Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  11:37

« Re: Re: Re: Re:

To Diamant : Exup má pravdu každej jsme jinej a proto 100 lidí 100 názorů. Mě osobně teda O1 svítila výborně a ne mizerně. O2 svíti ještě o trošku lépe!
    DIM : Já být an tvém místě koupil bych O2 RS liftback !!! Jen bych tam nedával 18" kola, ale nechal tam standartně 17" a samozřejmě v červené Corida barvě! Ale pokud nechces RS tak si vem 2.0 FSI s manuálem + 16 Sirius kola, a Eleganci výbavu + maxidot. A taky v Coridě :D
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  11:21

« Re: Re: Re:

..už k tomu není moc co dodat, adaptabilní i LED reflektory umí v NJ taky.....ale já nejsem z NJ :-))
    Moje Mondeo svítí na xenonech moc pěkně...........
    Ale protože už to má skoro tři roky, půjde do kytek........
    Tak mám pro vás všechny ZÁSADNÍ otázku : mám koupit kombíka O II ??? Co si doobjednat, který motor ( TDI 2,0 a nebo FSI 2,0 ), DSG, M?maxi dot a já nevím co ještě , aby to bylo pěkně " vymazlený" autíčko !!!!!! Pište , pište, nebo koupím Hondu Accord !! :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  11:11

« Re: bezpecnostne pasy

to kvak: promin, preklepl jsem se - samozrejme s pasy TI udelam radost, ne "SI"....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  11:10

« Re: bezpecnostne pasy

Tak si s pasy udelam radost, kdyz si o to rikas..:-)) Jezdim s OII tri mesice (minimalne z poloviny sam) a nic takoveho jsem zatim nezaznamenal. Takze uplne normalni "na zvykani" to asi nebude (jeste pro uplnost - nejezdim jenom po superhladkem asfaltu..)
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.05  09:11

« bezpecnostne pasy

raz tu tusim niekto pisal ze mu pri jazde bucha bezpecnostny pas spolujazdca ked tam nikto nesedi o oblozenie b-stlpika no a teraz to robi uz aj mne. niekedy mam dojem ze len co tu nieco precitam uz s tym onedlho mam problem aj ja >:D az na to ze dialkove mi svietia myslim celkom v pohode a zadok neuskakuje :-! ale k tomu pasu...robi vam to niekomu? v servise mi povedali ze si mam na to zvyknut, ze je to proste tak a napinace pasov su v poriadku... ale lezie mi to dost vyrazne na nervy :?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.10.05  08:44

« OI vs. OII

Tak to si ma potešil! OI svieti dosť mizerne. A ty si nenapísal, že OII svieti lepšie. A keď nesvieti horšie, tak vlastne svieti asi rovnako. Takže si vlastne potvrdil názor ostatných, že OII svieti mizerne >:D
    exup - to číre krycie sklo nie je len módny výstrelok, ale tou parabolou s plôškami sa dá svetlo nasmerovať skutočne omnoho lepšie, než krycím sklom. Navyše sa zbytočne ani nepohltí. Problém je len v tom, že niekedy sa návrhári svetiel poriadne zapotia, než navrhnú svetlo takého tvaru, ako im nadiktovali dizajnéri.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  08:24

« Re: Re:

Tak už delší dobu tady pozoruju příspěvky na téma světla a mizerná svítivost O2. Nedalo mi to a musím se také zapojit. Osobně zas až tolik km ve tmě nenajezdím, jak někteři zde, ale párkrát jsem už taky jel za úplné tmy po silnicích 2. a 3. třidy a nikdy mi nepřipadalo, že by má O2 svítila hůře (dálkové světla) než má předešlá O1 (po faceliftu). Řekl bych, že je to tak na stejno, možná O2 trošičku víc svítí i nahoru, ale záměrně píšu i, protože to že svítí více nahoru než O1 rozhodně není na úkor svícení daleko dopředu před auto na vozovku! Jen doplním, že mám klasické halogeny a O2 MR2006.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 17.10.05  23:09

« Re:

To Karlos :
    Jak je vidět, co člověk to názor a dojem. Ten svět je ale barevnej! Ukousali bychom se tu za chvíli, měli-li bychom se tu plácat po ramenou jako muži jedné strany, spojení jediným viděním světa. Že by mě ale zrovna těšilo, že ta Tvoje OII buď svítí líp, nebo já jsem divnej patron, to teda ne. Na každý pád já zítra objednávám Helly a jdu si do kovomatu koupit Al profil, na který je mezi chladičem a mřížkou přišroubuju. A bude!
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 17.10.05  22:57

« Re: Xenóny

Diamant :
    To si piš, že než pojedu znovu do servisu seřizovat světla, tak udělám vše pro to, abych po montáži zachoval stav před demontáží. Takové vůle v uložení to světlo snad zase nemá. Jde o ten takhle založený systém, kdy mě tam výrobce, možná jen preventivně, posílá, jakoby přihrával další malou domů servisům. Jinak doufám, že xenonovou výbojku v životě mockrát měnit nebudu. A když budu, pak s ohledem na její cenu už holt do toho servisu dojedu.
    - jak jsem psal, ve Fabii jsem v noci nejel, takže nemůžu soudit. Píšeš, že má kámoš čerstvou OII. Co když mají ty nové modely OII už opravdu dálkové paraboly v tichosti upravené? Na pohled to nikdo nepozná. Kromě pár zasvěcených o tom nemusí nikdo vědět (ani DIM ne >:D ). Mně se prostě nechce věřit, že by se v Autopalu NJ třeba už před časem nedoneslo někomu kompetentnímu, co pouští do světa za šmejd. Že by na to neupozornila sama fabrika. Reklamovat ta světla já rozhodně budu.
    A že nejsou extra moderní? Podívej, ještě před několika léty mělo xenony pár aut vyšších kategoriíí. Dnes to začíná být běžné, ale přesto nevím, byly-li by v době, kdy jsem OII objednával, v nabídce bi-xenony, jestli bych do nich šel. To je prostě jiný systém a myslím si, že úplná halogenová klasika se bude ještě dlouho držet. Spoléhal jsem tehdy s důvěrou na ni. Stejně tak si myslím, že i s klasickými halogeny se dá zahrát dost muziky. Vyrostl jsem na nich. Oprávněně proto očekávám, že když si koupím moderní auto, bude i jeho halogenová klasika posledním výkřikem klasické technologie. To sice u OII je, posuzováno 100%-ní čirostí krycích skel, diktovanou módou a počtem reflexních ploch na parabolách, přesahujících číslo 1, ale nikoliv už svítivostí, resp. rovnoměrností rozptylu dálkového světla. Pokud to není jen móda, ale pokrok, jak by se dalo očekávat, musela by čirá optika předvádět ten pokrok také ve svítivosti. Tady prostě jen vývojová a výrobní technologie řízená PC dospěla do stavu, kdy zvládne v jednom reflektoru velký počet parabol, zajišťujících (mizerný) rozptyl světla přímo "u zdroje", oproti dřívějšímu "řezanému" krycímu sklu, které toto zařizovalo pár centimetrů od jediné velké paraboly. A módní návrháři po tom hned chňapli, protože to, božínku, vypadá tak pěkně a moderně.
    Moderní světla ale nesmí za žádných okolností svítit hůř než ta stará. U mě tomu tak je, abych to negeneralizoval. Buď jsou vadná ta světla, nebo já jsem divnej. Jedno z toho.
    No ale co ty hlavové opěrky, na předních sedadlech? Už jste si o ně někdo opíral hlavu? Jak jinak že ne za jízdy, ale někde v klidu, na místě. Čekaje na někoho, třeba. Usínaje. Neusnete! No ty kdo vymyslel :shock: ? To je mi opření úplně na *! Sražení vazu ale zabrání jistě, to asi jo.
    Avšak ta 6-ti stupňová převodovka je mi pořád skvost. Když si na ni vzpomenu, mám to auto hned radši >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.10.05  22:33

« Re:

Neviem, ale ja som bol so svetlami Fabie veľmi spokojný. Svietili fakt super. A asi rok som mal súbežne aj druhé auto s tými natáčacími bixenónmi, ktoré sú fakt bombové. Tak si myslím, že aj pri takejto "konkurencii" si tie svetlá vo Fabii (halogény) neviedli zle.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.05  22:18

« Bez nadpisu

Ten "skvělý" princip výměny žárovek nutným vyndáním celého světla není cena "za zúženou příď", je to psychologický záměr návrhářů ... Že prý to navozuje pocit kvality komponent, protože není potřeba lézt nikdy ke tlumičům, atd. - to jsem fakt četl! :roll:
    Diamant: s rozmazaným lívancem u Fabie bych světla O2 fakt nesrovnával, Fabie má příšerná světla!
    Zkoušel jsem ty dálková světla a nemůžu si pomoct, ale prostě problém nemám, se svícením nahoru už vůbec ne. Dřív jsem jezdil i na zmiňovaném Mondeu (2.0TDCI kombajn) a že by svítilo líp, to jsem nezaznamenal (oboje klasické žárovky).
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.10.05  21:27

« Xenóny

exup - tá jednoduchá výmena ma meprekvapila, lebo už pred zhruba rokom to ukazovali v článku tuším na autorevue.cz (testovali červenú 1,6 MPI). Ale návšteva servisu je podľa mňa zbytočná. Asi by som len skontroloval, či svetlo po opätovnom vložení dobre sedí na svojom mieste a či to svieti ako predtým. Až keby som si s tým nevedel rady, tak by som šiel do servisu. Inak neviem, ako je to u Xenónu, ale napríklad ak vyhorí výbojka u Audi, tak už ani založením novej neoživíš to svetlo. Musia ti to VAS-om nastaviť v servise.
    Čo sa týka klasických halogénov s dvojvláknovou H4, tak oproti tým v Octavii svieti Fabia fakt omnoho lepšie. Kamoš, čo má teraz čerstvo OII s Xenónmi, tak ten ohodnotil svetlá OII asi takto: tlmené oproti Fabii +50% a diaľkové tak +10%. Čo k tomu dodať? Ja už fakt neviem. Pritom som ho vyslovene upozornil, že nie jeden človek je s diaľkovými nespokojný.
    Asi by to chcelo začať bombardovať fabriku, nech si uvedomia, že nie je niečo OK. Ale ideálne písomne v predajni, nech sa to nedá nejako jednoducho zmiesť zo stola.
    Inak som dnes testoval svoje bixenóny a dával som k tlmeným len svetelnú húkačku (diaľkové halogény). Faktom je, že veľa spraví tá rozdielna farba svetla, ale inak je pokrytý zhruba ten istý priestor, ako s diaľkovými xenónmi. Ale intenzita osvetlenia vzdialeného priestoru je podstatne slabšia (bodaj by nie, keď svieti halogén spolu s xenónom na diaľku). Všimol som si, že diaľkové svetlá aj mne osvetľujú dosť úzky pás pred autom (halogén), ale ak sa pridá aj xenón do diaľky, tak je osvetlený priestor podstatne širší. Tak možno toto bude ten problém u Octavie.
    exup - nemyslím, že by tie svetlá v Octavii boli nejaké extra moderné. Za solídny štandard dnešnej doby považujem bixenón a za nadštandard adaptívny do strán "natáčaný" bixenón. Najmodernejším svetlom by som nazval nejaký LEDkový reflektor, ktorý vie svoj zväzok lúčov krásne prispôsobiť ceste a podmienkam. Ak by taký LEDkový reflektor svietil rovnako inteligentne (alebo ešte lepšie), ako ten "natáčací" xenón, tak by to bolo fakt najsamsuper. Tie moje natáčacie svietia fakt presne tam, kam by som to očakával. Tak začínam mať z tých mizerných svetiel v Octavii značné obavy.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 17.10.05  19:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To exup-xenony

Tak to jsou DIMe pak 2 možnosti : buď Mondeo svítí stejně mizerně jako OII, když jí stálo vzorem, nebo svítí lépe (na to stačí málo.. ;-) ) a zůstalo pak vzorem nedostiženým. Ještě jsem s ním v noci nejel, ale mám dobrou možnost to na rok mladém vyzkoušet.
    Vysvětli mi ale jednu technickou věc. Na stránkách Helly jsem se dočetl že typ přídavných světel, který jsem si vyhlédl, je osazen nejmodernější žárovkou H7. Paní, která mi v Helle vzala telefon a trochu neerudovaně mně osvětlovala danou problematiku na téma zda ty, či ony, preferovala "můj" typ a) FF50, před mým typem b) Micro FF. M.j. proto, že je osazen právě H7-kami, kdežto ten druhý, déle vyráběný "jen" H1-ami. Skutečný rozdíl technicky vysvětlit v tu chvíli nedokázala, nicméně uvěřil jsem, že H7 je prostě z nějakého důvodu lepší než H1. No, a já mám poslední model škodovky s posledním modelem světel, kterým ještě stála jiná světla vzorem a mám tam "nemoderní" H1. Proč?, ptám se. Je v tom technika, nějaká politika, nebo je to úplně šumák? Když jsem měnil dálkovou žárovku u předchozího Passata z r. 98, tak tam, myslím, byla už H7. Osvětli mi to, prosím.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.05  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To exup-xenony

Jen se mi líbí, že se píše že Mondeo svítilo lépe :-) Ono totiž Mondeo má taky reflektory made in NJ a byly přímým vzorem pro OII.....pravda až na to seřizování z boku blatníků .........
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.10.05  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To exup-xenony

ja som to tiez nikdy nemeral, takze objektivne to nedokazem posudit. pisal som len svoj nazor. podla mna svetla v O1 svietia strasne uzko, ked to porovnam napr s picassom, ktore svieti tak nasiroko ze nieje poznat ci zapnem hmlovky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.05  16:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: To exup-xenony

to matuS: netvrdim, ze OI (s cirou optikou) byl zazrak, ono mozna srovnavam nesrovnatelne (jedno x dvouzarovkovy svetlomet), nicmene kdyz si laicky srovnam dalkove na OI a OII, tak subjektivne skoncim u toho, co jsem napsal.... Mozna to je pouze otazka "adaptace" na to ktere konkretni auto, rozhodne ale nehodlam svuj nazor vnucovat jako fakt....
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 17.10.05  15:10

« Re: Re: Re: Dálkovky

No ano, jářku, je to tak! Musí z auta ven. Omicron to taky četl, dřív než já! Jel bych se tam rád podívat na exkurzi, do toho NJ, na to jejich PC CAD pracoviště. Jak tam metodou konečných prvků dospěli, konkrétně u těch dálkových, kde to na to nemá vliv plech karoserie, k tomuhle vymyšlenému řešení. Vzal bych si s sebou do ruksaku na záda takový malý upgradeový krumpáč..
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 17.10.05  14:38

« Re: Re: Dálkovky

to exup: Nojo, máš pravdu, já nemám problém ani s odskakováním (mám liftback a 15" kola) ani s motorem (připadne mi, že se chová tak, jak by člověk od TDI čekal).
    Žárovky jsem ještě neměnil, jestli je to tak, jak píšeš, tak je to na *. Nechápu, jakej * to navrhuje. Pro útěchu je třeba říct, že Mondeo to mělo stejně - tam se musela vyndat ještě mřížka od chladiče.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.05  13:31

« Re: Re: Dálkovky

O to tom, ze svetla musi ven, ja vim, cetl jsem si manual >:D
    Je to holt cena za ten predek s elegantni "zuzenou" kapotou, nicmene ty dalky sviti skutecne divne...
    Nekde jsem tu jiz psal, ze se take na zimu chystam vymenit zarovky v dalce za neco jako byly moje H4 PIAA SuperPlasmaBlue, coz ma vyrazne vyssi svetelny tok za stejneho prikonu, a barevnou teplotou se blizici k HID (xenonum).
    Take bych rad vymenil zarovky v mlhovkach za kvalitni zlute skutecne do mlhy, ale tyto zarovky v mlhovkach v O2 jsou zatim skutecne exoticky format, a jeste jsem je nikde temer nevidel ani v normalnich provedenich, natoz ve zlute do mlhy... (!)
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 17.10.05  13:23

« Re: Dálkovky

To spitfire :
    proč by ne?, každý můžeme mít pro tragédii jiné měřítko, že.., tak buď rád, že Ti ta světla vyhovujou.
    Pokud mě paměť neklame, ty s motorem 2,0 TDI taky nemáš problém a já jo. A možná bych našel článek, ve kterém Ti tvoje OII sedí jako přibitá (nebo někomu jinému, to je jedno, padlo to tu, kdysi) a mně vadí, že odskakuje.
    Takže i když není kvalita dálkových OII individuální problém mých parabol (jakože jim zrovna tyhle moje spadly z linky a zkřívaly se), individuální je přístup k nim jednotlivými jejich uživateli. To by totiž na tom světě byla pěkná nuda, kdybychom byli všichni jako z jednoho klonu :)
    PS. zatím žádná připomínka k nutnosti demontáže světel z auta, při výměně žárovky. Nikdo tu není překvapen?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…