Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 15.11.05 13:55
« 2.0TDi
to exup: a ked to porovnas 2.0TDi v passate, co si chcel ist skusat, tak ako sa Ti to javilo v porovnani s OII?
Ja som to skusal v A3, a mal som z toho asi take pocity ako vy z OII.
Teraz v piatok som to skusil na novom passate, a tam sa mi to videlo trosku lepsie zvladnute, mozno to bolo subjektivne, preto sa pytam Teba(Vas), kto s tym chodi denno denne v OII a skusil novy passat, aky mate na to nazor...Dik
ta pristrojovka v OII by som ale za tu v passate nemenil ani nahodou...aj ked tie bixenony s natacanim by exupove problemy asi vyriesili, a cenove oproti tomu co za to pyta skodovka to nie je az taky rozdiel, skoda, ze to Skoda este nema v ponuke, asi by som do toho zainvestoval -
speedygon79 15.11.05 13:31
« garancky a la OII
update problemov na reklamaciu:
Mojich: bol som v piatok v Auto Jarov, vsetky veci, kt. som im ukazal povedali, ze su na garancku, len sa treba objednat:
praskajuce madlo spolujazdcovych dveri (hlavne ked idem "rychlejsie" do zakruty a spolujazdec sa snazi ziskat nejaku oporu drzanim sa madla),
piskajuce tesnenie okien pri stahovani okien dole....
a moj asi najvacsi problem, "zatial", pamat sedadla, pretoze to nejak stale zabudne polohu spatnych zrkadiel...
btw.navod na OII, uvadza, ze pri cuvani sa prave zrkadlo sklopi, a potom sa po prekroceni 15km/h vrati do normalnej polohy, tak tot teoria, prax, skodovka dala do OII oproti Superbu okresanu verziu tejto vychytavky a strojnik si to musi vratit do normalu sam, napr. prepnutim zrkadiel do neutralnej polohy.Tak sa necudujte, ked si to objednate, ze to nie je celkom tak ako sa pise... :idea:
kolegovych praskajuca pristrojovka, vraj podla Auto Jarov, nie je prvy s climaticom, co ma takyto problem...oprava moze trvat aj viac ako den..
to exup: to svetlo kolega vybral, vymenil ziarovky Osram s +50%, svieti mu to rovnako, a mal problem vratit svetlo na povodne miesto...takze po tychto Vasich dvoch skusenostiach, kym nemusim tak nic s mojimi svetlami nebudem robit, aby som potom nesiel nastavovat xenony do Kosmonosov ako ty...
k debate ohladne cien Aero stieracov...zadny mi vynechaval v prostriedku, tak som ho kupoval v DE, dal som 8eur, predne som si informacne zistil v Jarove, 1000CZK..celkom slusne... -
"-- skrytý --" 15.11.05 09:28
« Re: Odskakování
Já teď mám zimní gumy (Dunlop Wintersport) na 15" plechových discích a ještě jsem uskočení nezpozoroval, i když jsem se párkrát snažil. Na těch 16" Siriusech to před tím uskakovalo často. Uvidím, jak se to bude vyvíjet přes zimu, a jestli se to na jaře s těma 16kama zase zhorší. -
exup 15.11.05 08:34
« Bez nadpisu
To Mitsi :
na Tvůj námět, který spíš směruje problém k tvrdosti pružin či tlumičů, než ke geometrii či obecně konstrukci té nápravy, jak to trochu "zjednodušuju" já, se nedá odpovědět jednou nebo 5-ti větami. Jakmile nabydu pocit, že mám už trochu vyděláno (včera jsem za celý den udělal kulový..) a že jsem vytesal další účinný zásek do srdce té nové "přítelkyně" >:D , budu se na to snažit objektivně zareagovat. -
"-- skrytý --" 15.11.05 07:07
« Re: Re: O II 4x4 zadní náprava
exup: A tak vítej zpět i s novou přítelkyní!
K tvrdosti podvozku: Jel jsem tuhle přes Hlávkův most v Praze (pro toho, kdo tento fenomén nezná: úplně křivá dlážděná vozovka s propadlinami, prostě "trhací trenažér") a předjíždělo mne BMW1, samozřejmě "nepředpisovou rychlostí". Ale o to teď nejde. Jelikož jsem jel hodně nízkým autem, měl jsem krásný výhled - na to, jak kola onoho BMW1 byla v podstatě stále ve vzduchu, jelikož jim tvrdý podvozek vůbec neumožnil kopírovat vozovku! Však také nejet rovně, tak by řidič onoho BMW1 vůbec takhle jet nemohl, jelikož by ho na daném typu vozovky neudržel ve stopě.
Co říkáš na můj tip ohledně příčiny odskakování zadku u Oct.II? -
exup 15.11.05 00:10
« Re: O II 4x4 zadní náprava
To Blasio :
Sice nevynechám jedinou příležitost něco na tom autě "objevit" a zapsat do "seznamu", ale musím přiznat, že u mého polního paketu žádné cvakání nepozoruju. Po polních cestách nejezdím, až na výjímky, ale nejsem z těch, co řadí před kolejemi jedničku, a i tak - nic. Všechna čast i interieru. Nezaznamenal jsem dosud jediný pazvuk, za jakýchkoliv teplot, kromě toho zde už zmiňovaného svistu vzduchu od mého bočního okénka nad cca 120 km/h. A ten nějak neřeším. Cvakat mi něco kovově v podvozku, to bych těžko rozdýchával..
Co však stále pozoruju, je ta strašlivá tvrdost podvozku, či toho paketu. Na horší silnici neabsorbuje jedinou nerovnost, všechno poctivě přenáší do sedadel. Když jedu po rovné dálnici cestovně 150 -160, nikdo (kdo asi..?) v autě o ničem neví. Stačí pak přejet krátký úsek s horším povrchem, tentam je právě propuklý spánek "spolujezdkyně" a už čekám a slyším : jedeš jako blázen >:-[] , jeď pomalejc >:-[] , příště už s tebou nikam nepojedu >:D . Takže bych klidně trochu slevil z v jiných situacích vítané tvrdosti a přelil ji na trochu více komfortu, co měl můj předchozí kolébavý Passat.
O tom uskakování se už nebudu rozepisovat. Prohlašuju, že moje zadní mnoho velice prvková náprava si může podat tlumiče s parabolami mých čiré optiky plných dálkových světel.. Nikdo nechť se těchto otřepaných témat už nechytá, to já si tu jen tak ulevuju... Hned je mi líp >:D -
exup 14.11.05 23:43
« Re: Svetla
To speedy :
jojo, ta moje nesmrtelná dálková světla. Jsem rád, že to tu ještě někoho zajímá. Nějak jsem se teď trochu odmlčel (tenglere, nezapomněl jsem na Tebe, nemysli si..), ale aby si tu někdo nemyslel, že jsem se při těch mých nočních svižných jízdách se stále odskakujícím zadkem a za mizerného svitu dálkových světel třeba někam nadodbro neodklidil ze silnic. To rozhodně ne. Jen jsem vám onehdy zabrousil, úplnou náhodou, do takové netové diskuze na různá témata. A oni vám tam přispívají všelijaké různé a myslím i jistě pěkné baby! Ze slohu jedné jsem cítil takové zvláštní souznění, inteligenci a půvab najednou, že si povídám - holka, s tebou já se seznámím (ve vší počestnosti, to se rozumí ...). No a to seznamování mi dalo úplně zapomenout na ty mé trable s mojí OII. Co je nějaké hloupé odskakování zadku OII před případným poskakováním zadku téhle holčiny (ve vší počestnosti..? Kde je ubohý svit H1 OII (nebo H7, sakra, úplně jsem zapomněl, co to tam vlastně je..), před stroboskopickými záblesky vylétajícími jistě z jejích hlubokých očí? Dobyvačné maily, kterými ji teď zahrnuju a napínám, mi daly lautr zapomenout i na ten zásadní reklamační dopis Škodě auto skrze prolhaný krouťák jejího motoru 2,0 TDI. Nemine je však! Pořád ho jen tlačím před sebou. Jojo, chlapci, i takhle umí být ten život krásný. Najednou sedí auto jako přibitý, svítí jako bejk, člověk sere na výměny oleje - signálem bude asi akustická změna jeho chodu, Turanzy už pomalu na plátno, couvá se bezstarostně - vidim nevidim, však to nějak dopadne. Je na tom světě prostě hned líp.
Ale k věci. Ptáš se, jestli už jsem spokojený se světly. Anšto jsem ještě nezrealizoval ta přídavná, pak nejsem a ani nemůžu, protože nepředpokládám, že u světel funguje nějaký záběh a časem se "rozsvítí".Svítí mi to pořád tím jedním hlavním svazkem do toho známého * vpravo od silnice. Přídavná jsem dosud nezrealizoval z následujících důvodů (ani už nevím, kde jsem naposledy skončil) :
- když jsem před chladič namontoval přímý Al jekl, nešla zavírat kapota, protože do něj narážel hák držící jí v pootevřené pojistné poloze
- když jsem jekl rozřezal a nechal svařit do tvaru U, hák už zacvakával.Když jsem však vítězoslavně přišrouboval světla k držákům přinýtovaným (jeden 3x přenýtovaný!) na jekl, kapota opět nešla zavírat, protože jsem polohu světel ještě úplně nedoladil a tentokrát narážela mřížka chladiče do jejich přední horní hrany. Buď je budu muset posunout dozadu, blíž k chladiči, nebo zevnitř trochu nožem ořezat ta žebra mřížky. To první nebude jednoduché, do toho druhého se mi moc nechce. Na tomhle jsem tedy skončil a stagnuju. Trpím akutním nedostatkem času. Takže svítím stále s originál sračkami z Nového Jičína a moje nenávist k nim zatím neotupuje.
- k těm vyndavacím xenonům: je na nich jediná plastová matka, která se dá rukou povolit. Je na to konstruovaná, to je vidět, takže to nelze splést. Když se povolí, zatáhne se za ten háček co vylézá dole zpod světla a tím se celý reflektor uvolní a vytahne dopředu. Vyžadovalo to u mě vyvinout značnou sílu, kterou celkem oplývám Standardně silná žena, třebaže technička s vůlí si vyměnit žárovku, by na tomhle ale jistě ztroskotala. Nutno přičíst konstruktérům ke cti, že tou výměnou se seřízení světel patrně nerozhodí (mně tedy nerozhodilo), o což jsem měl velkou starost. V Kosmonosích mně je totiž předtím seřídili k mé spokojenosti. Sranda trochu byla, když jsem dával světla zpátky. Jedno jsem nenasadil přesně do toho vedení na spodní straně a ono se mi tam v už celkem zadní poloze seklo pod blatník tak, že nešlo sem, ani tam. Myslel jsem, že to budu muset řešit montpákou a pak lakovnou, ale nějak se to nakonec povedlo.
Jinak nic nového. Mám najeto cca 22 000 km, olej jsem ještě neměnil, dolito celkem asi 1,7 l. Turanzy jsou vpředu už sjeté téměř k těm kontrolním nálitkům, vzadu jsou o něco lepší, ale ne o moc, což je zajímavé, že se tak sjíždí, když nezabírají.. Ale cca rovnoměrně. Ještě týden na nich budu jezdit a pak dám zimní, na jaře pak už novou sadu nějakých jiných, asi Michelinek.
Ještě mám takové 2 "reklamační" postřehy :
- plast v zadních dveřích (kombi) se mi začal sám od sebe jakoby kroutit, takže mám odchlíplé takové ty "rohy", které přechází z plochy pod sklem do rámu okna po stranách. Vevnitř tím pnutím odpadly do dna dveří kousky čehosi a teď mi tam v zatáčkách rachotí, jak se "přelévají" z jedné strany na druhou. Dosti mě to rozčiluje, ale snažím se myslet na něco příjemnějšího a jezdit trasy bez zatáček >:D . Takže se mi takhle daří oddalovat reklamaci v servisu.
- stěrače mi hlavně v režimu, kdy jednou setřu stlačením páčky dolů, vydávají "zvuky". Je to asi zpusobeno jejich přílišnou dolní krajní polohou, ve které nezůstávají na skle, ale levý přelézá až na plast pod sklem a pravý rovnou naráží do něčeho, co teď neumím popsat. Také mimo skla, samozřejmě. Je to *, kterou bych si možná udělal sám (co když to však řídí jednotka?!), ale proč bych to dělal? Ještě chvilku počkám, až se ojebou gumičky těch aerotwinů a pak to půjdu reklamovat i s nimi..
Jinak jsem se tu moc nerozkoukával, co je právě na pořadu dne, takže jsem celkově trochu mimo... -
« Bez nadpisu
To se určitě mrknu (jen sem spíš měl informaci že když vezmu ze stareho Passatu 5*112rozteč Plechové diky že prý nebudou pasovat na OCATVII II že to nezašroubuji jelikož jsou silnější brzdy a při zašrubování se dotknou disku ( PASSAT TDI 85kw) z toho mám strach a proto nechci objednat Gumy z internetu a pak je nebudu moc nikam dat když objednám 15 a nepůjdou tam.
Co se týka TP když tam ale jak říkáte budou pasovat 15kola tak mě ani tak moc techničák nezajímá ( Jak Policie zjistí že mám mít 16kola ale já jezdím na 15 z Velkého TP který není potřeba pro provoz na poz. komun. ČR mít sebou. -
"-- skrytý --" 14.11.05 09:01
« Re: Re: Re: AL Disky rozměr na 2.O TDI Octavie II. pomoc
Ahoj, ja mam na O2 Elegance 2.0 TDI zimni gumy na 15" discich (plechovych). Kolega ma O2 Edition 100 a ten podle technicaku nemuze dat mensi nez 16", letni ma na 17". Takze se urcite podivej do velkeho technicaku, tak to bude napsany. -
« AL Disky rozměr na 2.O TDI Octavie II. pomoc
OCTAVIE II., 2.O TDI elegance = Může se tam dát na zimu Disk AL 15palců??? Pripadam si jak blbec znamý mi říkají že tam musí být 16 disky že s tam 15 disk nenapasuje kvůli brzdám které jsou u 2.O TDI sirsi. HELP!!! musim si uz vybrat jelikoz jedem na hory ve stredu!!!! Díky -
-
« prodejce versus servis
Na jednej strane je výhoda, že Škoda má toľko servisov a ak jeden sklame, dá sa ísť inam.
Mám osobní zkušenost:nakoupit auto se vyplatí koupit v co největším autosalonu(Auto Jarov,apod.)kde se dají ukecat větší slevy.
Naopak co se týče servisování a reklamací je nejlepší malý "rodinný"servis v malém městečku nebo za ním.Tam si vás pamatujou a snaží se vyjít vstříc a problémy řešit.Dokonce díly a příslušenství což jsem zažil při shánění střešního nosiče jsou levnější než u velkého prodejce se zák.kartou apod.nesmysly jenom proto,aby jste zůstali věrní jedné pobočce.

Stierače by nemali zachádzať mimo sklo. Riadi to síce RJ, ale mechanika je tam rovnaká. Takže posunutie ramienka o jeden zúbok na hriadeľke by problém vyriešilo. Ale dobre robíš, nechaj zničiť gumičku a potom reklamuj, budú zadara aj gumičky.
exup - a ako sa správa podvozok na panelovej ceste?
spitfire - ja som pred časom chcel urobiť záver, či odskakuje aj liftback so štandardným perovaním, ale záver bol ten, že snáď všetko odskakuje. Tak si ma potešil, že tebe to neodskakuje.
speedy.gon - a keď necháš ovládač zrkadiel v neutrálnej polohe, nesklopí sa to pri cúvaní vôbec?
Ja síce s 2,0TDI nejazdím, ale mne to prišlo rovnaké ako v OII, tak aj v Audi A4. U Passatu som sa na motor nezameral, nakoľko ma viac zaujímal podvozok.
Jaj, ako by som sa potešil, keby začali robiť bixenóny.