Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: Re:
to matuS:
to vieme my tu na konfere, co si treba dokupit; normalny clovek tak neuvazuje - kupit si Octaviu v stredne vybave, a doma zisti, ze tam nema ani dialkove k centralu, to ze nema hlavove ABG, nezisti nikdy, az ked si niekde roztrieska hlavu
to by to auto mohlo byt aj bez ABS, a mohol by si povedat, ze nech si to ludia dokupia; vlastne ani celne a bocne ABG by tam nemuseli byt...
a z ekonomickeho hladiska, keby boli hlavove ABG vo vsetkych modeloch, tak cenu by to zvysilo mozno o 3-5 000... -
speedygon79 21.11.05 11:00
« Bez nadpisu
fero:
asi stale nechapes, ze cena, a bocne ABG nie su vsetko...ja osobne by som ani do Golfu, ani do Focusu nesiel, ani keby tam bola ta spominana zlava 150tis....a myslim, ze vacsina majitelov OII asi tiez nie...5dv. HB typu golf a focus ma za srdce nechytia
...add. porovnanie golf vs. oII sme uz pisali...
btw. kolko stoji focus vo verzii s kufrom :?:
predava sa vobec na Slovensku? V De som ho v piatok videl, a mozno by som nad nim rozmyslal...tak skus nadhodit cenu..najlepsie nejaku akciovu, ked uz v tom forde mas taky prehlad... -
« Re:
to Diamant:
-C4 a Focus su tiez nove modely a uz maju zaujimave akcie
-cennikovy rozdiel Jetta 2.0 FSI a 2.0 TFSI je 80 000 Sk
-FSI + N98 - ciastocne suhlasim, asi je to o tom NOx katalyzatore, ale aj tak je podla mna pri 1.6 FSI velky priplatok za FSI
-porovnaval som cennikove ceny Jetty a Octavie, vychadza mi to +- rovnako, Golf Slovakia je vyrazne lacnejsi, a to si uvedomte, ze pred rokom mal Golf akciu, kedy bol Golf Slovakia o dalsich 75 000 lacnejsi, jedina nevyhoda, ze si tam nevies dat, co chces - ale na vyber boli skladove vozy s roznou kombinaciou vybavy, otazka je, ci ti nejaky prvok vybavy stoji za +150 000
pri drahsich verziach ten rozdiel nie je az taky velky, ale ked si zoberies nejaku 100k 1.6, tak tam mi stale vychadza Octavia o 100 000 drahsie
-EURO NCAP - to nechapem ani ja, je to velmi podozrive, ak si zoberies este tu nizku hmotnost a testovanie pravostannej verzie, tak to uz ma napadaju take scenare, ze Octavia dopadla v standardnom test exptremne zle, a tak skusali pravostannu verziu a este ju odlahcili; vyrobca totiz moze konzultovat priebeh testu, test sa moze aj opakovat; a som presvedceny o tom, ze Skodovka sa snazila, aby nastal taky variant, kedy ten test dopadne lepsie; belt reminder - tiez nechapem; pisal som mail do EURO NCAP, neodpovedali, napisam aj do skodovky
-ad hlavove ABG + aktivne opierky hlavy - toto povazujem od Skodovky za obrovsky pruser, nie kazdy ma cas presne studovat cenniky a vybavy, predpoklada, ze za 700k si kupuje dobre vybavene auto, ja by som si samozrejme ABG+ESP+opierky dokupil, ale uz tu na konfere mas kvaka, ktoreho odrbali - ja to povazujem za urcitu formu moralnej zodpovednosti voci zakaznikom, aby tam tie ABG boli, ked uvazim priplatok za ESP, tak ESP malo byt uz v ambiente; najma ked pre skodovku to musi byt smiesny priplatok ak to dozeniem do extremu Octavia RS combi - 985 000 a nema hlavove ABG - no comment
ved keby mali hlavove ABG v serii, tak mohli mat plny pocet v bocnom naraze a mohli mat 5* -
speedygon79 21.11.05 09:26
« 1.6FSi a palivo
ked si pozriete poslednu cesku verziu Autobild-u, v nemeckom to bolo asi tak pred mesiacom
trosku osekana verzia, cesku som nenasiel, je na :
[odkaz]
do FSi tankli vsetky typy benzinu....91,95, 98
rozdiel na vo vykone medzi 98 a 95 alebo 91bol asi 3kW, merane na bzde...medzi 91 a 95 ziadny...rozozna to niekto z Vas??? A moze podla mna jazdit aj ako "Alonso", 3kW je prilis malo na nejake postrehy...
v spotrebe to bolo 0.1-0.2l, rozdiel...podla redakcie to bolo v tolerancii...btw.najmensia bola pri 95...trat bola rovnaka...na valcoch...a spotrebu urcovali podla spalin v mechu, do kt. sa to zberalo, vraj je to tak presnejsie...
tot len dodatok k vsetkym prispevkom na tuto temu, a tak ako navrhol admin, uz by som to uzavrel... -
"-- skrytý --" 21.11.05 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: N98
Diamant: Zásadním problémem síry v palivu u přímovstřikových benzínů je zasírání (asi od slova "síra" >:D ) sacího traktu a zejména talířků sacích ventilů "díky" vysokému podílu recirkulace výfukových plynů! Motor tak postupně ztrácí výkon, jelikož se mu nedostává vzduchu. :'-( -
"-- skrytý --" 20.11.05 17:42
« Re: Re:
to fero12345
Ford má asi o něco lepší podvozek- dle testů. myslím, že při běžném provozu to člověk nepozná, ale budiž.
O motorech by se dalo polemizovat, něko bude chválit to, 2. ono. Záleží také na konkrétních zkušennostech.
Co je ale jisté, Focus není levnější! Staží zajet na konfigurátor
Srovnání Oct. II 2 TDI s Fordem Focus 2,0TDCi
Výkon srovnatelný
Výbava prakticky srovnatelná- 6 aerbagů
-ESP,ABS....
-odnímatelné tažné zařízení
-xenonové reflektory-zda má Focus bixenony
-vyhřívané sedačky-
-duální automat. klima
-16 palců Alu kola
-zadní parkovací senzory
+ věci v základu.Prakticky rozíl ve výbavě není.
Konfigurátor Ford- Focus 853190,-
Konfugurátor Škoda Oct.II 797100,-
Můžeš vyzkoušet. Před koupí vozu jsem to nastudoval.Koukal jsem i na jiné značky. -
Diamant 20.11.05 13:47
« Re: Re: Re: Re: N98
Tak si to teba preberme inak.
1) Menší obsah síry v N98 je pravda. Ale čomu v FSI tak vadí tá síra? Ja ti napoviem. Ak chceme, aby motor pracoval pri čiastočnom zaťažení v režime chudobnej zmesi, tak vzníká problém, so zvýšeným obsahom NOx. Rieši sa to recirkuláciou výfukových plynov a súčastne pridaním ďalšieho katalyzátora s vrstvou bária za bežný trojcestný katalyzátor. A práve v tomto režime robí síra probém. Ale koľko z motorov FSI vie pracovať v režime prebytku vzduchu a má aj NOx katalyzátor? Pri obyčajnom režime spaľovania sa spaľuje homogénna zmes tak isto ako u bežných motorov.
2) Antidetonačné vlastnosti N98 sú predsa jasné. Oktánové číslo predsa udáva odolnosť paliva voči samozápalom (u nafty naopak cetánové číslo udáva ochotu sa samozapáliť). A tie samozápaly môžu vznikať najčastejšie v dôsledku vysokého tlaku alebo vysokej teploty. Iste, motory FSI majú vyšší kompresný pomer, ale zároveň sa do spaľovacieho priestoru omnoho dokonalejšie rozpráši palivo, čo má za následok ochladenie obsahu valca (rozprášené palivo sa odparuje a odobrá teplo). Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa mohol kompresný pomer zvýšiť. Ale samozrejme ak pracuje motor na plný výkon, tak je spaľovací priestor omnoho viac zahriaty (spaľuje sa tam častejšie a viac paliva).
3) Kompresný pomer už meniť možno! Síce iba u prototypov, ale už to vymyslené je. -
"-- skrytý --" 20.11.05 13:13
« Re: Re: Re: N98
Ono jde také o to, že v 98 je obvykle méně síry, s níž se přímovstřikové benzínové motory nemají příliš rády. Navíc mezi 95 a 98 je propastný rozdíl co do antidetonačních vlastností. Nikdo netvrdí, že do moderního motoru s čidlem klepání konstruovaného na 98 nelze nalít 95, resp. že to 95 vůbec nepojede. Ale kdo tak činí systematicky, nemá elementární pojem o tom, jak souvisí např. stupeň komprese (a ten jaksi "seřizovat" nelze) s oktanovým nárokem motoru, a tedy jak moc svému motoru škodí.
A to, že ten pojem, resp. cit opravdu nemá, dokazuje výroky typu "ten rozdiel medzi N95 a N98 je hlavne pri využívaní maximálneho výkonu" nebo "jsem z donuceni (ne kazda pumpa ma 98cku) natankoval N95 a poznal, ze nepoznam rozdil ve vykonu (nejspis tam nejaky bude, ale ja ho nezaznamenal". -
Diamant 20.11.05 11:51
« Re: Re: N98
Ono je to už z princípu tak, že ak výrobca odporúča N98, tak ten rozdiel medzi N95 a N98 je hlavne pri využívaní maximálneho výkonu. A pokiaľ niekto nejazdí neustále na plný plyn, tak ten rozdiel ako vravíš nepozná. Takže ja by som v žiadnom prípade nerobil z odporúčania tankovať N98 dogmu. Ako tu praktickí užívatelia potvrdili, nie je problém tankovať aj N95. Takže by som rád už uzavrel otázku N98 a FSI. Jazdí to bez problémov aj na N95 a hotovo! -
Howard 20.11.05 02:00
« Re: N98
Ono sice OI RS pozaduje N98, ktery jsem poctive prvni pulrok az rok tankoval, ovsem dle mych zkusenosti zbytecne. Parkrat jsem z donuceni (ne kazda pumpa ma 98cku) natankoval N95 a poznal, ze nepoznam rozdil ve vykonu (nejspis tam nejaky bude, ale ja ho nezaznamenal). Tak tankuju N95 uz treti rok a jsu happy ;o) -
Diamant 19.11.05 19:18
« Re:
Lubos1 - s tou Fabiou to neber zase až tak vážne. Ja ju už pár mesiacov nemám.
Čo sa kufra týka, tak aj ja som mal kedysi kombíka a potom som ho vymenil za krátku Fabiu, s ktorou som spokojne existoval. Ale odkedy máme psa a králika, tak sa naše prepravné požiadavky dosť zmenili. Napríklad len pes má klietku, ktorá má v zloženom stave cca 1,2x1,0x0,15 m. Odviezol som to aj vo Fabii, to áno, ale ak sa k tomu pridá ešte pes, králik s klietkou, jedlo pre zvieratá, zásoby potravín pre nás, oblečenie, nejaké obliečky na posteľ a pár darčekov pre rodinu, tak minulé sviatky to vyvrcholilo tak, že sme sa museli otočiť 2x. To už stojí za úvahu. Rovnako ak cestujú traja ľudia na pár dní, tak už každý má tašku, niekto aj notebook a už sa to do malého kufra musí doslova natlačiť, resp. sa to tam už nepomestí. A rovnako preprava predmetov dĺžky 3m je už vo Fabii veľký problém, musí sa ísť s otvoreným kufrom. Takže aj na toto všetko sa veľký a dlhý kufor zíde. Aj keď sa výhody veľkého kufra využijú 10x do roka, stojí za to ho mať. -
« Re: Re: Re:
aj ja si myslim, ze 307 nedosahuje uroven Octavie
konkurencia pre octaviu je podla mna: Focus, C4, Astra, Golf
Ona konkurence nemusi byt jenom kvalitativni, ale i cenova. Kolega z prace koupil novou 307SW a i s docela dobrou vybavou a nejakou 1.6tkou ho vysla po delsim smlouvani pod pul milionu. Srovnatelny kombik od Skodovky prijde na nejakych 650.000Kc. To uz cloveka donuti trosku premyslet jestli je ta kvalita Pegueotu az tak spatna. :)