Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: SHRNUTI OCTAVIE II., 7600 km
Co myslíš tou velkou předinstalací na GSM?Je to ta příprava na GSM I?
Mám tuto jedničku přípravu (cena 1700,-z výroby)a čekám na vhodný okamžik až se to firmy co s tím dělají na nové Oktávce naučí..Bylo by skvělé aby to zobrazovalo na Maxidot,ale to snad umí propojit jen škodovka??A GSM II od škody do toho už jsem nešel,cenově se mi to moc nelíbilo. -
exup 23.09.05 15:11
To Zoom :
Ty problémy s řízením nepociťuju, mám ale 205/16". Není to samovolné "kývání" kol zleva doprava způsobené vyjetými kolejemi? Tam si to dělává trochu co chce. Dělá to vždy, na jakékoliv silnici? Uměle to porozkývat zkusím taky, jak to bude reagovat, ale opět - u mého auta mě to nezaujalo.
S tím tempomatem je to divné. Neexistuje, aby chvíli šel a chvíli nešel. Mně se tohle ještě nestalo a jezdím na něj každou chvíli. Je to třeba nechat vyhnít.. >:D
Turbokopanec je specialita motoru 2,0 TDI, se začátkem v 1900- 2000 ot.. 1,9 TDI s rozjíždí plynujeji a vláčněji. -
Letos v létě jsem koupil O2 1,9TDI mod.2006 Dynamic II se 17" koly + ESP a mám několik poznatků-dotazů.
Při řízení v přímem směru a vyšší rychlosti, třeba na dálnici (tak 100km/h a víc) kdy se asi už snižuje účinek posilovače. Mám takový smíšený pocit, že řízení má vůli a kola se kývou z leva do prava a já to na volantu cítím. A když lehce zakývu volantem tak auto jede stále rovně a nerozkývá se. Při přejíždění z pruhu do pruhu musím otočit volantem víc než bych si představoval. Není to moc, ale na Fabii jsem to necítil. Možná je to u O2 s 225/17" koly normální.
Dále se mi dvakrát stalo, že mi nešel za jízdy znovu zapnou tempomat. Při tom jsem na MaxiDotu vyčetl že je auto bez závad. Když jsem přeřadil nebo přibrzdil(nevím kdy) tak zase fungoval. Do servisu se nechystám protože nevím co by tam s tím dělali když právě funguje.
A pak už jen "TURBOKOPANEC" Nějak jsem si ho nevšiml. Auto docela dobře zrychluje ale žádný škubanec necítím. V grafu výkonu motoru také křivky prudce nestoupnou. Samozřejmě jsem si vědom že motor 1,9 není zrovna trhač asfaltu.
Jinak spokojenost. ;-) -
« Výroba auta.
Zdroj: známý v M.B. Můj známý se kterým sem se bavil mi podrobně vysvětlil výrobu auta v M.B. včetně perliček. Je to na dlouho vyprávění jen Vám řeknu jednu hlavní věc! M.B jede na 3směny! tudíž 24hodin. V pátek je poslední směna a v sobotu a neděli se nedělá ale závod není zavřený je tzv. servisní víkendy. Auto vyrobené v Pátek a ve 3směně = vžijte se do situace máte normu kolik musíte vyrobit a je pátek a poslední směna = no coment. Já tohle nevěděl až když sem měl auto tak sme na to téma narazili (moje auto bylo vyrobené ve středu v 3 směně (on se jen pousmál ..... povyprávěl perličky a opravdu to tak je (naštěstí zatím vady moc nebyly
=vyhnout se hlavně 3směně!(a to nelze jinak než náhodně se dozvíte kdy bylo vyrobené a v kolik hodin = a tím si spočítáte směnu!! pátek ani tak nevadí!
VADY:
1)To zrcátko nebo něco kolem jak syčí nad 120km/h
2)Zadní sedadlo je u sloupku asi špatně usazené či divně tvarované je tam mezera cca !! 2cm! málem jde vidět do kufru(nejde to vidět hned jedíně po zkoumání tudíž neřeším to.
3)Přístrojovka je tam mylý 0,5cm škrábanec na tom krytu umělém co chrání ciferníky (je mi jasné že jim to tam nechtělo asi sednout tak to škrábli jak to násilím rvali a nebo to škrábli při přepravě.
Toť vše ale nejvíc mi vadí ten hluk u toho zrcátka.Dnes se na to zaměřím a dám vám vědět.
PErlička nazávěr (ptal jsem se ho i na výstupní kontrolu KATASTROFA!!! TI LIDI JEZDÍ SE STUDENÝM MOTOREM PO TESTOVACÍ DRÁZE VYTÁČÍ TO JAK HOVADA! DUPAJÍ NA BRZDY! jestli to někde nemá pazvuk či v pořádku brzdy atd.. i on sám říkal že děs! a to je co říct
Ano tempomat jsem neměl a po obědě jsem zkusil i ubírat plyn tlačítkem.
Návod sem si přečetl jen lehce(šak to znáte nové auto a hned ho musíte projed :-)) -
exup 23.09.05 11:46
« Re: Tempomat:
To Passat :
Barrichello má pravdu. Jde i ubírat. Tou samou polohou kolébkového spínače, ve které se rychlost na začátku ukládá do paměti. Další stlačení při konst. rychlosti už znamaná snižování rychlosti - zrcadlově k druhé poloze, kterou jsi "objevil" a kterou se dá jemně a pomalu přidávat. Připouštím, že kdo předtím tempomat neměl a na tohle přijde, může ho to i fascinovat. Popravdě, tyhle fajnovosti moc často nevyužívám.
Ta dálková světla nejsou blbě seřízena, to jen, poslyš, tak blbě svítí! A není to jiným druhem světla oproti xenonům. Je to ničemou z Nového Jičína, co je navrhoval. Troubím to tu od začátku. Osobně bych ale i bez jejich mizerného světla jezdit nemohl. Pokud si vystačíš jen s xenony, tak je buď máš seřízené do nebe (pak Pánbu s protijedoucími..), nebo nevím, kudy jezdíš. Říkals tuhle, že 50% i mimo město. Já jsem si právě přivezl auto z reklamace (Nm...) z Kosmonos (jezdil jsem teď 4 dny v OI RS, kterou mě půjčili!), tak jsem se tam, přímo u zdroje, přeptal na možnost připojení přídavných dálkových světel. Po stránce PP v tom není problém, takže si tenhle šlendrián z NJ vyřeším sám. HLG žárovka s vyšším světelným tokem možná problém trochu zlepší, ale pokud její silnější světlo ta čirá optika do nějakého místa nepošle, tak tam prostě nebude. Já najedu nějmíň půlku km v noci..
Těch couvacích senzorů dneska už taky lituju. Myslel jsem si tehdy, že to je dobrý tak pro ženský. Navíc takovej ranec, za ně! To RS-ko je ale mělo, takže s nimi mám čerstvou a celkem doboru zkušenost.
Sedadla: jsou dobrá, ale opěrky na předních sedadlech bych někomu omlátil o hlavu! O mě nejde, za jízdy se o ní neopírám, ale manželka, aby mohla cestou na Šumavu po práškách klimbat (jinak by tu jízdu těžko snášela..), začala vozit malého macíka, aby jím napravila jejich idiotský tvar. Opřít se o ně totiž pořádně nedá, v tom ji musím dát vyjímečně zapravdu. Všímám si toho a u každého auta to teď zkouším. I to RS-ko je mělo pohodlné.
Omicrone, s tím pátkem to je zajímavý, kdysi už jsem to taky slyšel. Že by to platilo pořád? A kdepa se ten den vlastně zjistí. Když jsem si pro auto byl, pídil jsem se po tom a řekli mi jen, že bylo vyrobeno v "tomhle týdnu". Když letos koupil příbuzný loňské jeté Mondeo v NSR, dali mu tam k němu, v bazaru, jakýsi rodný list, ze kterého se dá odečíst i doba průchodu výrobní linkou! A já zatím nevím ani den. Třeba bych to i slavil >:D -
« SHRNUTI OCTAVIE II., 7600 km
OCTAVIE II. po 7600 km
Mam O2, 1.9 TDI / DSG Elegance (plus xenony+Audience+senzor deště atd..), od konce cervence, co jsem ji koupil mam nyni asi 7.600 km.
Zkusenosti :
- DSG prevodovka je vynikajici, ale jiz se nebudu opakovat, viz mé minulé příspěvky
- 1.9 TDI 77 je vyborny motor, byl jsem ale nejdříve překvapen jeho hlucnosti (než sem usedl a zavřel dveře), o ktere se vedly temer legendy, mel jsem predtim vyborne prechipovany TDI 66, a 77 PDI mela byt vyrazne hlucnejsi. Venku určitě, ale je to spíše jiný zvuk, než vyloženě hlučnější, ale uvnitř ? Auto je vyborne odhlucnene, opet ve srovnani s predchozi generaci, a ve vyssich rychlostech opravdu srovnatelne s konkurenci, ne-li lepsi (a nepozoruji zadny zvyseny hluk od zrcatka / zrcatek !) V rychlostech přes 140 kmph perfektní poslech rádia i hovor se spolujezdcem/spolujezdci, bez zvyšování hlasu.
- spotrebu oleje zatim neznam, pocitac se dosud neozval, ale zkontroluji rucne
- spotreba "dehtu" je zatim dlouhodobe kolem 6.5 l/100km, nicmene jezdim predevsim dlouhe streky, kdy opravdu nejezdim pomalu, a nebo caste a opakovane studene starty po meste, spotreba je po cca 7.600 km
- MaxiDOT je vynikaji vec (např. funkce rychlostní limit), jen lituji, že jsem nevěděl co je velká předinstalace pro GSM, neboť je to mj. přes MaxiDOT perfektně přístupné a výborně fungující hlasové ovládání
- Xenony (HDI) jsou opravdu spickove, ostre rozhrani pro svetlo a tmu je naprosto charakteristicke pro tuto technologii, a není rozhodně nijak na závadu; dálková svítí divně (i když do dálky :-) ), přisuzuji to ale zásadně rozdílné barevné teplotě HDI (cca K5000-5500), oproti halogenům v dálce, kde dala fabrika ty nejobyčejnější HLG žárovky bez zvýšené barevné teploty (odhaduji cca K2500-2800), ty určitě brzy vyměním, jsou dnes k dispozici HLG žárovky jak se zvýšenou barevnou teplotou, podobnou HDI (např. PIIA - až K4500-K5000), tak i se zvýšeným světelným tokem až 30% navíc při stejném příkonu a tepelné ztrátě (rovněž PIIA, ale i Osram, Philips atd.); myslím, že se tak výrazně vylepší pocit viditelnosti při dálkových světlech společně s xenony
- dost lituji neobjednanych zadnich couvacich senzoru, to je skutecne na palici, mel jsem predtim O1 combi a videl perfektne, pri zkusebni jizde jsem si nezacouval a nyni na to doplatil
- destovy senzor zacal uspokojive fungovat po vymene pristrojovky (!?, viz dále), do te doby relativne neuspokojiva funkce, někdy fungoval i po znovunastartování auta bez jeho resetu (Off/On), někdy fungoval zcela automaticky i po předchozím vypnutém zapalování (dlouhodobém), v servisu (nejmenovaném) zcela neuspokojivá odpověď na funkci, nyní funguje zcela automaticky i po vypnutém motoru, bez nutnosti jeho resetu
- výborné Audience radio s MP3 6xdisk měničem, má velkou pamět i pro dopravní vysílání - výborná věc, u MP3jek jsou zobrazeny všechny info IDtagů, poměrně rychlá navigace v menu i při přehrávání MP3jek - rychlý přístup, perfektně fungující a nastavitelná funkce GALA (automatické řízení hlasitosti podle rychlosti), nemám SoundSystem, jsem docela náročný na zvuk, ale standardní ozvučení s Audience měla zcela vyhovuje, citlivost tuneru i ergonomie celého panelu radia je výborná
- elektroforetické vnitřní zpětné zrcátko, s technologií pro automatické zatmavení při oslnění, i přes to, že mám vzadu originální sluneční rolo, chodí to večer perfektně, zrcátko při přesvětlení zezadu ztmavne, celkově do zeleného nádechu, ale potom poměrně rychle se vrací do normálního stavu, funkce je elektronicky řízená na základě okolního osvětlení (využívá děšť. senzor) a vypínatelná
- Climatronic 2 - 2zónová technologie, chodí to výborně, nicméně oproti předchozí O1 s Climatronicem 1 musím chladit trochu více, přisuzuji to ale i tomu, že jsem měl na O1 tmavé folie a AC nemusela pracovat tak mnoho, je ale perfektně ovladatelná, kulaté elementy jsou oproti předchozím dole "utopeným" tlačítkům velkým pokrokem
- tempomat - pracuje zcela standardně, oproti O1 má trochu jinak řešené ovládání, je třeba si na to převyknout, s DSGéčkem chodí perfektně, vč. automatického řazení při zrychlení na uloženou rychlost i při přepnuté DSG do sekvenčního řazení na "manuál"; a nesmějte se Passat:TDI, pravděpodobně ještě žádný tempomat neměl, tak je z toho drobet vyjevený >:D
- sedadla - přestože měřím cca 190 cm a nejsem žádný střízlík, připadají mě pohodlná a s dobrým vedením, v tom se shodnu i s některými odbornými testy
Problémy :
- trochu mě klepe někde v pravém sloupku, několikrát řešil servis, nyní již ve spolupráci se Škodou, mám podezření na mechanismus navíječe bezp. pásu
- po predani auta me cca po 3 km jizdy pri odjezdu ze salonu prasklo sklo na pristrojovce (2 praskliny vedouci od kraju ke stredu, evidentne nejake nepredpokladane pnuti kryciho pleci), trvalo cca 3 tydny, nez fabrika milostive uznala ze jde samozrejme o reklamaci (servis koukal jako puk !), jenze dalsi 2 nove, ktere ze skladu fabriky z MB poslali, byly praskle jiz z vyroby (!), takze dalsi hukot v MB, pote dosla 3. (!) nova a v poradku, to nebudu komentovat, prý chyba technologického procesu subdodavatele
- jo, a pokud nekdo cetl Kola od Haileyho, mam auto vyrobene v patek (!), a pri objednavce jsem patecni nechtel, u prodejce se me tehdy smali...ted se jiz nesmeji :-( ! -
« Tempomat:
jen postřeh : Super věc! a přišel jsem na to že normálně jde zrychlovat jako bych měl plyn na volantu :-)))(ale zrychlovat myslím ne na předjíždění ale zvolna zvednout rychlost) pouhým stisknutím tlačítka na tempomatu. To sem nevedel ale nahodne prisel omylem kdyz sem ho chtel vypnout. to jen postřeh Zdarec -
« SHRNUTI OCTAVIE II., 1300km a rady a poznatky
HLUK :
Omlouvám se samozřejmě ten HLUK je od levého zrcátka!! a sem rád že je to u více aut ale v "uvozovkách", Každopádně! sem to znovu testoval včera! a Jak sem psal mám Passata TDI Do 120km/h je Octavie II. tišší o dost!! ale jakmile překročím 120km/h tak se stává Passat tišším Jelikož to zrcátko hučí fakt jako bych nechal otevené okno cca 2-5mm otevřené ale není tomu tak a mam pocit že to jde ten hluk mezi zrcátkem a začátkem oknem v té špici. No upřímně! JA SE TĚŠIL NA OCTAVII I TÍM ŽE BUDE TICHUČKÁ! PŘI VYŠŠÍCH RYCHLOSTECH.TOHLE URCITE CHCI RESIT ale mám strach znáte servis začnou se v tom rýpat a.....
MOTOR 2.0TDI (koupil bych radši ten 120kw bohužel nebyl v nabídce)
Motor 2.0TDI popravdě nemohu zatím moc testovat najeto 1300,-km ale kolem 1500-2500 je ten zátah brutální oproti TDI 81kw ale s tím sem to kupoval a počítal ale pokaždé jak přesednu mě to fascinuje :-)
Jízdní dojmy PODVOZEK:
Tak jelikož sem jezdil na 205/60R15 tak si zvykám že opravdu rozdíl je znát! 205/55 R16 Jel sem v zatáčkách opravdu dost ostře až mě přítelkyně říkala aˇˇt neblbnu a mám dotaz ?
DOTAZ:
Mám ESP druhé generace a když jsem jel ostře tak jak poznám že už zasahuje? do řízení a brzd?
XENONY:
stále jedním slovem supeeeer vůbec dálkové nepoužívám buď je mám blbě seřízené z výroby nebo prostě to tak má být a svítí jak na Passatu s dálkovýma ! skoro!
Spotřeba:
Mám za posledních 1300km spotřebu 5,6litrů (jízda 50procent město a mimo. takže zatím je to skok nahoru a to sem nevyužíval výkon víc jak 2500otáček.
CHYBY při koupi:
lituji zadního senzoru při couvání! opravdu se blbě couvá nejde moc vidět.
Jinak mám Elegance max výbava, (navíc sport. paket, ESP,Maxi dot,Vyhřvané ostř. AL kola 16,CD rádio
Ps: Zrychlení tu dám taky ale až příští týden to jedu do Prahy a bude mít auto pak už kolem 2000km a zkusím ho.Zatím -
Když to Tempo zkusíš-tak zato skoro nic nedáš.Jsou 2 druhy:na metalický a na starší lak.TEMPO na starší lak je silnější-a to jsem si pořídil páč jiné nebylo.
Pořídil jsem si i lakovku u škody a čirej lak byl totálně vytuhlej!Prostě gumová hmota.Zítra jim to tam jdu omlátit o hlavu.. >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna oleje
v podstate sa na tu moju 1,6 ani nestazujem ale keby sa nejaky 2,0 TDI ktory nepresiel rychlostnymi skuskami (napriklad aj ten exupov) nasiel, tak ho rad vymenim, ale najskor az ked budem prezuvat zimne gumy, nechce sa mi ist do servisu nadvakrat >:D -
exup 22.09.05 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výměna oleje
Nesmějte se mi! Až do úplného vítězství! Oblou ukončovací závorku nahradím hranatou. V dalším pokusu pak hranatou nahradím slovem závorka...
80-100(5,1)-120(9,9)-140(15,5)-150(18,8]… /> 2. jízda :
80-100(5,3)-120(10,1)-140(15,5)-150(18,7… /> Zrychlení z místa, jen 1 jízda, jen do kopce :
0-100(9,8]-120(14,0)-140(18,5)-160(26,2) -
exup 22.09.05 20:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výměna oleje
*, zase tam jsou! Tak je to vážně asi tou kombinací 8 a ). Tak tomu dávám jiný alfanumerický tvar (použiju 2 závorky) :
80-100(5,1)-120(9,9)-140(15,5)-150(18,8)… /> 2. jízda :
0-100(9,8))-120(14,0)-140(18,5)-160(26,2… -
exup 22.09.05 20:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna oleje
Tommy - oprava :
Tak jak tak tak koukám, dostali se mě tam na 2 místech místo čísel nějakým záhadným způsobem ty tlamouni >:-[] , tak ty dotčené řádky uvádím znovu :
80-100(5,1)-120(9,9)-140(15,5)-150(18,8)… /> 2. jízda :
0-100(9,8)-120(14,0)-140(18,5)-160(26,2)… /> Možná ke tam vyrábí ta kombinace 8 a ), uvidíme
Stažení telefonního seznamu do auta (HF), kompletní komunikace s mobilem přes maxiDOT, hlasové ovládání s kvalitním rozeznávání českých povelů, to jen několik údajů. Manuál mám teď v autě, takže nejsem moc přesný, ale podle toho co jsem si k tomu přečetl, to vypadá dobře, a věděť to dopředu, asi bych tu investici obětoval...