Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.08.05  22:23

« Re: pro vpz

Zaujímavé. Hlavne že do Audi A3 sa dáva Haldex ešte aj k motoru 3,2 FSI, ktorý má rovnaký točivý moment ako 2,0 TDI a dokonca výkon je podstatne vyšší.
  • « 00 Reagovat !

foto Duke007

Duke007 20.08.05  19:01

« pro vpz

4x4 s 2.0 TDi se nedoporucuje kvuli vysokemu krouticimu momentu, ktery by haldex moc dlouho nevydrzel...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.08.05  17:58

« Re: Zrychlení 1,9 TDI - 2,0 FSI

Samozrejme, malo to byť 60-100. Sorry, viac som sa sústredil na tie hodnoty v sekundách. Pri podradení budú rozdiely zrejme výraznejšie, lebo FSI sa dostane do lepšej oblasti než TDI.
    Tie údaje som získal ... Proste sú to oficiálne hodnoty, ktoré udáva výrobca.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.05  16:17

« Zrychlení 1,9 TDI - 2,0 FSI

To Diamant:
    To nejsou špatné hodnoty /přepokládám, že srovnáváš u obou motorů stejné rychlosti, jsou tam překlepy/. Rozdíl 0,6s při zrychlení 60 až 100km/hod., a 1,4s při zrychlení 80 až 120km/hod. není zase tak špatné pro 1,9TDI. Je to při zařazené pětce. Při přeřazování během zrychlování budou hodnoty asi podobné? Kde jsi údaje získal?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.08.05  15:47

« Re: A je to .....

2,0 FSI 4x4
    Elasticita 60-10 5/6 10,3/13,2 s
    Elasticita 80-120 5/6 10,8/13,6 s
    1,9 TDI 4x4
    Elasticita 60-80 5/6 10,9/14,9 s
    Elasticita 80-120 5/6 12,2/14,9 s
    Takže aj tu je na tom TDI horšie. Inak 2,0 FSI si kľudne mohol vyskúšať napríklad v Golfe a Audi A3. A keby nebol, tak sa dal vyskúšať aj Seat, nový Passat alebo Audi A4.
    Aj ja by som chcel nezávislé kúrenie a som celkom rád, že k tomu nie je DO. Aj tak chcel alarm s pagerom a DO, tak by som chcel kúrenie zapínať týmto DO. Keby som mal mať ešte jedno DO, asi by sa mi to už ani nezmestilo do vrecka. Navyše to koncernové DO od kúrenia nepatrí medzi najmenšie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.05  15:36

« Re: A je to .....

pro rok 2006 - nezávislé topení....do háje že já nepočkal. Musím se zeptat zda to dodělávají..
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.05  11:36

« A je to .....

To Diamant, Novak, Exup a ostatní:
    Takže jsem minulý týden objednal Octavii 4x4. Nakonec jsem se rozhodl přece jenom pro 1,9 TDI, protože 2,0 FSI jsem nemohl pořádně vyzkoušet ani v předokolce natož v 4x4. Prodejce mi doporučil jasně diesel, vyšší krouticí moment, menší spotřeba, o 30t levnější, při prodeji ojetého menší problémy atd. Z výbavy jsem vzal xenony, radio Stream a novou výbavu pro rok 2006 - nezávislé topení /lze ovládat z časového spínače nikoliv na dálku, ale v zimě by to mělo být přijemné a možná pomoci i při studených startech/. Prodejce udělal slevu cca 6,8% proti ceníku a construct zdarma, k dodání začátkem října.
    Ještě k srovnání motorů TDI a FSI. U TDI je hodnota akcelerace z 0 na 100km o cca 3s horší. V praxi je tato hodnota ale ne přiliš zajímavá, lepší by bylo vědět akceleraci z 60 na 100 a z 80 na 120 /reálně potřebné při předjíždění/. Tuto hodnotu jiní výrobci u svých motorů mnohdy uvádějí, u Škodovky jsem ji nenašel a ani prodejce ji neví. Neznáte někdo tyto hodnoty?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.05  10:48

« Re: Re: Re: Re: Olej do O2 2,0 TDI

Na kratky interval t.j. 1500 km jsou pleje normy VW 505 01 pro PD.Takovy ma treba i slovensky Slovnaft-Madit 505 01 za asi 350 Kc u pumpy.Na stitku na obalu je tahle specifikace.Davat longlife (tedy oleje normy 506 01) do 505 01 je podle me skoda.Jinak vsechny motory,ktere maji kratsi interval 15000 km maji uz z fabriky cidla na dlouhe intervaly.Proc je od Noveho roku neaktivuji,jsem se nedozvedel.Zdravim.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.05  10:09

« Jak je to se vzdalenosti "H"?

Vy z vas, kdo uz mate novu Octavii, dejte vedet, jak je to s mistem na zadnich sedadlech:
    Zarazila me totiz informace o rozmeru "h", tedy vzdalenosti mezi operadlem predniho a zadniho sedadla, ktera je k dispozici cestujicim na zadnich sedadlech.
    U testu vozidel "Nova" Skoda Octavia na Auto.cz se obvykle uvadi pro "h" hodnota 820-910 mm. Chtel bych se po spatnych zkusenostech s Octavii rady I. zeptat, zda tato hodnota je skutecna. Zda se mi totiz, ze neodpovida realite.
    Napriklad u testu: [odkaz] je uvedeno 700-910. Naproti tomu test VW Golf nove generace [odkaz] , ktery je na stejne platforme, ma udaj jen 630 - 890 a Passat V.generace, ktery v tomto ohledu patril k urcitemu "etalonu" dostatku mista na zadnich sedadlech [odkaz] mel tuto hodnotu 650-890.
    Dokonce i novy Passat [odkaz] ma tuto hodnotu 630 - 950.
    Obavam se tedy, ze je pro novou Octavii hodnota 820-910 nerealna... Po spatnych zkusenostech nasi verejnosti s Octavii prvni generace je tato hodnota jednim z ostre sledovanych parametru.
    Dejte vedet - nova Octavia ve verzi 4x4 me laka, jakmile bude k dostani s motorem TDI 2.0
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.08.05  18:37

« Re: Re: Re: Re: BT HF

Ja mam N6630 a bezne mam aj cely den telefon spojeny s BT HF a nepozorujem nejako vyrazne nizsiu vydrz. Vydrz klesa len ak vdaka tomu HF podstatne viac telefonujem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.05  11:38

« Re: Re: Re: BT HF

Taky jsem si myslel, že telefon do držáku nebudu vůbec dávat.........jenže aby to BT fungovalo třeba z kufru , kapsy a pod, musí se na telefonu aktivovat, a to u 6230i znamená , že se baterie vybije tak za poloviční dobu, což je tedy reálně tak za 24 hod :-( A zapínat BT před každým nastoupením je v praxi blbost, to už je lepší ho rovnou šoupnout do toho držáku...........
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.08.05  19:30

« Re: Re: BT HF

Veď demontuj ten držiak, káble zaizoluj a strč pod prístrojovku a kúp nový krycí plast, v ktorom nebudú otvory na držiak a je to vybavené. Alebo nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.05  13:55

« Re: BT HF

No nejvic jsem mel telefon na zadnim sedadle ulozeny v ledvine a rozdil jsem nepoznal. Vetsi zkusenost nemam, ale zkusim to soupnout do kufru. Jeste pro info. HF se spoji s telefonem asi tak 5-10 vterin po nastartovani a naopak po stejne dobe odpoji po vypnuti motoru (pri vypnutem motoru totiz nefunguje ovladani na volantu).
    Prodejce mi rekl, ze bez drzaku se to neda objednat tecka. Faktem je ze uz jsem nezkousel primo Skodovku. Mel jset to chvili bez adapteru na konkretni telefon, ale vypadalo to dost divne. Aspon ze pripadne dalsi drzaky pro jine telefony budou kompatibilni. Je to jenom na nacvaknuti a hotovo.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.05  12:57

« Bez nadpisu

Tak to je potom ficura. Mel bych jeste 2 otazky. Jaka je kvalita spojeni pres BT. Kdyz mas tel. treba v tasce v kufru a pod. A druha jak se Skoda postavila k tomu ze jsi to chtel bez drzaku. Rezolutne to zamitla nebo je to proto ze na drzaku jsou vyvody na nabijeni (nebo cokoliv jineho)? Prijde mi nabizet BT HF s drzakem jako zhovadilost! Alda
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.05  12:47

« BT HF

Tak se omlouvam za fabulaci o funkcich Maxi-DOT a telefonu pres BT. Vcera jsem to zkousel znovu a k dispozici jsou stejne funkce jako kdyz je telefon primo v drzaku.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.05  08:47

« Bez nadpisu

Ahoj vsem. Dotaz na HF. Kdyz se spojis pres BT tak ma HF omezene funkce? Tzn. ze nespoluparcuje s MAXI-DOTEM? Alda
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.05  21:01

« Re: Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Kluci,díky za radu a popis.Znovu sem si projel nabídku škody a došlo mě to.Já tam mám v podstatě jen natažené kabely,anténu a konektor-zbytek bude na firmě,která dělá HF.Tam budu mít podstatně větší výběr a ušijou mě to (aspoň doufám)na míru. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.05  17:51

« Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

To Blasio: Mam tam originalni HF, ktera ovsem vychazi z prislusenstvi pro rok 2006. Pokud je telefon v drzaku, funguje nize zminene (telefonni seznam atd.). Tahle sada je ovsem taky bluetooth, takze pokud se neda telefon do drzaku, automaticky se s nim spoji pres BT a je mozne prijimat (pres volant) nebo vytacet (pres telefon) pozadovany cislo.
    Mluveni. Fakt to mluvi, jenomze moc toho nejni. Pri vytoceni cisla to rika "Cislo je volano" a pri polozeni "Hovor je ukoncen" - vic jsem z toho zatim nedostal. Jo a ten zenskej hlas teda moc sexy neni. Jeste zkusim anglictinu, treba to bude lepsi.
    Pokud je telefon v drzaku, bluetooth neni aktivni, dokonce se stane "neviditelnym".
    Puvodni zamer byl ten, ze chci original BT HF, ovsem bez drzaku, pac podporovanejch telefonu moc nejni, jenomze Skodovka Ti to bez drzaku nedoda (nechapu proc) a zas ho tam mit pro nic zanic se mi taky nechtelo. Takze jsem prodal sqvelej SE P900 a tem mam holt Nokii 6230i.
    Psal jsem kvuli tomu do Skodovky a napsali mi, at se cas od casu ozvu dealerovi kde jsem to kupoval, coz je podle me k nicemu.
    Suma sumarum : Ta sada se fakt povedla, lidi si ted pochvalujou jak me dobre slysej. Jen ta nabidka drzaku by se mela zlepsit.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.08.05  22:57

« Re: Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

Blasio, asi by som si na tvojom mieste kúpil nejaké BT HF, vykuchal ho, aby som mal napájanie trebárs od spínacej skrinky (pokiaľ je kľúč v zapaľovaní, tak to ide). Slúchadlo by som napojil na vstup rádia pre HF, mikrofón by som nechal na pôvodnom mieste a celé HF by som dal za mriežky nad hlavou v stredovom výbežku. A prípadne ešte niekam šikovne umiestniť mikrospínač od toho HF. A máš super HF za 2500 Sk + trochu práce, kus káblu a nejaký stabilizátor.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.05  22:27

« Re: Re: MAXO DOT vyplatí se? 5000kč:?

To BlackMan:Ty máš klasickou hansfree sadu a ovládání na volantu?Nevíš něco o propojení Bluetooth a přípravou na Handsfree?Já mám zatím jen přípravu na HF a rád bych to propojil přes BT a zatím mě u škodovky nikdo nebyl schopen nic říct.Nechci tam strkat nějakou věc navíc,která bude vidět a to bidýlko na mobil se mi taky nellíbí.Překvapilo mě,že maxidot umí takhle spolupracovat s handsfree.Já myslel,že HF spolupracuje s displejem autorádia?!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…