Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
exup 13.10.05 21:37
« Re: Re: Re:
Silken :
Jsou 2 možnosti : buď to chlapci z NJ už vychytali a modelová řada 2006 už prostě svítí "normálně", nebo tu mizérii prostě nevnímáš a jsi šťastný člověk. Já zrovna přijel ze Šumavy (je tma) a vždy, když jsem přepnul na dálková, tak jsem své myšlenky věnoval soudruhům z NJ... Dál bych se jen opakoval.
Howard :
Nevím, jestli ses obrátil na toho pravého, pro hodnocení OII oproti OI RS. Moje OII s polním paketem není zrovna reprezentativní vzorek, nicméně nějaký dramatický rozdíl oproti OII s klasickým podvozkem tam není, řekl bych - na základě kratších jízd, které jsem s OII absolvoval.
Stručné srovnání mé OII s RS-kem jsem tu už učinil - jeho sportovní podvozek (RS-ka) mně přišel komfortnější než OII, u které cítím sebemenší nerovnost. Je to koza skákavá! V tom mě RS příjemně překvapila. Pokud je kvalitní silnice, OII jede jako po kolejích a sedí jako přibitá, to se jí nedá upřít. Pokud přijde nerovnost (díra, kanál, příčná vlna), jsem rázem u toho tady tolik diskutovaného uskočení zadku. Někomu to nevadí, někdo tomu nepřikládá význam. Mně osobně to vadí dost. Kolikrát jedu téměř v přímém směru a ono to k mému úžasu uskočí. Řekl bych, že téhle OII je sebemenší nerovnost "dobrá" k tomu, aby uskočila. Jako by na to byla ta její nová zadní náprava naprogramována. Skrze tenhle jev, který já vnímám jako (skutečný) problém, se proto ode mně podvozek OII celkového pozitivního hodnocení nedočká. Stejně jako se my asi těžko dočkáme v téhle zemi rovných a kvalitních silnic. Brzdy má OII skvělé, myslím.
V každém případě bych si na Tvém místě půjčil to auto nejmíň na půl dne, protáhl ho všemi možnými, předem promyšlenými zkušebními terény a utvořil si vlastní názor.
Motor má RS I skutečně lepší, ten nemá smysl s TDI porovnávat. Větší rozdíl jsem cítil, když jsem se vrátil do TDI, než na počátku, kdy jsem přesedl z TDI do RS a říkal jsem si, že to zas takový zázrak není. Učinil jsem tehdy závěr, že pasovat se kdekoliv s RS-kem, bude-li v něm sedět nějakej brusič (a kdo jiný si ho kupuje, že..?), nemá význam. Motor RS mně svojí pružností příjemně překvapil. Horší to bylo se spotřebou, na tu jsem se zpět do TDI vyloženě těšil.
Takže jak říkám - řádně se v OII povož, než vydáš peníze. Auto je to nepochybně kvalitní, má jen nějaké mouchy.. -
« Re:
..........tak se musíte zeptat soudruhů v NJ :-) Pravdou je, že pokud je té vlhkosti hodně, tak se sice teplem změní na páru, ale když je sklo zvenčí dostatečně studené a relativní vlhkost uvnitř vysoká, vzniknou " obrácené mlhovky " :-) ...pak to chce jednoduše navrtat malou dírku 0,9 mm vrtáčkem zhruba ve dvou třetinách šířky krycího skla , zavést malou hadičku a v pravidelných 7 minutových intervalech vycucnout............a nebo reklamovat ! :-) -
« Re: Re: Světla.
Nazdárek !! Já mám Strašín cca 500 km daleko !! A navíc je strašně v kopci, to se nedivím, že když jedeš do toho stoupání k lékárně že svítíš až na Javornickou rozhlednu.......Zkus to někdy dolů.....a nebo to byl ten druhý kolega , co zase svítil moc dolů ??? :-)) -
exup 12.10.05 13:37
« Re: Světla.
DIMe, buď zdráv! Gdes celou dobu byl? Já už jsem z těch soudruhů z NJ, co mají na svědomí tu čirou optiku OII po nočních jízdách úplně na nervy >:-[] ! Nech zkoušky světel na PC a jejich výsledky v normě stranou. Pojď se sejít ve Strašíně na vsi a já Ti předvedu tu jednu velikou tragédii.. (já vím, že těm soudruhům neděláš advokáta, ale málo platné, přes tu optiku jsi tady největší kápo Ty!..) -
« Re: Re:
no ja mam O2 starou cca 2 tydny. A dalkove svetla se mi zdaji naprosto OK. Neboli, rozdil oproti potkavackam tam je ( mam xenony )
ale pokud to srovnam se starou octavii, nebo jinymi auty ktere mam tu cest ridit, tak mi to dalkova svetla pripadaji naprosto prumerna. Nesviti nijak lepe, nijak hure...klasika proste...
spise je do oci bijici ten rozdil pri zapnutych potkavacich ( xenonech ) a dalkove k tomu.....
ale pokud si sjedu stejny usek s jinym autem...jsem na tom opravdu stejne z hlediska kvality dalkovych svetel 8) -
« Světla.
Mlžení světel je špatné, hlavně u xenonů, které nehřejí a netopí........počkej na LED technologii :-) Ale co se týče osvitu dílkových, tam není problém jen seřízení u výrobce reflektorů, ale každá karoseie je trochu jinak zkroucená a nepřesná, a světlomet je ještě korigován vůči karoserii pomoví takového upínacího plata se schůdky .....a to při montáži v MB. Paprsky v korunách stromů ?? Nejel jsi před rokem přes Vysoké Tatry !! :-) -
Howard 11.10.05 23:39
« OII vs. OI RS
Exup:
Psal jsi, zes projizdel OI RS - mohl bys ji strucne porovnat s tvoji OII TDI? Je mi jasne, ze motor ma RS lepsi, spis se mi jedna o celkove dojmy - jizdni vlastnosti, komfort apod. Ja RSko mam a chystam se v brzke dobe prave do OII TDI (nejspis s cipem) a tak bych rad slysel dojmy nekoho, kdo s OII najezdil vic nez jen 20 km zkusebni jizdy. Diky. -
Diamant 11.10.05 22:19
« Re: Re:
exup - graf môžeš poslať na diamkonf1[zavináč]railweb.sk - budem povďačný. Inak sa mi zdá tých 27,5 kW celkom dosť. Mne na Fabii namerali o 10 kW menej. A kamošovi detto. Prvé meranie som mal na 15.000 km. Ale keď som sa im tam hrabal vo výsledkoch, tak tam máloktoré auto malo pod 20 kW. Ale Fabie vždy. Tak sa už nečudujem prečo som bol s Fabiou tak spokojný.
miro - Octavie majú navi stále iba na CD. Po DVD verzii sa musíš poobhliadnuť u Passatu alebo u Audi. -
exup 11.10.05 20:34
« Re:
To Karlos :
věřím, že v těch odvzdušňovacích dírkách je nějaký chaos. Podle mé zkušenosti po krádeži originál xenonů a montáži jiných existují nejméně 2 jejich různé provedení. Každopádně o tom problému mlžení se už "u zdroje" ví, protože zpočátku mně 2 pravé mlžící xenony v servisu vyměnili promptně, do třetího se jim už nechtělo, že prý se v centrálním skladu v MB čeká na novou sérii a oni nechtějí vyhrábnout z regálu ještě nějaký z té staré, byť by jim ho skladník dal. Tak jsem jezdil se zamlženým a čekal, až se vyprázdní regály kvůli jiným nešťastníkům. A jak tak čekám, xenon se mi pomalu ale jistě odmlžuje. Až mi vyschnul úplně a já teď nemám co reklamovat, ve věci mlžení. Proč ne, vydrží-li to. Počítám, že se to začne mlžit až skončí záruka, jak jinak..
V každém případě, až budu psát v dohledné době reklamační dopis, bude předmětem 2. bodu "kvalita" svitu dálkových světel. Ono i tohle funguje na principu jednoho z Newtonových zákonů. Když není akce, není ani reakce. Když si někdo nechá třeba 10 let kálet v zaměstnání na hlavu, bude mu na ni rádo káleno. Když se nikdo ve věci šmejdu dálkových parabol neozve, budou v Pentagonu v klidu. Já je v každém případě řešit hodlám.. -
« Bez nadpisu
exup: abych řekl pravdu, tak dálková světla jsem fakt neřešil, ale podívám se na to ...
Jinak co se týče světel jako takových, nabíhá v tichosti (jako se vším) nová revize celých světel (ne-xenonů určitě), jejímž primárním cílem je vyřešit problém zamlžování a zatékání do světel (údajně způsobené špatně navrhnutou odvzdušňovací dírkou?). Známý říkal, že to řešil v servisu a je už objednaný na výměnu komplet světel ... Já s tímhle problém neměl a nemám, on neustálý (přes zamlžené krycí sklo mu to prý fakt nesvítí). Nevím, jestli je lepší mít mokrý kufr jako po náběhu O1, nebo nesvítící světla jako teď. Ale prostě to auto je pořád příliš nové a mouchy nevychytané :roll: -
exup 11.10.05 09:37
« Re: Re: louka
Diamant :
Tu louku máme, to je pravda, jezdím po ní ale jen s traktorem (proto taky mým uším traktorový zvuk 2,0 TDI lahodí! a nechápu, co na něm jiní mají.. :, no a než se na tu louku vydám musím tam dolejt tak 2 l oleje, protože když přijedu z louky, jsou pryč 3 l, čert ví kam se podějou :*) ). Jinak jsem docela ekolog, poslyš >:D .
K těm ztrátovým výkonům. U OII mně na Jarově naměřili 27,5 kW (tehdy najeto cca 2000 km). U předchozího očipovaného Passata pak 24,5 kW (najeto cca 165000 km, už měl asi větší vakl - proto šel "volněji" >:D ).
Oba tyhle protokoly mám naskenovány. Kdysi jsi mi říkal, že Ti je můžu na nějakou adresu poslat, tak pokud budeš mít zájem...
U toho protokolu pro OII jsem si dal tu práci a dokreslil jsem do něj firemní charakteristiky krouťáku pro 2,0 TDI 1,9 TDI. Tragický pohled na toto grafické srovnání lživé teorie a smutné praxe zcela jasně dokazuje a dokladuje to, o čem tady od června v souvislosti s chcíplostí 2,0 v nízkých otáčkách mluvím. Pocity mají ruzní lidé různé. Navzájem je nemusí sdílet. Ale řeč čísel a křivek je jasná a nezpochybnitelná. Mé osobní pocity "jejich" čísla potvrzují >:-[] Tak! -
Diamant 11.10.05 08:16
« Re:
exup - dúfam, že s tou lúkou si robíš iba standu, že?
Nejde ani tak o výmenu oleja v servise, ale o to, že ti auto v servise "odborne" skontrolujú a dostaneš pečiatku. Iba tak máš nárok na záruku. Ja som si vždy všetko mimo základnej prehliadky urobil sám a potom som došiel do servisu a platil minimum za cenu prehliadky.
Nebude ten rozdiel v pocite za jazdy medzi tým 1,9 a 2,0 TDI v tom, že 1,9 je v aute s pohonom 4x4? Tých temer 40 kW straty je fest dosť. Bežné auto má menej ako polovicu. Ta máš grafy z Octavie, tak napíš, koľko ti namerali straty? -
« Bez nadpisu
Dálková světla osvětlují koruny stromů opravdu pěkně. A co teprve, když se pořádně naloží kufr. Moje zkušenost z celonoční jízdy na dovolenou byla hrozná. Hlavní paprsek světel byl vidět v korunách stromů. Nechápu, proč se ovladačem z místa řidiče nenastavují současně potkávací i dálková světla.
Postavil jsem auto před bílou stěnu a zjistil, že už u nezatíženého auta je hlavní paprsek dálkových světel ve vzdálenosti 5m o 5cm výš, než je střed světlometu. Přitom by měl jít mírně dolů. Nastavím si je sám, jak mi to bude vyhovovat. -
exup 10.10.05 20:04
« Re: Výměna oleje odsaváním přes měrku
Passat:
tady, tady, sím, já toviděl!! Nevím, jestli je to je běžné, protože jsem olej nikdy v servisu neměnil (máme na Šumavě velkou louku, tak tam dycky zajedu, protože hledat pokaždé nějakej lavor a pak ho zase od té špíny čistit, to je hrozněj opruz..),ale viděl jsem to v jednom servisu - na Šumavě. Mechanik to vydával za poslední výkřik techniky. Měnil s tím olej u Mondea TD (94) mého příbuzného. Nějak jsem nad tím nebádal, ani mně toho motoru nebylo líto, protože kdyby přestal tímhle zásahem třeba úplně jet, tak by jel jen o něco méně, než před výměnou oleje.. Takže jediný, Passate nejsi.
Já osobně budu jezdit do servisu měnit olej jen pod dobu záruky, pokud je to nutné pro její zachování (je?, ptám se).
Zajímalo by mě, kolik si při tomhle způsobu výměny účtují za práci? Auto nemusí na zvedák, vycucnutí 4 l je dílem okamžiku, zbývá jen vyměnit filtr. Odhaduju to tak na 10 min.
Jinak jak jsem se fšiml, přibyl na úvodní stránce tohohle serveru test očipované OII 1,9 TDI. Jsou tam charakteristiky změřené na brzdě na Jarově. Před a po čipování. Říkají, že ale ani po očipování nedosahuje na 2,0 TDI. Pokud ale posuzuju grafy, ne pocity, pak krouťákem 2,0 na tuhle čiplou 1,9 nemůže mít! Těhle hodnot prostě nedosahuje. Už v základu na tom totiž není 1,9 hůř (spíš líp!), než 2,0, srovnávám-li jejich graf s grafem mým, pořízeným na té samé zkušebně tamtéž, pak u Srby a pak v Kosmonosech. Zřejmě porovnávají (*) změřený reálný graf 1,9 s tím prolhaným oficiálním grafem 2,0, kterým Wolfsburg mate veškerý sprostý lid. Tohle měření potvrzuje, že pocitově jede 1,9 odspodu líp. A když ne líp. tak ne hůř! Nicméně zůstanu-li v blízké době o tohohle motoru, chip ho nemine :?
a) nemůžu sehnat hadičku o průměru 0,85 mm >:-[]
b) míníš 2/3 šířky krycího skla zleva, či zprava?
c) stačí interval cucání 6 minut 8-s ?