Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.09.06  17:50

« Re:

Presne tak, problémy robí staršia páčka tempomatu. Vraj na jar tohoto roku sa už začali montovať vylepšené páčky a tie by už mali byť OK.
    Ja mám tiež alarm s DO, takže okná sa mi doťahujú sami.
    Ja mám na MaxiDOT-e položku, komfortné ovládanie okien. Dá sa zvoliť len vodičove alebo všetky. Ale netuším, čo táto položka obnáša. V dodatku k návodu píšu, že sa to dá zvoliť, ale nič viac.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.06  11:37

« Bez nadpisu

To exup:Mne to islo s tymi oknami az potom ak som si dal namontovat alarm zn.Meta system
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.06  10:54

« tempomat

je to celkem běžná závada O2. V servisu nediskutují a mění se páčka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.06  09:06

« Re: Tempomat

to Žanek : Měl jsem taky problém s tempomatem. Někdy nešel zapnout, po vypnutí motoru a elektriky opět šel. Pak se vypnul i během jízdy, třeba po zapnutí blinkru. No a pak odešel úplně. V servisu jsem byl ještě když zlobil jenom někdy, ale závadu uznali. Mě se to naštěstí stalo ještě v záruce a tak byl vyměněn.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.06  07:28

« Tempomat

Potřeboval bych poradit před návštěvou servisu, pokud jste se někdo s takovou závadou setkali.Oct II ,po záruce. Cca 5 dnů v týdnu nejde zapnout tempomat, 1 až 2 dny v týdnu funguje. Vždy je to celý den, kdy jede nebo nejede, bez ohledu na to, kolikrát byl ten den vypnutý motor.
    Tušíte někdo, co mě čeká?
  • 00 Reagovat !

foto exup

exup 10.09.06  23:55

« Okna

Ja bych uvítal jinou věc. Aby když zamknu dálkou auto, mně automaticky vyjela všechna okna až nahoru. Nikoliv, abych musel po celou dobu jejich pohybu držet tlačítko na DO. Můj předchozí Passat z r. 98 to uměl. Elektronikou nabouchaná OII, s vychytaným softvérem to neumí! A nejde s tím prý ani nic udělat - povídali v mém renomovaném značkovém servisu. Tak to ať mi teda soudruzi softvéráři poserou prsa! Anebo radši těm hochům ze servisu, co se v ně po telefonu nejdřív bili - že jojo, pane, tam jde v tomhle sw OII udělat všechno. A vida - kulový! Zkuste se zaptat na zákaznickým, v MB. Nebo že by to přece jen třeba šlo nastavit na tomhletom, ehm, maxidotu? :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.09.06  20:30

« Re: Re: Maxidot

To nie je presné. Do MR2006 totiž nebola a ani nešla zapnúť :D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.06  18:31

« Re: Maxidot

Signalizace tempomatu je u octávie zapnutá od MR 2007.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.09.06  15:56

« Re: Maxidot

Nehádajte sa tu ako malé deti! >:D
    To, čo bolo v danej správe HN uvedené je skutočne pravda, ale MR2007 sa u OII predáva už také 3 mesiace.
    Niektoré funkcie sú po novom nastaviteľné aj bežným užívateľom cez MaxiDOT a niektoré funkcie sú aktívne už z výroby. Pre bežného zákazníka to určite novinka je. Napríklad to blikanie pri panickom brzdení sa dalo aktivovať cez VAG od MR2006, ale štandardne je to z fabriky zapnuté až od MR2007.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.06  21:39

« Maxidot

Omicron:To je škoda že to nejde,ale naděje umírá poslední..
    Tu signalizaci tempomatu bych taky uvítal.V novém Passatu to funguje na Maxidot výtečně.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.06  21:30

« Bez nadpisu

Jinak když už jsme u toho ovl.oken-přišlo by mě jako dobrá vychytávka kdyby auto umělo při vytažení klíčku ze zapalování malinko pootevřít jedno okno a po zamknutí auta zavřít.Tím by se zamezilo velké síle potřebné pro zavření posl.dveří.. :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.06  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MR 2007

To Blasio:
    O techto vecech se zde mozna stokrat jiz psalo, a ma reakce (mozna si to precti jeste jednou) byla smerovana primarne na Tëbou citovane HN, ktere to dle Tebe uvdeli jako "novinku". Ze sis to privlastnil pote sobe, je Tva smula 8-s
    Co se tyka upravy starsich MR nez 2007 nejakou jednoduchou upravou firmware, aby uvedene funkce byly aktivovatelne via MaxiDOT - bohuzel to nejde, alepson ZATIM ne, dle jednoznacneho sdeleni spousty servisu. Co ale neni nyni,muze byt mozne nekdy pozdeji, tady jiste bude asi dulezitejsi napr. mozna aktivace kontrolky tempomatu prave nejakou jednoduchou zmenou firmware pristrojove desky... To take zatim nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.06  21:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: MR 2007

Budu teda věcný.Novinkou je zap ci vyp těchto funkcí přes Maxidot-of course.Pro mě to nová informace je a myslím i pro mlčící většinu.O aut.fci výstr.světel u OII jsem doposud četl jen v souvislosti s aktivací airbagu-nemám osobní zkušenost >:D a doufám mít nebudu.
    Rád bych se zde něco užitečného dozvěděl(bez strachu co to napíšu; aby otázka byla dostatečně aktuální a na úrovni :roll: )a tak tedy než se zeptám ve škodovce:lze nahrát nový software,který by mě toto vyp/zap funkcí via Maxidot umožnil?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.06  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: MR 2007

To jeescz:
    V tom případě tato věc funguje i u MR2006, a i u starších O2 (!).
    Při delším přidržení zam./odem. tlačítka se buď všechna okna zavřou či otevřou i na dálku.
    Ale to zná každý majitel O2 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.06  08:45

« Re: Re: Re: Re: MR 2007

"komfortní elektrické ovl.okna ve dveřích řidiče či všech oken"
    Asi je tím myšleno zavírání a otvírání oken pomocí dálky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.06  00:18

« Re: Re: Re: MR 2007

Blasio - občas by Ti neuškodilo byt trochu v obraze, nebot MR2007 se prodava jiz nekolik mesicu, a informace o tom, co bude noveho v MR2007 byly zverejneny jiz nekolik mesicu jeste predtim (mimochodem i zde >:D ), takze v konecnem dusledku je tvoje informace (resp. HN) jiz tak 1/2 roku stara, a nepresna, takze si prosim nech sva slova o pokore, a bud vecny.
    Nebo jsi mel prosim zminkou o MR2007 na mysli neco jineho ?
    Pro Tvou informaci (k Tve otazce o tom zda jsem si jist ci ne) bych Te rad ubezpecil, ze jsem si naprosto jist, ze kdyz jsem porizoval MR2006, by jsem pisemne ubezpecen i tom, ze jsou tam jako novinka mj. i Tebou zminena "panicka vystrazna svetla", a letos se to jako novinka opet objevilo v promu na MR2007 - zaver si udelej sam...
    Akusticky signal pri aktivaci alarmu mam nastaven (na MR2006 !) jiz nekolik mesicu >:D , a jeste bych prosil vysvetlit to "...komfortní elektrické ovl.okna ve dveřích řidiče či všech oken...". Asi jsi tim myslel tzv. automaticke uzamknuti DVERI pri rozjezdu auta, ktere je tez jiz od O1.
    Pokud jsi myslel tento vycet onech starych a znamych funkci vztahnout k onomu novemu ovladani MaxiDOTem, tak jsi to spatne formuloval a ja spatne porozumel. I v tom pripade to je ale velmi stara informace. V kazdem pripade jsem mou kritiku smeroval na HN, a pokud jsi to vztahl na sebe, Tvuj problem :-)
    Jinak take nic ve zlym :?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.06  21:00

« Re: Re: MR 2007

Omicrone-občas by ti neuškodilo kdyby jsi si četl nadpis..tak ještě jednou:MR2007 a že něco z toho už mělo být v MR06 tím si tak jistý nejsi vid?Přes VAG se dá udělat ledacos,ale přes Maxidot až doteď jen velmi málo..občas by to chtělo trochu pokory jinak nic ve zlým.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.06  10:50

« Re: MR 2007

To Blasio :
    Vetsina uvedenych funkci je jiz davno v prodavanem MR2006 (!), mozna i starsich, nektere dokonce (napr. komfortni ovladani centralu) jiz u O1.
    nektere "...chystane nové elektronické funkce..." jsou jiz v nejakou dobu prodavanem provedeni MR2007 (pres Maxidot nastavitelne komf. ovladani centralu a vystrazna svetla pri panice - to jiz melo byt v MR2006 !).
    Myslim, ze si to "odborny" novinar z HN dost popletl a pomotal, mozna si z nej nektery z jeho redakcnich kolegu udelal dobrou prdelku >:D
    Velmi hodnotna zprava :?
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.06  10:18

« MR 2007

Cituji přílohu HN:
    Na premiéru se chystají nové elektronické funkce.Při prudkém brždění se samočinně aktivují výstražná světla,u vozů vyb.Maxidot je možno uživatelem nastavit odemčení jen některých dveří,akustický signál při aktivaci alarmu nebo komfortní elektrické ovl.okna ve dveřích řidiče či všech oken.Na přání je také dodáváno el.vyhřívání zadních sedadel.Autorádio Melody končí s kazetami-nahradí je CD,u Stream bude MP3 a Stream i Audience bude mít možnost připojení ext.zdroje (MP3 přehrávač, ipod)
    Je toho dost-to blikání při prudkém brždění bych ocenil-myslím že s tím začal Peugeot...,ale přes Vag to asi stačit nebude.. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.06  21:35

« Re: Re: Re: Re:

Je to tak,ani není co dodat.Je otázka volby jestli mě to bude otravovat abych utahoval a povoloval tažné klíčem,lezl pod auto nebo jednoduchým pohybem to odemknul a položil do přesně tvarovaného futrálu kde to nebude zavazet.
    Pokud je ovšem potřeba zapřáhnout vozík 1xdo roka dá se to postrádat..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…