Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Duke007 14.07.05 13:15
« Re: Re: to Miro
měnit olej po 50tkm sice zní krásně,ale to, že výměna filtru po 15tkm neodpadá(takže práce je s tím skoro stejná), to už nikde moc neříkají...je to spíš jen reklamní tahák...navíc vím, jak bývá znečištěný olej po 15tkm, neumím si představit, jak by vypadal právě až po 50ti...výměna za klasickou plnou syntetiku po 15ti tkm prospěje nejen autu,ale taky peněžence :)) -
exup 14.07.05 12:40
« Re: to Miro
To Duke :
možná je to nějaká fáma, ale slyšel jsem, že právě PD-čka potřebují speciální olej, protože kabely, které vedou ke vstřikovačům, se v něm koupají, z důvodu téhle PD konstrukce. A normální olej, byť plná syntetika, by je, třeba se speciální bužírkou, mohl rozežírat. Tak si na to dej bacha. Z Tvého psaní ale celkem čiší fundovanost, tak snad v tom máš jasno. Kdyžtak ho udělej i mně, protože kdyby mě to mělo začít žrát olej jako tobě, tak se na tenhle z principu taky vykašlu. Plně syntetický Helix, ktyrý jsem lil do Passata umím sehnat dost levně. Jinak mně ty dlouhé výměny vyhovují, protože za rok najedu tak 30-35 tis. km. -
exup 14.07.05 12:12
« Bez nadpisu
To, aby to vůbec nějak dopadlo, bude hlavně závislé na tom, kolik úsilí, času a peněz tomu budu ochoten tomu. Odbrzdit auto v nejuznávanější instituci - Dekře, stojí cca 3500,- Kč. Na to jsem připraven. Horší budou právníci, dojde-li až na ně. A nedělám si iluze, že by fabrika jen tak lehce rezignovala, i třeba s právníkem. Byl by to precedens.
S tím olejem mě šokuješ. Ještě jsem nedoléval, žádná kontrolka dosud nesvítila (nemyslím tlaku, ale hladiny oleje, prý ji to má), a když jsem byl na brzdě na Jarově, technik měrku oleje vyjímal (nahrazuje ji po dobu měření čidlem teploty oleje) a hladinu to mělo OK. Litr na 7000 km je sice tragický, ale asi nereklamovatelný. Tabulkově to bude podle fabriky jistě "v normě", bavil jsem se o tom s technikem v servisu. Pokud vím, tak spotřeba oleje je dost úměrná tomu, jak se motor dře. Nepodezírám Tě ale z toho, že bys nejezdil jinak, než na "plnej". Sám točím motor spíš nadprůměrně a ještě jsem nedoléval. V tom nešťastném rozsahu do 1800 ot. se pohybuju převážně jen při rozjezdech, nebo vyjímečně při opravdu volné jízdě třeba na 6-ku. Tu cenu oleje potvrzuju, sám jsem si koupil litr za 750,-Kč.
Nepíšeš, jaká světla máš - xenony, nebo klasická? Pokud xenony, jaký se ti rosil - pravý? Ten to prý dělává, což potvrzuju. Já teď nic neřeším, jezdím se zamlženým a čekám, až ve skladu v Boleslavi vyberou z regálu všechny ty vadné a přijde nová, inovovaná série.
Chladicí kapalinu jsem u předchozího Passata doléval v jednom období dost často. Vyřešila to výměna hlavy. Při větším zatížení motoru, nepravidelně a nepozorovatelně, začal podcházet tlak z válců do vody a přepadem mi vždycky celá nádržka vychlístala přes víčko, jak to k němu za jízdy šplouchá, ven. V servisu (tehdy ještě neznačkovém, ale solidním) mi řekli, že tam s tímhle měli i zánovního Passata s PD-čkem. Snad to tedy nebude Tvůj případ.
Přeju pevné nervy. -
-
Duke007 14.07.05 10:27
« to exup
Tak to jsem opravdu zvedavy, jak ti to dopadne, protoze ja s tim mam uplne stejne problemy (2.0 TDi, najeto cca 8tkm), ta lenost motoru do 1800 otacek je az zarazejici, mam jeste starsi O s 66kW,u ktere je zatah mnohem lepsi !
Se zarosenym svetlem jsem byl v servisu vcera, procistili ty odvetravaci hadicky a kdyz se to nespravi, tak vymena ..
Dalsi zkusenosti : za cca 7tkm si motor vzal skoro litr oleje(700Kc/litr) a dolevala se i chladici kapalina :(...dnes me pro zmenu palubni pocitac posilal na vymenu pneumatik...za 3 mesice vic problemu nez za 7 let s Hyundaiem Lantrou :( -
martin.z 14.07.05 09:08
« Re: pásy
Tahle akustická signalizace me s odpuštěním taky pěkně s...e i když ještě v O I služební-nevím jestli to do ní dávali vždy, je to rok 04.
Každopádně se poutám naprosto vždycky a automaticky i kdybych jel jen po garáži ale prostě jsem zvyklej a to je železná košila, že napřed nastartuju a pak se poutám. A tím pádem mě otravuje ten gong! A přeučit se abych se poutal hned jak si sednu mi nějak nejde.. -
exup 14.07.05 00:20
« Re: Re:
Hele, Blasio, to, co napsal vir535 o airbazích a nezapnutých pásech je vcelku notoricky známá věc, se kterou se ztotožňuju. Snad jsi mě nepodezíral z toho, že jezdím normálně nepřipoutaný. Při každodeních pojížďkách na oběd, nebo do sámošky, kdy nezařadím víc než trojku, se ale prostě nepoutám. I když připouštím, že stát se může leccos a aktivace airbagu nepotřebuje tolik. A v těhle případech mě ten gong prostě otravuje a chci ho ojebat. Když jedu dál, vůbec nepotřebuju, aby mně připomínal se přikurtovat. Moje ruka bere pás automaticky.
Jinak pro zasvěcené do předchozího tématu : dnes jsem se svezl s jinou 2,0 TDI, sedanem. Motor se chová naprosto stejně jako ten můj, takže to bude asi jejich charakter, což mě moc nepotěšilo. Jízdní vlastnosti jsem neměl možnost moc vyzkoušet, nicméně za ten kousek, co jsem s tím jel, jsem měl dojem, že ten zadek je znatelně měkčí než kombi, takže by to tak skákat nemuselo. Z toho mě pak ale k mému údivu vyváděl její řidič, který tvrdil, aniž bych ho k tomu naváděl, že odskakuje taky. Když prý jede z Proseka po estakádě, kde jsou v zatáčce na silnici nějaké "vlnky", dolů do Vysočan (pro ty. kteří tenhle úsek znají, já už jsem tam dlouho nejel), tak si nahoře najíždí preventivně ke středu silnice. To mně v tu chvíli přišlo jako dobrý vtip. Před tímhle autem měl Octavii 1,8 T a to se prý takhle nechovalo, t.j. neodskakovalo. Tak teď nevím, co si o tom myslet. Někdo tu říká - mám sedana a je to O.K. Tenhle zas tohle. A já s kombíkem odskakuju vesele. Větší jasno si udělám, až si půjčím jiného sedana na celý víkend. -
"-- skrytý --" 13.07.05 08:49
« pásy versus airbagy
pro andree_cz
Samotný airbag nic moc neřeší, naopak může být nebezpečný.Příklad: 1.četl jsem o italském fotbalistovi,vezl vedle sebe dítě(nevím kolik let-2-3 roky).Jel malou rychlostí, asi jen přejížděl po městě. V malé rychlosti narazil,už nevím do čeho,aibag dítě zabil.
2.vím o drobné kolizi,zmačkané plechy,nic moc náraz.V 1 autě aibag, ženská nepřipoutaná-seriová fraktura žeber.2. auto bez airbagů,jen pásy a bez zranění.
Proto se v autě s aibagy poutám téměř vždy-snad jen při přejíždění po zahradě ne :D -
« Re:
By the way,motor 77kW 1.9TDI PD má šestikvalt na 4x4.Kola mám 16"apollon (jen pro 4x4)a sedí výborně.
To,že chce někdo "ojebat"signalizaci nezapnutí pásů mě mírně řečeno zaráží.A nejvíc to,že škodováci ve značkovém servisu o tom vedou debatu.Být servisákem tak slušně řeknu :Prosím,asi jsem špatně rozuměl-co že to chcete??? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Octavia 2,0 TDI - moje zkušenosti
Ja mel moznost vyzkouset dva golfy s 2.0 tdi ( na 15' a 17') a co se tyce motoru opravdu mi prislo, ze prakticky od volnobehu do nejakych 2500 rpm motor poskytuje obrovsky zatah nezavisle na poloze plynoveho pedalu, tot ale asi tak vse-nejsem priznivcem pd ci cr.
exup: Mne osobne prijde prubeh kroutaku, cos psal, u tveho motoru lepsi nez co udava vyrobce (obzvlaste na predjizdeni). -
exup 12.07.05 15:35
« Re: Re: Re: Re: Octavia 2,0 TDI - moje zkušenosti
to spitfire : koly to není, ta druhá OII 77 kW combi, se kterou mám zkušenost má 15" kola. A je na tom úplně stejně.
O té zmíněné úměře u turbomotorů, že čím vyšší výkon, tím menší pohoda v nižších otáčkách celkem nic nevím. Mé oči však z grafu vidí, že při 1750 ot. mně do do charakteristiky udávané výrobcem schází 68 Nm, při 1350 ot. pak dokonce 130 Nm. Až bude můj motor na hodnotách výrobce, budu možná i já v pohodě, v nízkých otáčkách. Je vcelku jedno, kde. Město, dálnice, nebo okreska. Všude jsem doma.
Jinak i pro vira535, už mám 1. zprávu z fabriky (skrze reklamačního technika servisu):
Postup bude takový, že auto odvezu do mého značkového servisu, kde mi ho kompletně proklepnou na diagnostice. Snad i za jízdy. Vyjedou kompletní sjetinu a data porovnají s tabulkovými fabrickými. Pokud budou ve shodě, je vše O.K. - pane, auto máte v pořádku, už nás (fabriku) neobtěžujte. Tuším, jak to dopadne, kontrolováno diagnostikou. Měření z Jarova nepřikládají význam - je prý pouze informativní. Volal jsem tam, co oni na to. Stojí si za tím. Chodí tam prý pro tyhle jejich protokoly i soudní znalci. Tedy se po nějakém preventivně poohlédnu. -
spitfire 12.07.05 14:31
« Re: Re: Re: Octavia 2,0 TDI - moje zkušenosti
to exup: Na kola jsem se ptal pro to, že už tady kdysi Mitsi psal, že 16" narozdíl od 15" odskakují, neb je podvozek zjevně naladěn na 15". 17" jsou jiná káva, ty maj jinak naladěnej podvozek.
S tim 77 kW motorem jsem nejel, nicméně větší pohodovost v nižších otáčkách bych u něj předpokládal. To je asi u turbáců normální - čím větší výkon, tím menší pohoda v nízkých otáčkách. Na poskakování po městě asi není 2.0 TDI ten nejpohodovější motor pod sluncem, 150 na dálnici mu vyloženě svědčí.
presne tak, bavil jsem se s mechanikem ze servisu a ten udaj 50 tis. km je maximalni, to ze 90% aut tohoto cisla zdaleko nedosahne je hola pravda. Pocitac totiz bere do uvahy starty atd. takze tech 50 tis. km je realnych jen kdyz bys bez ustani jezdil po dalnici :-) kdo startuje parkrat za den, nema narok na tento interval (nejmensi pocet km, co rikal, ze si pamatuje bylo 28 tis. km)
pokud nechce cloveka okrast rovnou mu po prvni vymene doporuceni, ze je lepsi pro motor a i pro jeho penezenku menit klasicky (rok nebo 15 tis. km)