Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« OCTAVIA II, 2005 zkusenost prvních 200km
OCTAVIA II. 2005 září narozena, Elegance 2.OTDI Max výbava přplatková: ESP,Xenon,Kola 16AL, CD, atd.. Cena ľ milionu, Motor: má najeto cca 200km takže sem ho jenom lechtal a pořád lechtám, Táhne prakticky z volnoběžných otáček, kolem 1900 zatáhne výrazně a kolem 2300 velmi výrazně. Spokojenost! Žádná zdechlost jak se tady píše že kolem 1600 otáček nevyjede kopec a musí se podřadit (ja jel do kopce kolem 1800 otáček a hravě na 4 stupeň zrychloval a to upozornuji jedu jen na ˝ plynu kvuli zajizdeni.Xenony SUPEEEEER! Jak tady někdo psal! Ze to nesviti Bože to byla nadhera jak sem jel nemohl sem se toho nabazit! Sviti tak daleko ze sem ani jednou nezapl dálkove!! Mel sem strach jak tu někdo psal ze to svitilo blbe.tak to není pravda. Radio a repro 8x, moc sem si stim nehral ale na první dojem při vetší hlasitosti super zvuk 4x lepší než Octavia I 4repro a 2x lepší než repro v Passatu 8x. Jinak zatím maximální spokojenost ! jen me stve to zajizdeni auta. Jo abych nezapomel spotreba zatím 5,4 litrů ale mam najeto pouze 200km spíš ˝ město a mimo. Ps: dřív sem měl OCTAVII 1.6, po ní Passat TDI 1.9 a ted mám tuto OCTAVII II:, 2.O TDI Ps: perlička nazávěr at delam co delam zatim sem 6stupen nezaradil :-))) a jinak je tissi to auto jak obe aba moje minula takze ve vsem jen positivum. a MAXI DOT - zde velky nezvyk!! porad hledim na bok a vzdy zapomenu ze vse se pise uprostred ! ZATIM po 1000 km kdy to trochu rozjedu se ozvu -
Diamant 13.09.05 13:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Neviem, ale keď sa k sebe postaví trebárs Octavia 1 a Daewoo s rovnakým rokom výroby, tak tá Octavia je ako z vyššej ligy oproti tomu Daewoo. Octavia má pekné plasty a Daewoo len také lacné, všade vidno skrutky, ktoré tie plasty držia. To si myslím o niečom svedčí. -
Diamant 13.09.05 13:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
No ja som testoval v A3 súčastne vyrábaný Tiptronic a nemôžem naň nadávať. Správal sa veľmi dobre, samozrejme DSG radí o chlp rýchlejšie a má aj nižšiu spotrebu. Ale čo sa týka inteligencie radenia, bola identická ako u DSG. Tak si nemyslím, že by to bola prevodovka, na ktorú treba nadávať. Či je napríklad poruchová alebo nie netuším. To sa pri skúšobnej jazde hodnotiť nedá. -
"-- skrytý --" 13.09.05 12:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
exup: Ano, bolo tam meno v tom mailu:
S přáním příjemného víkendu
Vladimír Kutnar
služby zákazníkům - Internet
Škoda Auto, a.s.
Péče o zákazníky - Customer Care, Kundenbetreuung
293 60 Mladá Boleslav
Czech Republic
Ja som z tych intervalov jelen a ono to neni sranda, su to dolezite veci 8-s
Takze ked tam pojdes, tvrde do nich, stojim za tebou. Ked nieco docielis (je to podla mna obecny problem) tak im tie auta vratit, trochu si doplatit a zobrat RS ;-) -
spitfire 13.09.05 09:33
« to tommy_02
Když jsem to přebíral, řekli mi, že mám výměnu a servis po 30.000 nebo dvou letech, totéž je na štítku, co nalepili na stranu palubky. Teď to má 22.000 a nic to neřiká.
Co se týče dynamiky, nejsem moc typ, co měří všechno stopkama. Prostě mi připadne, že to i ve vyšších rychlostech zrychluje docela ochotně. -
« Re: Omicron
K O1 jenom krátce - to že se tu jako ojetina dobře prodává je pouze tím, že "čecháčci" z toho udělali modlu, jakýsi idol, kdo nemá Ochcávku, nejlépe stříbrnou a TDI, není in.
Kdo na ní opravdu nemá, koupí Feldu, protože přeci je to škoda, všechno na to seženu atd....
Což je úsměvné - to že se KIA nebo jiné v bazaru tak dobře neprodávají je věc druhá, která ale nesvědčí o kvalitě či nekvalitě daného vozu, pouze o přežitcích a předsudcích, stejně jako si většina lidí myslí že ameriky žerou 25 litrů a nezatáčí, korejci jsou nekvalitní, japonci maj drahý ND a fiaty hnijou.... Jejich problém....Je zajíamvé, že německá auta nikdy špatná nejsou, v žádném testu, srovnání - není to kapku divné? Holt lobby je lobby, že :)
Co se týče Tiptronicu - radši bych se tu s ním moc nechlubil. Kdyby tu byl ace2, něco by ti o něm pověděl, neb ten vyzkoušel spousty automatů ale chválu by na něj rozhodně nepěl. Patří totiž hlavně ve starších VW a Audi k nejhůře hodnoceným a to mám z vícero zdrojů...
Jinak nekoukám rozhodně z žádného stromu, jen nemám růžové brýle s nápisem Volkswagen AG :) -
« Servisní intervaly u Octavie
Ahojte,
já jsem měl stejný problém (long life olej, ale výměna po 15000 km), dokonce prý v nějaké nezvyklé kombinaci s intervalem běžného servisu. V servisu mi dokonce tvrdili, že netuší, jaký olej tam mám, takže je jasné, že ho musím vyměnit po těch 15000. Abych to dále neřešil, udělal jsem to a nechal jsem to auto přeprogramovat na všechny ty nejdelší servisní intervaly. Nebyl to žádný problém, jenom mě to stálo cca 4000,- za olej a 150,- za přeprogramování. DOufám, že odteďka budu mít klid, jaký jsem měl se předchozí Octavií (já těch 15000 km najedu cca za 3 měsíce, takže ...). -
« Bez nadpisu
To je teda mazec a já jsem si myslel, že takový problémy má jen Dacia, která taky není schopna definovat, kdy se mění olej a podává informace v rozporu se servisní knížkou (alespoň tam není žádná blikající kontrolka). No tak v tomhle už zjevně Rumuni kvalitu made in VW už dohnali :D -
"-- skrytý --" 13.09.05 07:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:olej
Budu mít zanedlouho stejný problém V servisce QG2. Na žlutém štítku kontrola po 50000 km a v servisu tvrdí že po 50000 nebo až si to řekne. No není to bordel? Zatím mám nějakých 13 000km takže nechám problém v klidu "vyhnít" :?: -
exup 13.09.05 01:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Tommy :
cožpak o to, já se jich nejen na tohle jistě zeptám, ale mně takhle někdo odpovědět, tak to ženu okamžitě "výš" a budu se snažit přispět k tomu, aby tenhle "Jarda" skončil někde u pásu, kde se za celou směnu jen odvíčkovávají sudy s tím longlife olejem. Byl pod tou odpovědí někdo podepsaný, nebo je to jen anonymní výkřík ze tmy zákaznického servisu -"tak MY vám tady odpovídáme"? To by mě teda zajímalo. Jestli za tahle prohlášení přijímá někdo svým jménem odpovědnost, nebo se schovává za neprůstřelnost mailů a očekávanou rezignaci a nechuť zákazníků začit to případně rozplétat a pátrat po autorovi. Pokud je pod tím konkrétní jméno, pošli mi ho, prosím. To je na žalobu pro nekompetenci a klamání! Servisní knížka zná dva termíny intervalů: pevný u QG0 a QG2 a proměnlivý QG1. A hle, Jarda ve tmě či světle své kanceláře objevil třetí - prodloužený pevný interval. Docela mě děsí, jestli tenhle stylistický výpotek, kterým celá ta jeho odpověď je, má být oficiálním sdělením výrobce. Před takovým(i) nás pak Bůh ochraňuj.
K těm testům pružnosti. Nevím, jestli se mi je podaří během víkendu uskutečnit. Třeba na to není až takový kvalt. Zatím netuším, co má jiný Jarda v případě řešení mého problému výše Nm v nízkých otáčkách, o kterém jsem přesvědčen, že je problémem obecným (což by bylo případně drama..), nikoliv individuálním, za lubem. Zatím to tu vnímám a ventiluju jako problém jen já. Jsem připraven na jeho (jejich) různé postoje, aniž bych to tu teď (nemůžu vyloučit, že možná nikdy..) konkretizoval. To záleží, jak to celé dopadne. Každopádně moje vůle a odhodlání jsou veliké.. -
"-- skrytý --" 12.09.05 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re:
exup: No tak sa ich popytaj, mame auto a ja sakra po pol roku neviem kedy treba menit olej 8-s
Inak este kym ho pojdes reklamovat tak zmeraj tie zrychlenia 0-160 a pruznosti 60-100 na 3,4 a 80-120 na 3,4 ;-) Vies, lebo este ti z toho Jarda urobi raketu s 250 PS pri 1100 otackach a potom uz budes merat zbytocne :D -
exup 12.09.05 22:54
« Re: Re: Re: Re:
To Tommy :
Tak tomu, co napsali Ti inteligenti z MB já rozumím takto.
Milý zákazníku,
abys věděl, že na Tobě nešetříme, Tvůj motor jsme sice ve výrobě naplnili hi-tec longlife olejem, co vydrží nejméně 30 000 km, ale PP jsme ti pro jistotu nakódovali na QG2. Protože mu moc nevěříme. Tak si ho radši vyměň už po 15 000 km. Sichr je sichr, víš?! My tady v té naší velké fabrice máme fůru peněz, takže si klidně můžeme dovolit plnit motory tímhle drahým olejem a pak Ti poradit, abys ho v půlce životnosti vypustil. A protože tomu longlife oleji se specifikací 506.01 nevěříme ani málo, až ho budeš, jen trochu předčasně, měnit, zapomeň na něj a přejdi na osvědčenou klasickou syntetiku se specifikací 505.01. U té nemusíš nic řešit!. Interval výměny je u něho nad Slunce jasný, t.j. známých 15 000 km. A na to jme ti přece, už preventivně tady u nás nakódovali PP. Tak se tak blbě nediv. S Jardou, co tady sedí u stolu vedle a zrovna žere bagetu, si totiž myslíme, že tenhle longlife je dobrý leda tak pro záběh motoru >:D .
Tak takhle já tomu výplodu, co Ti Pepa z výrobního závodu napsal, rozumím. A co na to hovorím? Že to psal akýsi *. Já zůstávám u těch mých kontrolek. Až tam (do výrobního závodu) příští pondělí pojedu konečně reklamovat ty jejich lživé charakteristiky točivého momentu v nízkých otáčkách, přeptám se tam na to. -
"-- skrytý --" 12.09.05 22:16
« Re: Re: Re:
exup: ja som z toho jelen 8-s
Tu ti skopirujem mail co som pisal do Skody priamo do zavodu v Mladej Boleslavi:
Dobry den, som vlastnikom novej Octavie 2,0 TDI. Servisny interval je QG2,
co by malo znamenat vymenu motoroveho oleja po 30000 km alebo 2 rokoch. Mame najazdenych 13900 km a palubny pocitac (Maxi-DOT) hlasi Servis za 1100 km
nebo 548 dni...to zodpoveda intervalu vymeny oleja po 15000 km, ale preco
pocet dni vychadza na 2 roky? Olej v aute je Longlife. Viem ze riadica
jednotka vyhodnocuje styl jazdy a pocet studenych startov ale motor jazdi na
95% dlhe trasy a studenych startov bolo minimum. Kvoli tomu ma tento udaj a
vyzva palubneho pocitaca navstivit servis znepokojuje. Preto by som Vas
prosil o vysvetlenie, ako to vlastne so servisnymi intervalmi je. Vopred Vam
dakujem.
Odpoved:
Vážený pane,
jsme velice potěšeni, že jste si v silné konkurenci vozů vybral právě vůz Škoda Octavia.
K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že Váš palubní počítač ukazuje správné údaje. Označení QG2 vyjadřuje prodloužené pevné servisní intervaly, což znamená, že olej je nutné měnit každých 15 000 km nebo 1x ročně a servisní prohlídka vozidla je prodloužena na 2 roky. Vozy s naftovými motory jsou ve výrobním závodě plněny long-life olejem, avšak pro výměnu oleje doporučujeme užít olej specifikace VW 505.01 určený pro QG2 dle Návodu k obsluze.
Co na to hovoris? :? -
exup 12.09.05 20:50
« Re: Re:
To Tommy :
Dnes jsem ve 2 značkových servisech (jeden, kde jsem auto kupoval a druhý, kam s autem jakože jezdím) zjišťoval, jak je to s tou výměnou a údajem QG2 v servisní knížce, protože v tom právě nastával rozpor. Oba servisy mně podaly shodné vysvětlení. Na vině je prý fabrika, která tiskla do servisních knížek mylně QG2 místo QG1. Řešilo se to pak (někde) dodatečným zápisem do knížky. Bylo mi řečeno, že tyhle motory (2,0 TDI) jsou plněny ve výrobě longlife olejem a PP je nastaven na delší proběh. Preventivně měnit olej po 15 000 km a ani přecházet na standardní syntetiku, u které je tenhle interval nutný, není prý potřeba. Moje projevené obavy o filtr oleje a o to, zda se pak po dlouhém proběhu při výměně longlife nevypouští z motoru nějaké černé sračky byly zásadovým postojem obou techniků roptýleny. Koneckonců, když mezi výměnami doleju cca 2 l čerstvého oleje, t.j. cca 50% objemu (někdo i víc..), tak se ta základní náplň docela oživí, neníliž pravda?
Takže jsem hned zatepla koupil další litr longlife na dolévání a budu měnit podle PP, ne podle km. Myslím, že to vyjde i levněji, uvažuju-li k oleji i práci a hlavně čas s výměnou spojený. Olej jsem si vždycky měnil sám. I na Passatu. Jen jsem pak musel otravovat známého, aby mně vynuloval hlášku výměny. Musel jsem za ním jezdit extra dost daleko. Kdyby mně chtěl říct postup, tak mi ho řekl. Ale neřekl, tenhle známý, (toť asi takové jeho malé know how), takže jsem ho z něj netahal a pořad za ním jezdil. Pak mně při tomhle postupu po telefonu jednou navigoval můj mechanik z neznačkového servisu. Když to znáš, de to snáž. Je to věda. Povedlo se mi to, ale za 5 vteřin jsem už nic nevěděl. Jestli to jde stejně ručně, bez diagnostiky, i u OII nabité elektronikou jsem ještě nezjišťoval. Jestli jo, a není tam jiný háček, budu si olej zase měnit sám. Jestli ne a budu s tím muset jezdit do servisu, pak tím spíš jdu na dlouhý interval. Nemám ty lotry ze servisů moc rád. Čím méně často je vidím, tím lépe.
Trochu jsem teď, Tommy, domyleny já z toho, že jsi tam měl z výroby Longlife a PP chtěl výměnu v 15000 km. To je zase v rozporu s tím, co mi dneska ti chlapíci říkali. Možná, kromě zmrskaného tisku QG.., Ti ve fabrice nenaprogramovali PP na QG1 >:-[] . Prase aby se v tom teď vyznalo. Já každopádně jedu ve všem podle kontrolek :) -
"-- skrytý --" 12.09.05 18:04
« Re:
exup: No konecne si sa ozval ;-)
Teraz som cely domyleny, pretoze mame QG2 a PP zacal upozornovat pri 14 tis. km (servis za 1000 km), potom odrataval a presne pri 15 tis. km zahlasil Servis nyní! Takze pred 4 dnami sme boli na vymene. Na tie intervaly som sa pytal mailom i v Skodovke, tiez povedali ze olej po 15 tkm a velke prehliadky po 30 tkm. 8-s Takze by ma zaujimalo preco ti nehlasi. Tiez sme tam mali od vyroby Longlife.
Je tu este niekto kto ma QG2 a viac ako 15 tkm? Ako mu hlasil PP?
S tou maximalkou s tebou musim suhlasit, ono moc nezalezi kolko je v aute ludi, na tu rychlost sa vytiahnes, akurat to trva trosku dlhsie. Tiez vacsinou sa dostanem na 215 km/h tacho, najviac co som dostal na 222 km/h (podla obm. rychlosti). Mame 225/45 gumy takze so 16-kami 205/55 by to mozno islo trosku rychlejsie. Proste mi pride ze na 160 to zrychluje celkom v pohode, potom uz to ide pomalsie. To ze ta A4 zrychlila tak dobre je zaujimave. Dufam ze chip 8-s V tej druhej O2 by FSI nemalo moc navrch, to je skoro rovnake, pritom mas 168 PS, co FSI asi nemalo (u TDI su odchylky vacsie po zabehu). Takze asi tiez chip. Alebo zahada :-)
spitfire: No neviem, tebe sa zda ze na 200 km/h to zrychli za chvilku, mne sa to ako chvilka nezda. Napriklad v 2 ludoch sa dostanem na 160 km/h tacho za 23,4 sek. Na 200 som nemeral, ale podla testu na Autorevue je to 55 sekund, co mi ako chvilka nepride. No bolo by dobre keby sme dynamiku na vyssie rychlosti zmerali, aby sme vedeli realne cisla a nie pocity ;-)
btw ake mas servisne intervaly a kedy ta to poslalo do servisu? -
« Re: Re: Omicron
To Barrichello :
"...Cituji to co jsi řekl: "Ten AutoStick pokud vím, není nic jiného, než obdoba "ručního" řazení u Tiptronicu nebo DSG, tzv. sekvenční řazení (ne sekvenční převodovka)".
JO, máš pravdu, ovšem neřekl jsi nic na to, že to jiní (a to nejen američani) měli už před 8 a více lety!! Tady je to Novinka. Stejně třeba vypínání válců u MB, které měl Cadillac už v 70. letech. Ovšem v Evropě novinka poměrně zánovní s kterou přišel MB, že )..."
Ty jsi asi spadl z jedle, nebo sekvoje, nebo z ceho se to do Evropy koukas ?!
Moznost rucniho sekvencniho razeni je u automatu (napr. koncernovy Tiptronic) stara cca 7-10 let... Tady to neni zadna novinka ! Umi to i tiptronic u stare Octavie 1 (!), ktera se vyrabi jiz 7-8 let, a ta tedy neni "nijak moderni", jak pises...
Ano, vypinani valcu vymyslel Cadillac, asi mu nic jineho s temi obrovskymi motory s otresnou spotrebou nezbyvalo. O tom jsme zde ale nehovorili (?!).
Mas nejakou alergii na Evropu ? Odkud se to prosim ozyvas ? Ja mezo nami nic proti US autům nemám, jsou velmi technologicky pokrocila (nektera), ale vesmes mene kvalitni, interiery zastarale, a uz vubec ne pro Euro silnice. Ale o tom jinde.
"...Diamant: S Audi prosím neporovnávat - to je taky koncern - škoda je za 18 a audi bez dvou za dvacet, možná ještě horší...
Dosadtě si nějakého korejce, japonce nebo ameriku - výsledkem bude že O1 je se svou cenou, výbavou atd. jako ojetina kapku mimo...
A jako nové auto je zoufale zastarálá, přes všechna "vylepšení"...
Řeč je o O1 - ne o O2 pro méně pozorné!! ..."
Proc zde rozjimas o O1 (stare cca 8 let), o ktere se zde vubec nediskutuje, to je trochu zavadejici, zvlaste pri tom, kdyz O2 je naopak z hlediska konstrukce povazovana jak jedno z nejmodernejsich euro aut ?
A jen pro Tvou informaci, O1 je vyborne prodejne jako ojetina, ma vlastni zkusenost, nedavno jsem prodaval O1, a byl jsem velice prekvapen, ani jsem to nemusel davat nikam do bazaru. Na rozdil od nekolika znamych, kteri se po bazarech neuspesne zbavovali hruz jako jsou Hyunday a Kia a pod... To by me tedy zajimalo, kde tyto zkusenosti beres, nebot o te prodejnosti ojetin je to prave o oktavii znama vec (alespon ve verzi TD) ! -
Diamant 12.09.05 17:55
« Re: Re: Re: Re: Omicron
exup - hovoríš mi z duše. Ručné radenie je proste o inom a je to väčšia zábava.
Ja som mal na Fabii tiež Turanzy (ER30) a vydržali temer presne 50.000 km. Ale v druhej polovici života boli celkom značne hlučné. Druhý krát by som si ich už určite nekúpil. Dal som GY Excellence a to bolo ako z iného sveta.
Súhlas, 55 l v nádrži fakt nie je nič extra. Takých 65 by pomohlo.
Pri 140 km/h na tacho je tých 133 ozaj veľmi reálnych. Ja viem, že už sa v koncerne robia autá s veľmi presnými tachometrami, ale aj ja mám obavy, že u Octavie to tak presné nebude, ako píše Omicron. Asi má šťastie na presný kus.
exup - nedávno som to DSG testoval. Je to super prevodovka, hlavne pre nafťáky, ktoré majú do 2000 otáčok pomerne malý výkona a potom príde nakopnutie. Toto automat úplne stiera, je to super automat, ale nemyslím si, že by to bola vec, bez ktorej by som ja (a zrejme aj ty) nevedel žiť.
Pozerám, že vám tie dvojlitre pomerne dosť žerú olej. Ja som mal osvedčený 2,0 MPI / 85 kW, ktorý je všeobecne známy vyššou spotrebou oleja, ale od začiatku až do konca som dolieval medzi servismi (15.000 km) vždy 0,5 L oleja. Vlastne som už ani nemusel kontrolovať olej, stačilo mi po 10.000 km od servisu naliať ten olej a bolo hotovo. Ale samozrejme som olej kontroloval vždy :o)
Barrichello - no neviem, ale napr. Cherokee je oproti EU konkurencii pekný *. Jazdné vlastnosti na bežnej ceste sú mizerné. -
« Re: Re: Re: Omicron
Já nad žádnou amerikou "to" co jsi napsal neprovádím, jestli ty jo, to nevím >:D
Když tu můžou psát i jiní vášnivě o italských, německých či francouzských autech, co bych nepsal o amerikách. Piš si třeba o čínskejch, já ti to neberu.
Lidi co si ještě dneska myslej že na ameriky nejsou ND, žerou 25 litrů a nezatáčej jsou "silně mimo mísu". A nemůžou mě rozhodit, víš!