez nadpisu
2 passat: neklikaj...ale podrz dolne tlacidlo...cca.3-4sek a naskoci Ti menu....
2 klima neviem co je cerna puntikata...ale kazdy elegance ma ten tmavy pas na celnom skle, u mna je to so senzorom v pohode....btw.to chces lepit z vonku???ked sa bojis senzoru...ved z vnutra sa da folia obrezat, tak aby si na senzor nesahal...
bittner automat.zatvaranie dveri na maxidote ozaj ide? nebude to ako s nastavenim zrcatka(btw. co tam ako chces nastavit pri maxidote-ci sklapat alebo nie)?ved to nastavujes cudlikom prepnutym na R alebo nie a vtedy Pravy spatak nereaguje.... -
"-- skrytý --" 27.07.06 16:28
« Dotaz na ozdobné lišty
Nevíte prosím někdo, zda se dají sundat a zpět nasadit ozdobné lišty v interiéru - myslím ty stříbrné v ambiente??? Už jste to někdo viděl v jiném dekoru? - dřevo???
Ještě jeden dotaz. Mám seznzor děště v zrcátku - lze umístit na přední skolo fólii proti slunci - černou "puntíkatou"? Nemáte někdo zkušenost. Dík
Jinak mám O II. rok a půl a max. spokojenost. Pár much bylo vychytáno. Uvažoval jsem o chipu, ale nakonec jsem to vzdal. 1.9 jezdí víc než slušně. Spotřeba kolem 5 litrů taky není k zahození. Ještě by to mohlo jezdit za 5 i při 150 km/h a byl bych max. spokojený. -
« Bez nadpisu
Jo jo ale kdyz klikam na zmeny v maxi dot tak mi tam porad skacou jen (cas,spotreba, atd..) ale jak vyvolam to menu (abych si tam mohla nastavovat jak pises automaticke zamykani, radio aby se mi tam zobrazovalo atd.. pres tu packu (at mackam nahoru dolu porad ty klasicke volby jako bych tam maxi dot nemel) jo jo citelnost je naprosta bomba -
Howard 27.07.06 11:49
« Re: Sportovní podvozek
Poznas to podle kodu:
2UC = sportovni verze (coz jeste mozna nemusis mit)
H6L = tires 225/45 R 17 91with Y tire width restricted to 219mm (je to, co te asi zajima - sportovni kola se snizenym podvozkem)
Pokud by sis chtel rozsifrovat vsechny kody sveho auta, podivej se na
[odkaz]
Jako priklad uvadim moje autiko, coz je paket Dynamic II:
e0a;1d0;5sl;5rq;1kf;6fb;1ac;3fa;
1n3;1nl;h6l;4uf;4r4;3nw;3qt;4x1;
4a3;8l3;j1d;7aa;8gu;6y0;9ak;8rm;
7q0;8aa;8ql;8x1;4k3;b03;g07;qn2;
3l3;9p1;7x1;9w5;bwb;7a0;3ga;
qg1;0gg;l59;7p4;f0a;3s0;2uc; -
"-- skrytý --" 27.07.06 10:56
« Sportovní podvozek
Teď mě napadlo, jak se pozná že má OII sportovní podvozek. Je to napsaný někde v kódu v srevisní knížce? Mám sice 17" kola, ale jelikož jsem auto kupoval jako předváděčku tak jsem po tom ani nějak nepátral.Ale už jenom to, že tam byly Pirelky místo Bridgestonů, tak si nejsem jitý jestli to tam prodejce nedal dodatečně ?? -
Howard 27.07.06 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re:
to bittner71: Vis kaaamo, az si budes chtit prehrat MP3 z DVD, vybrat si nektery z prednastavenych 7pasmovych digitalnich ekvalizeru, ztlumit si podsviceni, nechat lidi na zadnich sedadlech ovladat radio dalkovym ovladacem apod., ale hlavne az si budes chtit poslechnout opravdu kvalitni radio s MOS-FET zesilovacem, originalu se budes muset zbavit. Co se ovladani na volantu tyka, da se na nej radio napojit a parkovat podle usi je hracka.
Jinak radio samozrejme neblika (pokud si nenechas zaply predvadeci modus, coz spousta lam dela ;) a displej (i celek) vypada mnohonasobne lepe nez originalni - z digitalek z 80. let.
Co se sklapeni zpetnych zrcatek pri zpatecce tyce, taky me to stve (napr. v me vybave Dynamic II je nebylo vubec mozne objednat). Pokud pujde nekdy dodelat, sel bych do toho, ale bojim se bojim... -
"-- skrytý --" 27.07.06 10:28
« Re:
Na 17" pneu nemám žádné větší výhrady, jen je nutné počítat, že jsou trochu tvrdší oproti 15" a možná i 16". Spotřebu nemůžu porovnat , na zimu mám 15". Ale i spotřeba, hluk a jiné vlastnosti asi souvisí s tím od jaké firmy pneu je. Myslím že testy pneu mohou aspoň trochu pomoci v rozhodování. Na www.e-pneu.cz je u každé penumatiky odkaz na testy. -
« Re: MAXI DOT
Nevím co (ne)zobrazuje ten malý LCD displej, a tak mohu jen napsat, co se zobrazuje na Maxidotu. Kromě klasiky cos napsal (a co má určitě i ten malý displej) tam můžeš nastavit různé věci (automatické zamykání dveří, nastavování zrcátek apod.). Trochu zklamáním pro mě bylo, že se na Maxidotu sice mohou zobrazovat názvy rozhlasových stanic, ale na úkor informací z PP. TAGy z MP3 se ale nezobrazují vůbec (pouze Track1, Track2 ...). Největším plusem Maxidotu je ovšem jeho skvělá ČITELNOST. -
« MAXI DOT
vsichni co ste to trosku studovali :-)) pry S maxi dotem lze delat i nejake jine veci nez jen (CAS, SPOTREBA, PRUMER, KM na DOJEZD,) pry se tam daji i nejake veci konrolovat atd.. lze tam i mit? propojeni Radia orig. na displej maxi dot NAPISTE VSECHNY FIGLY A MOZNOSTI MAXI DOT (i s popisem a jak to tam zobrazit Diky! -
« Orig. radio
to Bittner71: Ovladani na volantu je prijemna vec (alespon v Meganu,kde s tim jezdim) a je to velky duvod pro original radio. Na druhou stranu nepocituju jako strasnou ujmu dat ruku o 30 cm niz a otocit knoflikem rucne. Co se tyce stylu - nejsem magor, abych si koupil bakelitovou duhove svitici prisernost do decentniho tmaveho interieru. A opet, na druhou stranu - jsem z tech, kteri temer za vsech okolnosti postavi funkcnost nad styl. V dobe objednani me OII platily snad vsechny vytky, ktere jsem psal dole. Takze dat si origo radio s tim, ze sice zapadne do interieru, ale je funkcne ubohe, to proste u me neprojde. Ver mi :D

Zatiaľ panuje maximálna spokojnosť, už je zabehnuté, odskúšané. Na výkon sa nesťažujem, na točivý moment rovnako nie. A dokonca som kúpil aj to predražené Audience >:D A hlasitosť sa ovláda tým gombíkom dobre, ale ešte lepšie sa ovládajú tie veľké tlačidlá. Na malé rádio vždy dávajú len také prťavé tlačidlá. Mám MR2007, takže to nstavenie na MaxiDOT ozaj je. Ale zrkadlá sa mi nesklápajú, hoci mám el sedačky. Ale ešte to nakódujem a dúfam, že sa sklápať budú. Mala by to riadiť RJ vodičovho sedadla. Preto to v ostatných autách bez el. sedadiel nefunguje. Speedy - mne to komfortne blikne len 3x, ale je to silne návykové.