Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 02.11.05 12:46
« Re: To Dusan_
Já jsem byl na technické s očipovaným motorem TDI66. Největší problém bylo "vyfoukat" saze z výfukového systému. Technik to cca 5x měřil, mezitím to vždycky tůroval než to prošlo. Tvrdil mi že jediný problém je usazování sazí ....je potřeba je vymést a pak to projde vždycky.... Jinak s čipem jsem najel přez 100 000 km bez problémů, ale je to jiný motor. Teď už nemám potřebu čipovat. S TDIPD77 se už dá předjíždět, já jsem v klidu a intenzívně se připravuji na bodový systém :D -
« Re:
to silken: Ano je velmi pravdepodobne, ze "garazova" uprava motoru zajisti splneni EURO4 u motoru jez je i samotnym vyrobcem (s trochu jinymi technickymi moznostmi) deklarovan jako Euro 3. :roll:
Nicmene verim, ze NOVY motor pred chipem a mozna i po chipovani splnuje vyssi normu, problem ovsem je ze norma EURO 4 predpoklada, ze uvedene hodnoty budou platit nejmene do stotisic najetych kilometru nebo peti let stari vozidla. Ucinnost katalyzatoru totiz pochopitelne klesa s najetymi kilometry a starim. Neverim tomu, ze tento test uvadeny fimou SportMotor byl provaden po najeti 100.000km od nachipovani.
to spitfire: ja to chapu proc. Rika se tomu lobbing pripadne mene eufemicky korupce. -
« Bez nadpisu
nevim jestli je to pravda, nebo neni ...kazdopadne je to ze stranek
[odkaz]
a tam si kliknout na oktávku 2
-----------------------
Chiptuning motoru 1.9 TDI 77 kW
absolvoval jako jediný v ČR úspěšně homologační měření emisí v TÜV-ÚVMV Praha
dle předpisu EHK 83.05-I C, což znamená, že
splňuje EURO 4 !!! (originál Protokolu je k nahlédnutí u nás)
Ke každé úpravě motoru dostanete potvrzení, že je shodná s úpravou odzkoušenou ve zkušebně TÜV-ÚVMV Praha a vozidlo vyhovuje emisním limitům dle Předpisu EHK 83.05-I C, na základě Protokolu č...
Což v praxi znamená nejen serióznost a profesionalitu úpravy, ale i žádné problémy na emisích v rámci STK .
------------------------------
bla bla bla ...další kecy nezajímavé
každopádně pokud test není podplacen, zfalšován ...je to docela zajímavé -
spitfire 30.10.05 20:46
« to Dusan_
Taky moc nechápu, proč diesely můžou smrdět víc, než benzíny a ještě se chlubit, že splňujou Euro jánevímkolik. Někde jsem četl, že PD od VW umožňuje splnit Euro IV i bez filtru pevných částic. No, čte se to hezky, ale jestli ty mraky černýho čmoudu za pyšnými nablýskanými koncernovými vozy jsou to slavný Euro IV, tak nevim nevim. -
« Re: Re: Radio bylo...
to omicron: Pekny vykrik, bohuzel zase nam v nem nejak chybela jakakoliv informace. Dam ti dobrou radu nez zacnes nekoho urazet na tema ""expertizy" provozu motoru TDI" tak si zkus na toto tema neco precist, zjistit si jak funguji evropske emisni hodnoty, proc neni dobre vypoustet oxidy dusiku do ovzdusi, proc nesmi "moderni" evropske diesely do osklive kapitalisticke a "neekologicke" americke Kalifornie a podobne. Zatim, protoze predpokladam dle tvych prispevku, ze prace s informacemi neni zrovna tvou silnou strankou ti dam jenom malinkaty hintik k tvemu vozitku. Dieselova norma EURO3 (splnovana tvym 1.9TDI 77kW) maximalni povolene vyprodukovane NOx ve spalinach - 0,5g/km, srovnatelna benzinova norma EURO3 - 0,15g/km. Tj. tve nove udajne ekologicke vozidlo znecistuje ovzdusi oxidy dusiky vice nez trikrat oproti srovnatelnemu benzinu. Mimochodem i benzinova norma EURO2 platna od pocatku 1996 byla prakticky vzato striktnejsi (i kdyz se nemerilo podle uplne stejnych pravidel - kombinace NOx + HX rovnez 0,5g/km).
Ale klidne si tu dal nadavej a dsti ohen a siru, hlavne si dej pozor aby si se nenechal ovlivnit realitou, to by se ti pak nektere veci zpochybnovali mnohem hure. 8) -
"-- skrytý --" 27.10.05 21:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni
normálně kecáme... >:D ....Už jsem to zjišťoval v servisu. Ten kit přídavného nezávislého topení je teď absolutní novinka. Stojí 25000 a nic víc o něm neví. Tak jsem jim nechal telefon až se něco víc dozví tak zavolají...To jsem zvědav co vykoumají -
-
« Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni
re
Ta funkce toho alarmu je tady zminená jen tak jako ze to ten alarm umoznuje a zadarmo ( nadstandartni funkce alarmu ) , protoze nekdo jako treba soudruzi v MB by za takovou funkci mohli chtit priplatek treba 8000 . Ale je fakt ze je to s manualem k nicemu. Dalkový start je fajn s tim automatem ma to muj kolega a sestrelil dve mouchy jednou ranou. A to ze mu ten diesel jede studeny na volnobeh neresi je mu to jedno hlavne ze je teplo kdyz prijde do auta a to jde ne. Za tri roky to auto proda a ten diesel ty studene starty vydrzi tak i tak. A on usetril 23000 za nezavisle topeni a to jeste bez dalkoveho ovladani takze plus nejakych 8500,- ( original ovladac) -
Diamant 26.10.05 21:39
« Re: Re: Re: Nezavisle topeni
Jasne, ze je ten dialkovy start dost tanic. (aj preto som to nezapajal) Hlavne u auta s manualnou prevodovkou. U automatu je to zase o inom.
Ale to dochladenie turba ti nebezi stale, iba ak splnis tie podmienky. Takze vlastne ty rozhodujes o tom, ci chces dochladit alebo nie. Ale podla mna zbytocne. -
Lubos.1 26.10.05 21:18
« Re: Re: Nezavisle topeni
Lubos1 - to dochladzovanie turba funguje tak, ako diaľkový štart. Teda ak nemáš automatickú prevodovku, tak musíš pred vypnutím motora urobiť pár po sebe nasledujúcich krokov. Tak auto vie, že má ostať motor bežať a že je naisto vyradená rýchlosť. Po dochladení sa motor vypne a zapne sa aj otrasové čidlo. Ak by došlo k narušeniu, tak sa motor okamžite vypne. Ak si auto takto odstavil, tak ho môžeš aj diaľkovo naštartovať. A rovnako by sa malo dať nastaviť, že ak auto dlhodobo stojí, tak sa pri poklese napätia na akumulátore motor naštartuje a baterku sám dobije. A ak by si bol napríklad v oblasti s vysokými mrazmi a chceš mať istotu, že ráno naštartuješ, tak sa dá nastaviť aj pravidelné štartovanie, aby motor cez noc príliš nepremrzol. Aspoň ten môj alarm vo Fabii to vedel (ale nemal som to zapojené). Volalo sa to Boomerang Alpha.
Aha, aspon viem, co je to za blbost. Pokial viem, turbo treba dochladzovat iba po zvysenej namahe motora - napr. dlhsej ceste po dialnici. Aj ked dokonca z dialnice idem odbocit na pumpu, tak tam par minut postojim so zapnutym motorom. Takze je to v podstate zbytocne. A este k tomu aj podmienka, aby ostala vyradena rychlost :-) - na jednej strane alarm a na druhej nemoznost pouzit spolu s mechanickym zabezpecenim >:D
Otrasove cislo je tiez hovadina, aj ked zalezi na jeho nastaveni. Spominam si na eru Favoritov s podobnymi cidlami, ktore pri silnejsej burke hulakali - a bolo ich naraz asi 30 :)
A dialkovy start? Dalsia sprostost uz zas kvoli nutnosti zaradenia neutralu. Nie je nad plnohodnotne nezavisle kurenie. Okrem toho zahrievat motor v zime na volnobeznych otackach 15 minut kazde rano mu da pekne zabrat. -
Diamant 26.10.05 20:56
« Re: Nezavisle topeni
Blasio - ak máš nezávislé kúrenie, tak ti auto určite neujde. A ak chceš diaľkový štart, tak pokiaľ sa alarm zapojí podľa návodu výrobcu, tak auto neujde. Sú tam podmienky a auto sa nenaštartuje bez toho, aby si tie podmienky splnil. Obvykle sú tie podmienky tak postavené, že motor auta ešte chvíľku beží a vypne sa až po tom, čo posádka auto opustila a uzamkla. Takže je temer vylúčené, že ak motor bežal pri odchode posádky, tak že sa pri štarte auto samo rozbehne. Samozrejme s automatom je to lepšie vymyslené. -
Diamant 26.10.05 20:53
« Re: Re: klepnutí
Pri 3 cm skoku určite nepôjdu tlmiče na doraz. Keby to bolo vpredu a pri skoku hore, to by som tipoval na nejaké uloženie spodného ramena alebo tyčiek stabilizátorov. Principiálne by niečo podobné prichádzalo do úvahy aj na zadnej náprave, keďže je viacprvková. Takže skúsiť dať auto na zdvihák (ideálne v servise) a všetkým lomcovať, či niekde nie je vôľa a prípadne vizuálne skontrolovať, či niekde nie je prasknuté nejaké lôžko a podobne. Ale aj tak je to divné pri takej malej rýchlosti a takom malom skoku a ešte smerom dole.
EDS by som taktiež nepodozrieval, to pracuje iba pri zrýchľovaní, keď dôjde k preklzu kolies. A rozhodne by som zvuk sprevádzajúci činnosť EDS nenazval buchnutím. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezavisle topeni
To jsou věci.Teď aby fakt to auto samo neodjelo a nenašel jsem ho sice vytopené,ale v příkopu >:D
Teď trochu z jiného soudku:Kdo má ESP,máte někdo zkušenost s asistentem rozjíždění do kopce?Ne že bych to neuměl,ale nějak jsem na svém autě tuto funkci nezpozoroval i když jsem to chtěl vyloženě zkusit 8-s
Dneska mě ještě zarazila jedna věc:Když zadní nápravou přejedu přes schodek se shora dolů(stržený asfalt když se frézuje)rychlost kolem 20 tak se ozvala řekl bych až rána,není to Haldexem?Podotýkám,že výška schodku asi jen 3cm!?
OII 4x4 1.9TDI PD