Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.05  13:39

« Re:

jarod: omyl, manuál čtu jen v krizi >:D Tamto jsem našel v manuálu už dávno, protože jsem nechtěl udělat něco jiného a když si vezmu postupy v např. na servisní polohu stěračů, tak >:D (=bohužel, nemám po ruce)
    kvak: ne ne, na standardním displeji to funguje stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.05  13:29

« Bez nadpisu

Karlos5:Ake funkcie by si mohol pozmenit na maxi dote .Myslim ohladne centralu,spatakov a jazyka.co este?Ty si taky dobry a hlavne RYCHLY v citani manualu. :P DIK
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.05  13:23

« Bez nadpisu

ale asi sa to tyka len maxidotu, ze? na tom mojom zelenom kalkulackovom displeji to nefunguje :?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.05  13:16

« Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?

Marios: možná Ti pomůžu, možná ne. Lepší zpráva - pokud máš CD Stream, existuje nový firmware, který řeší zvýšený odběr vypnutého rádia, takže ho chtěj. Pokud ne, mám asi i jednu horší - kvůli tomuhle jsem vrátil O2 do fabriky, stávalo se mi to ale i jen přes noc - na totál vybitá baterka. Už jsem to tu psal - auto bylo v různých servisech, různě dlouho, ale nenašli nic. Takže ahoj, protože auto, u kterého nevím, kdy ráno odjedu a kdy ne, je na nic. Snad to spíš pomůže, doufám!
    omicron: copy that. Jen naštěstí moje žena kožich nemá >:D >:D >:D
    8)
    jarod: já to v manuálu našel za 30 vteřin ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.05  13:10

« Servisni intervaly

Skus ak mozes ja som na to prisiel nahodou .Zapni zapalovanie stlac na reset km asi 4-5 sekund.Mne sa ukazalo do vymeny 16 500km alebo 620dni.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.05  11:48

« Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?

Tak so si snad v servisu dělají srandu s takovou odpovědí. Já jsem tedy zatím auto nenechal 7 dní v klidu , ale pokud by se to stalo a já nenatočil kvůli baterce , určitě bych to neřešil starostí jak udržovat akumulátor , nýbrž bych jim v servisu pěkně zatopil. Vím o jednom případu , kdy se u Golfu IV neustále vybíjela baterka a značkový servis nemohl příčinu zjistit a tak známá neustále jezdila s náhradním vozidlem a její stálo v servisu. Po nějakém čase však byl problém s autem zcela vyřešen - nevím jestli příčinou byl nějaký zkrat v elektroinstslaci Golfu , ale auto i s celým domem při požáru prostě totálně shořelo.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.05  11:36

« Servisní intervaly

jarod , nevím jestli se to dá kdykoliv vyvolat , ale jinak se to včas ozve samo , minimálně 1000 km předem. Objeví se jak počet kilometrů do výměny oleje , tak i počet dní zbývajících do servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.05  11:34

« Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?

Ahoj! Mám problém, jak vyřešit nevybijení akumulátrou, když auto delší dobu stojí v garáži. Včera se mi to právě stalo a to jsem nechal auto v garáži jen 7 dnů a už se mi nepodařilo nastartovat! Nakonec přes kable jsem nastartoval a jel do servisu, kde mi řekli, že Octavie 2 má plno elektronických systémů a že i když je auto v klidu, tak stále má velký odběr. Proto řeším otázku jak udržet akumulátor v dobrém stavu. Odpojovat ho ale z auta nemíním nýbrž by se vše vymazalo a muselo se vždy znova nastavovat. Prosím poraďte!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.05  08:08

« Bez nadpisu

Da sa na Octavii 2 zistit zostatok kilometrov do vymeny oleja a pocet dni ako je tomu vo VW.Myslim tym v palubnom pocitaci.A ake su vsetky podfunkcie climatroniku v Octavii.Vnutorna teplota,aktualna rychlost atd............PLEASE :P
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.05  18:53

« Re: Béžový interiér

Mám béžový interiér v Eleganci, měl jsem i v předchozí O1 (Ivory), žádný problém, mám mj. černého psa a ženu s chlupatými tmavými kožichy :x , občas to potřebuje jen vysavač. Povolena jen bílá čokoláda >:D Jinak s venkovním blátem žádný velký problém.
    Auto ale vypadá přepychově (mám černý lak), daleko elegantněji, než ve fádní černé. Jen trochu lituji, že jsem to nevzal v částečné kůži, což je ještě výhodnější na údržbu.
    Jinak je známá věc, že na černém interiéru je drobný a běžný bordel vidět daleko více, zkušenosti jiných. To je paradox, že ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.05  18:35

« Béžový interiér

Má to někdo? Jak to odolává v tomto počasí? Sám jsem nad ním uvažoval, nakonec jsem to zichroval černým. Je to pěkné, ale ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.12.05  17:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: N98

hlavne ma zaujima odkial vies body 1 a 4
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: N98

Něco málo z teorie, mnohem více z praxe!
    Kromě toho to drobné "cinknutí" jednak slyším, jednak (a to hlavně) cítím okamžité snížení předstihu zážehu pod plynovým pedálem - i mně se holt někdy stává, že chci po motoru víc, než je v daný moment schopen ze sebe vydat...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.12.05  16:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: N98

mitsi, odkial vies tieto veci?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  15:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: N98

Jelikož se mi svým nedávným příspěvkem nepodařilo vyprovokovat ostrou diskusi (ne, že bych právě tohle měl přímo v úmyslu, ale očekával jsem ji...), tak alespoň sdělím, co jsem měl technicky na mysli:
    - změnit vlastní "mapování" ŘJ podle oktanového čísla převážně používaného benzínu umí ŘJ naprosto mizivého procenta vozů, resp. značek vozů, a speciálně koncernové vozy to neumějí zcela určitě;
    - zabránit detonačnímu spalování (lépe řečeno - zabránit jeho pokračování) umí každá ŘJ motoru vybaveného čidlem klepání (od toho tam ostatně je), ale to v žádném případě neznamená, že by došlo k automatickému "naadaptování" ŘJ na jiný (horší) benzín;
    - čidlo klepání reaguje až na stav, kdy k detonačnímu spalování již došlo, a to, že o tom řidič vozu neví, je spíše problém absence dostatečně vyvinutého citu, nikoli projevem absolutní absence detonačního spalování;
    - zásah ŘJ do nastavení parametrů zapalování a vstřikování v důsledku zjištění detonačního spalování (signálem od čidla klepání) je v zásadě silně intervenční a nějakou dobu trvá, neboť ŘJ neví, zda šlo o nějaký momentální lapsus, či systémovou chybu - prostě výrazné snížení předstihu zážehu nějakou dobu trvá (ŘJ si dělá "rezervu") a je (alespoň citlivým řidičem) velmi snadno rozpoznatelné, jelikož v těchto momentech motor výrazně "zvadne";
    - v mém nejbližším okolí znám hned několik případů řidičů vozů, jejichž ŘJ jsou prakticky permannentně ve stavu "intervenčního zásahu", ale jim to evidentně nevadí, neboť asi nikdy nejeli tak, aby dokázali jednak vyhovět motoru, jednak si vychutnat jeho "standardní" chod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  12:42

« Vyhrivani sedacek, celniho skla, volantu atd...

to Karlos:
    Jasne, kazdymu vyhovuje neco jinyho. Ale od doby, co uderily ranni mraziky, tak me osobne to vyhovuje si na chvili pod zadkem zatopit. Nez diesel zacne fakt rozumne topit, tak mu to tech pet minut trva a tech pet minut se zmrzlym zadkem a rukama neni nic moc... :D
    to all:
    Kdyz uz jsme tohle tema nakousli, nevite nekdo, jestli OII ma nejaky pridavny topeni na ofukovani celniho skla? Zjistil jsem, ze kdyz nastartuju motor nez jdu skrabat skla a zapnu na climatronicu rozehrejvani/odmlzovani celniho skla, tak za chvilicku uz to zacne na ofuku tat. Motor je studenej na to, aby behem nekolika desitek sekund zacal z ventilace foukat teplej vzduch. Navic jsem zjisil, ze kdy zapnu to rozmrazovani celniho skla a zapnu vnitrni okruh s foukanim na stred (telo a ruce), tak opravdu i v mrazu zacne byt v aute teplo do peti minut, i kdyz teplomer jeste odpociva na 50ti stupnich. Kdyz to necham jen na Auto, tak pak to trva i pres patnact minut, nez zacne byt v aute teplo, a to i kdyz zapnu vnitrni cirkulaci, takze opravdu ten rozdil dela to zapnuti "rozmrazovani celniho skla". Nepamatuju si, ze bych v manualu o tehle vlastnosti neco cetl.
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.05  12:09

« Bez nadpisu

tengler: jezdil jsem s bavorem s vyhřívaným volantem. Pro mě stejná nepodstatnost jako vyhřívané sedačky (tedy pokud nejsou v kůži).
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.05  11:29

« Re: Re: Re: Octavia II - crashtest - odpoved zo Skoda Auto

Nie je to konstrukcna vada, ze sa da spolujazdcov pas zapnut do vodicovho? V ziadnom z aut, ktore som kedy mal dlhsie k dispozicii to neslo (okrem Skody 100, ale ten super system poznate urcite vsetci :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.05  22:03

« Re:

Marios:No,já ti závidím ten sníh;to je přece materiál!Fakt je,že bych neměl srdce drandit se studeným motorem do prudkého kopce,ale až se to zahřeje!
    Se zimou mám první blbou zkušenost akorát v tom,že mi na dálnici vlítnul kamínek(posyp) do čelního skla a už tam mám ždibec přímo ve svém zorném poli-těžko se s tím smiřuju!
    BTW za kolik je čelní sklo do OII až se měto stane potřetí?(ne že bych jezdil blízko za jinýma-to je prostě osud) :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.05  18:21

« Bez nadpisu

BLASIO: Ti zavidim ze tam u tebe nemate snih a nechapu ze se tesis na brecku a snih. Jak pises ze se v unoru tesis do Jeseniku, tak ja tu bydlim a snih tu uz mame 14 dni a je ho az az moc
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…