Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Výměna oleje odsaváním přes měrku
Výměna oleje odsaváním přes měrku, Zajímá mě jestli se stim nekdo setkal a jestli je to bezne? Nikdo se zatim nevyjadril.
Jeste ze sem to menil pri 3000km (takze si myslim ze zadna pohroma ale nedejboze kdybych je videl jak to delali u meho auta treba pri 60 000 km a vice kdy uz jsou v motoru usazeniny asi bych je okamzite serval >:-[] >:-[] Vzdyt odsavanim tam musi zustat bordel ve vane.
Uz sem videl a jako perlicku oznacim v servisu kdyz nemeli dily a zakaznik si priplatil vysrouvbovaly to z nove!! NOVE OCTAVIE a dali zakazniovy a cekaly na dil a ten pak domontovali = bezna praxe z vice zdroju!! -
"-- skrytý --" 10.10.05 09:55
« Re: Re: Světla na Octavii
exup:
Možná jsem se špatně vyjádřil. S autem jako takovým jsem nadmíru spokojen, ale zrovna ty světla mě taky zklamali. Zapomněl jsem minule dodat, že i po té výměně světla a údajného seřízení mi svítí vyměněné světlo hodně do země, blízko auta, takže při pohledu zepředu to vypadá, že skoro nesvítí. Připadá mi to ja nějaká stará 120ka, kde ty světla podobně blbnou. -
"-- skrytý --" 10.10.05 09:52
« Re: Re: Re: Re: olej vymena odsavanim
To není ani tak drahým autem (1 mega dnes není tolik...), ale drahým pražským servisem. Ve Znojmě je hodinová sazba méně jak poloviční (práce je na tom zhruba na směnu), a tamní mechanik umí navíc ušetřit na dílech: kdybych to neviděl na vlastní oči, tak bych nevěřil, že obsahem originální a neoriginální krabičky může být naprosto identický díl (včetně výrobce, katalogového čísla atd.), přičemž "rozdíl v ceně krabičky" je řádově v tisících Kč!!! -
"-- skrytý --" 10.10.05 09:03
« Re: Re: olej vymena odsavanim
Asi proto někteří Pražáci jezdí servisovat až do Znojma (220 km jedna cesta). A vyplatí se to! Např. výměna rozvodů na mém autě stojí v Praze cca 25 tis. Kč, ve Znojmě 8 tis. Kč!!! U auta mohu navíc po celou dobu být, takže vidím, co a jak se tam mění... -
exup 10.10.05 09:00
« Re: Světla na Octavii
jaknovo:
pokud vím, co se týče světel u OII, se tu řešil (já to tu řeším..) jen problém intenzity svitu jejich dálkových světel a měnily se tu jen jednou - ty moje, když se mně rosily. Napsals to tak, jakobys byl "doslova nadšen" i z těch světel. Já na ně, na rozdíl o tebe, bez ustání nadávám. Konkrétně na ta mizerná dálková (xenonům nemám so bych vytknul). Před víkendem jsem říkal, že je zkusím projet samotná, bez xenonů, aby je, a mě, svým svitem neovlivňovaly. Chtěl jsem je původně zakrýt, ale nakonec mě napadlo, že bych mohl, ještě objektivněji (i když trochu nebezpečněji.. :o) jezdit jen na světelnou houkačku. Tak jsem si v hluboké noci udělal na tmavé Šumavě takový kratší okruh jen s těmi dálkovými. Nejede se s tím moc pohodlně. Delší okruh bych ale ani nevydržel nervově, při pohledu z auta dopředu - na tu ubohost. Jiné slovo pro to nemám.
Kdo mi chce oponovat, ať si to nejdřív zkusí. S těmihle světly může být spokojený buď a)člověk, který nejezdí v noci (nebo málokdy), nebo b) člověk bez nároků, měřítek či srovnání, kterému to prostě nevadí. Při té zkušební jízdě se ukázala mizérie těhle (mých) dálkových světel v ještě větší nahotě, než v součinnosti s tlumenými. A na to, že jsou seřízené, mám protokol přímo ze servisu výrobce z Kosmonos! A nemyslím si, že by to byl problém právě jen těch mých světel. Ta první, co mi ukradli, svítila zrovna tak. Ještě jsem nejezdil s autem, které by takhle zoufale svítilo. Na druhé straně je možné, že tenhle problém někoho vůbec netrápí. A co tebe, Karlosi, s těmi tvými 100 000 km ročně? Najíždíš je všechny ve dne, když máš auto služební? Vypadáš dost zkušeně (bez legrace), umíš i dobře stylizovat, tak co ty na to? Ty jsi s nimi spokojený? V tom, jak jsi omlouval uskakování OII s tebou ale nemůžu souhlasit. Jasně, že se chytne, když si jenom jednou odskočí. Ještě aby se nechytla, na asfaltu! Stav, kdy je na ten podvozek OII spoleh, ale doprovázený mnohdy sevřeným svěračem, já tedy moc dobře nevnímám. Srovnals ji pak ve svém hodnocení s Passatem. Z Passata jsem na OII přestupoval. OII sedí na rovné silnici líp, ale v Passatu jsem měl lepší pocit. Tam jsem ten podvozek nevnímal, pokud jsem ho zrovna neštudoval. Tady se mi připomíná na každé nerovnosti. Mám ale ten polní paket, připomínám pro objektivnost.
Když jsem před 14-ti dny měl auto na 5 dnů v Kosmonosech, půjčili mi náhradou OI RS. Vyr. 3/05, najeto cca 8000 km, takže celkem zánovní. Najel jsem s ním asi 450 km (= vyjel jsem téměř celou nádrž!). Člověk by čekal tvrdý, sportovní podvozek. Byl ale pohodlnější než u té mé OII a neodskakoval! To mě překvapilo. Pravda, když jsem jel tachometrových 240 kolem Řitky, směrem k Cukráku (pro znalé trasy), tak jsem z něj v té táhlé levé neměl úplně nejlepší pocit, ale to je o něčem jiném..
Takže ač s mnohým spokojený, 2 věci mě na mé OII 2,0 TDI vyloženě, odpusťte, serou >:-[] : dálková světla a odskakování zadku. Víc než vlastní motor, jenže ten se dá jednoznačně změřit (a změřil..)..
To Rostam : QG1 = proměnlivý interval, máš to v servisní knížce. Takže v 15000 km, probůh, nic neměň! My jsme tady měli a řešili jiný druh nejasností.. -
« olej vymena odsavanim
ne prave oni to vymenili ten olej odsavanim pres merici rysku !!!!!!!!!! * tohle fakt neni mozne!! co si clovek v servisu nepohlida sam!! to ani nevite vy sami!! kdyz tam zavezete auto ja na to prisel nahodou jelikoz sem videl ze auto prijelo servisakem a nebylo zvedle = tudiz sem to zpozoroval jako Cozeee vy uz mate odpusteny olej ?? a nemate ani zvedle auto kvuli odtokovemu ventilu dole na vane.A oni na to ze to odsali a ze pry co se divim ze pry je to tak rychlejsi-. VSECHNO JSOU TO * TY SERVISY!! uz sem tak nasrany!! ze priste budu u vymene oleje stat servisakovy pod rakama.. Tohle fakt neni mozne co si autorizovany servis dovoly.!!!!!!!!!!!!!!!!!
U nas ve meste uz neni ani jeden servis co by me zbyl a kam bych jezdil happy :-)) tohle byl posledni a hodne zklamal i lajkovy je jasne ze takova vymena je preci nedostatecna odsat olej pres rysku je preci uplna hloupost!! vzdyt kdyz vypustim ventyl tak vytecou sracky ale kdyz to odsavam tak preci to dsaje olej ale bordel v bocich zustane = takze==
==bacha mozna davate auto do servisu ale ani netusite co Vam s nim delaji a tohle muze dit i u vas= no coment
JEN ME ZAJIMA SETKAL SE STIM NEKDO?? -
Diamant 09.10.05 15:48
« Re: výměna oleje ODSAVANIM
Pokiaľ je to chápané ako výmena oleja, tak to je pohroma. Od takého servisu ruky preč! A rýchlo! Ale ak vymenili olej normálne (vrátane olejového filtra) a náhodou olej preliali, tak to beriem ako spôsob odsatia prebytočného oleja. Na tom nič zlé nevidím. Pod motorom je predsa kryt, ktorý už bol zrejme namontovaný. Takže hadičkou to bolo menej pracné.
Medzi ryskami je rozsah myslím 1,0 L oleja. Ak teda bude v motore o 0,2 L oleja viac, tak to zase až taká katastrofa nebude. Určite s tým auto nebude jazdiť 30.000 km, ale odhadujem, že po takých 2000 km už bude olej na maxime a bude ďalej ubúdať (u 2,0). -
Diamant 09.10.05 15:42
« Re: Re: Re: Prima
Carlos5 - to si napísal veľmi pekne. Octavia RS je skutočne "len" dobre vybavené a rýchle auto s dobrými jazdnými vlastnosťami a priaznivou cenou. Kto si to ale neuvedomí a očakáva od Octavie viac, bude sklamaný. Kto si to ale uvedomí už pri kúpe a vyhovuje mu to, tak bude veľmi spokojný.
Taktiež súhlasím, že zákazníci od Škodovky požadujú práve toto. Plnokrvný športiak sa nakupuje inde a postráda niektoré veci, ktoré zase Škoda ponúka.
Áno, je to fakt, že Fabia RS výde lacnejšie, ako bežné TDI s tou istou výbavou. Ale tak by to malo byť, nie? Výrobca predá istý (a nie malý) balík výbavy, tak by mal čosi aj zľaviť. U Octavie II to tak našťastie funguje tiež a každý vyšší stupeň výbavy je výhodnejší, než ten nižší s príplatkom za chýbajúce prvky. -
« Re: Re: Prima
Diamant: kvůli tomu jí např. příšerně sepsuli v Carautu (aka Autocaru), že to prostě není GTIčko, ale "jen" velmi rychlé a dobře vybavené auto s dobrými jízdními vlastnostmi za dobrou cenu. Že to prostě není "sportovní nářadí", ale prakticky manažerské auto. Jenže ono to tak imho být má, bylo to i cílem a kdo chce jezdit co nejrychleji po okreskách, asi si nepůjde kupovat O2, že (k čemu s sebou vozit kufr, výbavu a spoustu železa) ... Představa škodovky jako výrobce čistě sportovních aut je - ehm - trochu zvláštní, myslím, že RS bude přesně to, co lidi chtějí.
Podobné řeči se vedly už u původního RSka a až později zjistili, co - i s tím mizerným podvozkem - se dá s tím autem všechno dělat. Nové RSko je najisto o míle vepředu. No a vzhledem (k často nepochopitelné) cenové politice Škodovky (RSko má v základní ceně opět kde co - včetně xenonů a spol.) jich uvidíme brzo spousty (k smíchu mi dodneška přijde, jak vlastně plně vybavená Fabie RS byla o hodně levnější než stejně dovybavené standardní TDIčko). -
« výměna oleje ODSAVANIM
Olej. Ma nekdo zkusenost vymenu oleje? odsavanim? byl sem v servisu a hledim na to auto nebylo zvedle! jen se porad cosi mechanik ochomejtal v motoru a pak uz vidim jak lije olej.(Jdu se zeptat ze jak to vypousti a on ze odsavanim? (Co si myslite o tomto\,,,???? >:-[]
Funguje to tak ze srci trubicku pres rysku mereni dolu az do vany a odsavaji olej.
Perlicka na zaver vecer kontroluji hladinu oleje!!!! a byla nad maximem az v te kulicce jak je u nove Octavie ten merak odlisny skulickou . Tak tam jedu na druhy den a zas museli odsat mel sem strach s tim jezdit aby se neco nestalo??
Jake bylo riziko jezdit 30km s olejem ktery byl nad maximem o cca 0,2 dc??
Fakt "kurna" co si clovek neohlida ! to nema? Priste budu u cele prohlidky a seru na ne! ale nejvic me zajima to odsavani!!
VLASTNE SE TO MUZE DELAT BEZNE JA NA TO NARAZIL NAHODNE JELIKOZ SEM NA VUZ CEKAL A TROSKU SLEDOVAL PRACI SERVISAKA -
Diamant 08.10.05 21:19
« Re: Prima
Sator tym zamoril asi cele MotorCafe.
karlos5 - hod prosim nejaky odkaz na test RS-y, ja som ich vela nenasiel (napr. na auto.cz ano) ale asi som prehiadol tu cast o makkosti. Ale ako som uz napisal, tak mam dojem, ze prave vdaka maksiemu perovaniu by to auto mohlo odskakovat menej, kedze ma mensiu uzitocnu hmotnost. -
"-- skrytý --" 08.10.05 19:28
« Světla na Octavii
Chtěl bych reagovat na příspěvek týkající se předních světel na Octavii II. V květnu 2005 jsem si koupil kombi 1.6 MPI a do teď jsem z tohoto auta doslova nadšen. Trápila mě zatím jen jedna maličkost. U pravého předního světla se mi taky uvolnil šroubek držící v plastu kovovou sponku na žárovce. V tom platovém tělese byl uplně vymletý závit. Uplně by stačilo dát tam větší šroubek, ale v autorizovaném servisu Škoda mi taky vyměnili komplet celé světlo. Nic sem neplatil, ale na faktuře bylo něco kolem 3.800Kč, což mi přijde o dost víc, než kdyby se to vyřešilo větším šroubkem. Škodovka to bude ale asi řešit jako reklamaci u dodavatele světla a vzhledem k tomu, jak jsem se tu dočetl, že nejsem jediný komu se to stalo, bude z toho dodavatel světel asi velmi "potěšen".
Jinak si myslim, že nejlepší motor pro novou Octavii je asi 2.0TDI, ale zvolil jsem levnější, jelikož mám auto k soukromému účelu a ročně toho moc nenajedu. Dlouhodobou spotřebu mam 8.6l, ale je to hodně ovlivněné tím, že jsem jí na několika delších cestách pěkně prohnal. Při ostré jízdě po dálnici mám spotřebu i přes 12l (když se jede déle přes 180km/h), ale naopak ráno po Praze jezdím každý den 18 km průměrnou spotřebou pod 7l, rekord mám na této trase i 5.4l.
btw: prý Škoda uvažuje, jak v tichosti ukončit "Škoda Assistance", údajně jí to začíná sakra lézt do peněz (povídal řidič odtahovky naposledy :roll: )