Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 25.11.05 15:26
Nevěděl by někdo poradit? Mám OctII 2,TDI, nyní najeto asi 12 tis.km. Cca po 5 tisících jsem si musel nechat dolít chladící kapalinu- byla na minimu. Po cca dalších 5 tisích se dostala k miminu opět, dal jsem tedy auto do servisu. Únik kapaliny nikde nezaznamenali, i když chladící oběh natlakovali.Doplnili k maximu. Po dalších cca 2 tis.km mi opět ubylo trochu chladící kapaliny. Cca tak 1 cm pod horní rysku. Budu otravovat v servisu, dokud závadu neodstraní. Zatím si však neví rady. -
karlos5: pisem ohladom interieru, resp. bezovy interier pre OII elegance. Priznam sa, ze som celil pokuseniu si ho objednat, ale dopadlo to inac a som veeeeelmi spokojny.
Na bezovom interieri Elegance sa mi nepacila bezova podlaha, proste mam 2 male deti a tie daju podlahe zabrat. Preto odporucam: objednat Ambiente s interierom graham/koza, skvele. Podlahu mate ciernu, ako aj boky pri nohach a stredovy tunel, dvere, a vsetko hore je bezove a v kombinacii s polokozou - velice elegantne a prakticke, po synovi, ktory ma 4 roky (a jeho nohy koncia na konci sedacky ...) to proste obcas zaspini, a vy to proste utriete handrou a je to, na kozi - ziadne zaspinenie. Cena polokoze cca 25.000,- Sk, a mate vzdy ciste auto.
Potom som doobjednal tie srandicky z Elegance, tempomat, bi-klima, stredova opierka, vak na lyze :-)))) atd. Jedina vec co mi usla boli disky a 15 palcove kolesa, to som si neuvedomil, ale na sucasne plechace dam zimne gumy a v lete kupim disky a je to :-)))).
Teda max. spokojnost, a VW system pre doobjednanie veci do auta vam dovoli si do auta dat to co chcete a v dodacej lehote cca 2 mesiacie a to je super, aj ked mi to trvalo 14 dni, pokial som to vymyslel a masiel rovnovahu medzi cena/vykon/ucel. + odpocet N1, skvele, nie je co riesit .... -
fero1234: rozdílů je víc i když většina není nijak zásadních - např. světla ve vnějších zrcátkách, sítě v kufru, jiné čalounění, 4 repra navíc, atd. Pro některé je důležité, že do jiné výbavy než do Elegance prostě nedostaneš béžový interiér a že (pokud se to nezměnilo) některé věci do Ambiente nedokoupíš. (asi nic podstatného pokud nechceš ani okna v elektrice)
btw: pokud někdy vozíš někoho vzadu, je loketní opěrka VELKÉ plus. -
« O II a sníh
Jedná se o předokolku , a ty poznatky jsou samozřejmě z jízdy lehce přesahující běžnou cestovní rychlost na sněhu. Ale porovnávám to s O I při stejném stylu a rychlostech - podle tebe tzn. že autům dost dávám , ale pořád jsou to rychlosti při kterých je auto normálně ovladatené a při kterých se projevují jeho dobré i špatné vlastnosti. -
speedygon79 23.11.05 06:35
2 s.team ad vybavy a ceny, boli v mojom pripade reakcie na otazky, vyzvy...ale podla mna, bolo toho dost povedane a uz to pre mna nema dalej zmysel...
ad OII Combi pretaciva ide o 4x4 alebo predokolku, co sa Ti zda ze je lehce pretaciva? Ked predokolka, tak to do nej musis asi dost davat, ked sa ti vidi ako lehce pretaciva, hmm, aj ked mi to na predokolku moc nesedi, na 4x4 este menej, ale ked mas taky pocit !? -
« O II
Jak Vás tady již delší dobu sleduju , zdá se mi , že Vás přestalo zajímat , jak vlastně O II ve skutečnosti funguje a jen se tlučete ve výbavách a cenách. Co takhle první dojmy z jízdy na sněhu , taky se někomu zdá , že O II combi je ve srovnání s O I /liftback v mém případě/ lehce přetáčivá , nebo jste to ještě nikdo nezkusil? Ono od toho PC se to těžko posuzuje! -
« Re: Rozdiel Ambiente - Elegance
Diskuze,kterou se snažíš vyvolat je zbytečná.Co je pro tebe důležité,pro mě je nepodstatné.Nepotřebuju Climatronic,stačí Climatic;naopak si potrpím na elektrony,el.okna vpředu,vyhř.sedadla,stř.nosič,..a takto by se mohl každý vyjádřit sám za sebe.
Škodovka se potřebovala trefit do co největšího počtu zájemců a nejspíš průměr je někde jinde než jsi ty nebo já. ;-) -
« Rozdiel Ambiente - Elegance
Rozdiel medzi Ambiente a Elegance je v SR 60 000.
Ked som zratal priplatky k Ambiente, aby som dostal vsetko, co je v Elegance, tak mi vysla suma 55 700, ak neratam elektrony, ktore ma vobec nazaujimaju.
Nemal by byt priplatok za Elegance nizsi ?
Pretoze zatial mi to vychadza tak, ze Elegance sa vobec neoplati; napr. ak nepotrebujem stredovu opierku vzadu, zadne elektricke okna, elektrony, tempomat, tak dost usetrim na dolezite veci - ABG, climatronic, radio, ...
"vyhoda" elegance oproti ambiente+dovybavenie na elegance je aj s elektronami 12600
"vyhoda" ambiente oproti classic+dovybavenie na ambiente je 23 400
viec krat tu bol spomenuty nazor, ze Elengance sa oplati najviac, no mne sa to nejako nezda, v Ambiente su prakticke veci oproti Classic, ale v Eleganci je oproti Ambiente dost "zbytocnosti" a chybaju dolezitejsie veci.
Je tam este nejaky rozdiel, ktory nie je uvedeny v cennniku?
Vychadzal som z tohto:
« Re: keby si mal moznost si vyberat OII este raz, tak to DSG
to speedy.gon
"...to Omicron:takze keby si mal moznost si vyberat OII este raz, tak to DSG by tam bolo znovu?..."
Reknu Ti to asi takto, kdyz jsem objednaval novou O2, byla to pro me priorita cislo 1, byl jsem za ni ochoten obetovat i nemoznost objednani (z fabriky) nezavisleho topeni, je tam bohuzel vzajemna restrikce.
Take jsem chte-nechte ustoupil z jiz objednane male navigace Cruise, protoze s tim meli az do listopadu problemy.
Kdyby byl tehdy problem s objednanim DSG, asi bych si pockal az problem nebude, na DSGcko jsem taky cekal.
Dnes bych novou O2 bez DSGčka nekoupil, jsem ochoten prohlasit po zkusenostech s ni, ze jine (sebelepsi) auto s napr. HDM automatem bych proste nekoupil, i kdyby bylo pozlacene. To je jiste trochu s nadsazkou, ale vystizne... -
speedygon79 22.11.05 14:24
« vyjadrenie skoda Auto k 4hl. airbagom
tak predsa asi budu styri :P :tot oficialna odpoved
V zakladni vybave modelu nova Octavia ve stupni vybavy Elegance je airbag ridice a spolujezdce a bocni airbagy vpredu a jako mimoradnou vybavu si muzete zvolit 4 hlavové airbagy.
tak som to cele preformuloval, snad im dojde, co som chcel povedat
to Omicron:takze keby si mal moznost si vyberat OII este raz, tak to DSG by tam bolo znovu? -
« Re: to omicron: DSG
Moje hodnoceni bude zcela jiste subjektivni >:D , protoze jsem z teto prevodovky v podstate a nekriticky nadseny. Mam toho najeto opravdu hodne a hodne s manualem na mnoha autech, a rekl bych desitky tisic km s HDM automatem po zamorskych silnicich, ale DSG je opravdu "fičák".
Jinak DSG mam na O2 1.9 TDI Elegance s ESP, hatchback.
Klady - pokud pominu obecne klady automatu, tak ve srovnani napr. s HDM
- neexistuje zadne skubani pri prerazovani - vlastne to obvykle neni vlastni prerazeni, ale jen rychle prepnuti spojky na druhe prevodovce (DSG jsou vlastne 2 spojene), kde je jiz dalsi rychlost predrazena. I v pripade, ze dojde ke skutecnemu prerazeni pod plynem (napr. rucni volba jinym smerem, nez DSG rozhodlo dopredu), zadny skubanec
- fantasticky pocit razeni pod plnym plynem
- DGS ma 6 stupnu, coz jiste neni potreba komentovat
- nijak zasadne vyssi spotreba nez u manualu, pri rozumne jizde by mela byt dokonce mensi, DSG radi velmi optimalizovane
- u O2 (u VW ne) zobrazeni na maxiDOTu jizdniho rezimu vc. aktualne zarazeneho stupne, u rucniho rezimu aktualne zarazeny stupen
- u O2 perfektne designove reseny volic, ktery jsem takto elegantne nevidel udelany ani u aut 3nasobne drazsich (!) - mam svetly interier
Zapory :
- nenasel jsem to obcas zminovane udajne pomalejsi podrazeni o 2 stupne dolu pri rucni volbe, to jsem si osobne vyzkousel, nic takoveho jsem nezaznamenal
- asi o 1/2 l/100km vyssi spotreba (u me, s mym stylem jizdy), nez bych cekal, ale to je samozrejme dan, za plnou a skvelou automatiku -
speedygon79 22.11.05 10:29
« Re: Re: Re: novy thread
mas pravdu...blbe, ale nebude ani prvy a ani posledny TYPO v konfiguratoroch....uz sme tu predtym o nejakych pisali, ved to robia len ludia... ;-)
uz som sa ich na to opytal...tak snad to coskoro opravia...alebo nam to vysvetlia, ako presne to myslia

Viac by mozno vedel mitsi (niektore info mam od neho).