Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.10.05  20:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

Mne sa tiež Magicar veľmi páči. Ale už na Fabii som mal dvojcestný alarm (ale bol fest drahý) a vedel to isté, čo Magicar. Aj monitoring teploty. S montážou nebol problém, našiel som Škoda servis, kde mi to namontovali (kúpil som tam aj auto) a mohol som aj asistovať. Takže som vedel, že je to spravené dobre. A keď technik povedal, že všetky spoje cínuje, tak som vedel, že je to môj človek.
    Aj na súčastnom aute som si nechal montovať alarm a nebol problém so zárukou. Veď zásah do inštalácie robil ich technik, ktorý má potrebnú dokumentáciu od auta a je na to vyškolený. Myslím, že záruku na elektriku by neuznali iba ak by to spôsobil ten alarm, čo by sa zase dalo dokázať. Ale v princípe ten alarm nemá čo poškodiť. Jedine sám seba. Takže žiadne obavy.
    Lubos1 - to dochladzovanie turba funguje tak, ako diaľkový štart. Teda ak nemáš automatickú prevodovku, tak musíš pred vypnutím motora urobiť pár po sebe nasledujúcich krokov. Tak auto vie, že má ostať motor bežať a že je naisto vyradená rýchlosť. Po dochladení sa motor vypne a zapne sa aj otrasové čidlo. Ak by došlo k narušeniu, tak sa motor okamžite vypne. Ak si auto takto odstavil, tak ho môžeš aj diaľkovo naštartovať. A rovnako by sa malo dať nastaviť, že ak auto dlhodobo stojí, tak sa pri poklese napätia na akumulátore motor naštartuje a baterku sám dobije. A ak by si bol napríklad v oblasti s vysokými mrazmi a chceš mať istotu, že ráno naštartuješ, tak sa dá nastaviť aj pravidelné štartovanie, aby motor cez noc príliš nepremrzol. Aspoň ten môj alarm vo Fabii to vedel (ale nemal som to zapojené). Volalo sa to Boomerang Alpha.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.10.05  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

to kvak:
    byt tebou, neriskoval by som to. alebo skus obvolat skodovacke servisy v okoli, ci to nerobia, resp. ci nemontuju nieco podobne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  15:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

viete o niekom kto by ten magicar napr. tu 9000B bol na slovensku (najlepsie ba a okolie) schopny namontovat tak aby ma to neskor nemrzelo? ako som to cital bude to asi dost velky zasah do celej elektroinstalacie a asi tym automaticky pridem aj o zaruku :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

Já se jim nedivím, že hodlají napadnout záruku. Viděl jsem už tolik vyloženě nabastlených úprav elektroinstalace, že bych za to ty firmy mlátil klackem po hlavě..Styl přeštípnout a smotat drátky a omotat izolačkou ..relátko dáme na fastony a přidrátujem to někam....faston vypadne a šlusne o kostru atd...Hamba mluvit. Já osobně už Nikdy si nenechám NIC dodělávat do instalace...doufám
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.10.05  13:46

« Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

Viz originál ovladač od webasta . Cena 7500,- Funkce zapnout vypnout. Ani teploměr to nemá.
    Existuje aj iny dialkovy ovladac: www.novosedlik.sk
    Nastavit sa da prakticky vsetko. Ale bude asi aj drahsi.
    To dochladzovanie teurba je zaujimave. Akym sposobom to funguje?
    Este k tomu alarmu. Pri novom aute je problem pri montazi. Viaceri predajcovia sa brania (nelogicky) tym, ze ak si nenamontujes alarm u nich, prides o zaruku min. na elektriku. Ja som osobne chcel namontovat imobilizer VAM01 (www.vam01.sk), lenze som sa nemal chut natahovat so servisom. takze som bol nuteny si dat namontovat alarm + defend lock u nich :(
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  12:46

« Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni

Ještě ale najít někoho kdo to namontuje a nezmastí celou elektroinstalaci v autě. Alarmy prodávájí všichni ale u nikoho jsem nenašel třeba cenu montáže pro O2
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  12:27

« Re: Re: Re: Nezavisle topeni

to diamant:
    četl jsem si ten návod na ten magicar a je to husté třeba ta funkce na dochlazování toho turba. NO konečně nějaká firma , která chce vymačkat co nejvíc ze svého zařízení. a to se mi líbí. Když ta funkce jde tak ji tam dáme a bez příplatku, no to je přístup.
    Viz originál ovladač od webasta . Cena 7500,- Funkce zapnout vypnout. Ani teploměr to nemá.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.05  12:12

« Re: Re: Nezavisle topeni

To howard :
    Právě že já tu informaci mám jenom z webu a různých fór. Někteří už to mají nainstalované a funguje to. Udájně se celé topení spustí v autě jen jedním tlačítkem a už to hřeje a fouká ventilátor. Takže já nevidím problém s napojením na alarm. Magicar má dva externí výstupy ( relé ) na ovládání čehokoliv takže tam napojíš ten vypínač z klimy a topíme .
    Na tom alarmu se tuším dá nastavit doba sepnutí toho relé takře nastavíš 20 min a samo se to vypne. Jinak máš u magicaru to měření vnitřní teploty. Myslím si ,že to tam je uděláno právě pro to ,aby to bylo k ovládání toho topení. Ony ty magicary umožní i dálkově startovat auto
    aby se vyhřálo než přijdeě k autu a nemusíš mít ani bufik. Ale ani defend lock nebo ti to odjede. Jinak ted jsem cetl na autorevue ze se dá koupit stavebnice GSM ovladace to je taky super. Cena 350 + stary telefon ktery zvoni nemusí ani fungovat display . a ta stavebnice je k tomu telefonu pripevnená a kdzy na ten telofon zavolas tak se sepne rele a prednastavenym casem vypnuti. takze zavolas na ten telefon ani se nemusi prijmout ten hovor a uz se sepne to rele na nastavenou dobu. Vyhoda magicar dosah 1 km - mobil celá evropa.
    [odkaz] - ovládání samotné
    [odkaz] - návod na tu stavebnici
    Sám budu mít ten bufik originál od skodovky tak musim neco vymyslet ale pujdu do toho magicaru. Je to super dvoucestný alarm takže ti to pageruje co se deje s autem snad jedina moznost jak se dozvedet ze ti nekdo krade auto. Sireny jsou o nicem.
    Cana magicaru 4200,- originálni ovládaní topeni 7500,-
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.10.05  12:05

« Re: Re: Re: Nezavisle topeni

Napríklad tu je návod na Magicar 3000
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.10.05  11:58

« Re: Re: Nezavisle topeni

Samotný diaľkový ovládač k alarmom Magicar túto možnosť má. Je tam niekoľko funkcií, ktoré sa dajú ovládať tlačidlami na DO a malo by sa dať nastaviť aj to, či výstup bude pracovať impulzne (po stlačení tlačidla sa na chvíľu spojí výstup), alebo v bistabinom režime (každé stlačenie tlačidla zmení stav výstupu). Priamo v návode je uvedené aj nezávislé kúrenie. Takže už len záleží od výrobcu toho kúrenia, aký výstup požaduje. Takže zavolaj napríklad do Webast-a a opýtaj sa. A potom napíš, lebo aj mňa to zaujíma a uvažujem presne o takomto riešení. A najradšej by som nedával do interiéru žiadny ďalší ovládač, nič programovať nechcem, iba ovládať to cez DO.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.10.05  11:39

« Re: Nezavisle topeni

to Howard:
    pochybujem, ze by sa dalo jednoducho pomocou alarmu Magicar i nezavisle kurenie, ale mozno by sa to dalo nejako upravit.
    Nez. kurenie robia dvaja vyrobcovia: Webasto a Eberspächer. Malo by sa dat namontovat do kazdeho moderneho vozu, cenovo o nieco lepsie vychadza Eberspächer, ale jedna sa iba o par percent.
    Je to pomerne drahe, ale stoji to za to.
    Vyhodou je, ak uz mas predinstalovane z vyroby 'tzv. prihrievac motora' (maju to niektore diesle, napr. Mazda, Toyoyta, Kia, Peugeot, niektore od VW, atd.). Potom sa da tento prihrievac motora jednoducho prerobit pomocou rozsirovacej sady na plnohodnotne nez. kurenie. Stalo ma to okolo 14 000 Sk. Dialkove ovladanie stoji dalsich 10 000, to som uz nebral, hodiny mi zatial stacili.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 25.10.05  11:23

« Nezavisle topeni

Drevokocur22: By me vazne zajimalo, jestli je mozne ovladat pomoci alarmu Magicar i nezavisle topeni. Predstava, ze na konci prace jen spustim z kancelare "dalkacem" topeni a pak prijdu k vyhratemu autu bez ledu a snehu je mnam mnam. Ke spojeni Magicar a Webasto jsem ale na webu nic nenasel. Ma to teda nekdo namontovane nebo ne???
    exup: Do nakladu "bufik" samozrejme dat muzes - je to zhodnoceni auta, takze ti zvysi jeho ucetni hodnotu.
    Chystam se jit do 2.0 TDI asi i s DSG, nacez me mrzi nemoznost nezavisleho topeni z fabriky spolecne s DSG - viz Omicron - kterouzto nejak nechapu. A nezavisle topeni opravdu chci (treba i od treti firmy - znate nekoho, kdo to dela? - stranky Webasto jsou vice nez jednoduche a ceny nic moc)
    PS: Muze mi nekdo osvetlit pojem "bufik"? Pochopil jsem, ze jde o nezavisle topeni, ovsem nevim proc. Diky ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.10.05  17:20

« Re: Re: Re: mlhofky

To Marios :
    Předek u mě teda nic moc (funkcí), ale abych byl spravedlivý, tak zadní světla považuju u OII za dost povedená (třeba oproti té diodové pouťové atrakci u nového Passatu. Jak jsem ho měl a mám rád, tak teda fuj :roll: ..). Jinak už mám svařený držák, takže až osadím přídavné dálkáče a vykuchám mřížku, už ode mně na přední světla OII nikdo špatné slovo neuslyší, předpokládám. Byť, žel, mojí zásluhou. A mlhovky mě až natolik nezajímají, že už je dál taky nebudu rozebírat. Ty nejezdí, ty se jen vozí.. To jen, že jsem si je spíš náhodou a nerozvážně teď naposledy pustil.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  16:58

« Bez nadpisu

5 rokov som mal Octavia I (1,6 100k GLX) teraz zam Octaviu II 1,6 MPI Ambiente. Navyse radio s CD Stream, zadny stierac, metalizu, snimac pohybu vo vnutri vozidla, DO k centralu s vyklopnym klucikom.

Je to kazdopadne komplet prepracovane auto oproti Octavii I.
    -Predovsetkym to ma lepsi podvozok vplyv hlavne ten ze uz to nema problem s pozdlznou stabilitou na dialnici ako Oct I, menej je citliva na bocny vietor (o dost), v nerovnych zatackach neodskauje zadok, podvozok je tuhy ale zaroven velmy dobre filtruje nerovnosti, je rychlejsi ako Oct I...
    -priestorovo vacsie auto (zadne sedadla, o nieco kufor)
    -je tichsia (vyrazne) zvuk je kultivovanejsi ako pri Octa I s 1,6 MPI
    -prevodovka ma presnejsi chod s tvrdymi dorazmi
    -sedadla su OVELA LEPSIE ako v Octa I. maju tvrdy zaklad a mekke polstrovanie, vyraznejsie bocne vedenie chrbta, dlhsi sedak. A i ked tie zagulatene okraje sedaku vyzeraju divne su tam z ergonomickeho hladiska. Predchadzajuci sedak mal hrantejsi okraj s rovnako strmym bocnym vedenim a tlacilo to pri trochu roztiahnutych nohach od seba. riesenie v Octa II toto uplne eliminuje. Ergonomia Octa I bola velmy dobra, pri Octa II je minimalne taka ista (vsetko je po ruke).
    -desig interieru a pouzite materialy su o kus lepsie ako v Octa I. Aj ked ani Octa 1. nebola na tom zle, hlavne po faceliftingu) Ma viac odkladacich schranok.
    -exterier hlavne so sportpaketom (s 17"diskami pegasus a znizenym podvozkom) je velmy dynamicky a zaroven harmonicky. Ziadne trendove vystrelky proste auto ktore bude vyzerat dobre aj za par rokov. Prave preto sa niekomu zda pradoxne nudne. Npr C4 ci megan hatch back su extravagantnejsie, ale mozu sa za cas okukat. (Tie pretiahnute "zralocie" lampy budu jasnym znakom designu polovice prveho desatrocia 21. storocia:-) je proste menej trendy:-). Auto vsak nie je konfekcia na 1 az 2 roky. neznamena ze sa mi Megan nepaci naopak ale ma mensi kufor a par vlôastnosti ktore nemusim.
    -zaporom je vyrazne vyssia cena ako pri Octa I. Je to vsak hodnotnejsie a vyspelejsie auto.
    -zaporom su tiez priemerne benzinove motory. FSI nemusim pri nutnosti tankovat 98-cku. Ale za lepsie motory treba priplatit aj u konkurencie (skoda ze vypadol 1,8T, daval maximalny krutak od 1750ot, podla objemu sa dal zaradit do nizsej poistnej kategorie). Ostatne sa ukaze casom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  15:42

« Re: Re: mlhofky

To exup: Teda buď máš fakt smůlu na ty světla u tvé Octavky a jsou opravdu mizerná a nebo prostě od toho očekáváš neočekávané. Nic proti, ale když už nadáváš aji na mlhovky, tak fakt nevím kde je chyba, jestli v autě a nebo ve "strojníkovy" >:D Já bydlím v Jeseníku a špatné počasí a mlhu tady máme dost často, takže mlhovky docela často přijdou ke slovu a musím uznat, že svítí nejlépe ze všech aut co jsem zatím řídil v mlze. Jinak s tebou musím souhlasit, že přední mlhovky jsou hlavně k tomu abych VIDĚL a né abych byl viděn, to už je vedlejší učinek toho, že vydávají světlo, a všechno co vydává světlo tudíž jde vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.10.05  14:46

« Re: mlhofky

To miro :
    Tak já tedy prvoplánově spatřuju efekt ve zlepšeném vlastním vidění na cestu. U toho zůstávám. Být lépe viděn já hodnotím jako vedlejší produkt předních mlhovek. Kdyby to ale mělo být tak, jak píšeš, tak já si za ně vlastně připlácím proto, abych zvýšil kromě svojí bezpečnosti hlavně tu těch ostatních, neb těch co potkávám je víc než mně. Aťsi tahle logika kulhá, mě zajímá to, že moje mlhovky svítí na pendrek. Na rozdíl od dálkových, které právě řeším (a vyřeším!) s nimi nic dělat nebudu - ani svítit. Protože jsem dosud jezdil bez nich a jízda s těmihle mi žádným přínosem není. A xenony, ty jsou vidět dobře.. Možná, že jsem takový univerzální světlometový potížista... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.05  14:33

« Re:

..tak pokud je to u země lepší, měli bychom dřít nosem o asfalt.........
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.05  14:25

« Bez nadpisu

to exup:
    skus sa pozriet na oproti iduce auta, ktore maju zapnute hmlovky. najprv zbadas tie hmlovky a potom stretavacie svetla.... takze hmlovky su na to aby si bol videny a nie aby si lepsie videl.
    hmlovky su umiestnene co najblizsie k zemi, lebo tam je hmla napredsia a najpriehladnejsia.... aby ta skorsie zbadali....
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.10.05  13:12

« Re: Mlhovky

To impaler :
    No, to já teda taky nevím, protože to, cos napsal, bych, když už, napsal spíš o těch zadních - červených. Abych by viděn. Od těch předních já očekávám jediné - že zlepší mé vidění za mlhy ve tmě. Nic víc, ale taky nic míň. Na to, abych poznal, že se ke mně zezadu někdo přiblížil, mně osobně stačí jeho potkávací světla (znáte tu o těch parnících plujících do New Yorku?). Tobě ne?, že jsi rád, že "je mají, když je mají" (inu - mají je >:D ). Pořád ale platí to věčně zelené, že každý jsme jiný. Takže proč ne..
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.05  11:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: spokojenost

Octávia II není podle mě špatná volba ani náhodou, manželka má Fabii a taky O.K. Jenže pak si člověk na tři roky koupí opravdovou střední třídu - u mě to Mondeo Kombi - a prostě najednou je to trochu jiný svět. Neříkám že horší nebo lepší, ale jiný. Na malém podvozku velká karosérie. Na malém pozemku velká vila :-) Když jsem trochu přitlačil do zatáčky, auto se jakoby celé nahrne na to přední zatížené kolo.....Když se ten kufr plně naloží ( O I ) tak jdou péra na dorazy.........To u Mondea prostě neznám. To auto je tak nějak nad věcí. Octávie je nadupaná ale střední třída......A navíc jsem ji napočítal někde kolem 800 tis.kč !!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…