Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.11.05  21:28

« Praskanie interiéru

blesk999 - samozrejme, pokiaľ je to hlasité pukanie, ktoré ruší, tak je to bez pardónu na reklamáciu. Ak to Škoda eviduje ako výrobnú vadu, o to lepšie. Ale ak sem tam pri prejazde nerovnosti niečo niekde pukne, tak to je pomerne bežné.
    Inak keď som videl, ako sa tie autá skladajú a ako sa tam fazicky tí ľudia na montáži namakajú, tak sa čudujem, že tie autá praskajú iba toľko a že to všetko nejako sedí a nič nechýba. Ale to nie je žiadne ospravedlnenie, to je len skonštatovanie.
    Na jednej strane je výhoda, že Škoda má toľko servisov a ak jeden sklame, dá sa ísť inam. Napríklad u toho Volva je to ťažšie, na Slovensku sú myslím 3 servisy. Tak je ťažké sa v jednom rozhádať a potom chodiť na servis 200 km ďaleko.
    Bolo by to pekné, keby u nás trhová ekonomika fungovala ako má. Ale podľa mňa je to celé nejako choré. Na trhu vládne chaos a rozhodne zákazník nie je pán. Často mám pocit, že pánom je predajca (najmä hypermarket a podobne), ktorého nezaujíma kvalita, iba cena a jeho zisk. Zákazník je ukradnutý. A mám obavy, že aj automobilový priemysel sa už vydal týmto smerom.
    Povedal by som, že hlučnosť vrámci jednej triedy áut s rovnakým typom motora sa postupom času znižuje. Iste, že nemožno porovnávať naftový trojvalec v malom aute s benzínovým 8-valcom v luxusnom aute. Ale v globále sa hlučnosť áut s ich dobou vzniku znižuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.11.05  21:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

kvak - ja som našiel jednu v Košiciach. Je na Južnej triede, ak by dakto chcel, viem upresniť.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.05  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re:

diamant - prosim ta kde je ta predajna Bosch? pozeral som na ich stranku a jedine co som nasiel je ta na Clementisovej v BA, je to ona?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.05  12:19

« Re: Re: Re: Re: Re:

praskanie interiéru je asi vždy prítomné. Nie len u Škody. Ale čím novšie auto, tým tichšie a potom to praskanie viac vynikne.
    To je nepravdive tvrzeni. Tichost vozidla pri jizde je dana zejmena pouzitym motorem, aerodynamikou vozu a kvalitou odhlucneni. Nic z toho neni na dobe vzniku vozidla primo zavisle. Hlucnost motoru je dana primarne typem motoru, tedy osmivalec ze sedmdesatych let bude podstatne prijemnejsi pro ucho nez nejnovejsi TDIcko od VW Group, aerodynamika je dana kvalitou designu a pozadavky na vuz kladenymi a kvalita odhlucneni je dana zejmena kvalitou zpracovani vozu a to je neco co s narustajicim letopoctem spise klesa z duvodu hledani uspor pri vyrobe kde se da.
    Dodatek: plus je hlucnost vozidla jeste samozrejme funkci jeho velikosti. U malych aut je odhlucneni samozrejme mnohem narocnejsi z duvodu nedostatku prostoru uvnitr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  11:38

« Bez nadpisu

to diamant: to praskanie od palubovky je u mojej Octavky II dost hruza. Podla mna to nemozno ospravedlnit nicim. Niekomu to mozno tak nevadi. tak ci tak Skoda to eviduje ako vyrobnu vadu takze asi to nebude az tak normalne. Podla mna proste typci co to tam nasadzali (zrejme aj lepili) tam bud nedali nejake tesnenie, alebo lepidlo ci ho tam dali menej a pukanie je na svete. Ak by medzi tou kovovou mriezkou pod sklom a palubkou bolo nejake pruzne lepidlo ci tesnenie, nerobilo by to. Ak to nevyriesia do konca zaruky urobim si to sam. Teraz by nasralo ak by som sa do toho pustil, nevyriesil to a v servise by mi potom povedali ze som sa v tom rypal sam a sam si to pokazil. Od nasich servisnych zmrdov to vystojim. Sere ma pristup ze ak niekoho proste bohvie ako neplatia tak pracu ojebe. Bud si ma najst lepsiu pracu alebo robit co vie a na co ma. Potom tio vyzera tak ako to vyzera. U lekara, na uradoch, v servisoch.... Viete si predstavit ze by vas opakovane srali v banke, ci u mobilneho operatora? Tak by ste si na nich otvorili hubu nieco v zmysle ze pojdete ku konkurencii ze dotycny by vam hned lizal zadok zo strachu o miesto. Kazdy nech si stoji za tym co robi a bude vsetko lepsie. Servisov je proste mrte, takze kazdy sa moze zbalita ist inde. tak isto aj typov aut. Proste si nabuduce kupite ine ked Vas bude * Skoda, Volvo ci MB. O tom je trhova ekonomika
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  07:23

« Re: rádio

Cau to radio mi to taky 2x udelalo a pak jsem na to vzdy myslel pred startovanim, ze jsem vypl radio a az po nastartovani jsem jej znova pustil. Nyni uz je vse v poradku a startuju i se zaplym radiem a nic to nedela. Mam radio Stream a problem s tim prasknutim byl jen tehdy, kdyz jsem mel pustene CD. Kdyz jsem mel naladene nejake FM radio,tak mi to pri startu nikdy neudelalo.
    Jinak s lupanim pristrojove desky problemy nemam ani ted po ranu, kdyz mi obcas stoji auto na mraze venku a rano do nej sednu a po chvilce zapnu topeni a vyhreju interier. Vse je uplne v pohode. Jediny co mi v interieru cvaka je asi navyjec zadniho bezpecnostniho pasu u levych zadnich dveri. Trosku to obcas cvakne po prejezdu nerovnosti, ale neni to skoro slyset a az budu mit cestu do autosalonu, tak jim to reknu at to osefikuji. Jinak naprosta spokojenost se vsim!!!
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.05  20:19

« rádio

Já trochu z jiného soudku.Taky zvuk,ale rádio.Mám Audience a zatím se to stalo jen 2x,ale hrozný zvuk z repro když jsem zapnul zapalování a zaplo se i rádio;jako když zapnu šíleně x-wattovou aparaturu než se začne hrát...co to je?
    Jinak zatím bez inter.pazvuků.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 09.11.05  20:06

« Re: Re: Re: Re:

kvak - presne tak, gumičky by sa mali pravidelne meniť. Aby neskákali, obsahujú gumičky grafit. Ak sa grafit opotrebí, začne stierač poskakovať a pomôže jedine výmena. Inak ja som mal aj na Fabii originál AeroTwin stierače od Bosch-a a vydržali neuveriteľných 19 mesiacov. Potom už brutálne poskakovali po skle. Odporúčam navštíviť predajňu Bosch, tam sa dajú tie originál lišty kúpiť za cca 1200 Sk. Aspoň moje (originál na Polo) stáli toľko, pritom v predajni VW chceli za to vyše 2000 Sk.
    Tú pukajúcu prístrojovku (resp. to pravidelné cvakanie kdesi za stredom prístrojovky) som zaznamenal aj ja pri skúšobnej jazde 1,6 FSI. Je to popísané na mojej stránke. Predpokladám, že je to nejakým dorazom klapky, ktorá ovláda teplotu alebo smer prúdenia vzduchu. Skúste, či to reaguje na niektorý z ovládačov klimatizácie.
    Omicron - fakt by tie servisy nemuseli k veci pristupovať až tak alibisticky. Navyše teba ako zákazníka nezaujíma, či to výrobca príjme alebo nie. Ty máš kúpnu zmluvu s daným predajcom, teda pre teba je partner on. A pokiaľ to na iných autách nie je, tak niet o čom diskutovať. Spísať protokol o reklamácii a je vymaľované!
    speedy.gon - ja nemám ružové okuliare pri pohľade na Škodovku. Ja sa už na ňu dívam pomerne reálne. Ale nakoľko som už dlhodobo odjazdil (alebo aspoň servisoval - našim šéfom) niekoľko áut v značnom cenovom pozpätí, tak musím povedať, že závady, čo sa tu popisujú (snáď až na tie diaľkové svetlá) sú dosť podobné u všetkých automobiliek. A dokonca by som povedal, že u renomovaných značiek ako Volvo, Mercedes-Benz či BMW som sa rovnako stretol s chronickými vadami, s ktorými si servis rovnako nevedel rady, sľuboval a neriešil. U Volva bolo tých porúch dokonca viacej, záhadne vždy po návšteve servisu, u Mercedesu zase dokonca po servise poškodili iné diely, vytiekol za jazdy olej a podobne. Všetko je len o prístupe konkrétnych ľudí v servise. A nerobme si ilúzie, salóny tých ľudí ktovie ako neplatia, takže nečakajme extra kvalitu. Takže po tom všetkom, čo som už zažil musím povedať, že Škoda na tom nie je až tak zle.
    Tengler - praskanie interiéru je asi vždy prítomné. Nie len u Škody. Ale čím novšie auto, tým tichšie a potom to praskanie viac vynikne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.05  12:35

« Re: Re: Re:

no v staré oct během 4 let a 180kkm nic a v nové za 15kkm taky, pokud ovšem nenechám bordel v kastlících a dveřních kapsách...ale slyším stále dobře (alespoň doufám) :D
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 09.11.05  11:14

« to speedy.gon

Přístrojovka O.K., občas mi jenom chrastěj brejle v kastlíku. Kdyby náhodou něco chtělo chrastit, sound systém to pořeší.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.05  11:05

« Re: Re:

neboj, ved postupne urcite zacne... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.05  10:55

« Re:

já jsem asi od jinud, mě tam nepraská ani nepuká. Musím se nad sebou zamyslet...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 09.11.05  10:43

« Bez nadpisu

to spitfire
    no pichame vsetci..ako to tak sledujem...ako to picha Tebe?Ta pristrojovka samozrejme...
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 09.11.05  10:41

« Diskuse

Jak to tady tak sleduju, připadne mi to občas, jako když se důchodci v čekárně u doktora trumfují, koho kde víc píchá :D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.05  10:34

« este nieco

a na jeden velmi prijemny zvuk som zabudol :-) na zvuk vibrujuceho skla na pravych prednych dverach alebo niecoho ineho okolo neho co mi spravi pri kazdom rozjazde pri zaradenej jednotke velmi prijemnu zvukovu kulisu. ako tak pozorujem je to zavisle od otacok motora >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.05  10:15

« Re: Reklamacia Pristrojovky

Ahoj,
    ja jsem zatim pristrojovku nereklamoval, ale praskani pri zmene teplot pozoruji od zacatku. Delalo to v lete, kdyz jsem v rozpalenem aute pustil klimatizaci a dela to i ted v zime, kdyz zacne auto topit. Dela to chvili, nez se ty teploty srovnaji. Mam to pripravene na seznamu, az se nekdy vypravim do servisu. Tech zvuku v interieru, ktery by tam nemely byt, pozoruju vic - B sloupky (asi pasy?), stresni tunel (kabely?) a kapsa v pravych prednich dverich (kdyz si pustim hlasiteji hudbu, ta kapsa rezonuje, kdyz ji chytim rukou, je klid). Ale bezkonkurencne nejhorsi je handsfree sada (ani nevim, od koho to je, daval ji tam dealer), ta pri sebemensi vibraci (rozjezdy, jizda na dlazbe apod.) nehorazne drnci. Uz jsem ji trochu oblepil, ale porad to neni ono. Premyslim, ze to zevnitr vystrikam nejakou mekkou penou. :)
    Jak jste na tom ostatni s nezadoucimi zvuky v interieru? Me to docela prekvapilo. Kdyz jsem pred sesti lety kupoval Feldu, tak tolik pazvuku v interieru jsem nepozoroval, az casem se to zhorsilo. Na druhou stranu vetsinu casu, co sedim v aute, posloucham radio a v jeho zvuku vetsina toho rachtani a praskani zanikne.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 09.11.05  10:09

« reklamacia pristrojovky

to omicron
    tak to je celkom sila...Simply Clever...a to mam Skodovky uprimne rad(to Diamant & Co.), ale nemam ruzove okuliare, som na tom asi ako Exup >:-[]
    tie fotky by som si aj celkom rad pozrel
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 09.11.05  09:47

« tukanie, pristrojovka, pas...

to kvak, blesk999
    pukanie evidujem, hned pri preberacej jazde som to zaregistroval, v Auto Jarov, mi bolo povedane, ze to iste robi aj GolfV, a ze to pocut len ked stojim na krizovatke, v zpache(co je aj pravda), tak to neriesim.
    dik za poznatky o pase, aj mne to lezie na city...hlavne ked to pocujem denne, ako tlcie...asi moc rezem zakruty, by bol komentar v servise >:D
    ad pristrojovka, preco ked to vo VW robili vramci reklamacky, niekolko krat sa Skoda vykruca...asi by si mal viac zatlacit, som zvedavy ako dopadne kolega, zbera sa tam dost skoro
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.05  09:41

« Re: Reklamacia Pristrojovky

to speedy.gon :
    Co se tyka pristrojovky, musim priznat jednu vec. Pote co jsem si v lete ze salonu odvazel novou O2, asi po 15 km jizdy jsem si s hruzou vsiml vlasenkove praskliny (!) na krycim plexi pristrojovky, smerem od spodniho okraje nahoru, asi 2-3 cm (mam to i vyfocene, pokud by nekoho zajimalo).
    Hned jsem jel zpet, v servisu na to koukali jak puci. Nicmene, reklamace trvala vic nez 1 mesic, mezitim se objevila dalsi prasklina, Skoda mela celozavodni dovolenou, a musel na to prijet osobne sef reklamacniho z Boleslavi. Sam servis to do te doby nechtel nijak resit.
    Sef z Boleslavi to zkouknul, rekl "...to je jasne, nase chyba...", a snazil se me uklidnovat slovy "...nic si z toho nedelejte, mate auto jen za 800 tisíc, kdyby jste viděl, jaké problémy mají lidé s auty za 2,5 melounu (!)...". Objednali se pro me auto ale postupne 3 (!) nove pristrojovky, vsechny mely praskliny (!) jiz ze skladu, nebo popraskaly pri montazi, az ctvrta (4!) byla OK, pote ji zase servis nedokazal spravne naprogramovat, byl s tim docela horor, ktery nakonec zvladli (byl neaktualizovany software diagnosticke jednotky).
    Evidentne dle meho odhadu (i jak oni pozdeji potvrdili) byl u subdodavatele nedodrzen technologicky postup (asi teploty) pri tvarovani kryciho plexi....a byl tam z toho dobry hukot.
    Co me z toho ale zustalo neprijemneho, byl neuveritelne alibisticky pristup servisu, ktery dokud jim to Skoda nepotvrdila, nechteli to jako evidentni reklamaci potvrdit, dokud jim to Skoda neodpapouskovala - pro presneni, auto melo najeto asi 15 km (!). Jak se zacalo hybat, palubka kroutit, tak to prasklo, pozdeji jeste jednou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.05  09:25

« Re: Re: Reklamacia Pristrojovky

aaaa ja ze som ujety tiez som si vsimol take slabe (pre mna silen:-) tukanie za palubkou niekde okolo stredneho panela alebo priehradky ako pises ty kvak. Znie to ako nejake spinajuce sa mini rele. neviem co sa to spina ale myslim ze to nebude odstranitelne (je to naozaj slabucke, nikto okrem na si to nevsimol aj ked to robil a hovoril som spolujazdcom "pocujes?"-odpoved bola ze mam sluchove halucinacie:-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…