Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Dodatecna instalace navigace Nexus DX
to je asi bezna prax vsade. na stranke skoda-auto.sk je cennik prislusenstva s tym ze je mozne si tieto veci kupit u autorizovanych predajcov Skoda - len tam akosi nenapisali ze ceny u dealerov su v priemere 20-30 percent ked nie viac vyssie nez na ich stranke. takze neviem naco ten cennik davaju na web ked je v podstate k nicomu :roll: -
« Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX
Taky jsem o tom premyšlel,že bych si jí tam nechal namontovat.Tak sem se zastavil u kamaráda, ktery to tam dokáže dát.
Zrovínka má doma OII 2,0TDI trošku po bouračce, dotaženou někde z Německa.V autě má Audienci, jenže tu navigaci už má hezky připravenou + CD měnič ve skříňce.Sežene ješte par kabelů a jde do toho.
Nevím,jak je to s cenou, ale můžu se poptat.Když mi dával navigaci do OI, tak mě to vyšlo cca. na 25 000Kč + TV tuner za 7 000Kč.
CD měnic do OII mě vyšel na 5000Kč i s motáží. -
« Dodatecna instalace navigace Nexus DX
Zdravim vsechny,
pokud si nekdo z Vas bude chtit vybavit dodatecne O II o navigaci, pozor na nektere dodavatele. Tento tyden jsem zasel k jednomu nejmenovanemu prodejci a vyslovil svoje prani. Evidentne se nejdna o casty ukon a proto mi bylo sdeleno, ze mi zavolaji na kolik to vlastne cele prijde. Vybaven informacemi z webu Skodovky o cenach jsem netrpelive ocekaval telefonat.
Druhy den se tak stalo, ale... Cena navigace pry neni 60tisic, ale 80tisic(!) pac ta co je nabizena pry neumi ceske mapy! (pritom system DX sam o sobe znaci, ze to musi funguvat), dale je zapotrebi specialni antena za 10tisic a instalace tak 20tisic. Celkem me to orosilo, protoze 110tisic oproti 60tisicum mi prislo jaksi neadekvatni.
Vcera jsem napsal primo do Skodovky a byl zvedavej na jejich vyjadreni. Prakticky obratem jsem dostal odpoved. Cena navigace je skutecne 60tisic a budou fungovat i mapy CR. Spolecne s tim je nutne poridit ramecek, ktery je ovsem zalezitosti radove stovek Kc. A pochopitelni mi bylo doporuceno i CD s mapami (za necelych 5tisic). Zajimava cena je take za instalaci. Na webu se uvadi 100 casovych jednotek (pro me nic nerikajici udaj), coz ale odpovida cca 1 hodine prace servisu (cca. 600Kc dle prodejce). Celkove tedy 65tisic plus nake drobne. Bylo mi doporuceno, abych se obratil na jineho prodejce.
Priznam se na rovinu, ze mi je z pristupu prodejce do breku a do bliti zaroven. Bud to je to neskutecna amaterina nebo sprosty rejzovani zakaznika, ale to konec koncu vyjde ve vyslednym efektu nastejno. -
« Re: Navigace "CRUISE"
Měl jsem jí objednanou od dubna letošního roku (ale už se tady o tom psalo !) do nové O2 MR2006, jmenuje se Cruise, vypadá to jako téměř jako Audience, tzn. velký monochromatický LCD displej, zjednodušené zobrazování, navigační symboly na maxiDOT, CZ hlasový výstup, CD mechanika přehrává i MP3, navigační disk je nutný mít založen jen při stanovení trasy, poté možné vyměnit. Cena měla být kolem 35 kKč.
V červnu mě kvůli ní posunuli dodávku auta na srpen, poté listopad, to jsem to zrušil, a dnes prý mluví o lednu (!). -
« Navigace "CRUISE"
Zdravím :P
Už dlouho čtu toto diskuzní forom.Jsou zde hodně zajímavé postřehy.Jelikož vlastním Octavii II 1,9TDI tak mě to zajímá.
Jen se chci zeptat,zda někdo neví něco o té nově připravované navigaci.Vím jen,že by se měla dostat do výroby začátkem roku 2006.Zajímalo by mě, jestli to dokáže zobrazit couvací senzory.
Dále sem se dočetl o nějakém malém paketu Biodiesel. Nevíte něco o tom? -
« vybava pro O2
Asi jsem vcera nejak zaspal, tak si take trochu pridam k te vybave.
Urcite bych doporucil :
- zakladni vybavu Elegance, zda asi neni co resit
- interier Ivory, tzn. svetly - to je sice pro hodne lidi dost kontroverzni volba, nicmene to mam jiz na 2. aute, a presto, ze mam cerneho psa (to je sice trochu pruser), tak je to opticky vyrazne mene spinitelne nez cerne calouneni, a o vzhledu a eleganci takoveho svetleho interieru ani nemluvim - mam cerny magicky lak, a s nim je to opravdu bozi
- rozhodne maxiDOT, opet neni jiste co resit
- rozhodne zadni park asistent, opravdu je to u O2 problem videt dozadu - ja ho nevzal, a mrzi me to
- xenony, ty jsou myslim u O2 vyborne, alepson ja bych jiz nemenil
- 16" - urcite bude O2 elegantnejsi, ja vzal Sirius
- ESP bych take doporucil (uz neni tak drahe) - to odskakovani take nejak nepocituji >:D
- zadni sterac mam, ale asi to nebude nutnost
- vyborne jsou dale - senzor deste a stmivatelne vnitrni zrcatko (1 paket)
- urcite bych doporucil radio AUDIENCE, uz jsem zde o o tom take psal, je to opravdu vyborne vyresene, vc. integrovaneho 6x CD changeru s podporou MP3 - ID3 tagy jsou samozrejmosti, velky displej radia take zobrazuje vbechno mozni i nemozne, vcetne toho, ze to opravdu velmi dobre hraje (se Sound Systemem je to opravdu vynikajici)
TAK a ted to nejdulezitejsi :- pokud beres TDI, urcite bych Ti doporucil DSG, pokud tedy nejses nejaky rigidni zastance manualu, o tom se zde jiz mnoho napsalo, ja jsem z toho absolutne nadsen, a tech 50 klacku za to stalo - jeden zasadni problem je ten, ze Ti skodovka z vyroby nedovoli soucasne objednat nezavisle topeni (je tam restrikce), to byl muj pripad, voli jsem cestu DSG, a pozdejsi dodatecnou montaz nezavisl. topeni Webasto, coz vyjde sice draz, ale porad levneji nez dodatecna montaz DSG :P
- mel jsem take objednanou tzv. malou navigaci Cruise, nicmene tu Skoda opet odlozila nekdy na jaro, tak Ti ani doporucovat nebudu... -
"-- skrytý --" 19.10.05 07:40
« bufík...
závidím...v době kdy jsem to kupoval na to byl z mé strany u prodejce hlavní požadavek. A to originál z fabriky. ALe nešlo to takže jsem to zrušil. Že já nepočkal. Pokud víte o nějaké solidní firmě co to do O24x4 už namontovala dejte vědět. Rozhodně nemíním experimentovat a vím čeho všeho jsou montážní firmy schopny. Následky mohou být od vymlácené baterky, zkratech na elektrice až po vyhořelé auto.... -
exup 19.10.05 00:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava
Ale jo, tohle topení, proč ne, nemá snad žádnou chybu, kromě té ceny. Alarm ale mám a měnit ho nehodlám, takže bych šel cestou originální dálky. Časovač je vo ničom, kdo si ho pořídí?, má snad někdo tak železnej režim? Z té teploty na přívěšku jsem skoro hotovej, dneska už je možný fakt úplně fšecko, ale taky bych se bez ní nějak obešel. No, uvidíme, uvidíme, uvidíme. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava
jo jinak umí mi někdo výsvětlit proč v roce 2005 kdy každý mobil ta 3000 má barevný display s jakž takž rozlišením , radiem a pod a radio stream ta 11000,- má displej jak z digitálek z osmdesátých let? nevím proř ale kdyby ten display bzl i jednobarevný ale s jemnějším rozlišením nebo nejakou grafikou tak hned byto mělo jiný šmrnc. co vy na to. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava
jo a bufík má mnoho výhod ledovce do jisté míry na frak dostanou ale určitě méně než když nakopneš ten diesel na studeno takže těch patnáct minut topení je pro ledovce tak fifty fifty a pro tebe je to v lednu na tričko a nemusíš kupovat metličku a škrabátko což je nekopromisně komfort v plném slova smyslu. Má to jednu mouchu od škody nedostaneš dálkové jen časovač což je dost nepochopitelné když ten bufík má dělat to k čemu je určen. tzn vytopit před odjezdem. a spousty lidí neví kdz pojedou autem aby si nastavili ten časovač. takže řešení jak ze škodovky. ale myslím si že je to trošku i lobby webasta ( dodavatel topení ), protože se dá to dálkové dokoupit za lidových 6000 - 7000. což je za přívěšek na klíče lidovka , že? ale dobrá zpráva, když už tak alarmy magicar cca 4000 jsou super a umí se to napojit i na ten bufik, takže to jde tím ovládat a ještě máte alarm ( dobrý alarm ) s dosahem tak 900 m , takže auto máte o tři bloky dál a topíte , to je paráda. a ještě je ten alarm obousměrný a má i teplotní čidla takže vám to píše teplotu v interiéru přímo na tom přívěšku na klíčích. Nad tím by se měli soudruzi v NJ taky zamyslet ,když ten jejich alarm ani nefunguje a stojí 6000,- -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava
mám zaplacenou zálohu na 4x4 TDI s bufíkem tak pak dám vědět jak to funguje ,ale ne tak brzo musim čekat až poslední týden v listopadu to mám doma, takže radost až na kost. Jinak jsem se s tím nemazlil dal jsem tam vše užitečné až na to couvací čidlo teď mě to mrzí , prý jde * vidět dozadu. Ani mě to nepřišlo, když jsem s tím jezdil tak snad to do ničeho neopřu hned ze startu. -
exup 18.10.05 23:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava
Tak ceny začínají na 22000,- Kč pro malá auta, s 3-mi asi pevně volitelnými časy. Takové, co bych chtěl, t.j. s dálkovým ovládáním, pro kombíky, je za 35000,-. Než naběhnul ceník, dal jsem si psychohranici nějakých 25000,-. To nevím, co by na to Ježíšek. Dost jsem zlobil.. Ale věc je to asi dobrá.