Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 09.11.05 09:19
« Re: Reklamacia Pristrojovky
konecne niekto s pukajucou pristrojovkou:-). Ano ja som to reklamoval mam OII 1,6 MPI Ambiente vyrobena 10/2004. Pukanie sposobuje krycia mriezka vyduchu ventilacie pod celnym oknom. Hnupy to sice pekne zakrytovali, nenapadlo ich vsak ze vplyvom inej tepelnej roztaznosti (pri kureni aj chladeni) dojde k rozdielnej tepelnej roztaznosti (princip bimetalu). Puka mi to obcas aj pri prejazde nerovnosti a sere ma to dost desne. V servise mi povedali ze to v Skodovke eviduju ako vyrobnu vadu a mali by to nejak riesit. Od mojej reklamacie ubehol asi pol rok a nic. Predpokladam ze to este potrva:-(. Rozmyslal som ze to budem riesit sam. Chcelo by to tu blbu mriezku nejak vylupnut a celu ju natvrdo zalepit po celom obvode trvale pruznym lepidlom (silikon a pod.). je to zatial jediny problem co evidujem. Aero strierace uznavam by mohli byt tiez tichsie. Ako casto menite gumycky? Ja som predtym na O I menil cca kazdeho pol roka. neni to taka velka investicia a vzdy som bol rad ze to robim ked zaprsalo. -
« Re: Reklamacia Pristrojovky
s tymi aero strieracmi to robi obcas aj mne, mam dojem, ze je to najma po ostriekani skla tym ruzovym smradom do ostrekovacov, co dokonale odmasti sklo a nasledne vrzgaju stierace. mozno si teraz aj vymyslam ale taku mam skusenost :-! len mam taky dojem, ze by sa po roku patrilo s nimi aj rozlucit ... neviete niekto kolko by mali tieto stierace vydrzat, kedze je to pomerne drahy vtip vymienat kazdu chvilu ?
a co sa tyka palubnej dosky ta je v pohode, jedina vec ktora ma tam zacina posledne dva tyzdne rozculovat je cukanie (snad som to spravne nazval) odniekal za odkladacou priehradkou pred spolujazdcom. je to zavisle od zapnuteho zapalovania (nemusi byt nastartovany motor) niekdy to nerobi, niekedy to zase priserne lezie na nervy 8-s
raz som tu pisal za to buchanie bezpecnostneho pasu o oblozenie b-stlpika a uz som na to prisiel :-! ak je pas vyskovo nastaveny v nizsej polohe (resp. uplne dole) bude vam to automaticky buchat kazdemu, ak ho date vyssie tak je po probleme. proste som dobry 8) -
speedygon79 09.11.05 08:53
« Reklamacia Pristrojovky
Reklamoval uz niekto pristrojovku? Kolegovi to pri zahrievani interieru hlavne teraz ked je uz chladnejsie dost praska, az tak, ze zvazuje jej reklamaciu? Ake su Vase rady, skusenosti? Ide to opravit aj svojpomocne alebo len tak, ze stravi pol dna v servise ako s to mal zase iny kolega s passatom B6,highline, 3x do roka? -
Diamant 09.11.05 08:31
« Re: Re: O II 4x4 zadní náprava
Aha, takže to je temer podobné, čo som kedysi zažil na Golfe IV. Tam z neznámych príčin v zákrutách ustreľoval zadok, ak bolo auto prázdne. Ak sedel niekto vzadu, alebo bol náklad v kufri, už to bolo OK. Tak som si robil srandu, že treba nosiť stále v kufri značkové vrece cementu od VW. A teraz by sa dalo to isté odporučiť majiteľom Octaviií so zvýšeným podvozkom - značkové vrece cementu škoda >:D -
"-- skrytý --" 09.11.05 07:53
« Re: O II 4x4 zadní náprava
potvrzuji...souhlasí to s mými poznatky. Jinak jsem s servisu zaslechl že někteří majitelé zvýšeného podvozku mají problémy s poskákanými zadními pneumatikami - zatím z mého pohledu nepotvrzeno...Jinak výměna oleje a filtru 700.- (olej vlastní) a konečně jsme se shodli na specifikaci oleje. -
« O II 4x4 zadní náprava
Pro ty co si pamatují jak jsem psal o pazvuku při odlehčení zadní nápravy:potvrzeno od výrobce-je to normální:4x4 má silnější péra a zvláště při prázdném kufru po přejetí nerovnosti nedojde k "cvaknutí" paradoxně při stlačení,ale při natažení tlumičů na jejich opačný doraz po odlehčení nápravy.Přispívá k tomu samozřejmě víceprvková konstrukce zavěšení kol.
Takže,vážení majitelé 4x4 vozte sebou stále potápěčské flašky,horské kola,paraglidy,snowboardy,cepíny a lana-zkrátka plný kufr výstroje na celý rok ať jste připraveni k používání svého auta bez kovového "ducnutí"! :-!
Btw:nestačil jsem se na to zeptat,ale selský rozum mě říká že podobná věc se vyskytne i u majitelů "polního paketu".Exupe,jezdíš někdy mimo cestu?(nemyslím když vyletíš s rozhoupaným autem ze zatáčky ;-) ) -
speedygon79 08.11.05 17:40
« 2 diamant
aby bolo jasne...ja som viac ako spokojny...tak na 95percent...no a tych 5percent som vyjadril...a co robi VW so Skodou, to tu asi neovplyvnime...btw. od Dec.05 budu vo VW v DE montovat alternativu Solista...do Golfov a G+, a Jetty, uz to mam dohodnute, namontuju to aj na OII, tak ja asi pockam..a budem to mat aj so zarukou...dokonca to ma stat 195Eur, a relat. maly risk, ze to nepojde, alebo prip. reklamacie -
Diamant 08.11.05 17:15
« Re: Re:
speedy.gon - ale u toho ďalšieho DO od alarmu fakt jednoduchšie zoženieš baterku, okrem toho ten DO hlási vybitú baterku, takže no problem. Čo sa týka odídenia, tak originál kľúč od auta neznáša najlepšie pád na zem, zvykne odchádzať. DO od alarmu zvykne mať kožený obal, takže pád na zem až tak nebolí.
Myslím, že tu už máme nejakých userov. Ale ak sú spokojní, tak čo by kritizovali. Ale bolo tu toho viacej, napríklad odskakovanie zadku, diaľkové svetlá a podobne. Ale ak by si chcel, tak sa prihlás aj do e-mailovej konfery o OII na Pandore. Tam máme tiež nejakých (ale spokojných) userov.
Čo sa týka Solista, tak mne odpísali, že by to s Nexusom malo frčať. Zapojenie nebude problém, nacvakneš to na konektor pre CD menič a niekam umiestniš. To nemôže byť taká veda. Ako alternatíva k CD meniču je to Solisto fakt výhoda, ale oproti Audience so zabudovaným meničom mi to napokon pripadá ako krok späť. Keby to vedelo ID3, tak to by už bolo iné kafe.
Zoom - mňa by zase zaujímala fotka 17" štandardných diskov na RS. Všade sú len tie príplatkové 18". Nemá niekto fotku alebo link? -
speedygon79 08.11.05 15:54
« Icelink V Solisto V USB
Ma niekto aspon Icelink - moznost ako pripojit I-Pod k orig.radiam. VW to uz ponuka. Podobne to bude s nejakou variaciou Solista pre Golf od Januara 2006. Skoda Auto - zatial ziadne info, a pritom to je to iste audio...takze no problem. Ale Koncern ma jasne urcene priority VW vs. Skoda. VW=Skoda+3roky. Vas nazor? -
« Bez nadpisu
Koukal někdo na nové 18" disky na O2? Překvapilo mě ET 45, když šířka je 8". Pak je to kolo proti původním 17"(šířka 7" ET 54) vysunuté o 2cm. Chci si koupit zimní pneu 225/45 17" a nasadit na orig. 17". A na léto bych koupil 17" disky, 7-8" široké s nižším ET a dal tam původní letní pneu. Jen nevím jak velké ET může být, aby kolo někde nezavadilo a nekoukalo přes obrys. Nevím jestli to také není překlep na stránkách Škody. Má někdo nějaké zkušenosti? -
speedygon79 08.11.05 12:25
« Solisto
to all: Vsetko napisane, su len veci z ich stranky(ani skoda nenapise na svojej stranke nic zle na OII, tu je toho viac), ale chybaju mi nejake priame skusenosti od user-ov. Snad sa casom niekto najde. Skusal som aj google, moc sa mi nedari. A Solisto mi neponuklo ziadnu adresu servisu kde by mi to nainstalovali za priplatok, len nech viem ze to s tym nexusom ozaj fachci, nerad by som to skusal za 220eur. -
speedygon79 08.11.05 12:19
« Alarm
2 Diamant:
tak super, alarm mam, problemy s dodat.instal nehrozia, len niekde na tych 34stranach som pocul nie najkrajsie slova na orig. Alarm, preto moja otazka.
Vsetky spominane vychytavky, su mozno fajn, ale dalsie dialkove, je dalsia vec, ktora casom oddide, a kt. musis stale so sebou nosit.
S 15s od odomknutia(vylomenia) k zapnutiu alarmu je to tak aj pri OII, skoda :'-( , ale niekedy sa to snad hodi aj majitelovi, nielen zlodejovi.