Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.08.05  21:47

« Re: Re: Maxi Dot Mluví?

Pokiaľ viem, tak hovorí len navigácia. Neviem, či aj tá nová malá, ale veľká Nexus určite. Maxi DOT rečovú komunikáciu nezvláda. V podstate by malo ísť len o nadstavbu štandardného displeja a by sa tam mohli zobrazovať informácie z periférií.
    Tommy - tá maximálna rýchlosť pre zimné pneu - ak ju prekročíš, tak to neustále píska? Ja mám v inom aute takú funkciu, ktorá pri prekročení mnou navolenej rýchlosti 1x pípne. Je to super, lebo to mám nastavené na 140 a keď obieham alebo idem len tak pre radosť, tak je to super, že ma to upozorní. Ani som nevedel, ako často sa dostanem aj na bežnej ceste na 140. >:-[]
    A tempomat nemá na Maxi DOT absolútne žiadne zobrazneie? Ani rýchlosť, ani to, či je zapnutý? Ani kontrolka na prístrojovom štíte nezsignalizuje zapnutý tempomat?
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 16.08.05  20:25

« Re: Maxi Dot Mluví?

Ten můj dot blbec je teda nějakej zaraženej. Ještě mi neřek' jediné slovo! Třeba se mu nelíbí, jak jezdím, nevím. Možná se časem rozmluví. Zatím jen tak nějak cinká, když je něco potřeba - třeba dotankovat. Jaks na to, čoveče, přišel, že by jako měl mluvit?
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.05  15:26

« Maxi Dot Mluví?

Zajímámě jak mluví? To jako řekne " Dochazí Vám benzín prosím natankujte? " (samozřejmě ženským sexy hlasem? :-) :P A kolik slov umí Maxi dot říct? Pokud teda mluví tak si myslím je to dobrá frajeřinka. a ještě k t rychlosti to tamnastavím 160Km/h a dyž na dálnici ji doáhnu tak to zase začne mluvit "Pozor překračujete maximální rychlost" ,.... ? dky za odpovědi :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.05  11:02

« Re: Maxi DOT

Diamant: Maxi-DOT ma hlavne menu ktore vyvolas podrzanim sipky hore alebo dole. Mozes zobrazit PP, Audio, Stav vozu, Nastaveni alebo Display vypnut.
    PP: 2 pamate, akt. spotreba, priem. spotreba, dojazd, priem. rychlost, prejdena vzdialenost, obmedzovac rychlosti a cas trvania jazdy...okrem toho sa tu zobrazuju hodiny a vonkajsia teplota.
    Audio: pri zapnutom radiu zobrazuje cislo skladby, pripadne naladenu stanicu, ked ovladas hlasitost, zobrazuje to tiez.
    Stav vozu: Tu najdes dolezite hlasenia, napr. ked treba dotankovat alebo doliat vodu do ostrekovacov, inak je to zbytocne, zobrazuje sa aj bez toho.
    Nastaveni: tu mozes zap./vyp. komfortne blikanie, nastavit jednotky na zobrazovanie spotreby, vybrat jazyk, nastavit max. rychlost pre zimne pneu...
    Poslednou polozkou display vypnes
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.08.05  09:00

« Maxi DOT

Rád by som sa opýtal majiteľov Maxi DOT, čo všetko teda ten displej zobrazuje? Viem, že sa tam zobrazujú prejdené km (denné aj celkové), čas a nejaký údaj z PP. Keď sa otvoria dvere, tak je tam to autíčko. Ale čo ešte sa tam zobrazuje? Hlavne ma zaujíma spolupráca s autorádiom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.05  08:50

« to exup

Vyzkoušel jsem konečně světla za pořádné tmy.Souhlasím s Tebou- také je na levé straně při zapnutých dálkových taková nepříjemná světelná díra.Mám pocit, že pokud by jsi se jí chtěl zbavit, musel bys asi mít bixenony.Xenon má výrazně větší svítivost-nepamatuji si, již kolikrát,oproti normálnímu halogenu.Levý xenon je seštelován pochopitelně níž než pravý,aby neoslňoval protijedoucí.Vzniká tam ostrá hranice světla a tmy. Nižší svítivot halogenu osvětlí prostor za hranicí svetla xenonu pochopitelně méně jasně a tím myslím vzniká jakoby černá díra.Nevím, zda nemáš zkušennosti s jiným autem s xenony, já jel jen s bixenony a tam jsem si něčeho takového pochopitelně nevšiml.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.05  08:38

« Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Šapné to není,vypadá to dobře, viděl jsem to, ale dle mého názoru navýšení uživatelského komfortu neodpovídá cenovému navýšení.V případě DSG (tam je nutností).Nemám ho.Obyčejný ukáže také nezavřené dveře-ne sice které, ale to není problém poznat,ty další funkce byly spíše pro hračičky,než vysoká užitná hodnota(tím neříkám,že se mi nelíbily).Pokud jsem si stanovil určitý cenový strop, tak vyšší užitnou hodnotu mají spíše xenony,vyhřívané sedačky a pro lyžaře vak na lyže. Ale samozřejmě, je to o tom, co každému více vyhovuje.Mě přišlo 5 tis. za maxidot zbytečných.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 16.08.05  00:19

« Re: Podvozek

to Spitfire:
    no, uznávám, že ta moje rychlost byla na tuhle zatáčku dost extrémní (když ona se tam přede mnou vyskytla nějaká dodávka a já musel, v rámci předjížděcího manéfru, ještě přidat.., hlavně mně teď nikdo nepřipomínejte, že je tam plná (v noci přece nebyla vidět..)). Někdy se já prostě takhle odvážu, ale jinak jí taky jezdím méně. Konstatuju však, že zadek tomuhle autu uskočí na kanálu i v šedesátce! Nemusím tedy tahat hada za ocas zrovna v Dubenci. Mám vyzkoušený bezpečný a vzorový kanálový polygon na sjezdu z Novodvorské do Bráníka. Jde jen o to, se na ty dekly pěkně trefit, když se chce člověku odskočit.
    to Tommy_02 :
    spletl jsem si Tě s Diamantem, ohledně avizovaného úmyslu projížďky Passata, omlouvám se. Tenhle týden bych rád udělal nějaká ta terénní měření.
    to Passat_TDI :
    já se klidně doslova přiznám - těch 5000,- jsem dal za Maxidot bez toho, abych zjištoval, co všechno dovede. Sedl jsem si v krámu do předváděcí OII, uviděl ho a musel jsem ho mít. Pro takovéto pičovinky mám slabost. A cože to tady ti ostatní píšou, co všechno, můj Bože, tan Maxidot umí?...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.08.05  19:15

« Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Áno, MAXI DOT pomáha aj pri navigácii, ale mal by zobrazovať aj zostávajúce km a dni do nasledujúceho servisu. Podľa prvého manuálu sa cez MAXI DOT malo dať aj mnoho parametrov auta nastavovať, ale to zrušili (napríklad denné svietenie, zamykanie auta po rozjazde a podobne). Jazdil som aj s veľa autami s displejom, takže už netuším, či vie Octavia na MAXI DOT zobrazovať aj nejaké údaje z autorádia (samozrejme Škoda rádia) alebo či sú tam aj nejaké údaje o tempomate - napríklad Passat to má ohľadom tempomatu vyriešené úplne super.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.05  13:00

« Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Maxi-DOT bych si asi neobjednal, ale je povinnou soucasti k handsfree sade. Dojmy : na prvni pohled se jedna o peknou vec, ale ma i sve opodstatneni. Ve spojistosti s mobilnim telefonem a ovladanim na volantu, lze pres nej prohledavat a vytacet z telefonniho seznamu, zobrazovat, volana, prijata a neprijata cisla. Jinak mluvi cesky ;-)
    Pokud vim (ale nemam) spolupracuje s navigacnim systemem, takze i ukazuje smer jizdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.05  12:30

« Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Nechci se mýlit,O II bez Maxidotu neznám,ale tuším že je tam jen dvouřádkový "kalkulačkový"displej.Zkus se posadit do Oktávky s maxidotem a potom bez a pochopíš-je to hlavně o uživatelském komfortu.Např zobrazení všech dveří při odemknutí/zamknutí auta a další graf.symboly..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.05  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

To Exup: Před Dubencem jet v té zatáčce 140 km/h je dost velkej odvaz. Ta silnice je tam naprosto šílená! To buď rád, jaký podvozek Oktávka má, že jsi neskončil v poli nebo ti z něj něco neupadlo. Já tam jezdím tak 100, a i to je asi moc...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 15.08.05  11:43

« Podvozek

To Exup: Jestli jsi jel před Dubencem od Strakonic 140 a nevylítnul jsi ze silnice, tak bych řekl, že je Tvůj podvozek O.K.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.05  10:38

« motor 2,0 TDI

exup: Ja som bol vyskusat noveho Passika s tymto motorom pred tyzdnom a sustredil som sa hlavne na motor, chovanie a naladenie presne ako u nasej O2 (lepsie je drzat ho nad 2000ot.). Teraz bych uz len potreboval vidiet ako to ide tebe a vedel bych povedat ci je to chyba u tvojho motoru alebo nie, dalsia moznost je keby som to dal na brzdu. Inak v Passate je ten motor trochu lepsie odhlucneny (ma aj trochu iny zvuk v interieri). Brzdy su necitlive (tazko davkovatelne), riadenie dost tupe a bez odozvy, podobne ako u O2. Podvozok som nemal moznost poriadne vyskusat. A inak ten motor s tym Passatom netahal tak dobre ako v O2, bol taky lenivsi, mohlo to byt ale aj tym ze mal najeto len 2tkm.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.05  10:08

« MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Zajímámě MAXIDOT (když je tam uz palubní počítač seriovve (coz vlastne zobrazuje vse jak Maxidot tak to mam brat jako ze priplacim 5000kc jen za to abych mel hezci displej? (kdyz to reknu doslova) Nebo co umi navic? (i mluvi? cesky?,ma vice funkci? nez palubni pocitac? nebo jen to jen jako porovnani Klasicky monitor ( versus LCD :shock: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.08.05  08:18

« Re: Re: Re:

Ja som Passat už testoval dávnejšie. Tam som sa ale nezameral na tú chcíplosť. Ale tesne po ňom som testoval Audia A4 s 2,0 TDI a tam som to zaznamenal. Už som to sem aj písal, že hore miernym kopčekom sa to auto na 3° nevedelo spod 2000 otáčok pozbierať, musel som podradiť.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 15.08.05  00:33

« Re: Re:

Diamante,
    psal jsi tuhle, že jdeš vyzkoušet Passata s 2,0 TDI. Stalo se? A jak tam teda ten motor naladili, soudruzi z NSR? Půjdu se v něm taky někam svézt.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 15.08.05  00:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba?

to matuS :
    správně, exup je skutečně výfuková přívěra, v daném případě na FZR 1000 Exup. Pro mě to ale není jen ta přívěra či součást názvu motorky, je v tom víc jisté symboliky a kusu života..
    to Titanus :
    jakobych Tě vyslyšel, s tou rychlostí a kvalitou silnic a lidí, dnes jsem tu moji trasu 130 km jel (právě jsem dorazil) rozumněji než minule - za 1 h 5 min, t.j. pro Diamanta průměr 120 km/h. Nikde jsem nejel víc než 160. Odrazilo se to i na spotřebě - 6,7 l/100.
    I přes celkově nižsí rychlost jsem však v jedné pravé táhlé zatáčce, kterou jsem tentokrát jel rychleji, absolvoval zážitek, kdy ve mně docela hrklo. Jsou tam vyjeté příčné vlnky. Jel jsem tam tak ke 140-ti a docela mi začal na těch vlnkách odpochodovávat zadek, jak to ten slavný podvozek (nebo konkrétně tlumiče) nepobral. Jakmile vlnky, naštěstí, skončily, chytlo se to. Už jsem tu o tom psal na samých začátcích. Tohle je věc, která mě na té mé OII vyloženě vadí. Nevím, jestli je to víc kombíkem, nebo tím paketem pro špatné cesty. Jiný kombík, bez paketu, co jsem s ním jezdil, to ale dělal taky. Na každý pád, já prostě s tímhle autem nemám dobrý pocit, jedu-li "nad rámec předpisů". Takže s ním nemám, podvozkově, vůbec nikdy dobrý pocit >:-[] . Někdo tu psal, že mu ta jeho OII jede jako po kolejích. Mně taky, na rovné silnici. Pokud si chce někdo (z Čech) vyzkoušet tenhle vlnkový polygon, pak je to zatáčka na sjezdu do Dubence, vedle vytěžené haldy, trasa Strakonice - Praha.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.08.05  22:29

« Re:

Grrrrrrr! :?
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.05  20:30

« Bez nadpisu

Diamant: Mám dojem, že to co ty chceš fuguje až při zapnutých kontrolkách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…