Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Diamant 21.08.06 11:16
« Re: Re: Re: Re:
Na farbe asi ani nebude záležať, keďže metalízy sú kryté bezfarebným lakom a ten bude u všetkých farieb rovnaký. Dokonca už aj UNI farby sú s krycím lakom (konkrétne moja žltá a biela určite). Biela má v krycom laku aj nejakú UV ochranu.
Ale povedal by som, že na tmavých farbách (čierna, tmavomodrá, tmavozelená) bude viac vidieť škrabance v tom krycom laku, nakoľko na škrabanci sa lomí svetlo a má tendenciu sa lesknúť, teda je svetlejší. -
spitfire 21.08.06 10:12
« Re: Re: Re:
to martinV: Čert ví, jestli jsou všechny ty barvy stejně odolné. Pamatuju, že se tady kdysi dost diskutovalo o tom. že se modrá metalíza lehko poškrábe. Jestli to v reálu bylo tím, že je fakt měkčí, nebo tím, že je to na ní víc vidět, než třeba na stříbrný, to nevím. Asi by to chtělo ukázat tvoje auto někomu, kdo pozná, jestli je to nalakovaný O.K. -
spitfire 21.08.06 09:04
to TomKQT: Tank má taky lak, možná dokonce míň kvalitní, než osobák >:D
Jinak souhlas. Díry od kamínků půjdou asi reklamovat blbě, pokud by jim člověk neuměl dokázat, že zrovna ten jeho lak nějak ošidili. Já mám na oktávce stříbrnou a ta se zdá být docela odolná. I když se mi v zimě přetrhnul sněhový řetěz a pobil blatník, skrz všechny vrstvy laku se neprobil. -
"-- skrytý --" 21.08.06 09:02
No jo no. To já vím že to není tank, ale opravdu nevím co bude s lakem za další rok. Bude to samá díra a dost mě to děsí. Proto bych to rád nějak zkusil řešit, a prpto by mě zajímalo jestli už to někdo zkusil a jak dopadl.
Mám Béžovou Saharu , na první pohled to není vidět, ale co majitelé tmavých laků, tam to musí být vidět hned z dálky. Dělal s tím někdo něco?? -
"-- skrytý --" 21.08.06 08:47
Bohužel to není tank s pancířem. Lak nevydrží všechno, nezávisle na ceně auta.
Těžko se ti bude uplatňovat reklamaci na díry vzniklé viditelně nárazem něčeho do plechu. :-(
Ta řadící páka a kliky, tam už by to podle mě jít mělo, protože to je vzniklé viditelně opotřebováním, což po tak krátké době nepřichází v úvahu. Pokud nenarazíš na extra blbý servis, měli by ti tohle uznat. Ale ty dírky nevím nevím... -
"-- skrytý --" 20.08.06 23:24
« Záruka na lak
Dnes jsem si všiml malých odprýsknutých ran na laku na přední části vozu. Je to až na plech. Vím že je to od kamínků, ale neměl by lak aspoň neco vydržet?Sakra není to aouto za 2OO tisíc ale za víc jak půl mega. OII máme necelý rok a najeto teprve cca 16 tis. Prohoha jak to bude vypadat za rok a dalších 15 tis. To bude auto samá díra? Potřeboval bych poradit zda se to dá uplatnit jako reklamace a jak případně postupovat. A taky na co přesně se vztahuje záruka na lak. A taky bych se chtěl zeptat zda má někdo zkušenost s reklamací hlavice řadící páky. Chrom je pěkně poškrábaný a to nenosím žádné prsteny a taky se nám sloupává chrom na kličce u dveří u spolujezdce. Dá se toto uplatnit jako reklamace. Rád bych měl nějaké informace aby mě servis neodbyl že je to běžné opotřebení a záruka se na to nevztahuje. -
« OII Combi 2.0TDI
Musím s tebou naprosto souhlasit co se týče motoru a podvozku.
Mám tam sedmnáctky a rychlá jízda po uskákané okresce je velkým dobrodružstvím. Měl jsem před tím OI 81kW také v kombíku a to bylo úpně něco jiného. A největší slabinou je pro mne motor v nízkejch otáčkách. U předešlé Octavie jsem se, pokud jsem nespěchal, rozjížděl na volnoběžné otáčky, což je zde neproveditelné. Další mínus bych přisoudil brzdám, které brzo vadnou a mají pomalý nástup. Mám novou Octávku půl roku a jsem z ní čím dál víc rozpačitější. a ještě jednu věc: Na předku se mi sjíždí vnitřky a u "Škodů" s tím nedokážou nic udělat. Jinak podepisuji vše cos napsal, krom xenonů, které nevlastním. -
Howard 14.08.06 13:45
« Re: Prodejce Škoda
To udelej jednoduse - najdi si prodejce z oficialni stranky skodovky a obesli je vsechny mailem s presne specifikovanou konfiguraci auta a sam uvidis (jejich adresy bych na tvem miste dal do skryte kopie, by o sobe nevedeli ;o)
Pokud jim jeste napises, ze nechces zadne dalsi srandicky a hledas pouze nej cenu, urychli to proces tveho hledani... -
« 2.0 a 1.9.
:D Samozrejme STALE ALE PATRIM a vzdy verny znacce mame doma i Octavia II 2.0TDI s RS vnitrni vybavou Holt ale ta mi neni skoro vubec pujcovana :*) ale na dalnicce sem ji byl projed (225 jela v poho na rovinkach, ale presednout pak zpatky do 81kw je utrpeni clovek si pripada ze to nema vubec turbo :-))) a taky se mi stalo ze sem pak mel kritickou situaci v zatacce kde rozdil 15 a 16kola je zanacny sem dostal takzvany plovouci smyk nastesti to Pasik ustal na silnici a ne nekde v kukurice ci repce :-)) -
« OCTAVIA pokrok nejde zastavit :-))
Dekuji za privitani >:D Nejak sem uz zapomel heslo na OCTAVIA a taky by to nebylo nevecne :-)) uz ji nemam i kdyz sem se sni loucil nerad Tak silne auto jako 1.6MPI 55kw je malo ktere ;-) Uzasny zatah odspodu kvalitni pneumatiky Barum Bravura V240km/h se zavodnim plynem Jo jo ale pokrok nejde zastavit noyv vuz musel prijit.
Neni jezdim v Passacu TDI pokrok nejde zasatavit mam modernejsi pneumatiky Barum Bravuris take do V240km/h chtel sem vic rychlejsi ale silnejsi Barum nedela, plnene zavodnim plynem Od te toby co jsem je mel jako jeden z prvnich naplnene, dnes pokrok jde videt to uz plni automaticky ve znackovych servisech. Dynamika sla zas dale ,auto jede max 220(ale to je uz hodne u cerveneho, jinak jak sem psal tech 210v poho, Jo jo pres mesto sem to samozrejme pokoril tech 180 ( jel jsem 190/km/h vic to ale nejde nevyjde rovinka. Pokrok je tu stejne zase Novy system staci pri takove rychlosti fotecka a je po srande kraliku.
:shock: -
Diamant 01.08.06 20:01
« Re: Re: Re: BI Xenon na OII
speedy.gon - jasne, že som spokojný. A veľmi. Akurát ešte budem musieť trochu RS-u vychovať po stránke spotreby. Tam ešte vidím isté rezervy, ale to sa časom poddá. >:D
Už som počul, že chalani kuchajú nejaké optiky z iných reflektorov, resp. použijú ešte nejaké servá a urobia bixenón. Ale nejako tomu neverím. Tajne dúfam, že ak príde facelift, tak že sa objavia aspoň bixenóny (ak už nie natáčacie bixenóny). No a ja prezbrojím na facelift a bude. 8)