Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  12:27

« Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

ad FSI + N98 - nebudem to dalej rozvadzat 1.6 FSI tam ma 95 ( 98 ) 1.6 MPI 95 ( 91 ) - ak to nepouziva vrtevnate spalovanie, tak mu staci 95, ale potom sa straca hlavna vyhoda FSI
    ad Megane - to bolo len pre porovnanie, nepovazujem ho za porovnatelne auto s Octaviou
    ad Jetta
    je to novinka, ale nech sa paci:
    [odkaz]
    Jetta 1.6 105 k, klima, 6xABG, okna+zrkadla v elektrike, radio,...
    na leasing od 600 000 priplatok za Climatronic 6200 Sk
    porovnatelna octavia 1.6 MPI ambiente+doplatky - cca 650 000 priplatok za Climatronic 15000
    a to pripominam, ze Jetta je uplna novinka a je to VW, takze by to malo byt drahsie ako skodovka, a ma to lepsi celny crashtest...
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:23

« 1.6FSi - predpisana N98

Fero,
    tak som to nasiel priamo u vyrobcu - presnejsie si pozri palivo...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:16

« Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

Fero
    1.6 FSI ma predpisany N98, pri N95 ma vyssiu spotrebu a nizsi vykon - mozes mi prosim Ta niecim podlozit toto tvrdenie...spotrebu mam uplne rovnaku...vykon ako som pisal, nerozpoznam...ci dame test..natankujem raz 95 a raz 98, dam sa Ti zviest a budes hadat, co je v nadrzi? ked to rozpoznas, tak si fakt manik...
    Longlife so kupoval pred mesiacom priamo u predajcu Skoda Auto za 750Sk/l
    ale u Megana mas za 8 500 4-rocnu zaruku
    to pocitas max 60tkm za 4roky...ja som dal za posl.2mesiace 9tkm...stale ma to bude stat 8.5tSk za 4roky, ked kupim megane :?:
    ku golfu uz radsej nebudem...podla mna to nemozes porovnavat...jak je to s tou Jettou?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  12:00

« Bez nadpisu

Focus je porovnatelne auto s Octavia II, C4 ma napr. jednoduchsiu zadnu napravu a celkovo by som netvrdil ze je urcite lepsi ako OII-vec preferencii resp. vkusu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:58

« Re: Re: Re: pomer cena/vykon

to speedy.gon
    1.6 FSI ma predpisany N98, pri N95 ma vyssiu spotrebu a nizsi vykon
    do Megana sa leje klasicky olej - vid diskusia Renault Megane, vymenu oleja mas za 3-4 000 (len longlife olej stoji 900 Sk/liter), podla mna je to humus, ale u Megana mas za 8 500 4-rocnu zaruku
    Preco by Golf nesedel ?
    nepozeraj cenniky na webe, teraz je akcia aj na Golf - zacina na 520 000
    je absurdne ked Golf je o 50-150k lacnejsi ako Octavia
    korejcov neriesim, nie je to porovnatalne auto, ale Focus je porovnatelne, resp lepsie auto ako Octavia, detto C4
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  11:45

« Re: Re: pomer cena/vykon

Fero,
    no FSi fici na 95 tiez slusne... nechce sa mi teraz prechadzat net, ci ten 98 je predpisany alebo odporucany...ten rozdiel, ci tam mam 98 alebo 95 je takmer nepostrehnutelny...a to tam mam castejsie tu 98...
    no a aky olej sa leje do meganu, ked ma 30tkm vymenny interval?
    ale aj tak
    535k vs 710k
    665k vs 810k
    tieto rozdiely tazko obhajis

najprv porovnas Golfa s OII, ked to nesedi a dokonca ta Jette je drahsia tak rychlo tu nahodis kombiky... >:D
    Fero, ale tu nikto netvrdil, ze OII je najlepsia cena/vykon, a siroko daleko sa na nu nic nechyta...a osobne si myslim, ze ked prejdeme s cennikom ku korejcom, tak aj focus, C4, astra a megane budu drahe, a najdeme lepsi pomer cena/vykon(tak ako ho meras ty)...a nehovoriac, ze o par rokov tu budu cinania...o kt. sme tu dnes este ani nechyrovali...
    ...nech si kazdy berie ten vykon a tu cenu ako chce...prezentovali sme tu na to dva odlisne nazory...ja ten Tvoj beriem-akceptujem, ked porovnavas len cennik a nic ine....tak by tu skodovku nekupil skoro nik...ked ten pomer berieme tak ako som ho pred chvilkou prezentoval ja...tak tabulky predaja hovoria dost jasnou recou...a kedze v dnesnej dobe kupa auta nie je lacna vec, tak predpokladam, ze k tomu dost ludi pristupuje zodpovednejsie ako len porovnanim cennikov a aktualnych akcii...pretoze to auto vacsina zivi aspon 3 roky...a vacsinou to tou cennikovou cenou nekonci...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:39

« Re: pomer cena/vykon

Nevim jak Megane nebo Astru, ale Focus ve slusnem stavu se proda okamzite a za velice rozumne ceny. Tyhle kary jsou fakt oblibene.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  11:38

« Bez nadpisu

to fero1234: suhlas uz raz som to tu pisal ze prejacovia Skody maju akysi "zotrvacny" pristup a ziju vtom ze svoje auta aj tak predaju. Laicka povest skodovky o dobrom pomere cena/vykon hra samozrjeme rolu.
    speedy gon: suhlas porovnavat treba Octavku s Jettou, ale nic ine nemozno cakat ako to ze Octavka bude v ramci koncernu lacnejsia. V porovnani so zrovnatelnou konkurenciou to uz platit nemusi. Octavia tazi podla mna najviac so svojho obrovskeho kufra, ktory je v ramci triedy najvacsi. Octavia 1 mala dokonca vacsi kufor ako akekolvek auto strednej triedy. Dnes uz to VW "obchodne" zrovnalo Passat ma o 5litrov vacsi kufor ako OII:-). Ten kto nepotrebuje tak velky kufor, moze vzhladom na obchodne agresivnejsi pristup predajcov kupit lacnejsie zrovnatelne alebo mozno aj lepsie auto. Ja by som pri sucastnej cene Focusov vybral namiesto mojej OII 1,6MPI Ambiente asi Focus s 115k 1,6l alebo tdci. ak maju este kusy z ponuky First edition tak 1,6l vo vybave Sport stoji 585tis. Moja OII stoji podla sucastnych cennikov predajcov Skoda 659tis. U Focusu by som teda usetril cca 80tis a ziskal navyse sportpack (16" AL, sportove sedadla, vykonnejsi motor...)-cize tymto davam zaroven za pravdu Ferovi 1234
    Tapecak OII rozhodne deleny je, mam cca 15 kvalitnych fotiek tapecaku po dmenotazi a tam to vidiet. Rezonancie robi prave ta delena kapsa, navyse je z tensieho a tvrdsieho plastu ako u OI. Interrier OII inak povazujem za jeden z najkvalitnejsich a najkrajsich v ramci triedy. Aj kvoli nemu som sa rozhodol pre OII. Nejake chybicky tu vsak su ako vsade. GolfV to ma vsak materialovo uplne rovnako, designovo pre mna dokonca horsie.
    Najvacsia blbost je striekany plast na madlach dveri. Som dost setrni k nim ale aj oskrabuje. Je to nastrek a snubny prsten mi uz urobil asi 3-4 skarede skrabance!!! Toto iste riesenie ma Superb a u jedneho znameho (nesetrneho) som videl hnusne poloolupane madlo na 2rocnom aute za cca 1mil :(. Ten isty nastrek je aj na plaste okolo vyduchov ventilacie. Mne sa z hrozou podarilo zistit ze je to fakt nastriekany skaredsi a lesklejsi plast. Pri cisteni interrieru som nasadil vonacku Ambi Pur hore nohami. druhy den som zhrozeny nasiel zosuverenu farbu v dlzke asi 5 cm a sirke pol cm az 1 cm na strednom vyduchu plus pielo svietiaci stekanec po mekkej casti palubovky dlzky dalsich 6-7 cm :shock: Po asi hodinovom cisteni, osetrovani tym najlepsim co sa dalo zohnat som sa musel zmierit ze mi z toho vyduch ta zosuverena matna farba zliezla a nieco zostalo viditelne aj na mmmkej zasti palubky. Vraujem preto pred otocenim tychto vonaciek hore nohami!!! Ale aj tak striekat plast mi pride *. Osobne som zastanca ucelneho designu teda takeho ktory vydrzi aj nejake chyby ci drcance majitela. Octavia I mala plasty skaredsie ale vydrzali aj drcance hranami lizi ktore moj kamarat inteligentenne pohodil na zadne sedadla a dorezali mi madla zadnych dveri. dalo sa to vsak jemnym orezanim prebytkov plastu skalpelom uplne zamaskovat.
    Stale vsak OII povazujem za jedno z najlepsich aut triedy (velmy dobry podvozok, pre mna nadcasovy a podareny design interieru aj exterieru, veeelky kufor, jeden z najvacsich priestorov na kolena pre zadne sedenie v triede a to aj pri razvore len 2,578m...) Urcite by bola pre mna stale aktualna pri vyberoch. Suhlas, predajcovia by sa mali viac snazit so zaujimavymi ponukami inak im este viac poutekaju zakaznici inde.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:18

to speedy.gon:
    porovnaj si, co si dal ze za 1.6 FSI, ktory ma predpisanu N98 a porovnaj si focusacky 1.6 Ti-VCT s variabilnym casovanim ventilov, a fici aj na N95
    tie predaje su pre mna tazko pochopitelne, ale stretol som sa s par ludmi, ktori si isli priamo do Skodovky, lebo zili v tom, ze ostatne znacky su drahe, ked som im ukazal, ze co stoja ostatne znacky, tak nechapali
    dalsia vec su firmy, jednoduchu Octavia+Fabia su klasicke referentske auta a nikto sa tym asi ani nezapodieva
    ani naklady na servis nie su nizsie-servisny interval focus 20 000km (vymena oleja 4000) megane 30 000/dva roky
    octavia ma variabilny interval, ale lejes tam drahy long-life olej
    a cena pri predaji ojazdeneho je podla mna iba docasna vec, v ludoch funguje zotrvacnost, casom sa to upravi
    ale aj tak
    535k vs 710k
    665k vs 810k
    tieto rozdiely tazko obhajis
    tyka sa to iba Octavie II, Fabia je momentalne celkom zaujimava volba
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  11:05

« pomer cena/vykon

potom sa ten trh v SR, v CR a dokonca aj v DE musel asi zblaznit, ked sa ta "draha" OII tak dobre predava, a este na nu ani akcie nerobia...a to este majitelia riskuju, ze im to ukradnu skor ako nieco ine...
    nema to cele logiku..ale asi do toho vykonu bude potrebne zaratat aj pristup k zakaznikom, pozri si cele forum, co robi Renault a pod., a aj ked mam dobre skusenosti s mojim miestnym servisom Renaultu a mamine ClioII sa doteraz nepokazilo, asi by som mal byt velmi rad, po tom co som tu vsetko cital...asi to bude strach alebo zle skusenosti co "nas" odradza kupit lacnejsie a lepsie vybavene auta...a radsej to "preplatit" u Skoda Auto...
    a bude to aj tym, ze predat rozumne po troch rokoch hoc aj dobre vybavenu astru, megana, alebo focusa je problem, hoci stare oktavky I idu ako na dracku...a maju slabsiu vybavu a neraz aj viac km, aspon v SR a CR...a to patri podla mna tiez k tomu vyrazu vykon...
    nebral by som tam len to co vidis v cenniku pri novom aute...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  10:45

Problem je v tom, ze skoro vsetci vyrobcovia ponukaju akciove modely
    len Octavia sa predava za cennikove ceny
    ten Golf bol od 499 000, vyssie motory za prislusny priplatok (1.4 FSI + 20000)
    dalsie priklady
    [odkaz]
    C4 5-dver 1.6 110k, 6xABG, klima, elektrika, radio ... 534 000
    porovnatelna octavia 1.6 MPI ambiente+doplatky (a to ma C4 lepsi motor - 710 000
    focus
    [odkaz]%20ponuka1.xl… /> Focus kombi 1.6 Ti-vct ghia 115 k 6xABG, klima, elektrika, 2-zonova klima, radio, 16" elektrony, senzory, alarm - 665 000
    porovnatelna octavia combi 1.6 FSI elegance+doplatky - 810 000
    + astra la leasing zacina na 420 000 (4xABG, central, ABS,...)
    megane je na leasing za 500 - 550 000 (1.6 combi, klima, ...)
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  10:22

« pomer cena/vykon

to fero: chvilku to trvalo, zorientovat sa v slov.cenach...
    nebudem komentovat vsetko, len to, kde si zasiel najviac do detailov...teda GOLF -podla www.vw.sk 3dv golf zacina s 1.4benzinom na 578tSk...neviem ci ten motor je vobec vhodny pre take auto..asi iba keby som bol na dochodku a nepotreboval by som chodit nikam inam ako na nakup a rocne najzdil tak 5tkm....je tam este Golf Slovakia...kt ma za tuto cenu 5dv....1.6 Golf je od 620TSK...OII, 1.6 El je za 660TSK, a to uz mas dvojz.klimu, elektr. a pod...takze porovnavas asi super zlavu od predajcu Golfov s cennikom na Skoda auto...ked pises 520TSK za Golf vs. 640TSK za OII...
    ale podla mojho nazoru by si mal porovnavat porovnatelne teda OII vs VW Jetta, a pod...Jetta zacina pri 655tSK...to si pri OII na cene Elegance s tym istym motorom...
    a prejdime na vyssiu vybavu s max.motorom 2.0TDi
    Jetta ma 2st. 940TSk 980TSK
    OII ma tiez 2st. 815TSK 885TSK
    a potom mi povedz co by si kupil radsej...ja by som urcite nevahal...a za tym co som napisal si stojim...pomer cena / vykon ma OII velmi dobry...
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  09:41

« Pomer cena/vykon

Viaceri ste tu pisali, ze Octavia ma v porovnani s konkurenciou nie najlepsi, ale dobry pomer cena vykon.
    Ja si myslim, ze momentalne je Octavia jedno z najdrahsich aut v danej kategorii.
    Ked si porovnam ponuky, ake su na Focus, Golf, Astru, tak nechapem.
    Napr. kamarat si kupoval Golf V (povodne chcel dobre vybavenu Fabiu, ale cena Golfu ho zlakala...) a v Octavia II v porovnatelnej vybave stala o 120 000 Sk viac (520k vs 640k). A to ani nespominam Megane, ktory nepovazujem za dostojneho konkurenta Octavie.
    Sokujuce veci vo vybave Octavie II:
    V zakladnej vybave nie je central, elektricke zrkadla ani okna - neskutocne, v aute za 500 000 Sk, a v strednej vybave pridali central, ale za dialkove si musite priplacat !!!
    Ani v najvyssej vybave nie su hlavove airbagy - no comment
    ked si to porovnam s Golfom, ktory ma v zaklade 6xABG, central s dialkovym, vsetky okna+zrkadla v elektrike, radio s CD, klima.... jednoducho normalne vybavene auto
    porovnajte si motory napr s Focusom...
    mne to vychadza tak, ze konkurencne ponuky su o 50k-150k lacnejsie, cize Octavia je dobre (ak zabudnem na vysledok v EURO NCAP), ale drahe auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  09:05

« Re: Re: Re: Vybiram

to FenderStrat:
    pokud jde o 2.0 TDI v O2, tak ja situaci tak dramaticky nevidim. Vykon motoru je pred "nastupem turba" skutecne vyrazne nizsi, nez po nem, coz zpusobi, pro nekoho mozna neprijemny, kopanec a zatlaceni do sedacky. Kdyz treba dam pri 1400 otackach plny plyn, chvili se nic nedeje a otacky pomalu stoupaji, okolo 1700 az 1800 najednou motor zabere a auto vystreli jako raketa.
    Pro posadku to nemusi byt treba prijemne, ale ja jsem se s tim pomerne rychle szil a hruba sila dvoulitru mi zcela vyhovuje. Jakmile se dostanu do situace, kdy mam pocit, ze by nebylo od veci se rychle z mista "vypakovat", predem is podradim, aby motor mel okolo 2000 otacek, a pak, pokud to je skutecne potreba, plyn na podlahu a bye bye. :-!
    Urcite ten turbo efekt je u 2.0 vetsi, nez u 1.9, tam to je asi lepe vyladene, nebo proste pri tom mensim vykonu se motor jevi subjektivne kultivovanejsi.
    Co se tyce pazoutu, nemam s nima osobni zkusenosti, ale zkusenosti mych znamych jsou, ze jsou to sice hezka auta, ale dost poruchova a dilensky zpracovani francouzskych aut obecne pry dost pokulhava. Ale to nemuzu potvrdit z vlastni zkusenosti. Ona ta skodovka, taky není zadna super kvalita, ale je to proste "domáci" auto, servis na kazdym rohu a pomer cena vykon zatim stale jeste jakz takz prijatelny.
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  23:09

« Bez nadpisu

.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.05  21:42

« Re: Re: Re: Vybiram

Hm,to je neprijemne... Pripomina mi to naseho prvniho anglicana ve firme-co chvili svou lancii obrousil o obrubnik. Vzdycky lakonicky a s typickym klidem poznamenal "Well, here goes my spoiler..." :-) Delali jsme si z nej srandu, ze v Londyne maji asi nizsi obrubniky.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.11.05  21:20

« Re: Re: Vybiram

ten naraznik je strasne vysunuty dopredu a nizko, co je extremne nebezpecne pri parkovani. je strasne zranitelny.
    a stoji, drzte sa: takmer 19.000sk (napr naraznik na 320d stoji 10.500sk)
    dalsie ceny nahradnych dielcov su tu: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  20:04

« Re: Vybiram

407 by som zavrhol, uz len kvoli tomu nepraktickemu prednemu narazniku
    No vis, on ten naraznik je mozna neprakticky, ale priznam se, ze vubec netusim, v cem je naraznik (krome narazeni do prekazek) prakticky.
    Nerad bych rozpoutaval nejaky flame, ale co se tyce vzhledu, tak OII combi je sice pekna a hezci, nez OI, ale vedle 407 SW je to jen opravdu osklivejsi mladsi sestra. Vzhled a naraznik neresim, v tomhle smeru mam naprosto jasno. :)
    chod si vsetko co pripada do uvahy vyskusat k predajcovi
    Jasne, to je bez debat. Ale na testovaci jizde nepoznam auto prilis do hloubky. Doufal jsem, ze se najde nekdo, kdo ma napr. obe auta ve firme a muze srovnavat po par (desitkach) tis. Km. Jedna vec je "laska na prvni pohled" a druha kazdodenni souziti s tou novou plechovou kamaradkou. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  15:59

« Re: Re: Vybiram

to MatuSmozno niekto iny si ho prave kvoli tomu narazniku kupi...
    to FenderStratchod si vsetko co pripada do uvahy vyskusat k predajcovi...oni Ti to velmi radi predvedu...a aspon budes vediet o com tu chlapci pisu...mozno Ti to vobec nebude vadit, ten 2.0TDi...a mozno sa Ti na jedno alebo na druhom nieco zapaci tak...ze nebudes viac rozmyslat...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.11.05  14:00

« Re: Vybiram

407 by som zavrhol, uz len kvoli tomu nepraktickemu prednemu narazniku
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…