Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 18.11.05 15:40
« Re: FSi a N98
speedy.gon: Ano, na tom německém odkazu to sice vidím jasně napsané, ale já jsem vycházel z toho, co jsem letos v zimě viděl ve dvou manuálech k autům koupeným koncem r. 2004 a počátkem roku 2005 v Rakousku: v jednom případě to bylo koncernové auto s motorem 1,6 FSI, ve druhém s motorem 2,0 FSI. -
speedygon79 18.11.05 15:23
« OII cena/vykon
len pre ilustraciu, s cim sa porovnava OII v Nemecku...a preto sa im nezdaju peniaze za nu vyhodene...a porovnavaju porovnatelne...
a myslim, ze nemci OII nadrzat nebudu, aj napriek tomu si treba pozriet starsie cisla Autobildu, ako tam valcuje vsetko v jednom teste za druhym...
Ok blesk, nemyslel som to rasisticky a ospravedlnujem sa, ak to bolo takto pochopene, ide mi skor o historiu krajiny, proste z ludi, ktori sa zivili 100rocia polnohospodarstvom si uz ja auto kupovat nebudem a radsej ho kupim v krajine, kde je 100rocna strojarenska historia. + k tomu treba pridat skolstvo, vzdelanie, pocet vyskumnzchg ustavov a co ja viem co, teda chcel som naznacit taketo suvislosti a nie barvu pleti ... -
"-- skrytý --" 18.11.05 14:49
tomis2: to s tymi bielymi rukami si nemusel... som myslel ze normalny prispevok :-( Ja som biely az no, ale hodnotit auto podla toho ci ho skladali "inostranci ci domaci" je mi dnes uz extra fuj. Kazdy sme nejaky ale web je anonymna zalezitost ale podobne rasisticke nazory su podla mna nebezpecne. Jednak povzbudzuju k dalsim jednak podnecuju aj druhu stranu. Podla mna sem to nepatri -
to kvak:
kolko si dal za tu Octaviu ? Kolko stal ten Golf?
Pred rokom bol Golf lacnejsi o cca 100 000 ? Stoji ti ten pocit v Octavii za 100 000?
Doplatil si si za hlavove ABG? Nepride ti divne, ze ani v najvyssej vybave nie su hlavove ABG, ktore ma Golf v zaklade ? -
« Re: Re: 1.6FSi - predpisana N98
Myslim, ze Focusacky 1.6 Ti-VCT je lepsi sposob ako zvysit vykon a znizit spotrebu v porovnanis FSI
Skodovka u 1.6 FSI nevyzaduje N 98, ale pri 2.0 FSI uz ano, aj pri 2.0 TFSI, ktory ale pracuje s homogennou zmesou.
Je otazka, zi 1.6 FSI vyuziva vrztevnate spalovanie aj s N95, ak nie tak je to dost predrazeny motor. Na Slovensku je 1.9 TDI o 10 000 drahsi, takze nie je co riesit.
celkovo ponuka benzinovych motorov pri Octavii je dost zvlastna
1.4 - nic moc
1.6 MPI - stare
1.6 FSI a vyssie - drahe
Ad diesle - aj v tejto oblasti je podla mna PSA-cky resp Focusacky 1.6 common-rail vhodnejsia volba, ako 1.9 TDI PD -
"-- skrytý --" 18.11.05 14:21
« Re: 1.6FSi - predpisana N98
V německých manuálech se v případě FSI (jakéhokoli) hovoří pouze o benzínech 98 a více oktanů... V Čechách jsou ŘJ u motorů FSI nastaveny tak, že neumožňují práci motoru na chudou směs - ale právě kvůli tomu byl přece FSI konstruován!!! -
myslim ze kupovat nove auto je aj otazka sympatii a to ako sa clovek v aute citi. nikdy by som si nemyslel ze skoncim pri skodovke, v podstate uz som bol rozhodnuty pre golfa ked som nahodou v salone o kusok dalej zbadal novu oktavku no a uz rok som s tym autom velmi spokojny. ak by som teraz mal kupovat auto to rozhodnutie by bolo opat jednoznacne, len s trosku pozmenenou vybavou -
speedygon79 18.11.05 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon
fero:
Moj nazor na jettu, je celkom pekna aj ked...a teraz bez urazky prosim, VW dizajneri mohli vymysliet aj trochu viac ako ctrl+c, vtrl+v....podvozok mame, predok Golf, zadok Passat...a mame novu Jettu... -
« OII a jej cena
Prajem pekny den,
pisem aby som zareagoval ci je OII, lacna, alebo draha. Pisem o svojej skusenosti, ked so v septembri hladal nove auto.
Vtedy sa zacinala akcia volvo V50 (kombi) za cenu V40 (sedan), v tom aute som sa odviezol a bol to velky kandidat. Potom som sa viezol aj v astre a focuse, na focus bola dodacia lehota 3 mesiace - teda ak si vyberiem podla katalogu co chcem a neberiem co maju na sklade. Ale obe auta su mensie (kufor aj interier), proste OII je vacsia. Samozrejme som bol aj vo VW a bol som velmi prekvapeny ako su si podobne VW a Skoda, az taku zhodnost suciastok, pacok a dalsich serepeticiek som necakal. Vo vyhlade boli aj ine auta (toyota avensis). Ale po tomto vsetkom som sa rozhodol pre OII a nelutujem. + priznavam, ze mi k tomu rozhodnutiu pomohol aj odpocet DPH, bez neho by som asi kupil volvo. Ale teraz viem, ze by som tu OII kupil aj bez odpoctu DPH. Proste mi ta cena sedi, k tomu co sa ponuka.
A este jedna dolezita vec, co sa tyka montaze. Velmi si na tom aute vazim, kde a kto ho zosroboval. Proste ludia ako ja - biely, nie turci, alebo ina mensina zijuca v nemecku/svedsku/anglicku (a poriadne *...). Predtym som mal Megana - made in Turkey - nikdy viac!!!
Kazdopadne v sucasnosti je tolko moznosti co kupit, ze kazdy si ma moznost vybrat co chce. A ja som spokojny :-))))
Prajem pekny den -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon
ok, takze ideme porovnavat cennikove ceny, bez zliav, ktora na Jettu dostanes na Octaviu nie
jetta 1.6 MPI+climatronic 662 000
+aktivne opierky 2500
+radio 13000
+climatronic 15000
=664 000
cize octavia je taka draha, ako novinka od VW
pritom medzi ludmi je "povera" ze VW je predrazeny.....a pritom stoji tolko ako "lacna" Octavia
btw Jetta sa mne osobne paci viac, a polovica aut na cestach nebudu Jetty
ak niekto nepotrebuje obrovsky kufor, tak ma Focus, ktory je podstatne lacnejsi -
speedygon79 18.11.05 12:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon
citujem sam seba:
ale podla mojho nazoru by si mal porovnavat porovnatelne teda OII vs VW Jetta, a pod...Jetta zacina pri 655tSK...to si pri OII na cene Elegance s tym istym motorom...
tak tam s tym lizingom nieco bude...sa dozvies, ked ho pojdes podpisat...klasicka finta ako dostat ludi do obchodu... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon
to speede:
no ked si kamarat kupoval Golfa, tak zlava na leasing bola 20 000, takze ta Jetta moze byt za 620 000 v hotovosti, na to ze je to novinka od VW mi pride absurdne, ze je lacnejsia ako Octavia
a pri Jette si nemusis priplacat za take "komfortne" prvky ako je dialkove ovladanie k centralu alebo za hlavove ABG -
speedygon79 18.11.05 12:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon
Fero: asi to uz nechame tak...zlava ked zoberies Jettu na lizing...vidime A, B sa dozvies ked zacnes podpisovat papiere na lizing...a myslim ze ten rozdiel tam nebude 50-150tSK...a ze to je od modelu a vybavy dost individualne...ze sa dohodneme aspon na tom... :'-(

ale zase ked to porovnas, kolko by si dal za tu spominanu 407 sw v porovnatelnej vybvae s rovnakym motorom, tak nie je o com.
dalsie veci v prospech octavie boli v tom case lacnejsi servis oproti inym znackam, ktory mam kusok od domu, nizsie poistky a lacnejsie ND