Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.08.05  18:53

« Zapaľovanie

Titanus - zaujímajú ma hlavne veci ako stierače a ventilácia. Na Fabii sa dá ventilácia zapnúť aj v polohe tesne pred zapálením kontroliek. A funguje aj zadný stierač. Predný ako na potvoru nie. Teraz mám aj iné služobné auto a tam zase fungujú okrem rádia aj predné a zadné stierače, ale ventilácia nie. Pýtam sa preto, lebo občas musím v aute na niekoho čakať, tak sa hodí, keď sa nerosia okná (funguje ventilácia) a ak prší, tak sa dá aj stierať, aby človek videl von. To rádio, to viem, že sa na istú dobu dá zapnúť aj bez kľúčov v zapaľovaní.
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.05  16:30

« Bez nadpisu

Exup: ok. taky jsem udělal 8 l při dodržování předpisů! ...ale se čtyřmi koly na střeše (2/3 dálnice, zbytek okresky). Nazpět pak při klidné jísdě 6,6 (s těmi koly). Jinak těch 180 pro OII není žádný problém (jede klidně jako by se jelo 110) ale s ohledem na kvalitu silnic i lidí si myslím, že to není na běžné používání.
    Na nekvalitní silnici musím uznat, ty 17 trochu hučí.
    Diamant: nerad bych kecal, ale na první otočení funguje akorát to rádio (zapneš ho i bez klíčku v zapalování). Na druhé snad už vše podstatné.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.08.05  18:52

« Zapaľovanie

Zaujímalo by ma, čo všetko funguje, pokiaľ sú kľúče v zapaľovaní iba pootočené. Teda nesvietia kontrolky, ale hrá rádio. Najviac ma zaujímajú stierače prípadne ventilácia.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.08.05  16:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

to bude nejaka yamaha, lebo exup je vyfukova privera pouzivana u yamah :)
    exup - ja mam fzs1000 a exup je tam tiez :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

exup: Letisko je na maximalku kratke...Ja z toho dostal 222 km/h tacho (aj podla obmedzovaca na Maxi-Dotu), potom bolo treba brzdit, mozno by som ju dostal na 225 km/h ale viac nie...Inak je sranda ze niekedy ju na 220 je dostat vacsi problem, zalezi dost od vetra a tak...inak mame tam 225/45 ZR17 tak aj tie maju vacsi odpor...
    BTW aku mas motorku??? Tie ma dost beru....
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 11.08.05  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

Že bych vyloženě někde zkoušel maximálku, to ne, k tomu se mi ještě nesešly podmínky (přímá a placatá silnice, pokud možno bez provozu), ale včera jsem tam měl tachometrových 220 km, když jsem musel začít brzdit kvůli autu, které začalo přede mnou předjíždět (což jsem mu ani nemohl mít při té mé rychlosti za zlé..). Ještě se to rozjíždělo, ale nebyla to ideální rovina - velmi mírně se to svažovalo ve směru jízdy, takže pomáhala gravitace. Na lautr placce silnici jsem to ještě nezkoušel, byť tudy jezdím. Je frekventovaná, tam se ty podmínky musí opravdu sejít (autem si tu nedovolím to co na motorce - tam je 240 hned.., a jinak nejsem žádnej pirát >:D ). Anebo jet někam na letiště...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  12:47

« Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

exup: Kolko si z nej dostal maximalku? Teda ak si skusal...
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 11.08.05  09:27

« Re: Re: Re: Spotřeba?

Jel jsem to na chlup přesně 1h, takže 130 km/h, 35 km úsek po dálnici jsem jel mezi 180 a 200 km/h, tam mi spotřeba stoupla.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.08.05  09:23

« Re: Re: Spotřeba?

A akú si mal priemernú rýchlosť? To je dosť podstatný údaj.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 11.08.05  08:40

« Re: Spotřeba?

to Titanus :
    všichni se tu, ohledně spotřeby, věnují spíše té spodní hranici. Já to vezmu shora, pro dokreslení. Dnes v noci jsem jel s 2,0 TDI ze Šumavy do Prahy trasu 130 km za 7,3 l/ 100 km, t.j. celkem rychle. Když jedu "normálně" (pořád tehdy ale na předpisy ještě moc nemyslím..), jedu to tak za 6 l. Za posledních cca 1000 km mám průměr 6,9 l..
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.08.05  07:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Interval

Oznámila to automobilka a platí to od 22. kalendárneho týždňa roku 2005. Platí to pre všetky naftové motory Škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.05  06:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Interval

A na to se přišlo jak, že všechny auto již mají nastaveno max. 30 000 km?
    Od kdy to platí?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.08.05  20:54

« Re: for titanus ... spotreba

Tých 6 litrov, to vyzerá reálne. Ja som pri skúšobnej jazde dosiahol s 2,0 TDI spotrebu 6,3 a potom som tú istú trasu rovnakým štýlom bezprostredne absolvoval v 2,0 MPI 85 kW a spotreba bola prekvapivo len 7,5. Takže predpokladám, že by podobné (alebo lepšie) výsledky mohlo dosahovať aj 2,0 FSI. Inak mne sa podarilo pri dodržiavaní predpisov s 2,0 MPI dosiahnuť 5,4.
  • 00 Reagovat !

foto Duke007

Duke007 10.08.05  18:29

« for titanus ... spotreba

u 2.0 TDI pri sviznejsi jizde cca 6, ted jsem byl ale na dovolene na Slovensku(cca 500km) a povedlo se pri dodrzovani predpisu i 4,6 (se starou 66kw by to ale bylo 4 l/100 :))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.08.05  17:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Interval

Mne v dlhodobom priemere PP ukazuje o 0,15 L menej. Ale zistil som, ze ak je spotreba nízka (rádovo okolo 5,5 L), tak ukazuje PP dokonca 0 0,2 viacej, Ale ak je spotreba vyššia ako 8 L, tak už ukazuje menej aj o 0,3 L.
    Už majú všetky autá iba 30.000 km maximum. Je to jedno či benzín alebo nafta.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Interval

Teď už asi jenom v servisu :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.05  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Interval

No lenze je to divne lebo PP hlasi 1300 km nebo 549 dni (dnes) a to zodpoveda divnemu intervalu 15tkm nebo 2 roky. Dalsia vec je ze v aute je od vyroby olej Longlife, je to napisane v motorovom priestore, ten som aj kupil na dolievanie... Vysvetli mi toto niekto? :?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  13:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Interval

podla vsetkeho to QG2 znamena, ze akumulator, brzdove oblozenie a dalsie blbosti, co sa normalne kontroluju raz rocne staci kontrolovat raz za dva roky, ale olej ma klasicky s intervalom 15 000 km/rok
    otazka, je ci mozes pouzit longlife olej a nastavit interval na QG1, podla mna nie, asi nemas v motore tie cidla na olej, ale zisti si to presne
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  13:41

« Re: Re: Re: Re: Interval

precitaj si toto:
    [odkaz]
    QG0 - standardní servisní interval (15 000 km resp. max. 1 rok)
    QG1 - prodložené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km (zážehové motory); případně 50 000 km (vznětové motory)
    QG2 - prodložené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km (zážehové motory); případně 50 000 km (vznětové motory), kromě výměny oleje, který zůstavá v rozsahu pevného intervalu tj. 15 000 km nebo max. 1 rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  13:39

« Re: Re: Re: Interval

Je ale divné, že 1 300 a 13 700 ukazuje přesně na 15 000 km. Myslím, že je to nastavené na 15 000 km a ne na proměnlivo - to by se pak neshodovalo tak přesně.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…