Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: novy thread
OK, posledny prispevok k teme :
samozrejme respektujem kazdeho pravo si slobodne vybrat
aby som ale este raz zdoraznil, mne islo o to, ze buduci zamestnavatel mi chce kupit Octaviu, a tak som zvazoval, co sa da kupit za podobne prachy.
Cele je to o tom, ze ak chcem auto presne na mieru, tak to stoji +- rovnako. Ak ale vyuzijem nejaky specialny balik vybavy, tak u velkeho poctu vyrobcov sa da najma pri lacnejsich kombinaciach usetrit.
ad pocet airbagov - no pokial viem, tak maximalny pocet dnes je 10
celne,bocne,hlavove, zadne bocne, kolenne
niekto (napriklad skodovka) pocita hlavove airbagy za 4, ale to je jej specifikum btw, do Octavie sa nedaju doplnit zadne bocen ABG, ako napr v Golfe; myslim, ze osoby vzadu by si to zasluzili....
to kvak - samozrejme, ze ak porovnavas cennikove ceny a vybavy, tak su na tom jednotlive znacky podobne (okrem takych uletov, ako ma Octavia - chyba dialkove k centralu v stredne vybave, chybaju hlavove ABG v najvyssej vybave, to nema asi ziadna znacka - tu by som ale chcel pripomenut, ze v Nemecku su hlavove ABG aj v Classic, a Ambiente ma dialkove k centralu :-) )
tvoj priklad s C4 - no to je presne o tom, co som pisal, podla standardnych cennikov za 545 mas zaklad 1.4, bez bocnych a hlavovych, bez klimy ALE za 533 000 mas specialnu cenu, kde mas 1.6 110k, 6xABG, klimu, ...
zaujimava moznost je N1 verzia - tam by sa dalo vyskladat zaujimave auto so slusnou cenou, ak to bude aktualne, tak sa na Vas obratim s konzultaciou ohladom vybavy
a sorry, ze som tu trochu narusil raz konfery -
speedygon79 22.11.05 08:52
« to omicron: DSG
Omicron a dalsi s DSG, mohli by ste prosim zodnotit DSG, urcite to ma nejake klady a zapory, tak rad(i) by som o nich vedel, teda ak sa Vam tu o nich chce pisat...a dufam, ze zapory nezacne znova niekto porovnavat s nejakou inou znackou...mna zaujima iba to ake to je v OII... na porovnania s OII si velmi rad odskocim niekde vedla -
« Re: Re: Re: Srovnavani
To kvak: hehe,kdyz naraz bouchne osm airbagu,to se musis citit, jako v pokojicku >:D Taky si jich tolik poridim,zacinam mit na ceste strach :(
Ale s temi frantiky proste uplne souhlasit nemuzu, prave peugeot je co se spolehlivosti a kvality tyka neco sakra jineho, nez renault... -
« Re: Srovnavani
francuza (myslim napr. renault meg. a peugeot 307 ) NIE pre biedne dielenske spracovanie, za prilis vela a nekvalitnych plastov a ostatnych pouzitych materialov, za velku poruchovost, drahe nahradne diely a servis atd. a to sa mi pritom megane este celkom paci a lagunu (pred faceliftom) povazujem za jedno z najkrajsich aut strednej triedy. takze nic osobne voci francuzom, dizajnovo aj v oblasti bezpecnosti su na tom vyborne, len tie vyssie spominane veci boli argumetom preco francuz nie...no a skoncil som pri ceskej (nemeckej?) oktavke... :D -
matuS 22.11.05 00:18
« Re: Srovnavani
lenze casy sa menia a dneska ked ten pezot tlacis do servisu tak samovolne spustanie zadneho stieraca ti zlomi prsty ;) - co je samozrejme vzdy prijemnejsie ked su zohriate
diamant> musim si rypnut, ale ty mas 8 bagov? lebo okenny airbag sa pocita za jeden, hoci ide az do zadu, t.j. ak ma pamat neklame tak max pocet airbagov je momentalne 7 (2x predok, 2x bok, 2x hlava, 1x koleno) i ked niesom si isty, ci lexus nema 2x koleno, ale ty lexus nemas, ze? ;) -
« Srovnavani
No nazdar, mam dojem, ze jsem divoke diskuse ohledne cen a vybavy vyvolal svym dotazem na OII vs 407SW. Omlouvam se. Stejne nakonec s nejvetsi pravdepodobnosti skoncim u OII ;)
Moc me ale bavi prispevky typu "FRANCOUZE NIKDY" apod. Nemuzu si pomoct, ale peugeot umel delat auta v dobe, kdy ve skodovce bylo vyhrivani zadniho skla vyborne - nezably ruce pri tlaceni... :-) Meli jsme ve firme P 205 1,9D a to auto jelo za 6l/100 , super zive a neznalo opravy (dokud ho kolega nesesrotoval na krizovatce). -
« Re: Re:
naposledy by som k celej tejto teme chcel nieco povedat. v prvom rade to, ze moje auto som si vybral dobrovolne, bez natlaku a to preto, ze sa mi pacilo a ze som nan mal a s vedomim, ze ine auta su mozno lacnejsie, mozno lepsie vybavene ale toto auto mi proste sedi, tak ako niekomu mozu vyhovovat napriklad golf alebo focus. tak prosim ta fero nesnaz sa presviedcat ostatnych aku blbost spravili ked kupili octavku a kup si auto ake chces, najlepsie cele nafukovacie >:D uz som tu x-krat povedal, ze keby som auto kupoval teraz tak kupim si ZNOVA Octaviu II, len s inak nastavenou vybavou, v ktorej by okrem inych veci NECHYBALI aj hlavove airbagy. inak neviem si predstavit ako hrozne oklamani sa musia citit vsetci majitelia malych aut, ktori daju povedzme 500k za nadupane polo a nemaju v nom hlavove airbagy, ako dennodenne koncia s roztrieskanymi hlavami v stlpoch :shock: mimochodom, ak pozorne sledujes cenniky napr. focus alebo astra tak by si zistil, ze tiez si musis hlavove airbagy DOOBJEDNAVAT za podobny priplatok ako u octavie a zaujimalo by ma, kolko ludi si ich realne aj objedna. a napriklad c4 v zakladnej za 520k NEMA ani len bocne. takze to nie je take jednoznacne... -
Diamant 21.11.05 21:43
« Re:
fero1234 - EuroNCAP určite nedovolí výrobcovi testovať nejako odľahčené auto. Cieľom je testovať najpredávanejšiu verziu, nie auto, ktoré sa ani nedá kúpiť. Výsledok testu sa dá výrobcovi na zváženie. Výrobca buď s výsledkami súhlasí a zverejnia sa, alebo sa výrobca zaviaže, že trebárs pridá nejaký bezpečnostný prvok do základnej výbavy (napríklad hlavové airbagy, lepšiu signalizáciu bezp. pásov a pod.) Obvykle sa to robí ak pár bodíkov chýba napríklad na 5 hviezdičiek. Obvykle sa potom ale uvádza, že test bol opakovaný. Prípadne má výrobca možnosť si zaplatiť aj testy príplatkovej výbavy (napríklad ak sú za príplatok bočné airbagy a podobne). Výsledky sa potom uvedú ako optional (alebo niečo podobné) ale na samotné hodnotenie nemajú vplyv. Nemyslím, že by malo Euro NCAP v záujme čosi prikrášľovať a kaziť si renomé. Nie je ojedinelý ani značne podpriemerný výsledok testu.
Bohužiaľ hlavové airbagy by Octavii nezaručili 5*. Je síce pravda, že auto bez nich 5* nemôže dosiahnuť, ale na 5* je potreba mať dostatok bodov (33). Octavia získala v bočnom náraze maximum bez hlavových airbagov, t.j. 16 b., za čelný náraz priemerných 11 b. a za pripomínače pásov nič. Spolu 27 b. Keby boli 2 body za pripomínače pásov (chcelo by to asi zmenu SW a pridať snímač pásu na sedadlo spolujazdca + nejaký senzor obsadenosti). To by sme mali 29 b. A keby tam boli tie hlavové airbagy, tak by mohla mať Octavia ešte o 2 body viacej, teda 31 b. Na dosiahnutie 5* by teda ešte bolo potrebné mať čelný náraz za 13 b. (presne ako Golf). V teste spomenutého Golfu je aj napísané, že test bol po úpravách opakovaný. Je to jasné, išlo o 5 hviezdičiek. Bol zmenený systém balenia hlavového airbagu. Je teda pravdepodobné, že sa toto zmenilo v celom koncerne a teda že to už má vylepšené rovnako aj Octavia.
matuS - súhlasím, výbavu treba dôkladne preštudovať a často aj všakovaké testy a popisy, lebo neraz nie je všetko uvedené ani v popise výbavy.
speedy.gon - súhlas, ani ja by som pred OII neuprednostnil akciového Golfa, do ktorého si nemôžem naskladať čo ja chcem. Okrem svojho prvého auta, ktoré bolo ojazdené som si všetky ostatné už vyskladal na objednávku. Spolu boli 3 a bola v nich vždy maximálna v tom čase dostupná bezpečnostná výbava. Momentálne je to 8 airbagov.
omicron - presne tak, ideálne by bolo dohadovanie sa o výhodnosti nechať a prevádzkovať na nejakom inom fóre. Ja som tento thread založil hlavne za účelom, aby sme si vymieňali informácie o Octavii II. Teda čo sa oplatí kúpiť, čo sa kazí, ako to jazdí, na čo si dať pozor a podobne. -
speedygon79 21.11.05 11:29
« Bez nadpisu
to fero: a ked skonci akcia, tak ideme podla cenniku
[odkaz]
a to sme na 689tSk...takze to zase az take horuce nebude...
a inac suhlas s omicronom
to mitsija tankujem 98...ale rad viem o vsetkych variantach...dik za prispevok
...aj Tebe Fero Dik...aj tak by som ostal pri 1.6FSi co mam.. -
"-- skrytý --" 21.11.05 11:24
« Re: zasirani FSi
speedy.gon: Buď se smíříš s tím, že motor postupně vadne, nebo budeš muset demntovat hlavu motoru, pak rozborka, důkladné vyčištění, sborka, montáž hlavy na motor a můžeš zase nějakou dobu jezdit na sirnatou 95, nebo kupovat dražší odsířenou 95, když už nechceš jezdit na tu 98...
Ale třeba se to časem vyřeší tím, že i v ČR bude konečně k mání bezsirnatý benzín. Ostatně právě "koncern" si dokázal např. v SRN a Rakousku speciálně kvůli FSI prosadit bezsirnaté benzíny.

daj si na [odkaz] konfigurator, a ked dojdes na extra vybavu tak tam mas polozku: "4 hlavové airbagy + boční airbagy vpředu"