Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  10:37

« Re: elektronicky plyn

to tengler
    "...Ale prekvapuje me, ze se jinak chova O2 s benzinem a jinak s dieslem..."
    Asi jsi spatne cetl, ten rozdil (problemy ?) byl u O1, kde benzinaky byly s mechanickym plynem, TDI byly s e-gas...Nebo nevim, co jineho Te prekvapuje u O2 ?
    "Vymena 16" Turanz za 15" Dunlop...při rychlejším rozjezdu ty zimáky občas proklouznou..."
    Tak tento efekt jsem take zaznamenal pri prezuti z 16" Turanz na Siriech na 15" plechace s Micheliny Pilot Alpine 2, take me to jiz parkrat proklouzlo pri rozjezdu (DSG + ESP !). Jinak zajimavost, zapomel jsem po vymene kol nastavit hlidani defektu pneumatik, a po par metrech uz to upozornovalo na defekt :-)
    to speedy.gon
    Ty mas navigaci asi Nexus vid ? Ta "mala" Cruise si natahne zvolenou trasu do pameti, a pak muzem navig. CD vymenit napr. za MP3 CD a soucasne s bezici navigaci bez problemu poslouchat MP3 z CDcka...
    Ale Tvuj problem bych resil jednoznacne Solistem, myslim, ze je to pro dany problem a danou chvili nejjednodusi, relativne nejlevnejsi a jednoznacne spolehlive a kompatibilni reseni s bezbolestnou instalaci.
    Ja naopak resim problem a bolestne dilema, jak se nezbavit original Audience, a nejak doresit chybejici navigaci (zadne PDA reseni !) solidnim reseni do auta (napr. TomTom500/700), nebo tak neco... Do te horni schranky na vrchu palubky by se ten nejaky sklopny displej hodil perfektne.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 16.11.05  10:20

« to tengler

Ale prekvapuje me, ze se jinak chova O2 s benzinem a jinak s dieslem...
    co tym presne myslis? plyn?
    mam 1.6FSi a 1.9TDi som isel viackrat a nevidel som ziadny rozdiel, co sa tyka reakcii plynu :?:
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 16.11.05  10:11

« OII je super auto

pre vsetkych, kt. nevedie ci kupit alebo nekupit OII...jasne, ze ANO :-!
    ja by som do nej urcite isiel znovu...tie slabsie kusy, ako bol ten Exupov, predtym nez skontroloval kontaktaze, sa podla mna najdu vsade, ci uz Passatov(viem min. o jednom), ci u Volva, a aj vyssie ...takze sa nenechajte odradit nasimi poznatkami...aspon viete na co si dat pozor rovno v salone, pripadne co uz bolo garanciou kryte vramci dvoch rokov...
    o vsetkych chybach, o kt. som tu doteraz pisal, bolo hlavne kvoli tomu, aby som vedel, ci je to len na autach co sa vyskytuju v mojom okoli, alebo ci niektore veci, kt. ostatni kludne toleruju, mne vadia...
    posledne tri strany ma vsak utvrdili v tom, ze niektore spominane veci uz boli v ramci garancie opravene, velke pozitivum pre SKODA AUTO a to ma urcite potesilo viac ako keby som cital, ze mam smolu, a musim organizovat zjazd nespokojnych majitelov, pripadne po aute vylepovat, co vsetko mi uz na aute menili a kolko krat...a ze by som si to auto uz nekupil
    a ako uz bolo viackrat napisane, OII uz nie je lacna, ale nie je ani predrazena...pomer cena a vykon nech si zvazi kazdy sam, motor tak isto, kazdy ma ine podmienky, priplatkovej vybavy ma tiez velmi slusne, a uz je len na strojnikovi, co vsetko necha na auto, a co si bude robit sam....ja som toho prenechal na auto dost..tak dufam, ze to s dobou neolutujem...z priplatkovej vybavy sa da dobjednat uz len siber a silnejsi motor, zatial som nic zo spominanych dvoch veci akutne nepocitil, ze by som to potreboval...
    navigacia je super vec, chyba mi moznost prehravania CD, ked naviguje...ale coskoro sa to vyriesi..bud cez solisto, alebo jeho obdobu z VW..dufam, ze so stale pretrvavajucou zarukou od Skoda Auto...menic mi nepripada v dnesnej dobe MP3 ako idealne riesenie...a hlavne ta cena 15litrov s montazou ma odradza...a dalsia vec, kt.moze zmiznut...
    aj ked parkovanie v Prahe na nestrazenom parkovisku som po Exup-ovych skusenostiach hned zavrhol...nahr.diely nech po nociach nakupuju inde, nie u mna...
    koza, koz. volant, dazd.senzor, senzor svetiel je tiez super, najviac sa mi ale zavdacila automatika na stmavovanie spatnych (najazdim toho dost v noci), parkovacie senzory zatial nesklamali...
    xenony aj s H1 v dialke mi postacuju nadmieru...nemam tam ziadne black holes...
    a podvozok uleti iba ked letim do zakruty, a normalne to byva v pripadoch dost na rychl.limit pre dany usek, a niekedy na limit ako som tam zvykol chodit s inym autom, takze to beriem tak, ze si za to mozem aj sam...vzhladom na to ake to je tiche, tak ma hluk neupozorni na to, ze by som mal ubrat...o zadnej naprave si ale myslim, ze je to aj napriek tejto nevychytavke krok vpred oproti inym rieseniam...
    kazdy nech si voli vybavu podla moznosti a podla potrieb, prip.dovery v elektroniku...
    ale OII je SUPER AUTO..a nepisem to preto, ze ju mam a teda nic ine nie je a nemoze byt lepsie...pisem to preto, ze som s nou uplne spokojny...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  10:11

« Re:

nemam s tym plynom vobec problem, zamerne som to dnes rano skusal a chyta sa okamzite, takze asi je to fakt na servis. a s tym odskakovanim zadku problem nemam (teda moja oktavka >:D ) a mam standardny podvozok s 15 palcovymi Orionmi bez ESP
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 16.11.05  09:14

« Bez nadpisu

to karlos5: Asi to najprv nazlosti, ale ber to ako vyzvu, aspon si do noveho mozes doobjednat, to co si pri prvom neobjednal, a ked tak pozriem na tych 37 stran spatne, tak je tu dost nazorov, co vsetko by si este teraz niekto doobjednal...
    to diamant: mam elektricke nastavovanie sedadiel, 3x pamat pre nastavenie sedadla + vonk.spatnych...ale ako som spominal, musim to stale pred jazdou stlacit, aby mi nastavilo aj spatne...
    to nero: mne to na ten nezapnuty pas zacne pipat az po rozjazde, ked po 10m na chvilku zastavim, tak prestane pipat, ked sa pohnem tak znovu zacne...
    elektronicky plyn: ano, uz som zazil na fabkach totalne spomalene reakcie, a naucit sa s tym chodit tak, aby si pred spolujazdcom nevyzeral ako uplny amater z autoskoly >:-[] dalo sakra zabrat >:-[] ...na OI, 1.6MPi som ho mal tiez, tam to bolo o trosku lepsie, tam bol zase problem s nastavenim spojk.pedalu...teraz na OII je to uplna pohoda...takze asi fakt ist do servisu, ako Ti to uz odporucili, pretoze normalne to nie je...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  09:13

« 15" vs. 16" kola

... k předchozích příspěvkům ...
    Po výměně letních Turanz na 16" Siriusech za 15" Dunlop Winter Sport M3 na plechových discích pozoruji určité změny.
    1. Zatím se mi nepodařilo "reprodukovat" efekt odskakujícího zadku.
    2. Auto je směrově "vláčnější" a v zatáčkách měkkčí, při rychlejším rozjezdu ty zimáky občas proklouznou, přičítám to užšímu dezénu a hlavně měkčí směsi pneumatik.
    3. Hlučnost je menší, ty Turanzy jsou fakt děs.
    Nicméně ty rozdíly nejsou propastné a po pár desítkách kilometrů už je člověk ani nevnímá. Uvidíme, jaký bude na jaře návrat k Turanzám... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  09:08

« Re: Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn

Ja jsem mel s "elektronickym" plynem na Fabiich (1.2 HTP, 1.4 obe verze MPI) vzdy problemy. Jsem zvykly na jemnou praci s plynovym pedalem a ocekavam okamzite a adekvatni reakce. Stejnou zkusenost mam s Astrou Classic. Trvalo mi vzdy nekolik set kilometru, nez jsem si na to zvyknul a me rozjezdy prestaly pripominat prvni hodinu v autoskole. Bylo to peklo, kdyz mi nekolikrat auto chciplo na krizovatce, protoze proste plyn "se proste nekde flakal".
    Naproti tomu u zadne benzinove O1 (1.6, 1.8T, 2.0) jsem tento problem nemel, ani u O1 1.9 TDI, tam se plyn choval dle mych ocekavani.
    Nez jsem objednaval O2 TDI, mel jsem strach, aby to nebylo podobne, jako u Fabii nebo Astry, ale nastesti je to v pohode. Auto reaguje i na prakticky milimitrove manipulace s pedalem, a to okamzite, coz mi naprosto vyhovuje.
    Je to urcite subjektivni a zalezi, co komu vyhovuje a na co je zvykly. Na me to dela dojem, ze dneska asi drtiva vetsina novych aut, pokud ne vsechny, maji elektronicke snimani polohy plynoveho pedalu. Myslim, ze hodne zalezi na elektronice, ktera to vyhodnocuje a ridi vstrikovani do motoru a dalsi parametry. U nekterych aut je to okamzite, u nekterych mi prijde, ze ta elektronika "ceka, zda to ridic mysli vazne", coz muze byt treba pri predjizdeni opravdu hodne velky problem.
    Ale prekvapuje me, ze se jinak chova O2 s benzinem a jinak s dieslem...
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.05  00:22

« Bez nadpisu

Musím se, bohužel, podělit o nepříjemnou zprávu. Po čase, kdy moje O2 byla v servisu asi stejně jako na silnici a přesto se nepodařilo v žádném servisu chybu objevit (5x přes noc absolutně vybitá baterka, včetně vyresetování řídící jednotky), šlo auto zpátky do fabriky. (tzv. "totální reklamace")
    Teď jezdím náhradním a jsem zvědavý, jak se to vyřeší - jestli budu muset opět čekat 3 měsíce na nové, tak >:-[]
    Ach jo ...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.11.05  22:51

« Re: Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn

Aj benzínové O1 mali e-gas, ale až od istého MR. Ale určite mali.
    Turanzy sú kapitola sama o sebe. Mal som ich na Fabii a na moje prekvapenie tie mrchy vydržali až 50.000 km. Ale už zhruba od polovice životnosti boli dosť hlučné a časom sa to stále viac zhoršovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  22:19

« Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn

to omicron:
    tak to se omlouvam, to nevim, ja jezdim jen s O1 benzin r.v. 98, tam je urcite lanko. O1 po faleciftu jsem neridil, tak nemuzu soudit. El. plyn ve Fabii i v O2 mi proste nevyhovuje svymi pomalymi reakcemi. I kdyz jsem si, jak uz jsem rekl, zvykl.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  22:00

« Re: Re: Re: elektronicky plyn

To se velmi mylíš, O1 TDI facelift (někdy od r. 2001) má samozřejmě elektronický plyn (přenos od pedálu !), benzíňáky jistě ne, také do nich mj. kvůli tomu nešel dodělat tempomat - u TDI to bylo otázkou jen výměny páčky a aktivace softwarové funkce v RJ :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  21:53

« Re: Re: elektronicky plyn

to omicron:
    O1 nema elektronicky plyn. Jde mi o prenos od pedalu - bud je tam lanko (mechanicky) nebo neni (elektronicky). Elektronicke vstrikovani je neco jineho, to mely uz i novejsi Favority.
    U O1 zadny problem neni. Reakce jsou rychle a normalni. El. plyn maji az nove skodovky Fabia a Octavia II (u Superbu si nejsem jisty). A zrovna u Fabie se ze zacatku na tohle reseni take strhla vlna kritiky, ktera casem ustala. Asi je to opravdu vlastnost, ze reakce jsou velmi pomale a neni to problem jen Skodovky.
    Kdyz das plny plyn, auto s mechanickym prenosem jde ochotne "za pedalem", s elektronickym ne - je tam zpozdeni, nedokazu rict jake, ale kdyz reknes "jedna" a zaroven stlacis plyn, az teprv na "dve" se zacne neco dit. To same pokud plyn uberes - auto jeste notnou chvili "tahne", nez prestane. Nedokazu to presne odborne popsat, ale jako uzivateli se mi to proste nelibi a nevyhovuje mi to. Ale holt co se da delat - pokrok je pokrok. Naucil jsem se s tim zit a vyuzit jeho kladu a eliminovat zapory, ale lanko je lanko.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  21:40

« Re: elektronicky plyn

- elektronicky plyn - naproste nestesti, pomale pomale pomale reakce, pri popojizdeni si to pridava a ubira plyn jak chce, bez ohledu na polohu pedalu a mych umyslu. Degraduje to sportovni jizdu. Ale mam dojem, ze nez spatny kus nebo zavada to asi bude uz holt vlastnost techle vymyslu - zlate lanko.
    No toto ? Asi jsi skutecne presedlal z neceho, ani nevim ceho...
    S predchozi O1 TDI jsem najel cca 160 kkm, mela samozrejme take jiz elektronicky plyn, nikdy jsem Tvou zkusenost neregistroval, a to mam pred ni najeto pres milion km na autech s karburatory a mechanickym prenosem plynu...
    S nynejsi O2 toto take vubec neregistruji, asi by jsi mel hodne rychle navstivit znackovy servis, protoze to rozhodne neni normalni chovani...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  21:32

« Re: Re:

to diamant
    "...Ako tu čítam túto konferenciu, tak začínam mať pocit, že vlastne tá OII je ridny *, ktorý sa len kazí, je nekvalitný, nesedí na ceste, svetlá nesvietia, všetko praská, rezonuje a vôbec sa ho neoplatí kúpiť...[/i]"
    Ja si spise myslim, ze majitele O2 jsou vyjimecne uprimni >:D , uprimnejsi nez kdejaky majitel cehokoliv za stejne, ci vetsi penize, ktery by asi neprestal hanit to svoje, za co tolik zaplatil, zvlaste, kdyz je to podle nej "renomovana" znacka, ne nejaka "skodovka" (hanlive)... :'-( Zvlaste, kdyz musi nekde v duchu polykat porazku (nebo urazku ?), ze ten jeho f..., r..., ci m... jsou vlastne pekny sunty :D
    omicron - ako sa zmenili jazdné vlastnosti a komfort pruženia po prezutí zo 16" na 15"?[/i]
    Jeste jsem s nimi nenajel mnoho, v nizkych rychlostech mam paradoxne pocit nizsiho hluku oproti Turanzam (ktere ale povazuji za hlucne), ve vyssich rychlostech jsou jiz slyset. Auto je trochu mekci, muze to byt ale placebo efekt, nebot jsem to ocekaval.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.11.05  20:13

« Re:

blesk999 - ale tapec je z jedného kusu, iba sa tvári, že je z častí. Rovnako je to aj u Fabie, kde sa plast tesne pod oknom tvári, že je extra, ale nie je. Akurát kapsa na dverách je z dvoch častí (to je logické - vonkajšia a vnútorná) a navzájom by mali byť tie diely tak zakolíkované a zatavené. Kedysi som 4 roky jazdil v Golfe IV a modré osvetlenie (najmä za tmy) mi riadne ťahalo oči. Tak je to asi individuálne.
    Čo sa kvality plastu týka, tak ani náhodou ho neprirovnávaj k Loganu. Nedávno ma kamoš stiahol na skúšobnú jazdu. Tomu hovorím tvrdý plast! Katastrofa. Ale Octavia má v interiéri niečo úplne inakšie. Ako tu čítam túto konferenciu, tak začínam mať pocit, že vlastne tá OII je ridny *, ktorý sa len kazí, je nekvalitný, nesedí na ceste, svetlá nesvietia, všetko praská, rezonuje a vôbec sa ho neoplatí kúpiť.
    Speedy.gon - no konečne vyslyšali moje večné namietky k tomu sklápaniu. Heuréka. A ešte prezraď, či máš elektrické sedačky alebo mechanické.
    omicron - ako sa zmenili jazdné vlastnosti a komfort pruženia po prezutí zo 16" na 15"?
    omicron - ESP ale nezabráni odkočeniu. Ono vie prípadne odskočenie iba korigovať, ale až v momente, keď k nemu dôjde. Takže určite na to ESP vplyv mať nebude. ESP vie iba zmierniť následky, ak by to odskočenie spôsobilo nežiadanú zmenu smeru (čo zatiaľ niekto nepotvrdil, že by kvoli odskočeniu mal skončiť v priekope).
    nero - ja som zatiaľ nezaznamenal žiadne problémy s elektronickým plynom ako pri skúšobných jazdách a ani pri mojej bývalej Fabii. Buď máš ozaj nejaký blbý kus, alebo si presadol z auta s karburátorom. Ale rozhodne elektronický plyn je už dnes nevyhnutnosť.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  19:26

« Bez nadpisu

to exup:
    mam Octavia Combi 1,6 MPi, najeto 34 tkm. Super auto. Vadi mi 3 veci:
    - elektronicky plyn - naproste nestesti, pomale pomale pomale reakce, pri popojizdeni si to pridava a ubira plyn jak chce, bez ohledu na polohu pedalu a mych umyslu. Degraduje to sportovni jizdu. Ale mam dojem, ze nez spatny kus nebo zavada to asi bude uz holt vlastnost techle vymyslu - zlate lanko.
    - kontrolka nezapnutych pasu - poutam se vzdy, ale kdyz vlezu do auta, tak prvni otocim klickem a az pak se sakra poutam!! Mezitim na me pipa a pipa a pipa..........bral bych, kdyby to pipalo vzdy az po rozjezdu a ne hned po otoceni klicku bez zapnutych pasu.
    V servisu mne nabidli, ze jsou tuto signalizaci schopni jednoduse vyradit, ale uplne celou - zvukovou i optickou signalizaci, coz jsem zase nechtel. Tak to pipa a pipa a pipa.
    - odskakovani zadni napravy!!!!!!!!!!!!!!!!!! - odskakuje jak rikas i v malych rychlostech na pricnych nerovnostech, je to hodne neprijemny, ale vzdy se hned chyti, nikdy neodskoci vicekrat za sebou. Nemam zadny paket a casto jezdim prazdny. Kola mam zakladni 15" hlinikova k eleganci, pneu Continental. Pri nalozeni to neni az tak znat, ale pri sportovni jizde moc dobry pocit nemam. Ten odskok je straslivy.
    Se svetly nemam absolutne zadny problem, jezdim hodne v noci a hodne rychle ale proste v pohode. Jednou se mi mlzilo prave predni, vymenili v servisu a od te doby mam pokoj. Vymenu zarovek za lepsi jsem si provedl sam a naprosto bez problemu. Svetla jsem vratil, zadne rozstelovani se nekonalo.
    Tot asi tak vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  18:55

« Re: Odskakování

to spitfire
    Mam normalni podvozek na lifbacku, 16" Sirius s Turanzami, a ESP, priznam i bez muceni, ze jsem tento fenomen zatim vubec neregistroval.
    Pred par dny jsem prezul na na 15" Micheliny PA2, samozrejme ani nyni jsem nic takoveho nezaznamenal.
    Najeto cca 10kkm... Asi vnimam jine veci >:D
    (Kacirska myslenka, nemohlo byt v tom mit jakoukoliv roli napr. ESP ve spojeni s tim zadnim pokrocilym multilinkem, resp. jeho nepritomnost u nekterych aut ?). Nesezerte me !
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 15.11.05  18:29

« sklapaci spatak

to diamant: presne tak, sklapa sa len pri nastaveni na R, inac nie...
    to tengler: neviem ako to ma byt alebo nema, od coho to zavisi, ja mam sedadlo s pamatou, len na tie spatne ta pamat stale zabudne prednastavit, tak ked pridem do auta, najprv musim stlacit pamat. tl. napr.1, aby sa dali do pozicie, a vobec mu nevadi, ze mam na dialkovom prednast.pamat. tl.1, aj tak ostanu namierene do neba...no ale na to je garancia a po piatkovej prehliadke to uz dlho odtahovat nebudem >:D
    to exup: ked ono tie spolujazkyne niekedy robia v kabine vacsi hluk ako pristrojovka, tak davaj pozor ked Ti nabuduce odskoci zadok :-! , a hlavne aby bola este v garancke...
    to blesk999: piskanie okna mi v Jarove povedali, ze v pohode odstrania, tak Ti potom dam vediet ako to dopadlo, ci nemali len silne reci...a skutek utek...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  17:21

« Bez nadpisu

to exup:-) nove kontaktaze, rozhodne riesia kazdy predtym sebevatsi problem s pukanim pristrojovky, piskanim okien pri stahovani ci nejakym miernym odskakovanim niecoho...:-)
    Asi by som sa mal zamerat inde lebo pristrojovka puka na kazdej jame, pri kureni chladeni, ubrati tepla pridani tepla... >:-[] Piskanie okna som si pri stahovani vsimol najprv praveho teraz obcas laveho, co s tym? nenavidim take zvuky >:-[]
    Chystam sa na vymenu povodnych hroznych reprakov (aj ked v OI boli este horsie) a upravu vsetkych dveri syntetickym bitumenom+ SW do kufra. Len ci ten prima ovladatelny dobre vyzerajuci ale inak posrany Stream ma vystyp na zosik (PRE OUT) ako mi tvrdili v autosalone, o com momentalne silne pochybujem >:-[]
    Po opadnuti nadsenia z noveho auta a nasenia z zanovneho auta pre zenu prisiel cas a chele som pocuvat svoju oblubenu hudbu ale proste tak blbo ked to hra ma to nebavi. navyse neregistrujete reznancie tapecaku uz pri strednej hlasitosti a s korekciami basov a Loudnes na 0? Ja z lavych dveri celkom dost >:-[] Dufam ze akustickou upravou tym syntetickym bitumenom to zmizne. Pre mna vsak ma Octavka II dole body za ten tapecak. je zlozeny z viacerych dielov ktore medzi sebou vydavaju tie pazvuky. navyse plest z ktoreho je vyrobena vypln dveri je kvality bliziacej sa produkcii z Rumunska ci Turecka (Logan, Thalia). OI mala plast huzevnatejsi a nedeleny. Dnes som bol skusit ako je urobeny Golf V, ale je to v podstate to iste len to ma trochu iny styling. Az na modre podsvietenie neni podla mna v nicom lepsi. Co som si vsak vsimol, "inteligentnu" pukotavu mriezku pre vyduchy ventilacie pod celnym oknom som marne hladal, asi uz zistili ze jeto * tak to tam nedali. Kurna asi by som mal ist hladat na nete nejaku inteligentnu a zarucene nadhernu spolujazdkynu...:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  15:17

« Sklápění zpětného zrcátka

Zdar! Zase tu čtu zmínku o automatickém sklápění zpětného zrcátka. Má to fungovat, i když nemám elektrické sedačky s pamětí? Někde jsem četl, že se má automaticky sklápět pravé venkovní zrcátko při zařazení zpátečky, pokud je ovladač zrcátek nastaven v nějaké konkrétní poloze. Ale mě to nefunguje, ať mám ovladač na L, R nebo 0. Má mi to fungovat nebo ne? :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…