Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 17.11.05 13:52
« Re: Ozdobné lišty
na VW stranke, ked som hladal nieco pre seba, som si vsimol, ze do Golfu5 davaju drevenne listy, a vzhladom, k tomu, ze pristrojovky su dost podobne, tak by som mozno hladal radu v najblizsom VW servise. Viem, ze to nie je asi celkom to co si chcel pocut, ale za pokus to snad stoji... -
« Vybiram
Zdravicko vsichni, potrebuju mozna trochu postouchnout. Vybiram si nove sluzebni auto a vzhledem k specifikacim (cena bez DPH cca. 600 tis. Kc, verze N1) se mi hrozne zamlouva OII 1,9 a 2,0 TDI. Na druhe strane stoji mozna o trosicku drazsi Peugeot 407 SW 1,6 a 2,0 HDI. Mate nekdo zkusenosti s obema?
to Exup: poctive jsem procetl cele tohle forum a bud jsem to prehlidl nebo to tam neni - jak dopadla reklamace te 2,0 TDI ohledne nedostatecnych vykonovych parametru v nizkych otackach? -
Diamant 17.11.05 11:07
« Re: cakacia doba
Jasne, Audi vie aj teplotu aj tlak. Ale nezobrazuje to na MaxiDot. Zobrazuje to na MMI, MaxiDOT iba vyhodí obrázok sfúknutého kolesa a odporučí vodičovi skontrolovať tlak na MMI. Minulý týždeň som prezúval, ak by sa sem dali dať fotky, tak by som to priložil, cvakol som to mobilom.
Ale samozrejme tam sú už špeci disky. A poriadne drahé. Zaujímavosťou je, že ak sa vezie v aute aj druhá sada diskov, systém sa zblázni a neukazuje nič >:D Ale zase u Octavie by to mohlo vypísať aspoň toľko, ktoré koleso má nízky tlak. Na to netreba žiadny dodatočný HW. -
speedygon79 17.11.05 10:10
« to diamant - pasy
aj ja sa putam az po nastartovani, a niekedy az ked sa rozbehnem a zacne zvonkohra...ale niekto tu pisal, ze jemu to pipa na OII, hned po nastartovani a prijal by, keby mu to fungovalo, az po rozbehu, tak som mu napisal, ze na mojej OII to tak je...tak neviem, ci to je vybavou...ale snad az take rozdiely nerobia.... -
Diamant 16.11.05 21:58
« Odpoveď na všetko
karlos - ty si čakal 3 mesiace? Veď štandardná dodacia lehota je 6-8 týždňov.
tengler - u 1,2 neviem o problémoch, akurát ten motorček už tak neťahá. A motory 1,4 MPI fakt mali nejaké opozdenie, ale bolo pravdepodobne dané FW RJ, lebo obvykle tuning alebo novší FW problém vyriešili.
To chovanie O2 s naftou a benzínom je logické. Nafta má turbo a to veľa zmení.
speedy.gon - zrejme novšie autá majú to pípanie pásov ošetrené. Ja sa tiež pripútam až po naštartovaní. Ale moje súčastné auto pásy totálne ignoruje. Vzhľadom na rok výroby 2004 ma to stále prekvapuje.
speedy.gon - jasne, konfera mi napríklad pomohla u Fabie. Keďže kamoši už preskákali výmenu serva klapky rozvodu vzduchu na kulanciu, tak som vedel, keď mi to začalo blbnúť, o čo ide a hlavne že sa mám poponáhľať, lebo na tento diel platila kulancia do 70.000 km (mal som vtedy 68.000). Pomohlo, vymenili na kulanciu aj mne.
speedy.gon - Solisto je fajn, len ma štve, že to nezobrazuje z tagu nič. Čo sa záruky týka, tak ak by sa pokazilo napríklad rádio, tak len vytiahneš ten konektor z rádia, niekam ho schováš a nič sa nedeje, Pokiaľ budeš mať USB konektor niekde v lakťovej opierke, tak si to nikto nevšimne. Nič ti predsa nebráni Solisto krabičku skryť pod prístrojovku a konektor vytiahnuť napríklad do tej lakťovej opierky obyčajným predlžovacím káblom na USB. A ak kúpiš taký kábel, ktorý má koniec prispôsobený na montáž do nejakého panelu, tak si vyhral (možnosť vyrobiť si predlžovák na mieru ani nespomínam, keď si to chceš nechať namontovať).
Ako som už spomínal, pomer cena a hodnota je u O2 stále o čosi lepší, než u rovnako vybavenej konkurencie. Ale ja som si O2 vybral hlavne kvoli praktickosti (hlavne sa mi páči prístup do kufra, zadný stierač, rádio s podporou MP3. Len ma mrzia tie bixenóny.
omicron - a signalizuje to aj ktoré koleso má nízky tlak, alebo len že došlo k poklesu tlaku? Inak ja práve špekulujem, ako do tej schránky narvať displej. Rád by som postavil do auta PC. Asi si kúpim celú schránku ako náhradný diel (kým ešte nemám auto) a budem špekulovať, ako to tam dostať a vyriešiť aj motorický výsuv. Ale ja požadujem dotykové LCD. No a druhým problémom je to, ako dostať z toho PC zvuk do rádia Audience, keďže nemá konektor na pripojenie CD meniča.
Klima.S - keď sa ti to podarí dať dole, napíš potom ako. Inak je fajn, že tam vymysleli tie lišty, len som tiež myslel, že výber bude bohatší a bude aj drevo. Ale asi to veľký brat zatrhol.
nero - veď si skús najskôr dojednať skúšobnú jazdu s rovnakým motorom a ak to nebude robiť, tak máš jasný dôkaz, že nie je u teba všetko OK. -
"-- skrytý --" 16.11.05 19:15
« Re:
nero: Někdy "jde o vlastnost", někdy to výrobce "jenom nedokázal" lépe naprogramovat, aby to dostatečně rychle a přitom účinně spolupracovalo s řízením ostatních parametrů, zj. předstihu zážehu a bohatosti směsi. Někdo si toho ani nevšimne, někomu to vadí, někdo je překvapen, že na tempomat s mechanickým převodem na škrticí klapku (ano, i takové vozy existují, byť to vypadá velmi nelogicky) mu to jezdí rychleji, než "na plný plyn" (kterýžto byvše elektronický, někdy tvrdošíjně odmítá "plný kotel", poněvadž za daných provozních podmínek by docházelo např. ke zhoršení složení výfukových plynů pro zajištění správné funkce katalyzátoru...).
Proto - světe, div se! - přinejmenším u vozů sportovního střihu probíhá renesance obyčejného lanka (lépe řečeno mechanického ovládání škrt. klapky přes bowden), jelikož při tomto řešení jsou reakce motoru na zacházení s plynovým pedálem výrazně bezprostřednější! -
"-- skrytý --" 16.11.05 18:17
« Bez nadpisu
Ja si nemyslim, ze by ten plyn byl zavadny, opravdu se mi zda, ze jde o vlastnost. Ale po tech dnesnich prispevcich, co tady ctu, mi to asi prece jen neda, a pojedu na navstevu do servisu, at na to mrknou (kdyz vam to vsem tak pekne plynuje :o))
Jinak souhlas se speedym a dalsimi: O2 je opravdu hodne povedene auto. a kvalitni - stale na nem nemuzu najit zadne zavady a to se sakra snazim :D -
"-- skrytý --" 16.11.05 12:18
« Ozdobné lišty
Nevíte někdo prosím, jak se sundavají šedivé ozdobné lišty v interieru??? Nechci je poničit a rád bych si na nich nechal udělat imitaci dřeva. Zatím jsem bohužel nenašel výrobce, který by to již děla. Musím přiznat, že na "dřevo" si potrpím a mrzí mě, že škodovku to zatím nenapadlo. -
"-- skrytý --" 16.11.05 12:16
« Re: to tengler
to speedy.gon:
Mel jsem na mysli popisovane chovani (zpomalena reakce) plynu u 1.6 MPI, a kterou jsem znal z Fabii jako "vlastnost". Me to u TDI funguje dobre. Napadlo me, ze treba ovladani benzinovych a dieselovych motoru je u O2 odlisne. Ale podle dalsich prispevku to spis vypada skutecne na zavadu, kterou by bylo asi nejlepe resit v servisu. -
speedygon79 16.11.05 10:51
« Bez nadpisu
to omicron: tak ako pises, mam Nexus-a...so Solistom s Tebou suhlasim,...
hlavne si u Navi uhladaj, aby to malo TMC, bez toho ta navigacia v aute dost straca zmysel...v CR to vysiela CR1 a este nieco...ale v DE uz je tych stanic skoro 10....takze pohodicka...a myslim, ze s dopytom v CR porastie aj ponuka TMC vysielania...