Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
exup 24.10.05 09:52
« Re: Re: Re: Re: Re: spokojenost
To Omicron + Drevokocur :
Pořídil jsem Helly FF50, mají je na stránkách. Jsou hezoučky miniaturní, jen trochu hlubší. Dám je dovnitř mezi chladič a masku, aby ji prosvěcovaly šikmo. Je mi jasné, že ta mřížka, která má navíc proměnlivý úhel těch nátokových žeber z nich část (většinu?) světla sežere, ale to se nedá nic dělat (možná v té mřížce nakonec vyříznu díry >:D , nebo pořídím nějakou tuningovou z pletiva). Už jsem trochu narazil s nosníkem, který jsem o víkendu vyráběl. Nechci tam (zatím) do ničeho vrtat, takže jsem pro jeho upevnění využil volných děr v plechu vedle světel. Jenže jsem pak nemohl zavřít kapotu, protože do toho nosníku narážel ten pojistný plastový hák proti jejímu otevření. Nosník jsem tedy musel rozřezat, aby byl níž a nevadil háku. Dnes ráno jsem ho odvezl svařit, protože je z Al a na to nejsem zařízen..
Až ho tam, třeba ne na 2. pokus, osadím tak, aby ničemu nevadil, přinýtuju k němu Al L profil, ke kterému už přišroubuju ty dálkáče.
Dávat je někam ven by vypadalo dost hrozně a počítám, že by tam vydržely tak 2 noci..
K těm žárovkám : v sobotu jsem standardní žárovky v dálkových nahradil Phillipskami s o 50% větším svitem. Byly to vyhozené peníze, protože :
a) žádný nárůst světla nepozoruju, což je sice subjektivní, ale pro mě rozhodující
b) pokud stojí za * ty paraboly, a to já tvrdím, tak nepomůže ani výkon 100 W, protože to intenzivnější světlo bude intenzivnější pořád jen tam, kam ho parabola posílá. To mi potvrdily ty nové žárovky, jestli teda vopravdu svítí líp :?: . Když jsem je tam dal, šel jsem to, se svým synem (14,5), projet. On se toho taky všímá, jak co funguje. Zase jsem jel jen na světelnou houkačku, abych eliminoval xenony. Povídá mi, ty tati, to svítí nějak bídně, co?
Já u těch orig. parabol řeším to tmavé místo v krajině, při jehož návrhu zřejmě soudruhům z NJ zatvrdnul počítač. A to je práce jen pro ta přídavná světla, myslím.
Jinak ještě jeden postřeh. Když jsem jel v pátek v noci na Šumavu, poprvé jsem jel s xenony v mlze - všech možných hustot. Žádný problém typu "hradba světla", jak to tu snad kdysi od někoho zaznělo, jsem s nimi neměl. No ale poprvé jsem taky zapnul mlhovky. Na OII, i v životě! Ještě nikdy jsem je na autě neměl :roll: . Musím konstatovat, že už je nikdy nepustím, pač ty mé jsou mi úplně k ničemu. Vyplní prostor tak cca 5 m před auto - tam, kde v levé půlce začíná (pravá mi začíná hned před autem) se světlem xenon, ale kde to taky nepotřebuju. Dál v xenonech zanikají. Tedy žádná pomoc. Vyzkoušel jsem je zkušebně, při jízdě, jen samotné, bez xenonů. To je teprve podívaná! Vůbec nesvítí. Zmařená energie na jejich výrobu. Snad jen že to auto s nimi možná líp vypadá. Jaké s nimi máte kdo zkušenosti? Nebo to je zase jen tím strojníkem >:D ? -
« Haldex a vyprošťování
Tak na fórech čtu že kdokoli se snažil někoho výtáhnout lanem a trošku to šlo ztuha tak oddělal haldex. Nevíte jak to myslí když to jde ztuha?
Já si myslel že právě s tím haldexem budu moct pomoct někomu v trablích ale rezolutně od toho odrazujou ( za dobrotu na žebrotu ) tak těď nevím. Fakt je ten haldex tak náchylný na přetížení ? -
Diamant 23.10.05 17:58
« Re: Re: Radio bylo...
Radek2 - to je fakt, že do Octavie sa tie firemné rádiá (s výnimkou Melody) veľmi hodia a celkovo ladia s interiérom. Ja poškuľujem po Audience. Ale nemyslím, že by sa krádežiam zabránilo, aj keby mala rádio každá Škodovka. Sem tam sa niektoré pokazí a sem tam niekto zatúži po lepšom. Rádiá by sa menej kradli len ak by boli zašité niekde pod stredom prístrojovky a na ich vybratie treba rozobrať celú prístrojovku.
omicron - súhlasím, Pioneer považujem za super rádiá, ale radšej oželiem ten parálny OEL displej a vyberiem Audience s už trochu archaickým klasickým LCD. Ale to ovládanie tými veľkými tlačidlami je fakt super.
kvak - áno, to pokrčenie som si všimol aj ja. Robia to boky sedákov snáď na každej OII. Je síce pravda, že na takom salóne sa ľudia v aute nespotia, ako keď človek prejde 500 km vkuse, ale čo som tak odhadom odpozoroval a vypočítal, tak na konci Frankfurtského salónu v Octavii RS nastúpilo a vystúpilo na sedadlo vodiča toľko ľudí, že bežný človek by toľkokrát nasadol za 3,5 roka. (každý boží deň 3x). A tie sedačky až na to pokrčenie vyzerali OK. -
« Re: Radio bylo...
To Radek 2
Lupani - mam Audience, a tento problem rozhodne neznam, radio je perfekt, ale o tom jsme zde jiz psali, o radiich jsem zde jiz psali hodne, a myslim, ze pokud by nekdo neco takoveho zaznamenal, jiste by to zde ventiloval.
HF a zaruka (?) - kazda rozumna HF sada, tim tedy myslim original a Nokia (jine neznam), ma dnes jiz spec. vystup pro radia, ktera maji naopak vstup od HF (napr. Audience), takze problem zadny. Neni tedy treba rozhodne nic "...pripojovat mezi radio a reproduktory...".
To Diamant, petr Blaha
Souhlasim jednoznacne s Diamantem, ze je dobre, ze me zadne radio nevnucuji nijak natvrdo (jak je to obvykle v ruznych korejcich i nekterych japoncich, ci i US autech), ale v takove cenove kategorii mam pravo volby si zvolit bud nejaky firemni sofistikovany a integrovany system, nebo cokoliv externiho.
To Dusan
To myslim neni treba nijak komentovat, myslim, ze jsem skutecne "potrefil husu".
Od nas to nejsou zadne urazky "...ukrivdenych majitelu O2...", pokud si dobre pamatuji z historie tohoto threadu, s urazkami jsi zacal Ty. A jak se rika "na hruby pytel hrubou zaplatu".
Dusane, prosim, odtahni zpet na Autorevue, tam jiste budou vsichni napjate sledovat Tve kydy o pokrokovych a neprokovych konstrukcich, velkolitraznich motorech, a hlavne o Tvych vysoce odbornych ekologickych "expertizach" provozu motoru TDI, a zejmena temer kriminalizaci tech "hloupych chiperu"...
Jen si zkuste najit na Autorevue vsechny prispevky k Oktaviim, ktere z pera tohoto premoudrelce kdy vypadly (!).
A DUSANE, JESTE JEDNOU TE ZADAM, ABY JSI NEPINDAL O NECEM, O CEM VIS HOUBY, A BEZ SI KRAKAT TY SVE CHYTROSTI NA THREADY O XEDOSECH, tady je to skutecne pro sdelovani zkusenosti lidi, ktere ty O2 maji, nebo pro ty, kteri si je chteji poridit ! -
« Radio bylo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušan
Ale take vetsi sanci, ze mu je nejaky lapka vyloupne, protoze Skodovacke radio do skody tak nejak patri. Osobne bych se nechtel divat na tak krasny stredovy panel s nejakym treba pioneerem.
Ja osobne bych treba tu cenu obetoval a snazil se u prodejce o tuto cenu snizit celkovou cenu za vuz. Vzdyt v teto hladine je to uz snad normalni a nemusis se citit trapne si o slevu rict.
Sl jsem si takhle pro 1.9 TDi a kdyz mi tam napocital levu na vsehno mozne, jeste jsem zmenil motorizaci a ted nelituji.
Ale zpet k radiu. Dlouho se tu neobjevila hlaska o tom, ze v radiu praska.
Stalo se mi asi podruhe zrovna na ceste do servisu, ze jsem po nastartovani z radia, resp. z reproduktoru slysel jen cvakani. Pravidelne a stale. At bylo zapnute, at jsem jej vypnul, at jsem vytahnul klicky ze zapalovani. Stale cvakalo. Tak jsem celou cestu, cca 8 km, do servisu poslouchal cvakani pri vypnutem radiu "STREAM" to je. Opustim v servisu vozidlo, po minute vytazeneho klicku ze zapalovani prestalo i cvakat a po peti minutach po opetovnem nastupu a zapnuti jiz necvakalo. NO to se to potom reklamuje.
Ptal jsem se reklamacniho technika. Maji na to nejake tabulky, ale ja v ni pry nejsem uveden a tak mam mit pry radio jiz v poradku.
Byl jsem tam tedy reklamovat to vrzani tesneni. No uz to nevrze, ale musim vzdy pri umyvani davat pozor, abych nesmyl tu hmotu, kterou mi to namazali. Coz bych pry nemusel, protoze to tesneni je tam proto, aby se uvnitr nespinily prahy, ale ony se preci jen trochu spini take.
Take bych se chtel zeptat, jak jinak opet k radiu, zkouseli jste nekdo vytahnout jej ven? Nejak nevim jak na to a samozrejme nechci jej poskodit. Ma v sobe takova tlacitka po stranach, ktera tlacitkami nejsou a myslim ze by mohly fungovat jako zapadky, ale stlacim-li je do boku radio se stejne ani nehne. Poradi nekdo?
A pak, pripojim-li mezi radio a reproduktory HandsFree, neprijdu tim o zaruku? Pro pripad, kdyby se mi radio zblaznilo uplne? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušan
este sa vratim k tym sedackam. za tych 17kkm co som v tom aute najazdil nemozem povedat jedno krive slovo co sa tyka ergonomie sedaciek vpredu, skor zadne sa vacsine ludi co som viezol zdali prilis tvrde a nepohodlne, ale neviem posudit, naposledy som tam sedel ked som auto kupoval >:D co spominal diamant ten bocny okraj sedakov, ten mi ani nejako nevadi, skor mam vyhrady k jeho spracovaniu, vyzera teraz dost pokrcene, su na nom zahyby, proste nic moc 8-s a mozno by som este cakal trosku kvalitnejsi potah na auto za ktore som dal 700k, ked to porovnam napriklad s kamaratovym 307 SW v podobnej cenovej kategorii, je tam dost velky rozdiel v prospech 307. ale inak na ne nemozem nic povedat, teraz ma uz pomaly caka prve tepovanie tych mojich "nespinivych" ciernych sedaciek >:D -
Diamant 23.10.05 08:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Dušan
To s tým rádiom nie je už celkom pravda. Najvyšším stupňom výbavy je v súčastnosti už RS a tá rádio má v cene.
Ale inak u Škody je zvykom, že rádio nie je v cene (s výnimkou niektorých akčných modelov). Nevidím na tom nič zlé. Bolo by snáď lepšie, keby mali všetky autá rádio v cene a stáli by o 10.000 viac? Myslím, že takto má zákazník viac možností pre voľbu. -
"-- skrytý --" 23.10.05 07:24
« Re: Re: Re: Re: Dušan
to omicron:Musims tebou jen souhlasit, nebot OII je opravdu na urovni a je to spickove zpracovane auto.Uvazoval jsem o ni taky, ale prekvapili me takove veci, jako to , ze ani v nejvyssi vybave nemela radio+cd :-( .
Focus C-MAX 1,6 TDCI -
Diamant 23.10.05 00:14
« Re: Re: Re: Dušan
exup - napísal si to pekne. A aj to s tým autom. Fakt väčšinou za to môže strojník, pokiaľ nie je spokojný. Ono je to tak isto, ako pri digifoťákoch. Niektorí ľudia sú spokojní a robia pekné fotky aj so slabšími foťákmi. A potom sú aj takí, čo stále iba frflú, všetko je zlé, len oni nie, ale žiadnu peknú fotku od nich nikto neuvidí.
omicron - ja už fóra na Autorevue.cz taktiež nečítam, je to tam úplne oničom. Doposiaľ bolo toto fórum veľmi usporiadané, tak verím, že to tak zostane aj naďalej. Ale ak by náhodou nie, tak je tu ešte možnosť zapojiť sa do e-mailovej diskusie na pandora.cz - tam moderujem konferu o Octavii II a ak by to bolo nevyhnutné, tak sú možnosti ako nespratníkov umlčať. Ale zatiaľ to nebolo potrebné. Je tam taktiež pokojná diskusia.
drevokocur22 - ale zase ak sú silnejšie žiarovky v diaľkových svetlách, tak tie sa používajú iba večer (to už nepečie slnko) a okolo svetla prúdi dostatok vzduchu. Tak by sa to snáď nemalo nejako extra prehrievať. A ani by veľmi nevadila nižšia životnosť.
Dusan_ - ja som síce v Octavii ešte nejazdil tak dlho. Ale mám skúsenosti aj s fakt dobrými sedačkami v ktorých ani 1260 km nebolí a mám skúsenosti aj so zlými sedačkami. A musím povedať, že tie Octaviacke nie sú nijako tragické. Okrem toho divného bočného okraja sedákov k sedadlám nemám výhrad. -
A vidim obvykle urazky ukrivdenych majitelu O2jek neschopnych unest jakoukoliv kritiku sveho vymodleneho vozitka. Jak typicke.
OK, takze postupne
a) Nemam vubec nic proti Skode Auto a komentuji pouze konkretni jednotlive chyby jejich vyrobku. Napriklad kdyz uz jsme u tech sedacek tak o tech v Superbu jsem prohlasil, ze na koncernove pomery jsou skutecne vynikajici. Stejne tak jsem ochoten akceptovat, ze pres dost zoufalou nabidku motoru a podprumernou kvalitu podvozku neni Superb s ohledem ke sve cene zdaleka spatnou volbou pro klidnejsi ridice jezdici spise delsi cesty po dalnicich.
b) Co se tyce hodnoceni sedacek v testech. V nekolika testech byly oznaceny za podprumerne, akorat ze nesmite cist jenom Svet Koncernu, tam skutecne kritiku skodovackych vyrobku nenajdete. Na druhou stranu je pravda, ze v testech nebyva zrovna kvalite sedacek prikladana prilis velka vaha v hodnoceni, coz je vcelku pochopitelne s ohledem na spise technicky zamerene redaktory majici auto pujcene na par dni. Ovsem mi, kteri jsme nuceni bohuzel obcas jezdit tisicikilometrove vzdalenosti vime velmi dobre, ze to v jakem stavu vystoupite z auta na konci cesty je primarne dano kvalitou sedacek a dalsi v testech tak popularni parametry jako kvalita razeni nebo stabilita podvozku v meznich situacich ponekud ustupuje do pozadi.
c) Nemuzu za to, ze se Skodovka rozhodla do OII dat to co tam dala, tedy sedacky, ktere jsou subjektivne asi jeste horsi nez ty ktere byly v OI. Predchozi rada, alespon postradala bocni vedeni, coz u sedaku nedostatecnych rozmeru je z hlediska pohodli paradoxne prinos. Co se tyce tech Toyot, tak i s metrem v ruce lze snadno zjistit, ze Toyota dava sedak vetsich rozmeru dokonce i do Coroll, tedy vozidel situovanych pod cenovou uroven OII.
d) Muj vztah k TDIckum (ale i dieselum obecne) je skutecne spise negativni a vyplyva z toho ze nevidim duvod proc by mela byt priroda a zdravi lidi nicena jen kvuli lobbingu vyrobcu techto motoru. To ze nova dieselova OII, kterou si dneska koupite v autosalonu by jako benzinove auto nedokazala splnit ani nejzakladnejsi Euro 2 normu (rok 1996!) a tudiz vubec nemohla byt dovezena do CR ani jako skoro deset let stara ojetina je proste svinstvo. Pravidla by mela byt stejna pro vsechny a dokud je diesely nedokazi splnit tak proste nemaji co delat na nasich cestach.
e) Nemohu si odpustit poznamku k "obstaroznimu a predpotopnimu Xedosu", ale zrovna minuly tyden jsem byl nucen sluzebne absolvovat 700km v jednom dni firemnim Passatem a ackoliv Passat B6 neni celkove spatny vuz a s 1.8T narozdil od TDIcek i vcelku slusne jede, tak v parametrech jako je odhlucneni interieru nebo celkova kultivovanost pri jizde na dalnici, se na toho Xedose stejne nechyta. -
to exup. přídavné dálkáče tomu rozumim ale kde je dáš na o2 tomu už ne . měl sis raději koupit 100w do dálkových a byl by klid za 600,- . Prý to ale hodně topí a může to poškodit reflektor , ale zatím to nikomu nic neudělalo. Někteří kluci co to mají V autech ale ne v o2 tak je to šupa je to světla a světla. Možná až moc. A když bys koupil race blue efekt nebo něco podobného tak by to vypadalo jako xenon ( zdánlivě ) . -
« Re: Re: Re: Re: spokojenost
To EXUP :
"...Dnes jsem si pořídil ty přídavné dálkáče, tak do 14-ti dnů bych je tam rád osadil, takže pokud by pak někoho, kdo je tady nevnímá jako úplně O.K., zajímal jejich efekt, můžu předat zkušenost...."
Co se týka toho Dusana, naprosto s Tebou souhlasím, ale zajímají mě ty Tvé dálkáče - šel jsi do nějakých HID (xenonů), nebo halogeny ? Od koho - jsou někde na webu ? -
« Re: Dušan
ad Dusan :
Mam takovy divny pocit, ze je to ten (omlouvam se za silne slovo, ale neda me to) ubohy ubozacek "DUSAN", ktery stale "chytračí" na skodovackych (nejen !) forech na autorevue.cz, kde stale opruzuje se svym obstaroznim a predpotopnim Xedosem, s nazory, ktere opravdu hranici s demenci. Nedela nic jineho, nez neustale dehonestuje vse, co ma cokoliv spolecnoho s Oktaviemi (a zvlaste TDI).
Ja si na nej vzpomel prave v souvislosti se sedackami v O2, o nichz se tam velmi "odborne a zasvecene" rozepisoval, pote co udajne absolvoval na nejake zkusebni jizde par kilometru s O2 (!!!). Je to 100% on.
Kvuli takovemu primitivovi a jemu podobnym jsem (a jiste i mnozi jini) jiz davno prestal fora na Autorevue cist, nebot to vubec nema vyznam. A ted uz to zaneraduje svym smradem i tady...
Pro Dusana : mj. Ty "hňupe" (Tvymi slovy), ja merim cca 190cm, vazim pres 100 kg, v O2 mam najeto jiz cca 9 kkm, a vubec si nemyslim, ze by ty sedacky byly spatne (a uz vubec nejhorsi) - staci si precit i nekolik odbornych testu motoristickych casopisu i webu. Tak nemel o necem, o cem nemas ani páru ! -
exup 21.10.05 21:21
« Re: Re: Re: spokojenost
Milý Dušane,
jsem tady v tomhle tématu téměř od začátku. Založil ho právě Diamant a myslím si, že ho kočíruje docela dobře, po všech stránkách. Ne, že bych s ním musel vždycky ve všem slepě souhlasit, ale respektuju ho. Znám ho jen z těhle stránek. Tys ho nazval magorem. Kvůli úplné *. Pro jeho názor, který tady nikdo nikomu neupírá. Tebe tu vidím dnes poprvé. Uvedl ses rovnou jako primitiv, který názor toho druhého ohodnocuje nadávkou. Tvoje samoúčelná a na tohle jedno použití v tvé mozkovně založená soutěž není moc legrační, jak se snažíš dohonit tím smajlíkem. Řekl bych, že je spíš projevem tvé ubohosti a neschopnosti slušné diskuze. Proto si jdi, prosím, zasírat těmihle svými slovními hleny jiné téma. Třeba si ho založ, budeš-li mít tu odvahu.
V sedadle OII trávím možná víc času, než ty v tom svém. Neříkám, že je nejlepší, či lepší než tamto nebo ono. Problém s ním ale nemám. Takže pokud bych přijmul tvůj styl, pak bych musel člověka, který uvede jako kritérum pro jejich limit použití ty tebou uvedené směšné paramatry, nazvat *. Nemám 2 metry, ani 100 kg, ale tvé parametry přesahuju. Diamant subjektivně uvedl, že mu přišly jedny lepší než ty druhé, a ty ses nízce pustil do trapných čísel. Inu zřejmě jaký pán, takový krám... Tak prosím, Dušane, sbohem..
Jinak pro ostatní :
Bylo mi celkem jasné, že tím, co jsem vyslovil o pár příspěvklů níže asi vyvolám nějaké reakce. Račte si ale všimnout, že jsem neprohlásil : chlapci, koupili jste si špatné auto. Řekl jsem, zjednodušeně, - koupil jsem si malé auto. Nikde ani slůvkem nenaznačuju, že by to byl problém toho auta. Tohle je vždycky problém strojníka. To byste pak mohli nařknout DIMa z rozervanosti, když rovněž uvažoval o přechodu z většího auta na menší. Předpokládám, že mezi majiteli OII je drtivá většina těch spokojených. Stejně jako mezi majiteli ještě menší Fabie. Proč ne. Na druhé straně jsou i takoví, kteří na tu svoji OII těžce šetřili třeba dlouhých 8, či 10 let. A ti jí pak prostě z principu leccos odpustí. A už vůbec nebudou troubit do světa, že nekoupili uplně dobře. Tomu rozumím, stejně jako těm upřimně spokojeným. Nikomu nic nevnucuju. To auto mám a relativně ještě dlouho mít budu, aniž bych z něho musel mít denně pupínky. Takový problém s ním zase nemám. Takže ochlaďme emoce a věnujme se technice...
Dnes jsem si pořídil ty přídavné dálkáče, tak do 14-ti dnů bych je tam rád osadil, takže pokud by pak někoho, kdo je tady nevnímá jako úplně O.K., zajímal jejich efekt, můžu předat zkušenost. -
« Re: Re: spokojenost
to Diamant: Tak jsi prave vyhral mou neoficialni soutez magor roku. >:D Rict o sedackach v OII, ktere patri k nejhorsim jake existuji a to nejenom v nizsi stredni, ale vubec bez ohledu na tridy, ze jsou lepsi nez sedacky v Avensisu, ktere jsou rekneme tak na prumeru stredni tridy uz chce hodne velkou davku zaslepenosti a nebo meris 150cm na vysku a vazis 45kg, protoze to jsou asi tak maximalni parametry pro pohodlne sezeni v Octavii II.

Porovnávat s xenony si netroufám, nikdy jsem se nad tím nezamyslel a nesledoval to.