Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

27.07.05  22:13

« Re: O2TDI4x4 po 10000km

Novák:mám taky novou 4x4.Chci se zeptat jednu věc:Taky ti při koupi auta naprogramovali 1.výměnu po 15.tis/rok s tím,že po této výměně se tam už dá na přání prodloužený interval?
    Jak je to s mazáním spojky Haldex?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

Ne každý ho s sebou vozí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  14:45

« Re: Re: Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

nee, selžou li všechny možnosti je nutné přečíst si návod.... :P
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.05  13:41

« Re: Re: Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

Nebýt těch moderních technologií, tak by se pořád jezdilo s koňma :-) Tam se žádný olej nelil, takže to bylo dokonalé......A kdo chce jezdit autem, mít nejméně 100 koní, klimu, ABS , ESP, EDS , spotřebu pod 5.0 litrů ajánevímcoještě, tak holt má někdy s technikou problémy. A to jsem zapomněl na to, že navíc na to auto jde vydělat a že si ho může vůbec někdo koupit.............a vy si ztěžujete.......:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  11:57

« Re: Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

novak: A Ty snad ony specifikace nosíš v hlavě? Obdivuji...
    Já na to mám "pro sichr" v mobilu: 505 01, 503 00, 506 00, 506 01.
    Sedí to?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.07.05  11:31

« Re: Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

ked chce clovek nieco ospravedlnit, tak si to ospravedlni. napriklad to hodi na moderne technologie...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  11:00

« Re: Re: O2TDI4x4 po 10000km

no dík za radu (nikdo není neomylný - patent na rozum nemám a poslední polyhistor byl Leonardo daVinci..). Specifikaci VW dokážu přečíst i na té druhé straně ale poslední číslo nesedelo...Ale zase si myslím že 0,5l nemůže škodit. Je to moje první auto (když nepočítám S120LS) u kterého nevydržím od výměny k výměně. Holt pokrok je pokrok a moderní technologie chcou svoje....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  08:14

« Re: O2TDI4x4 po 10000km

Z toho plyne poučení: Když nevíš, kolik ti to bere oleje, čeká tě dlouhá cesta a musíš používat speciální olej, voz ho s sebou!
    Stejně dopadl i můj bývalý kolega se Sharanem TDI: když to nechal dojít tak daleko, že se bez doplnění oleje bál pokračovat, koupil u benzinky (v zahraničí) to nejdražší, co měli, a po návratu nechal raději vyměnit celou olejovou náplň. Pikantní na tom ovšem je, že se nakonec se ukázalo, že ten olej, co koupil, se hodí i do TDI PD, což se dalo vyčíst z norem na rubu, nikoli z popisu "pro laiky" na čelní straně obalu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.05  23:16

« O2TDI4x4 po 10000km

Tak jsem se vrátil z dovolené (5 500km) a nevěřím vlastním očím.... takže se svěřím s mými poznatky s O2 4x4 PD 77kw.
    ++++Akustický hluk (opravdu kvalitní provedení jak podvozku tak i aerodynamiky, bez problémů jsem jel hodiny kolem 180-200 bez toho že by se mi potom třeštila hlava), Prostor i řešení interieru. Dokonalé audio (Sound systém). 6.tý kvalt je boží na cesty po dálnici (brutální zátah...)
    ------ narazil jsem na stejný problém s dálkovými světly, ale navíc jsem je nedokázal seřídit tak aby při normálně naloženém kombíku (dovolená) nesvítily do korun stromů. Špatný rozhled do zadu (naložený kombík) nebyl jsem schopen při své výšce vidět dostatečně daleko
    (už cloní horní hrana okna...). Mam dojem že inženýři v MB nějak zanedbali geometrii u 4x4 s paketem pro špatné cesty (nebo dan ya design...?). Spořeba oleje mě překvapila - v 7000 jsem musel dolít 0,5l (už mi blikal symbol na MAxidot..) sehnat v Italii (Mitsi promine) na A1 v Nedeli v úseku cca 300km olej do PD nešlo - dál jsem neměl nervy a dolil jsem tam nejlepší syntetiku co jsem sehnal ( mam dojem že to byla 0W30). Na rozdíl od verze Elegance není možnost fce osvětlení prostoru dveří pri odemčení, což mě u max vybaveného auta (včetně Light asistenta) docela štve. Podle mne to souvisí s nemožností některých výbav u 4x4 ....protože to auto patří do určité třídy a basta... Momentálně řeším jak VAGem tuto fci aktivovat... Mam shodou okolností také folie (provedení s odpočtem DPH) a také uvažuji o tom že pujdou pryč, prostě nevím proč je to neprůhledné (mám dojem že to O1 neměla..). Tvar zavazadlového prostoru měla O1 podstatně lepší. Klel jsem jak námořník když jsem musel posouvat přepážku kvůli krabici s 22"CRT monitorem kterou jsem normálně do O1 vozil (ještě že už CRT končí..) a nevím proč je ta polička s roletkou tak široká...(asi zase na dešník...) I přesto jsem opravdu spokojen a uvedené výhrady chápejte ve smyslu "opozice je hnací síla společnosti"
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.07.05  21:09

« Re: Re: Re: Re: Odpoveď na všetko

DIM - to by potom fakt mohli tie LED svetlá prísť do Octavie za také 3-4 roky - teda s facelifom. Takže je ideálny čas kúpiť teraz Octaviu, aby si mohol potom človek urobiť ten facelift sám a hneď bude mať zase nové auto.
    Inak ja som o tej technológii čital, tie segmentované predné svetlá by mali podľa jazdnej situácie vedieť osvetliť práve správnu časť cesty, špeciálne osvetliť značky a malo by to vedieť aj "vysvietiť" na ceste nejaké tvary a znaky. Je to ono?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.05  20:26

« Re: Re: Re: Odpoveď na všetko

Vyfotím ti to až budu "short of fuel"
    Programování,o kterém mluvíš není pravda tak sofistikované,umožňuje jen základní uživatelské funkce.Nejspíš nechali zbytek na servis kde je s tím možno víc kouzlit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.05  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Světla, motor

......mýlíš se, LED světlomety už jsou realitou !! A to dálkové, potkávací i denní ( právě Audi ). Problém byl ještě s homologací........nicméně teď už tomu brání jen čas na sériovou přípravu......no a taky cena. U Škodovky už to má prototyp Superbu...........
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.07.05  22:22

« Re: Odpoveď na všetko

To som ani nevedel, že MAXI DOT vie zobraziť aj farby. Nemáš nejakú fotku tých farebných obrázkov?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.07.05  22:13

« Re: Re: Odpoveď na všetko

Ale veci ako spravanie sa centralu, denne svietenie a podobne sa nastavit neda tak, ako v prvom manuale slubovali :?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  20:57

« Re: Odpoveď na všetko

To DIAMANT-Maxidot na O II je barevný,jen je málo režimů kdy je to vidět.Např.benzin-rezerva symbol je oranžový.Taky se přes něj dá programovat základní nastavení light assistent,použ.zimních pneumatik,upozornění na překročení nast.rychlosti ,... apod. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.07.05  19:34

« Re: Re: Re: Re: Světla, motor

Ach tak! Myslel som, že sa jedná len o zadné LED svetlá prípadne predné denné LED svetlá. Mám obavy, že LED technológia ešte nie je na tak vysokej úrovni, aby mohla byť nasadená aj na nočné svietenie. To by sa tým už chválilo minimálne Audi A8.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  18:48

« Re: Re: Re: Světla, motor

• « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  18:45

« Re: Re: Světla, motor

Nerozumím tomu spojení LED kontra Xenony. Až bude LED , nebude ani ´halogen, ani xenon. Ty adaptivní HELLA světla měly článek i tady na auto.cz nedávno. Nebylo to ani zas tak drahé. LED přední světlomety otevřou úplně nové možnosti . Např stále svítících několik segmentů jako denní světla ......se spořebou 2-3 Watt :-)) Ale přibude docela nákladná elektronika...........
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.07.05  15:30

« Re: Světla, motor

Ten kit do hmloviek sa dá vidieť kde?
    Inak dúfam, že bude tá LED technológia čoskoro dostupná, aby boli aj adaptívne xenóny. A pevne verím, že sa Škoda nevydá smerom púťovej atrakcie ako VW a urobí seriózne svetlá. To pekné červené C-čko by bolo škoda zničiť.
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 25.07.05  11:33

« Světla, motor

Zajel jsem si ke kolmu zdi, pustil dálkový, připadlo mi, že svítěj symetricky rovně dopředu. Do šířky to moc nejde ani na jednu stranu, osvícená plocha vypadá pravidelně.
    Co se týče motoru, zrovna jsem to byl trochu provětrat. Pod dojmem místní kritiky jsem to zkoušel v nízkých otáčkách a žádnej problém jsem tam fakt neviděl. Z 1.500 otáček to v pohodě (samozřejmě, žádná raketa) zrychlí i na 6.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…