Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Diamant 31.07.06 16:35
« Re: Re: ....
tengler - čiastočne to bolo aj vynútené čakanie, keďže už dlho som si robil zálusk na 2,0 TFSI. Už som len čakal na RS-u. Zdalo sa mi nerozumé kúpiť obal k 2,0 TFSI od Audi. Je to dosť drahé a menej praktické. Od VW mi obal tiež nepripadal najvhodnejší. Tak som počkal na RS a kúpil hneď, ako nabehla do výroby mnou vybratá farba - žltá.
Tak krátke info o L&K - v podstate vyšší stupeň ako Elegance. Základom je model E100. Okrem svetlošedých sedadiel v koži (s logom L&K) sú svetlošedé aj dverné výplne (stredy), vonku a na prahoch pribudlo logo L&K a osvetlenie kľučiek (ako Superb), tónované sp. zrkadlá (ako RS), koberčeky. Kolesá sú 17" identické s E100. Vo výbave by malo byť ESP+HHC, GSM1, hlavové airbagy, svetelný + dažďový senzor, zadná roletka (len liftback), schránka za zad. sedadlami (len combi), Xenóny, tempomat, el.sedadlo vodiča, el. zrkadlá s pamäťou. Motorizácia 2,0 FSI 110 kW a 2,0 TDI 103 kW. Možnosť príplatku za automat (FSI top, TDI DSG) alebo 4x4. Začiatok výroby v 09/2006. Laky len metalické. S nábehom MR 2008 sa očakáva ešte pridanie lakovaných bočných líšt a líšt na nárazníkoch. Stačí? :D -
speedygon79 31.07.06 09:21
« Bez nadpisu
2 Diamant: Congrats...co tam mas za sirku pneu??ked sa bojis, ze nedosiahnes 5,4l na 100km... :roll: , s Xtra Eco to snad aj pokoris...ale to uz je dost daleko od urcenia toho auta...
ad sedadla...chvilku to trva, kym to nastavis....ale potom to je na nezaplatenie... ;-) -
"-- skrytý --" 31.07.06 09:21
« Re: Re:
to Diamant: Koukám, že po dlouhém váhání si si nakonec udělal radost ... >:D Gratuluju a ať slouží! Pokud jde o dopravu v CZ, mám od 1.7. stejný pocit. Jako by někdo mávnul kouzelným proutkem. Pomalu si zvykám na rychlostní limity, ale jde to ztuha ... >:-[] Pokud jde o body, zatím mám čisté konto, ale nebýt tempomatu, asi už bych měl po papírech. Jediný pozitivní přínos je, že mi o více jak litr klesla průměrná spotřeba, ale to uzná spíš zaměstnavatel, neboť auto je firemní. ;-) -
Diamant 31.07.06 09:00
« Re:
Noddy - L&K už existuje aj u OII.
exup - mno ... ako by som to povedal. Ten TFSI je taká mrcha, že si to človek ani neuvedomí a má tam 5000 otáčok, hoci chcel radiť pri 3000. Ale ide to ako z praku, sakra, musím si založiť fond na pokuty. Myslím si, že idem 100 a ono je tam 160. >:D Čo sa spotreby týka, tak pri plnej palbe to má skutočne dobrý apetít, ale auto je nové, tak ho ešte na doraz príliš netlačím. Ale zatiaľ mám kombinovanú spotrebu okolo 8 a to je veľmi pekné. Skúšal som aj economy run, ale motor je asi ešte príliš surový, tak som sa dostal len na 6,0. A 1.7. som sa vracal domov z CZ, doprava ako spomalený film, tak som došiel za 6,8. S tou váhou a širokými gumami asi svoj doterajši rekord 5,4 z Fabie 2,0 nepokorím. -
exup 30.07.06 22:33
« Bez nadpisu
No to mi mohlo napadnout, že si šéf tohohle téma nepořídí 1,6 MPi a bude muset mít něco extra.. Bodejť bys pak nebyl spokojen s výkonem. Sice jsem už propadl naftě, ale ne, že bych se s ní rád nesvezl. S OI RS jsem už kdysi týden tu čest měl. S výkonem jsem byl taky spokojen. Ne už pak se spotřebou a potřebou tankování po 400 km. Už jsem si zvykl na současných ne néně než 700 km. Takže jsem zvědav na Tvé zasvěcené dojmy. Doufám, že sis ji ale nepořizoval, abys s ní jezdil za 7,5 l... :D -
exup 30.07.06 20:56
« Bez nadpisu
Diamante,
nějak jsi zapomněl upřesnit, majitelem jakéže OII vlastně jsi, čoveče? Žes spokojený s výkonem a krouťákem.. Jinak už jsme se vrátili z Tater. Bylo tam nádherně. Skoda té spouště po té vichřici... Chtěls znát mé dojmy z vašich silnic. Žádné zvláštní rozdíly co by stály za řeč jsem nezaznamenal. Co mě úplně šokovalo bylo množství billboardů u větších měst (např. Žiliny). To tu teda nemáme. Jedna hrůza! Komunisty na ně..! Dalším zážitkem byla jízda z Čadce směrem na Turzovku. Je tam snad 20 km souvislé zástavby. Obec navazuje na obec! Místy tu chalupa, tam chalupa. Ale pořád 60-kou! Děs! Tu odhadovanou spotřebu do 5,5 l jsem nějak nedosáhl... Skončil jsem asi na 6,4 l. Díky dálnici, kde jsem udržoval trvale vysoké tempo. Nechal jsem za sebou i 3 vládní A8-ky >:D