Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Diamant 30.08.06 20:50
Takže nové zistenie. K naklápaniu zrkadiel pri cúvaní je okrem pamäte a riadenia naklápania (to obstaráva RJ el. sedadiel) potrebné ešte aj snímanie polohy zrkadiel potenciometrami. To v praxi znamená nové servopohony zrkadiel aj so snímaním polohy zabudovanými potenciometrami a samozrejme doplnenie kabeláže k RJ vo dverách. Neviete niekto niekde nafotiť, ako vyzerajú tie potenciometre? -
« Zatékání
Již poněkolikáté se mi stalo, že jsem otevřel řidičovo dveře a na prahu byla kaluž vody. Je možné, že do octaie takto zatéká? Nemáte někdo zkušenost?
Druhý problém - když jedu na 3 a při vyšších otáčkách sešlápnu spojku, slyším jakýsi zvuk jakoby od převodovky nebo spojky - takové vrznutí. Dělá to jen při této konstalaci. Prosím o radu. -
"-- skrytý --" 29.08.06 18:39
« Dotazy (problémy) u zánovní O2
Vážení,
prosím o radu - třeba jste se s tím u svých O2 setkali a poradíte mi ....
Specifikace - O2 Combi 1.9TDI DSG Elegance, najeto 9 tis.km
1, při dobržďování cítím od přední nápravy jakési "chroupání", resp. drhnutí .... není to od brzd .... původně jsem myslel, že tam DSG převodovka dává trošku přes zuby nižší rychlost, ale následně jsem vysledoval, že to dělá i při režimu N .... díru jsem žádnou nevymetl, dělá to od nového...ale ne vždy, což je samozřejmě problém při řešení v servisu ..
2, při jízdě v zástavbě (kde se odráží zvuk) a otevřeném okénku slyším při akceleraci jakési cinkání v rychlém tempu ... původně jsem myslel, že to je třeba kamínek v brzdách nebo tak něco ..... ale teď mám spíš podezření na turbo nebo něco takového ....
Dík za radu -
Diamant 28.08.06 20:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Sklapeci zrcatka
one-z - mne sa viacej páčili tie zelené, ale keď došlo auto s tými červenými, tak to nebolo také zlé, ako som sa obával. K žltej to sedí. Rovnako aj k červenej. Ale k modrej asi tie červené budú pasovať najmenej. Ale ako si správne poznamenal, tak veľmi nekričia a keď sa zašpinia, tak to temer nebude vidieť.
omicron - sorry, prehliadol som. 8-s Ale na mojej odpovedi sa zatiaľ nič nemení, momentálne je sa to stále NEDÁ. Ani s tou RJ. Prečo, to som ešte nevypátral. Ale pracuje sa na tom. V princípe nič nebráni namontovať tú RJ sedadiel hocikam v aute. Potrebuje len 4 drôty, takže pohoda. Ideálne pod sedadlo, je tam dosť miesta. Možno by šla ukryť aj pod prístrojovku, aby sa nemuselo demontovať sedadlo, celý prah dverí, ťahať káble a dopĺňať piny do konektoru pod sedadlom. Navyše bez prítomného el. sedadla by ani napájanie RJ nemuselo byť tak bohato dimenzované = tenšie kábliky s jednoduchšou manipuláciou. Ale tá RJ je dosť veľká, tak neviem, či by sa niekam zmestila. A druhý problém je, že je pomerne fest drahá. Stojí to niekomu za to sklopenie zrkadla? Len kvoli zrkadlu by som to ja určite nerobil. Ale keď tam tá RJ je kvoli sedadlu, tak sa snažím nájsť spôsob k tomu sklopnému zrkadlu. -
"-- skrytý --" 28.08.06 19:56
« Re: Re: Re: Re: Sklapeci zrcatka
Moc pěkné autíčko, ale já bych asi bral červenou, nebo možná i tu žlutou... Kdybych kupoval, tak to by bylo velmi dlouhé rozhodování... >:D
A koukám, že ty červené třmeny moc nezáří, ale jsou určitě lepší než zelené, které si patřily více ke škodovce, ale byly máo "agresivní" :) -
« Re: Re: Re: Sklapeci zrcatka
To Diamant :
Asi nedorozumeni, ma (a Howardova) otazka znela, zda-li je mozne sklapeni zrcatek dosahnout instalaci RJ od el. sedadel, a Ty odpovidas "...NIE, nedá sa! Nevyhnutnosťou k sklopeniu zrkadla je RJ el. sedadiel...". To je trochu jako z Kocourkova, ne (nic ve zlem) ? :D -
Diamant 28.08.06 14:32
« Re: Re: Sklapeci zrcatka
Odpoveď je NIE, nedá sa! Nevyhnutnosťou k sklopeniu zrkadla je RJ el. sedadiel. Ja tento problém intenzívne riešim, nakoľko už mám el. sedadlá a aj napriek tomu, že RJ sedadiel je osadená, funguje ako má, zrkadlo k sklopeniu zatiaľ nedokážem donútiť. Pravdepodobne bude nutná aj zmena zapojenia kabeláže zrkadiel. -
Diamant 27.08.06 23:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nastavení zrcátek
Údržba nie je veľký problém, bežné zaprášenie na tom ani nevidno, iba tá farba stratí trochu svojej žiarivosti. Vidno akurát muchy. Ale tie vidno aj na čiernej. Inak suchú špinu fakt temer nevidno, jedine mokrú (to je ale výhoda pri umývaný, nenarobím tie špinavé trojuholníky, čo na čiernej)
Čo sa týka fotky, tak myslím, že po technickej stránke jej nie je čo vyčítať, navyše je tam použitý aj polarizačný filter na elimináciu odleskov. Ale svetlá farba sa proste viac leskne a toto bolo fotené na poriadne ostrom júlovom slnku. Ale hodím ešte niečo, aby ste nepovedali.