Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 10.08.05 13:35
« Re: Re: Interval
Ano, mame QG2, co by malo byt 30tkm alebo 2 roky. 2 roky suhlasia, ale PP sa pyta do servisu na vymenu uz na 15tkm. Myslim ze u PP sa to da nastavit individualne...ked sme tam volali, povedali nam, ze nam to mozno zle nastavili...verim tomu ze to zavisi od stylu jazdy ale pochybujem ze pri nasom style by sa interval skratil na polovicu. -
"-- skrytý --" 10.08.05 11:34
« Re: Re: Interval
Diamant: No lenze stylom jazdy to asi nebude, ten motor mal minimum studenych startov, jazdil vzdy len dlhe trasy...pochybujem ze by to vyslo na taketo minimum...Jasne obcas si ho povytacam, ale vzdy riadne zahriaty...Spotreba je za tych 13700 km v priemere niekde okolo 6,2 litra a to je na dvojliter na gumach 225mm slusne. Proste mi to nejde do hlavy...
BTW prisla ti ta sukromna sprava? -
Diamant 10.08.05 08:19
« Re: Re: 1,9 TDI vs 2,0 FSI
Hejakcin - asi si to nenapísal správne. Myslím, že motor sa zahreje rovnako rýchlo (pomaly) ako doteraz, len kúreniu zrejme pomáha nejaké elektrické vykurovacie teleso, aby mal vodič skôr teplo. Predpokladám, že ak je to tak u Fabie TDI, tak to tak bude aj u novej Octavie. -
« Re: 1,9 TDI vs 2,0 FSI
To Titanus:
Děkuji za zprávu o srovnání motorů 1,9 TDI a 2,0 FSI, jenom nevím zda jsi zkoušel 4x4 nebo předokolku. Motor 1,9 TDI se mi u předokolky také velice líbíl, ale u 4x4 může být přece jenom slabý. Rozdíl 33 kW ve výkonu je dost veliký a navíc mě nahlodává to, že u Passata začínají u 4x4 na motorech 2,0 TDI a 2,0 FSI, slabší nedávají.
To exup:
Dobrá zpráva, že diesel se roztopí už po 800m to je srovnatelné s benziny. Odpovídá to tvrzení výrobce, že u dieselů po startu zkracují délku chladící cesty, aby motor dříve zahřáli.